جاهای دیدنی ترابزون

مرتب سازی بر اساس :
clear

اولین نفری باشید که برای این مکان عکس آپلود می کنید

آثار ملی ایران میراث جهانی یونسکو

بازدید از این جاذبه رایگان است

در سفر به ترابزون از کجا دیدن کنیم؟

ترابزون، مرکز استان ترابزون، از مقاصد کمتر شناخته شده ترکیه است؛ شهری در ساحل دریای سیاه که در شمال شرقی کشور واقع شده است و با آب و هوای بی‌نظیر مدیترانه‌ای و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بی‌نظیر، مکانی فوق‌العاده برای اکتشاف و گشت‌وگذار به‌خصوص در فصل بهار، پاییز و اوایل تابستان به شمار می‌آید. ترابزون در گذشته در جاده تاریخی ابریشم قرار داشت و قرن‌ها به‌عنوان دروازه تجارت به ایران در جنوب شرقی و قفقاز، در شمال شرقی شناخته می‌شد. برای سفر به ترابزون می‌توانید از فرودگاه استانبول به این شهر پرواز بگیرید یا از طریق زمینی و از مرز بازرگان ایران، به آن سفر کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با جاهای دیدنی ترابزون آشنا کنیم.

قلعه ترابزون

قلعه ترابزون

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

قلعه ترابزون (Trabzon Kalesi) با قدمتی از ۲,۰۰۰ سال قبل از میلاد، از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی ترابزون است؛ بنایی زیبا و متشکل از سه قلعه با دیوارهایی بلند دفاعی که در گذشته شهر قدیم ترابزون را احاطه کرده بود و کاربری نظامی داشت. بخش‌هایی از دیوار قلعه ترابزون و چند برج آن کماکان پابرجا است؛ در حالی که بخش شمالی دیوارها در نزدیکی بزرگراه ساحلی تخریب شده است. قلعه ترابزون در یک تپه خارج از شهر و در کنار ساحل دریای سیاه قرار دارد.

بخشی از قلعه ترابزون یا دیوار دفاعی شهر (قلعه‌های مرکزی و تحتانی) توسط الکسیوس دوم از امپراتوری ترابوزان ساخته شده است و ساخت بخشی از آن (قلعه فوقانی) نیز به دوره عثمانی بازمی‌گردد؛ زیرا امضای محمد دوم، سلطان عثمانی روی یکی از دروازه‌های قلعه مشخص است. 

موزه ایا صوفیه ترابزون

موزه ایا صوفیه ترابزون

منبع عکس: dedeman.com. عکاس: ناشناس

موزه‌ ایا صوفیه ترابزون (Trabzon Hagia Sophia Museum) در نزدیکی دریا در بنایی قرار دارد که در واقع یک کلیسای ارتودوکس یونانی است و توسط امپراتور کنستانتین اول، بلافاصله پس از ورود وی به ترابزون از قسطنطنیه (استانبول امروزی) ساخته شده است. قدمت این کلیسا به قرن سیزدهم میلادی (سال ۱۲۰۴ میلادی) بازمی‌گردد؛ زمانی که ترابزون پایتخت امپراتوری ترابوزان (قرون ۱۳ تا ۱۵ میلادی) بود. کلیسای ترابزون در سال ۱۵۸۴ میلادی به مسجد تبدیل شد و کاربری آن در سال ۱۹۶۴ میلادی به موزه تغییر یافت؛ موزه ایاصوفیه ترابزون در سال ۲۰۱۳ دوباره به مسجد تغییر کاربری داد.

موزه‌ ایا صوفیه ترابزون نمونه‌ای بی‌نظیر برای تماشای سبک معماری بیزانس است و بازدیدکنندگان از تماشای نقاشی‌های آبرنگ روی گچ‌های دیوار و سقف و همچنین شبستان آن متحیر می‌شوند؛ نقاشی‌هایی که داستان‌هایی از انجیل را روایت می‌کنند. این بنا دارای گنبدی مرتفع در مرکز است و اگر از بالا به آن بنگرید، پلان صلیبی شکل آن را خواهید دید. کتیبه‌ای در امتداد ورودی جنوبی کلیسا به چشم می‌خورد که با نشانه‌هایی از فرهنگ شرقی، داستان زندگی حضرت آدم را شرح می‌دهد. پشت موزه نیز باغ کوچکی وجود دارد که چشم‌اندازی پانورامایی و چشم‌نواز از دریای سیاه را جلوی چشمان شما قرار می‌دهد.

