- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
کاخ مرمر یکی از زیباترین جاذبههای تاریخی ایران است و از جاهای دیدنی رامسر، عروس شهرهای شمال ایران به شمار میآید. این کاخ با قدمتی از دوره پهلوی اول در باغی وسیع و سرسبز واقع شده و دارای مجموعهای متنوع از موزهها نظیر موزه حمام قدیم، موزه اسناد، کاخ شاه، موزه مردمشناسی رامسر و موزه بینالمللی عاج ایران است. کاخ مرمر که در حال حاضر بهعنوان موزه کاربری دارد، در سال ۱۳۹۰ لقب پربازدیدترین موزه ایران را به خود اختصاص داد. این کاخ موزه با طراحی بینظیر و شکوهی حیرتانگیز، مکانی فوقالعاده برای عکاسی است. در ادامه با ما همراه شوید تا اطلاعاتی درباره کاخ مرمر، تاریخچه و معماری آن و همچنین ساعات بازدید و هزینه بلیط آن در اختیارتان قرار دهیم تا در سفر به رامسر به برنامهریزی شما کمک کند.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
کاخ مرمر در استان مازندران، در جنوب شرقی شهر رامسر واقع شده و فاصله آن تا مرکز شهر حدود ۶ کیلومتر (۱۲ دقیقه) است. این کاخ تا شهر ساری، ۲۴۸ کیلومتر (چهار ساعت)، تا شهر رشت، ۱۱۶ کیلومتر (دو ساعت) و تا شهر تهران، ۲۲۷ کیلومتر (چهار ساعت) فاصله دارد. کاخ مرمر در فاصله چهار کیلومتری (هفت دقیقهای) فرودگاه رامسر و سه کیلومتری (پنج دقیقهای) ترمینال سواری شهر قرار گرفته است.
برای دسترسی به کاخ مرمر پس از رساندن خود به شهر رامسر، کافی است بهسمت جنوب شرق در خیابان مطهری حرکت کنید؛ در میدان انقلاب از اولین خروجی خارج و وارد خیابان رجائی شوید. ورودی کاخ موزه مرمر رامسر در همین خیابان قرار دارد.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
کاخ مرمر رامسر به دستور رضاشاه در سالهای ۱۳۱۲ تا ۱۳۱۶ بهعنوان استراحتگاهی برای خاندان سلطنتی بر روی تپهای مشرف به دریا و جنگلهای زیبای رامسر احداث شد. دلیل نامگذاری این کاخ، استفاده از سنگ مرمر در این بنا و ساخت چهار ستون مرمری و دو ببر مرمری در ایوان ورودی کاخ بوده است. رضاخان تنها چهار سال از کاخ مرمر استفاده کرد و این کاخ پس از وی، به پسرش، محمدرضا شاه پهلوی رسید؛ آنها تا زمان انقلاب در سال ۱۳۵۷ از کاخ مرمر بهعنوان اقامتگاه موقت و چندروزه استفاده میکردند.
یکی از افرادی که در طول آن سالها در کاخ مرمر اقامت داشت، ارنست پرون، همکلاسی محمدرضا شاه در سوئیس بود؛ وی در زمان اقامتش در این کاخ تجربههای خود را در زمینه باغداری برای بهبود و گسترش آن در اختیار معماران قرار داد. اجرای سیستم برق کاخ مرمر نیز بر عهده شرکت اشکودای چکسلواکی بود که بهعلت نبود برق در رامسر از موتور برق برای روشنایی استفاده شد.
