- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
پارک لاله یکی از خاطرهانگیزترین پارکهای تهران است و کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد. با کجارو همراه باشید تا با یکی از قدیمیترین و محبوبترین پارکهای تهران آشنا شوید.
پارک لاله یکی از جاهای دیدنی تهران است که قدمت احداث آن به زمان پهلوی دوم بازمیگردد. این پارک در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی، به خواسته همسر پادشاه وقت ایران، «فرح پهلوی»، دایر شد و به همین نام شهرت یافت، تا اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۵۷ به «بوستان لاله» تغییر نام داد.
«باغ جلالیه»، نامی است که پیشتر این بوستان قدیمی را به آن میشناختند و بهعنوان منطقه نظامی مورد استفاده قرار میگرفت. در واقع این منطقه از تهران در اختیار ارتش بوده و زمین آن به «میدان اسبدوانی جلالیه»، شهرت داشت و بهعنوان مکان رژه ارتش، مورد استفاده قرار میگرفت. «ژوفه»، از طراحان معروف کشور فرانسه با کمک همکاران ایرانی خود ماموریت یافت تا نقشه این پارک بزرگ و زیبا را طراحی و اجرا سازد.
پارک لاله در ناحیه دو منطقه ۶ شهرداری و در محلهای به نام امیرآباد (خیابان کارگر شمالی، تقاطع بلوار کشاورز) قرار دارد.
موقعیت جغرافیایی پارک لاله روی نقشه
مسیر دسترسی با مترو: برای رسیدن به پارک لاله میتوانید در ایستگاه مترو میدان انقلاب اسلامی در خط چهار مترو تهران از قطار پیاده شوید و از آنجا با تاکسی در خیابان کارگر شمالی به پارک لاله برسید که مسیر نسبتا کوتاهی دارد.
مسیر دسترسی با اتوبوس: همچنین اتوبوسهای مسیر میدان آزادی - میدان هفت تیر و میدان آزادی - میدان ولیعصر در ضلع جنوبی پارک لاله ایستگاه دارند.
مسیر دسترسی با تاکسی: اگر قصد استفاده از تاکسی را دارید میتوانید از تاکسیهایی که از بلوار کشاورز، خیابان فاطمی و خیابان کارگر شمالی تردد میکنند، استفاده کنید. از میدان ولیعصر، میدان دکتر فاطمی، میدان هفت تیر و انقلاب اسلامی به ورودیهای مختلف اطراف پارک لاله تاکسی تردد میکند.
با ۳۵ هکتار وسعت، داخل پارک لاله، مکانها و فضاهای متنوعی ایجاد شده است که میتوان به زمینهای ورزشی مانند والیبال، مرکز فرهنگی-هنری مانند تئاتر عروسکی، میزهای مخصوص بازی شطرنج، کتابخانه برای استفاده کودکان و نوجوانان، مسجد و مجسمهها و تندیسهای مختلفی از جمله تندیس خیام و ابوریحان بیرونی اشاره کرد.
علاوه بر بخشهای تفریحی و ورزشی که پیشتر اشاره شد، تعبیه دستگاههای چندمنظوره ورزشی در این پارک، ایجاد مسیر دوچرخهسواری در مسیرهای معینشده، راهاندازی باشگاه و تیچراسیکت، آلاچیقهای متعدد، زمین بازی کودکان، آبنماهای دیگری همچون آبنماهای سنگی، آبنمای مسجد، آبنمای مرکزی، آبنمای پلکانی و ابوریحان بیرونی، بازارچه با مکانهایی جهت خرید خوراکیها، نوشیدنیها، صنایع دستی و پوشاک و نیز ساعت آفتابی که از جالبترین وسایل موجود در پارک لاله تهران است، از دیگر دیدنیها و جاذبههای گردشگری در این بوستان زیبا و خاطرهانگیز است.
نخستین کتابخانه کودک در ایران توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش شرقی پارک افتتاح شده است. همچنین مسجدی که در پارک وجود دارد از لحاظ معماری بسیار زیبا و البته نسبت به سایر مساجد و بناها، با سبکی جالب و خاص ساخته شده است که نظر هر بیننده و مسافری را به خود جلب میکند.
جالب است بدانید که در این پارک تندیسهای زیبایی از جمله تندیس عمر خیام و ابوریحان بیرونی نصب شده است. سازنده تندیس عمر خیام «ابوالحسن صدیقی» است که در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی به خواست «انجمن آثار ملی» و در کشور ایتالیا این تندیس را ساخت و سپس به پارک لاله منتقل شد.
همچنین، در پارک لاله گونههای مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقرهای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگیهای شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آبنماها و جویهای مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروفترین پارکهای تهران تبدیل کردهاند.
«موزه هنرهای معاصر»، «موزه فرش ایران» و «هتل لاله»، از عمارات و ساختمانهای مشهور در پیرامون پارک لاله است. از نکات جالب و قابلتوجه در مورد پارک لاله، میتوان به پارکی اشاره کرد که در بخش جنوب شرقی این بوستان قدیمی قرار دارد.
این پارک به سبک پارکهای کشور ژاپن طراحی و ساخته شده است و در آن آبنماها و نهرهایی بهشکل مارپیچ و بسیار زیبا، وجود دارد که زیبایی آن را دوچندان کرده است.
یکی از زیباترین جاذبههای پارک لاله آبنما و میدان میانی آن است که طرفداران زیادی دارد و مردم بهویژه در فصلهای گرم سال، در اطراف آن به استراحت و گفتگو و ورزش میپردازند. آیا شما هم از حضور در پارک لاله خاطرهای دارید؟ نظرات و خاطرات خود را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.
نویسنده: علیرضا کیخا/ بازنویسی: سعیده خلیلیصفا