موزه ترابزون

موزه ترابزون

منبع عکس: trip.com. عکاس: ناشناس

موزه ترابزون (Trabzon Müzesi) یا عمارت «کوستاکی تئوفیلاکتوس» (Kostaki Teophylaktos)، خانه‌موزه‌ای تاریخی با نمایشگاه‌های باستان‌شناسی و قوم‌نگاری است؛ موزه‌ای که در آن می‌توانید به تماشای تاریخ، فرهنگ و هنر مردم ترابزون و سبک معماری ساکنان حوزه دریای سیاه در دوره عثمانیان بنشینید.

عمارت کوستاکی، در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی به‌عنوان اقامتگاهی خصوصی برای کوستاکی، یک بانکدار برجسته یونانی، ساخته شد. طراحی داخلی و مصالح به‌کار رفته نشان می‌دهند که معمار بنا، ایتالیایی بوده است. از عمارت کوستاکی بعدها به‌عنوان مقر نظامی، محل سکونت مصطفی کمال، بنیان‌گذار جمهوری ترکیه و همسر وی، خانه فرماندار، دفتر بازرسی و دبیرستان دخترانه استفاده شد. سرانجام در سال ۱۹۸۷ میلادی این بنا به وزارت فرهنگ و گردشگری واگذار شد تا به موزه تبدیل شود. عمارت کوستاکی بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۱ مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و در نهایت در سپتامبر سال ۲۰۰۱ به‌عنوان موزه افتتاح شد.

درمجموع، ۳,۶۵۱ شیء در موزه ترابزون به نمایش گذاشته شده‌اند که در میان آن‌ها می‌توان به سکه‌های قدیمی، سنگ مرمر، بازالت، سرامیک، فلز و شیشه از عصر برنز، دوره کلاسیک، هلنیستی، رومی و بیزانسی و همچنین آثار و اقلام اسلامی مربوط به دوره عثمانی اشاره کرد. سقف عمارت کوستاکی و اتاق‌های تزیین‌شده به سبک باروک، از دیگر جذابیت‌های موزه ترابزون هستند.

صومعه‌ سوملا

صومعه‌ سوملا

منبع عکس:  دیلی صباح. عکاس: ناشناس

صومعه سوملا (Sümela Manastırı)، یک صومعه ارتدکس یونانی است که در شهر ماچکا در «کاراداگ» (به‌معنای کوه سیاه) در رشته کوه آناتولی شمالی (کوه‌های پونتیک) و در ارتفاع ۱,۲۰۰ متری از سطح دریا رو به دره آلتیندره (Altındere) قرار دارد. این صومعه در یک صخره شیب‌دار واقع شده است و یکی از جاذبه‌های مهم پارک ملی آلتیندره و ترابزون از لحاظ تاریخی به شمار می‌آید. صومعه سوملا وقف مریم مقدس است؛ بنایی که در سال ۳۸۶ پس از میلاد، در زمان سلطنت امپراتور تئودوسیوس اول ساخته شد و تا سال ۱۹۲۳ میلادی (فروپاشی دوره عثمانی) به‌عنوان صومعه فعال بود.

صومعه سوملا تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و در دوره‌های مختلف تخریب و بازسازی شده است. این صومعه در قرن سیزدهم میلادی به‌شکل کنونی درآمد و در حال حاضر، شامل بخش‌هایی چون کلیسای صخره‌ای، چندین کلیسای کوچک، آشپزخانه، اتاق‌های کوچک، مهمان‌خانه، کتابخانه و چشمه مقدس مورد احترام مسیحیان ارتدوکس شرقی است. نقاشی‌های دیواری (با الهام از کتاب مقدس) و چشم‌انداز خارق‌العاده صومعه سوملا از مناطق اطراف از جمله دلایلی هستند که گردشگران را به‌سمت این بنا می‌کشانند.