پس از انقلاب ۱۳۵۷، کاخ مرمر در اختیار بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی قرار گرفت. دربهای این کاخ در سال ۱۳۵۸ تنها بهمدت ۴۵ روز بهروی عموم باز شد و پس از آن تاریخ بهدلیل مسائل امنیتی تا ۲۱ سال، هیچ کس اجازه ورود به کاخ مرمر را نداشت. در آن سالها وسایل و اقلام داخل کاخ برای نگهداری و محافظت به تهران منتقل شدند. بر اساس اسناد موجود در کاخ مرمر، تصمیمات مهمی در این مکان گرفته شده است که از میان آنها میتوان نخست وزیری جمشید آموزگار را نام برد.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
در اواخر سال ۱۳۷۷ پرونده ثبت ملی کاخ رامسر آماده شد و «باغ رامسر و مستحدثات واقع در آن» در اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا سپس برای یک سال مورد مرمت قرار گرفت و دربهای آن در نهایت در سوم اسفند ۱۳۷۹ به روی عموم باز شد. از آن تاریخ به بعد، علاقهمندان میتوانند به کاخ مرمر رامسر بروند و از آثار آن دیدن کنند. جالب است بدانید که در این کاخ، پژوهشگران روی آثار متنوع مربوط به حوزه حاشیه دریای خزر تحقیقات انجام میدهند؛ به همین دلیل، این کاخ موزه را با نام «موزه تماشاگه خزر» نیز میشناسند.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
پیش از ورود به کاخ مرمر رامسر، باغی زیبا و سرسبز پیش روی شما قرار دارد که زیبایی بنای کاخ را دوچندان کرده است. باغ کاخ موزه رامسر با مساحت ۶۰ هزار متر مربع یکی از باغهای گیاه شناسی ایران به شمار میآید که گونههای گیاهی منحصربهفردی در دورههای مختلف در آن وجود داشتهاند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین نهالهای مرکبات اصلاح شده، اولین گیاهان تزیینی کمیاب و برخی گونههای بینظیر دیگر در خاورمیانه برای اولین بار در باغ کاخ موزه رامسر کاشته شدهاند.
باغ کاخ رامسر دومین باغ در قاره آسیا و اولین باغ در خاورمیانه است که گیاه «برهنه» یا «ساقه برهنه» در آن کاشته شده است؛ گیاهی ارزشمند و برجسته که با قدمتی ۴۰۰ میلیون ساله، از ابتداییترین گونههای گیاهی موجود در جهان محسوب میشود. گیاه «پسیلتوم نودم» یکی دیگر از گونههای گیاهی مهم در باغ کاخ موزه رامسر است که تنها در قاره آمریکا و ژاپن دیده میشود. یک درخت کاج با ۲۳ متر ارتفاع یکی دیگر از جذابیتهای این باغ است که با قطر تنه بیش از ۱٫۵ متر، با نام چهار شاخ نیز شناخته میشود. باغ بامبو، باغ کیوی، مجموعه مرکبات، باغچه چای و باغچه گل گاو زبان دیگر بخشهای باغ کاخ موزه رامسر هستند و شما میتوانید در جایجای آن، درختان کاج، سرو و نخل را ببینید.
پلان کاخ مرمر رامسر. منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
کاخ مرمر رامسر طراحی بینظیری دارد و افراد نمیتوانند بهصورت مستقیم وارد آن شوند یا داخل حیاط را نگاه کنند. ورودی این کاخ در دو جهت شرقی و غربی بنا واقع شده است و همین امر، المان حجاب را در معماری ایرانی به بیننده نشان میدهد. مسیرهای واقع شده در باغ با شن و ماسه پوشانده شدهاند و مزین به شمشاد و انواع گلهای تزیینی هستند. پس از عبور از باغ، درست جلوی کاخ، یک حوض آبیرنگ دیده میشود که در برخی از روزهای سال میتوانید تعدادی ماهی خاویار را در آن ببینید. آب کاخ مرمر رامسر از سال ۱۳۱۲ از یک چشمه قدیمی تامین میشود.
منابع عکسها: سه عکس اول: (seeiran.ir) و مجله پینورست. عکاس: ناشناس
در باغ موزه رامسر پنج عمارت دیگر به غیر از کاخ مرمر وجود دارد. در جنوب این باغ عمارتهای حمام، تاسیسات و انباری و در شمال آن عمارتهای نگهبانی و واحد سرایداری واقع شدهاند. قسمت انباری امروزه به محل فروش صنایع دستی تبدیل شده است. یکی از تغییرات ناخوشایند سالهای پس از انقلاب در این مجموعه ساخت کافیشاپ و رستوران بدون توجه به معماری این بنا با آجر معمولی و سقف ایرانیتی در کنار عمارت حمام است که چهره این اثر ملی را مخدوش کرده است.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
کاخ مرمر یا کاخ موزه رامسر یا مرمر با زیربنای حدود ۶۰۰ متر مربع توسط معماری به نام مهندس هوانس اونیک قریبیان ساخته شده است؛ البته در روند احداث این کاخ، معماران ایرانی و آلمانی نیز بر پروژه نظارت داشتند. کف کرسی بنای کاخ مرمر، دو متر ارتفاع دارد و بخش زیرین آن، یک طبقه زیرزمین است که افراد اجازه بازدید از آن را ندارند. طبق گفتههای مسئولان گردشگری، سقف زیرزمین برای جلوگیری از خسارات زلزله تیرگذاری و بتون شده است.