صومعه وازلون

صومعه وازلون

منبع عکس: sabah.com.tr. عکاس: ناشناس

صومعه وازلون (Vazelon Manastırı) در سال ۲۷۰ میلادی ساخته شد؛ بنایی که در سال ۵۶۵ میلادی به دستور ژوستینین اول، فرمانروای امپراتوری بیزانس، مورد بازسازی قرار گرفت و از آن سال تا قرن بیستم نیز بارها مرمت شد. وازلون یکی از ثروتمندترین صومعه‌های ارتدوکس یونانی در منطقه ماچکا بود و مورخان معتقد هستند که درآمد حاصل از آن برای ساخت‌وساز صومعه‌ سوملا استفاده شده است. این بنا بارها توسط ایرانیان و ترک‌ها تخریب و در نهایت در سال ۱۹۲۲ میلادی به‌طور کامل ویران شد؛ با این وجود، بازدید از ویرانه‌های این صومعه و نقاشی‌های دیواری آن تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برای شما رقم خواهد زد.

قصر آتاتورک

قصر آتاتورک

منبع عکس: sogutparkotel.com. عکاس: رفیک دمیر

قصر آتاتورک یا عمارت آتاتورک (Ataturk Pavilion) از زیباترین ساختمان‌های ترابزون است؛ قصری زیبا که از سال ۱۹۸۷ تبدیل به موزه‌ باستان‌شناسی و مردم‌شناسی شد. قصر چهار طبقه آتاتورک در سال ۱۹۰۳ میلادی توسط معماری یونانی به سبک ساختمان‌های دریای سیاه در کریمه روی تپه‌ای از تپه‌های ترابزون برای یک بانکدار روسی به نام «کنستانتین کابایانیدیس» (Konstantin Kabayanidis) به‌عنوان یک اقامتگاه تابستانی ساخته شد.

قصر آتاتورک در سال ۱۹۳۷ میلادی به مصطفی کمال آتاتورک اهدا شد. تابلوها و لوازم بسیاری از آتاتورک در این موزه نگهداری می‌شوند؛ موزه‌ای که معماری منحصربه‌فرد متاثر از معماری اروپایی و رنسانس غربی، باغ‌های زیبا و طراحی داخلی آن، شما را به یاد قصرهای فرانسوی می‌اندازد. متن سخنرانی شهرداری ترابزون، عکس‌هایی از خوابگاه‌های مختلف آتاتورک و نقشه‌ای از ترکیه، از جمله آثار به نمایش گذاشته شده در قصر آتاتورک هستند.

مسجد و آرامگاه گلبهار خاتون

مسجد و آرامگاه گلبهار خاتون

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

مسجد و آرامگاه گلبهار خاتون (Gulbahar Hatun Tomb) یا گلبهار حاتون، از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین بناهای اسلامی و از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی ترابزون است؛ بنایی که سبک معماری اوایل دوره عثمانی را به بیننده نشان می‌دهد و به یاد سلطان سلیم اول و مادرش گلبهار حاتون (همسر بایزید دوم و مادربزرگ سلطان سلیمان) ساخته شده است؛ بانویی که در دوره حکومت فرزندش در ترابزون به‌مدت ۲۴ سال در این شهر زندگی کرد. پادشاه سلیم دوم، پس از مرگ مادرش دستور داد که بنایی شامل مسجد، حمام، مدرسه و نوانخانه به‌همراه آرامگاه برای وی در ترابزون ساخته شود. طبق منابع تاریخی ساخت این مجموعه در سال ۱۵۱۴ میلادی به اتمام رسید.

در حال حاضر، تنها مسجد و آرامگاه از مجموعه گلبهار خاتون باقی مانده‌ و دیگر بناها تخریب شده‌اند. سنگ‌های خاکستری تیره و سفید مایل به زرد طاق‌ها و مناره‌های مسجد، محراب سنگ مرمر و تزیینات مسجد از جذابیت‌های مجموعه گلبهار خاتون به شمار می‌روند. آرامگاه گلبهار در پارک سمت راست مسجد قرار دارد.

مسجد بیوک فاتح اورتاحصار

مسجد بیوک فاتح اورتاحصار

منبع عکس: thetrabzonguide.com. عکاس: ناشناس

قدمت مسجد بیوک فاتح اورتاحصار (Ortahisar Fatih Buyuk Cami) در منطقه اورتاحصار ترابزون به قرن دهم میلادی باز می‌گردد. این مسجد در اصل کلیسایی به نام «پانایا کریسوکفالوس» (Panagia Chrysokephalos) بود؛ بنایی که پس از پیروزی سلطان محمد فاتح و تسلط وی بر منطقه ترابزون در قرن چهاردهم میلادی، کاربری‌های متفاوتی داشت و در نهایت در سال ۱۴۶۱ میلادی به مسجد تبدیل شد. در زمان حکومت «مهمت دوم»، بنایی دیگر با کاربری مدرسه به مسجد اضافه کردند. در مسجد بیوک فاتح اورتاحصار می‌توانید به تماشای زیباترین نمونه‌های هنر خطاطی عثمانی‌ بنشینید.