پس از عبور از حوض آبیرنگ و بالا رفتن از ۱۱ پله، ورودی اصلی کاخ از شمال را خواهید دید. در نمای این کاخ از سنگ مرمر سفید رگهدار اونیک مشهد با ۳۰ سانتیمتر قطر استفاده شده است. ایوان کاخ موزه رامسر از سنگ مرمر یکپارچه ساخته شده است. در همان لحظه اول، چهار ستون حجاری شده از سنگ مرمر بهشکل سرستونهای هلنی با طرح گل نیلوفر آبی، شما را از ابهت ایوان و ورودی بنا متحیر خواهند کرد؛ ستونهایی با ۱۰ متر ارتفاع که تاج و پایه آنها نیز با هنر حجاری (نشانههایی از حجاری یونانی) تزیین شده است. بدنه ستونهای ورودی کاخ مرمر بهشکل هشت قوس نیمدایره است.
نوع دوم سنگهای استفاده شده در کاخ مرمر رامسر سنگ مرمر سفید با رگههای سرخ است که بیشتر در کف و برخی نقاط خاص کاخ استفاده شده است؛ سنگی که در ساخت کاخ های سلطنتی تهران، حرم امام رضا و حرم امام حسین نیز به کار رفته و مانند سنگ مرمر شیری رنگ این کاخ، از مشهد به اینجا آورده شده است.
مرمرهای کاخ مرمر با دست، قلم و چکش فرم گرفتهاند؛ البته آرشیو اسناد وزارت خارجه ایران نشان میدهند دستگاههای مرمر تراش در سال ۱۳۱۴ از ایتالیا وارد ایران شدند و افرادی نیز برای آموزش کار با آنها به ایتالیا رفتند. پس به احتمال زیاد حجارهای کاخ مرمر رامسر ایرانی بودهاند.
یک هال، تالار مرکزی و دو اتاق بزرگ در دو طرف بنا، بخشهای اصلی کاخ مرمر هستند که در جهت شرقی - غربی قرار دارند. پلان عمارت کاخ موزه رامسر، مستطیلشکل است و درب اتاقها به تالار مرکزی باز میشوند. در بیشتر بخشهای داخلی کاخ مرمر، گچبریهای ظریف و زیبا با طرحها و رنگهای متنوع به چشم میخورند؛ گچبریهایی که در کنار تقارن سالنها، زیبایی طراحی داخلی این بنا را به رخ بیننده میکشند.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
در سقف ایوان، هال، اتاق های اصلی اطراف هال و فاصله بین دیوارها و سقف، گچبریهای خلاقانه و زیبایی با نقشهایی از حیوانات و گیاهان و انسان دیده میشود. بد نیست بدانید از آنجا که چهره انسان در گچبریهای اصیل ایرانی وجود ندارد، گفته میشود که گچبر کاخ مرمر ایرانی نبوده است. در اطراف شومینههای هال و اتاقهای کاخ مرمر نیز گچبریهایی با طرح گل و گیاه به چشم میخورند.
کف اتاقهای کاخ مرمر پوشیده از تخته و پارکت است و درب و پنجرهها نیز چوبی هستند. وجود اشکال هندسی در طراحی و اجرای کف پوشهای چوبی بنا و منبتکاریهای هنرمندانه درها و پنجرهها از دیگر جذابیتهایی هستند که در کاخ مرمر، توجه بیننده را به خود جلب میکنند. روشنترین پارکت کاخ مرمر از سرو آزاد کانادایی و پارکت تیره با رگههای طوسی از چوب گردو و پارکتهای قهوهای تیره از چوب ملچ و فوفول (بهترین چوب هندوستان و ایتالیا) ساخته شده است.
منابع عکسها: مجله جاباما، mihmansho.com، ۶ عکس آخر: seeiran.ir. عکاس: ناشناس
در قسمت وسط کف سالن اصلی و اتاق خواب علاوه بر چوبهای ذکر شده از چوب نراد روسی نیز استفاده شده که احتمالا برای پهن کردن فرش بوده است. در آن سالها چنین پارکتهایی تنها در ایتالیا و آلمان ساخته میشدند؛ اما بر اساس گفتههای شفاهی، پارکتهای کاخ مرمر کار استاد محمد علی یادگاری اهل گلپایگان بوده است. برخی نیز بر این باورند که پارکتها به دست استادکاران ایرانی و بادکوبه روسها کار شده است. در سالن پذیرایی فرشی پشمی به مساحت ۸۲ متر به چشم میخورد که اثری از هنرمندان کرمانی با زمینه سورمهای و گل و بوته و تزیین ترنج و بزرگترین فرش مجموعه کاخ مرمر رامسر است.
ورودی دیگر کاخ مرمر در ضلع جنوبی بنا قرار دارد. در دو سمت پلههای این ورودی، دو مجسمه ببر مازندران نشسته از جنس سنگ مرمر تربت حیدریه را خواهید دید که اثری از استاد رحیم زاده ارژنگی هستند. این مجسمه ها در سال ۱۳۱۶ تراشیده شدهاند و استاد حسن لرزاده آنها را در این بنا نصب کرده است. در مورد این مجسمه ها گفته میشود که روزی که رضا شاه برای استراحت به کاخ آمده بود، نگهبانان به وی گزارش دادند که دو ببر مازندران در جنگلهای نزدیک کاخ دیده شدهاند؛ پس از این گزارش، رضا شاه دستور میدهد دو مجسمه ببر مازندرانی را روبهروی کاخ رامسر نصب کنند. شاید جالب باشد که بدانید درست همزمان با تبعید رضا شاه از ایران، نسل ببر مازندرانی (بزرگترین گونه ببر در جهان) منقرض شد.
منبع عکس: مجله پینورست. عکاس: ناشناس
آثار و وسایل داخل کاخ مرمر رامسر از بهترین مواد و جنس مرغوب آن دوران ساخته شده و کماکان قابل استفادهاند. در این کاخ علاوه بر وسایل، تعدادی از یافتههای باستانشناسان نیز در معرض نمایش است. آثار موجود در کاخ مرمر شامل مبلمان، شمعدانها و بوفههای آنتیک، مجسمههای برنزی و مرمرین نفیس، آثار بلوری، تابلوهایی از نقاشان مشهور جهان، فرشهای زیبا بافته شده توسط هنرمندان ایرانی، هدایای پادشاهان دیگر کشورها به پادشاه و وزرای ایرانی (مانند شمشیر اهدایی شاه تایلند به جمشید آموزگار) و آثار و یافتههای باستانشناسی میشوند؛ آثاری که میتوانید آنها را در سالن تزیینات انسانی و غیر انسانی تالار فیل، تالار جنگ افزار، تالار تزیینات یک، دو و سه و سالن مبلمان مشاهده کنید.
در محوطه کاخ موزه رامسر به غیر از کاخ مرمر، چند بنای دیگر نیز وجود دارند که امروزه به موزه تبدیل شدهاند. در ادامه شما را با این موزه ها و آثار به نمایش درآمده در آنها آشنا خواهیم کرد.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
موزه حمام قدیم پس از عملیات مرمت و بازسازی در بهار و تابستان سال ۱۳۹۶ در حمام ضلع جنوبی محوطه کاخ موزه رامسر افتتاح شد. این حمام دارای دو حوضچه است که یکی از آنها را با آب گرم طبیعی معدنی و دیگری را با آب گرم شده با کوره پر میکردند. یک سرویس بهداشتی نیز در این حمام و خارج از قسمت حوضچهها قرار دارد. تجهیز بنای حمام کاخ موزه رامسر توسط شرکت تریبون بلکو آلمان انجام گرفته است. جالب است بدانید طبق سندی مربوط به سال ۱۳۱۷ شمسی، این شرکت موظف بوده است که تمام کسریهای حمام را به سرعت تامین کند.