پارک دره زاگنوس

پارک دره زاگنوس

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

ترابزون طبیعت سرسبز و زیبایی دارد؛ با این وجود، پیدا کردن پارک و فضای سبز بزرگ در مرکز شهر در میان سازه‌های تاریخی، خیابان‌های پرپیچ‌وخم، باریک و سنگ‌فرش و بلوارهای جدید و عریض مشکل است. پارک دره زاگنوس (Zagnos Valley Park) استثنایی در در قلب ترابزون و ساختمان‌های قدیمی است؛ پارکی که اهالی شهر و گردشگران برای پیک‌نیک، پیاده‌روی و تفریح به آن می‌روند. در پارک طویل زاگنوس یک پل پایه بلند (پل زاگنوس)، بلوار سلطان یاوز سلیم اول و چندین حوض و جویبار، حیواناتی چون اردک و خرگوش و تعدادی کافه به چشم می‌خورند.

پل زاگنوس (Zagnos Bridge)، پارک دره زاگنوس را به آتاپارک متصل می‌کند و نمونه‌ای فوق‌العاده از ترکیب معماری‌های بیزانس، عثمانی و رومی به شمار می‌آید. قدمت این پل به دوره امپراتوری روم شرقی (بیزانس) بازمی‌گردد؛ پلی که در قرن پانزدهم میلادی به نام یکی از پاشاهای ترک نامگذاری شد؛ فردی که مبلغ زیادی را صرف تعمیر این سازه کرد.

دریاچه اوزون گول

دریاچه اوزون گول

منبع عکس: grandoriatours.com. عکاس: ناشناس

دریاچه اوزون گول در جنوب شرقی ترابزون در منطقه چایکارا در استان ترابزون و در نزدیکی دریای سیاه قرار دارد. نام این دریاچه با طول حدود یک کیلومتر از روستای اوزون گول گرفته شده است؛ روستایی احاطه‌شده در کوه‌ها و علفزارهای سرسبز که به وجود دریاچه‌های بزرگ شهرت دارد. اوزون گول در زبان ترکی به‌معنای رودخانه طولانی ترجمه می‌شود. پیاده‌روی در روزهای آفتابی و شب‌های مه‌آلود، پیک‌نیک، گردش در طبیعت و جنگل‌های کوهستانی اطراف، بازدید از کارخانه چاقو (صنایع دستی منطقه) و مزارع چای معروف ترک و البته چشیدن طعم چای سنتی از جمله فعالیت‌های محبوب گردشگران در دریاچه اوزون گول هستند. این دریاچه در اثر لغزش زمین شکل گرفت؛ پدیده‌ای که بستر رودخانه را به یک سد طبیعی تبدیل کرد.

ارتفاعات سلطان مراد

ارتفاعات سلطان مراد

منبع عکس: seralakehotel.com. عکاس: ناشناس

ارتفاعات سلطان مراد (Sultan Murat Yaylası) در فاصله ۱۷ کیلومتری جنوب غربی مرکز شهر ترابزون، چشم‌اندازهای خیره‌کننده‌ای به مناطق اطراف دارد و بازدید از آن به شما این شانس را می‌دهد که در میان ابرها قدم بزنید. این منطقه ییلاقی در شیب‌های کوهستانی و در ارتفاع ۲,۰۰۰ متری از سطح دریا واقع شده و مجهز به امکانات رفاهی نظیر برق، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی و هتل است.

سلطان مراد، چهارمین امپراتور عثمانی، در سال ۱۶۳۵ میلادی پس از بازگشت از ایران به‌همراه ارتشش برای چند روز در روستایی ییلاقی در استان ترابزون اقامت کرد و در این منطقه نماز جمعه خواند؛ به همین دلیل، نام این منطقه را سلطان مراد گذاشتند. گفته می‌شود که تعدادی از لشکریان ترک (۷۰ سرباز و یک افسر) در زمان جنگ جهانی اول و در حین جنگ با ارتش روسیه در ییلاق سلطان مراد به شهادت رسیدند؛ به همین دلیل این تپه را تپه شهدا نیز می‌خوانند. هرسال هزاران نفر در جشنواره ۲۶ ژوئن از خندق‌ها و قبور شهدای جنگ جهانی اول در این منطقه بازدید می‌کنند.