کاشیهای به کار رفته در بنای حمام کاخ موزه رامسر بسیار زیبا هستند و از زمان ساخت تا به امروز هیچ تغییری نکردهاند. گرمایش این حمام از آتش خانه با سوخت هیزم و آب آن نیز از چشمهای در جنوب غربی محوطه تامین میشد. پس از اینکه محمدرضا شاه پهلوی، کاخ مرمر را تحویل گرفت، تغییراتی در این حمام صورت داد؛ طبق دستور وی سیستم گرمایش و سرمایش موتورخانه جایگزین سیستم استفاده از آبگرم کورهای زیر حوضچه شد. در سیستم جدید، برای گرم کردن آب از چیلر استفاده میشد. این حمام با وجود بازسازی در دوره پهلوی دوم مورد استفاده قرار نگرفت و بهجای آن، حمام جدیدی در سال ۱۳۲۰ در داخل خود کاخ ساخته شد.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
خزینه آبگرم، خزینه آب سرد، سربینه و رخت کن، حوض سربینه و… از جمله بخشهای حمام قدیم هستند. امروزه در موزه حمام قدیم میتوانید به مشاهده مجسمههای مومی بشینید و با گذشته این بنا آشنا شوید.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
موزه بینالمللی عاج ایران با زیربنای ۵۷۸ متر مربع در دو طبقه یکی از موزههای مجموعه کاخ رامسر است که ۳۰۰ اثر ارزشمند از عاج فیل با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان در آن به نمایش گذاشته شدهاند. بنای این موزه به تاج الملوک، همسر پهلوی اول، تعلق داشته است؛ موزهای که نخستین و تخصصیترین موزه عاج جهان در خاورمیانه و ایران به شمار میآید و یکی از معدود موزههایی است که آثار بسیاری از تمامی زیستگاههای فیلها در آن گردآوری شده است. در موزه بینالمللی عاج ایران میتوانید آثاری از هنرمندان شرق و جنوب شرقی قاره آسیا و قاره آفریقا را تماشا کنید.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
موزه مردمشناسی رامسر در ساختمانی کوچک در نزدیکی موزه بینالمللی عاج ایران قرار دارد. بیش از ۷۰۰ قطعه شامل انواع ابزار، ادوات، اشیا و اموال فرهنگی و وسایل مردمشناسی در این موزه در معرض نمایش هستند که در گذشته توسط اهالی استانهای شمالی کشور استفاده میشدند.
موزه مردمشناسی رامسر توسط فردی به نام عیسی خاتمی بنا شده است؛ وی در طول ۳۰ سال، تمام آثار موجود در این موزه را جمعآوری کرده است و در سال ۱۳۹۴ بهعنوان موزه دار برتر خصوصی انتخاب شد.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
کاخ مرمر در میان مردم با نام کاخ رامسر مشهور است. این کاخ با نامهای دیگری نظیر کاخ استراحتی رامسر، کاخ سلطنتی رامسر، باغ رامسر، کاخ موزه مرمر، تماشاگه خزر، کاخ موزه رامسر، کاخ موزه مازندران رامسر و مجتمع فرهنگی موزه شهدای رامسر نیز شناخته میشود.
کافه و رستوران در جوار حمام، پارکینگ، بازارچه صنایع دستی، آلاچیق چوبی فروش سوغات در شرق فروشگاه، سرویس بهداشتی در جنوب شرق باغ، نمازخانه، مسیرهای بهسازی شده برای توانیابان، غرفه عکاسی و شیرینیفروشی از امکانات کاخ مرمر رامسر هستند که برای رفاه حال گردشگران تعبیه شدهاند.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
کاخ مرمر رامسر همهروزه بهجز ایام سوگواری به روی گردشگران باز است. برای بازدید از این کاخ جز روزهای شنبه، در نیمه اول سال از ساعت ۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ و در نیمه دوم سال از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷ به این مجموعه مراجعه کنید. هزینه بازدید از کاخ مرمر رامسر (در سال ۱۴۰۲) برای گردشگران ایرانی ۸۴,۰۰۰ تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰۰,۰۰۰ تومان است. هزینه برای دانشجویان نیمبها و برای تور لیدرها و کارمندان آژانسهای مسافرتی رایگان است. برای بازدید از کاخ مرمر رامسر به حدود دو تا سه ساعت زمان نیاز دارید.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
رامسر مانند دیگر شهرهای شمالی کشور، میزبان تابستانهایی گرم و مرطوب با هوای شرجی آزاردهنده و زمستانهایی نسبتا سرد است؛ بنابراین بهترین زمان سفر به رامسر از نظر آب و هوایی، فصل بهار (بهویژه اواسط اردیبهشت) و اوایل پاییز با هوایی بارانی، مهآلود و ابری است. میانگین دمای هوای هوا در گرمترین ماه یعنی مرداد ۲۴٫۹ سانتیگراد در سردترین ماه سال یعنی بهمن، ۶٫۷ درجه سانتیگراد است.