غار چال

غار چال

منبع عکس: wowcappadocia.com. عکاس: ناشناس

غار چال (Çal Mağarası) از مشهورترین جاذبه‌های طبیعی ترابزون است که سالانه بیش از ۲۰,۰۰۰ گردشگر داخلی و خارجی را به‌سمت خود می‌کشاند. این غار هشت کیلومتر طول دارد که تنها یک کیلومتر از آن قابل‌بازدید است. مسیری پیاده‌روی به طول ۱۵۰ متر در سمت چپ و مسیری دیگر به طول ۴۰۰ متر در سمت راست با فاصله‌ ۲۰۰ متری از ورودی غار وجود دارند.

یک دریاچه و آبشار نیز در سمت راست غار چال دیده می‌شود. ارتفاع آب این دریاچه و منبع آب زیرزمینی با توجه به فصل بارندگی، بین ۲۵ تا ۱۵۰ سانتی‌متر متغیر است. هوا در ورودی غار خشک است؛ اما با پیشروی در غار هوا شرجی‌تر می‌شود. غار چال دارای سیستم تهویه طبیعی است و هوای داخل آن تمیز و عاری از هرگونه آلودگی است؛ به همین دلیل افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس نیز می‌توانند با خیال راحت از این جاذبه طبیعی دیدن کنند. جالب است بدانید بومیان منطقه معتقد هستند هوای داخل غار برای درمان آسم و عفونت‌های سینوسی مفید است. در داخل غار چال فراز و فرودهای اشکال طبیعی مختلف باعث افزایش و کاهش ارتفاع غار می‌شود؛ پدیده‌ای که جذابیت آن را دوچندان کرده است.

فلات حیدر نبی

فلات حیدر نبی (Haidar Nabi Heights) با ارتفاع ۱,۲۰۰ متر از سطح دریا از زیباترین جاهای دیدنی ترابزون است؛ منطقه‌ای که با وجود طبیعتی سرسبز، مه و باران، دریاچه‌ها و چشمه‌ها مانند دریاچه ماهی، مراتع و چمنزارهای سرسبز و امکانات رفاهی مناسب نظیر کافه و رستوران‌ها، گردشگران بسیاری را به‌سمت خود جذب می‌کند. فلات حیدر نبی آب و هوای بسیار مطلوب و دلپذیری دارد؛ به همین دلیل، افراد بسیاری در فصل تابستان برای لذت بردن از آب و هوای خنک به آن سفر می‌کنند.

روستای همسیکوی

روستای همسیکوی

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

روستای همسیکوی (Hamsiköy) در ۵۲ کیلومتری جنوب مرکز شهر ترابزون از زیباترین مناطق ترکیه و مکانی مناسب برای تجربه اسکی در فصل زمستان است؛ زیرا برف‌های سنگینی در این منطقه می‌بارد. البته سفر به روستای همسیکوی در فصل تابستان نیز به‌منظور لذت بردن از آب و هوای خنک و بسیار مطلوبی، به‌شدت توصیه می‌شود. 

همسیکوی در زبان ترکی به‌معنای پنج روستا است. این روستا در واقع متشکل از پنج روستای کوچک است که در کنار یکدیگر قرار دارند. تماشای مناظر حیرت‌انگیز، خرید محصولات لبنی محلی، پیاده‌روی و عکاسی از جمله تجربیاتی هستند که در سفر به همسیکوی نباید از دست بدهید.

بازار بدستن

بازار بدستن

منبع عکس: zorlugrand.com. عکاس: ناشناس

بازار سرپوشیده بدستن (Bedesten Çarşısı) با قدمتی از دوره عثمانی، در مرکز شهر ترابزون قرار دارد. این بازار با ۶۰ راهرو و ۵,۵۰۰ مغازه از قدیمی‌ترین بناهای شهر به شمار می‌آید که به دستور گلبهار حاتون، همسر سلطان محمد فاتح، ساخته شده است.

بدستن (یا بزازستان) به بازارهای سرپوشیده‌ای گفته می‌شود که در طول تاریخ در شهرهای امپراتوری عثمانی ساخته شدند. بدستن اغلب با بازارهای قیصریه در کشورهای عربی مقایسه می‌شود؛ بازاری که معمولا در ساختمان‌های مرکزی یا ناحیه تجاری شهر ساخته می‌شد و کالاهای گرانبهایی چون طلا و جواهرات در آن معامله می‌شدند. بزازستان ترابزون تنها نمونه بدستن با یک گنبد در بین بازارهای بدستان ترکی در شهرهای مختلف است. در این بازار با وسعت حدود ۴۸,۰۰۰ متر مربع می‌توانید انواع مختلفی از خوراکی‌ها، ادویه‌جات، صنایع دستی و غیره را خریداری کنید. 

بازار روس‌های ترابزون (Russian Bazaar) یا «آوروپا بازاری» در شرق میدان آتاتورک ترابزون از دیگر بازارهای مشهور این شهر است که صاحبان فروشگاه‌های آن روس تبار هستند. در بازار روس‌ها انواع کالاها از عروسک‌های زیبای روسی گرفته تا محصولات چرمی به مشتریان عرضه می‌شوند.

مرکز خرید فروم ترابزون

مرکز خرید فروم ترابزون

منبع عکس: forumtrabzon.com. عکاس: ناشناس

مرکز خرید چهار طبقه فروم ترابزون (Forum Trabzon Alışveriş Merkezi) در شمال شهر ترابزون بزرگ‌ترین مرکز خرید شهر است. رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها، هایپرمارکت میگروس، سالن تئاتر با هشت سالن و فروشگاه‌های عرضه‌کننده برندهای بین‌المللی و ملی ترکیه از امکانات متمایز این مرکز خرید هستند؛ مرکز خریدی که هر سال، میزبان فستیوال‌ها، کنسرت‌ها و رویدادهای ورزشی مختلف نیز است.

معماری مرکز خرید فروم، منحصربه‌فرد و متناسب با هویت شهر است و در آن نمادهایی از ترابزون به چشم می‌خورند. سقف‌های مواج (نمادی از امواج خروشان دریای سیاه)، چراغ‌ سقف‌ها به‌شکل فانوس دریایی و دیوارهای مزین به شعرهایی از «بدری رحمی ایوبوغلو»، مشهورترین شاعر ترابزون و یکی از ارزشمندترین شاعران ادبیات ترکی، بخشی از نمادهای به کار رفته در مرکز خرید فروم هستند.

مرکز خرید وارلی‌‌‌باش آتاپارک (Varlibas Atapark Shopping Center) از دیگر مراکز خرید مشهور ترابزون است که وسعت چندانی ندارد؛ با این وجود، اجناس (لباس، کیف و کفش، لوازم منزل و...) با قیمت مناسبی در آن عرضه می‌شود. وارلی‌‌‌باش آتاپارک در مرکز شهر قرار دارد و از امکانات رفاهی آن می‌توان به فودکورت، پارکینگ و زمین بازی کودکان اشاره کرد.

مرکز خرید میراپارک (Mirapark Shopping Center) در خیابان ساحل آکچاآباد ترابزون با بیش از ۴۰ فروشگاه، مکانی فوق‌العاده برای خرید محصولاتی از برندهای ترک و سایر برندهای بین‌المللی است. پنج سالن سینما و فودکورت از امکانات میراپارک هستند.

پرسش‌های متداول

مشهورترین جاذبه‌های طبیعی ترابزون کدامند؟

پارک دره زاگنوس، دریاچه اوزون گول، ارتفاعات سلطان مراد، فلات حیدر نبی

مشهورترین جاذبه‌های تاریخی ترابزون کدامند؟

قلعه ترابزون، موزه ترابزون، موزه ایا صوفیه، صومعه سوملا، صومعه وازلون، قصر آتاتورک، مسجد و آرامگاه گلبهار خاتون، غار چال

مشهورترین مراکز خرید ترابزون کدامند؟

مرکز خرید فروم، بازار بدستن، بازار روس‌ها، مرکز خرید وارلی‌‌‌باش آتاپارک، مرکز خرید میرا پارک

قدمت قلعه ترابزون به چه دوره‌ای بازمی‌گردد؟

حدود ۴,۰۰۰ سال پیش

نویسنده: نگین توکلی