فصل بهار رامسر با وجود درختان پر از شکوفههای زرد و سفید و قرمز و عطر شکوفههای بهارنارنج، گلهای درشت سفید و قرمز خرزهره و سبزی درختان نخل و شمشاد یکی از بهترین زمانهایی است که میتوانید برای بازدید از کاخ مرمر انتخاب کنید. پاییز نیز با فضایی رنگارنگ و جادویی در محوطه کاخ مرمر بهخوبی از شما در این شهر میزبانی میکند. برخی گردشگران نیز ترجیح میدهند در فصل زمستان، فصل خلوت گردشگری رامسر به بازدید از این جاذبه بروند.
منبع عکس: manochehr khanramaki. عکاس: ناشناس
بلوار معلم یا بلوار کازینو در سال ۱۳۱۰ همزمان با ساخت هتل قدیم رامسر ساخته شد و قدمت آن به دوره پهلوی اول بازمیگردد. این بلوار یکی از پرطرفدارترین جاذبههای گردشگری رامسر و خیابانگردی در آن از برترین تفریحات گردشگران در این شهر به شمار میرود؛ بهطوری که سفر به رامسر بدون گشتوگذار در بلوار معلم تکمیل نخواهد شد. بلوار معلم از زیباترین بلوارهای شهری ایران است که ابتدای آن به کوه و جنگل مشرف است و انتهای آن به دریا میرسد.
بلوار معلم در ابتدا بهعنوان خط عبوری رفت و برگشت خودروها مورد استفاده قرار میگرفت؛ تا زمانی که در دهه ۵۰ تبدیل به پیادهراه شد و دو طرف آن، دو گذر آسفالت با کانال هدایت آب در دو طرف ایجاد کردند. بلوار معلم نماد رامسر و از معدود خیابانهایی است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بلوار معلم روبهروی هتل قدیم رامسر و باغ جلویی آن (باغ ایرانی) قرار دارد و اگر داخل هتل باشید یا روی پلههای آن بایستید، نمایی کلی از بلور معلم تا انتها در برابر چشمان شما قرار میگیرد.
بلوار معلم دو کیلومتر طول دارد و مسیر پیادهروی سنگفرش شده آن با درختان نخل، توسکا و شمشاد از دو سمت احاطه شده است. بازدید از این بلوار در تمام فصول سال و همچنین در تمام ساعات شبانهروز، گردشی خاطرهانگیز را برایتان رقم خواهد زد. سفرهخانه سنتی، بازارچه محلی سوغات و صنایع دستی، ورودی پلاژ و شهربازی توسکا در انتهای بلوار قرار دارند.
منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
هتل قدیم رامسر هتلی تاریخی در دل شهر است که با معماری سبک آرت دکو همچون نگینی در میان جاهای دیدنی رامسر میدرخشد. این هتل که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، در جنب پارک ملی قرار دارد. هتل قدیم رامسر یک زیرزمین دارد که امروزه تبدیل به سفرهخانه سنتی شده است.
گفته میشود که یک ایرانی ارمنی زبان مقیم آلمان به نام مهندس غریبیان، نقشه هتل قدیم رامسر را بر اساس معماری تخت جمشید و ایران باستان طراحی کرده است و اروپاییها و بهخصوص آلمانیها در ساخت هتل قدیم رامسر نقش مهمی داشتند. بهطور کلی مجموعهای از سلایق آلمانی، انگلیسی و ایتالیاییها در این هتل به چشم میخورد. طراحی داخلی هتل توسط انگلیسیها انجام شد و ایتالیاییها نیز طراحی محیط بیرون آن را انجام دادند. ورودی اصلی این هتل در سمت شمال است و پلکان سراسری آن مزین به مجسمههای دختران مشعل به دست، رستم و سهراب، شیرهای غران و گلدانهای تزیینی است.
ورودی هر طبقه هتل قدیم رامسر با ستونهای گچی و طاقهای هلالی تزیین شده و نردههای پلکان داخلی از چوبهای خراطی شده و طرحهای گلدانی شکل است. سقف هتل نیز دارای انواع گچبری و ورودی اتاقها دارای تزیینات گچی از نوع شمسهای و پر طاووس است. در جنوب هتل نیز یک باغ قرار دارد که فضایی بینظیر برای استراحت و پذیرایی مهمانان فراهم کرده است. در حیاط پشتی این هتل نمادی نصب شده است که ۴۰ نماینده از ۴۰ کشور صلح و دوستی در هنگام سفر خود به ایران در گذر از رامسر و اقامت در هتل قدیم رامسر آن را نصب کردند. در حال حاضر طرحهایی برای تبدیل هتل به موزه توسط مدیریت آن در دست بررسی است.
عکاس: مهتاش جعفری
مجموعه تفریحی تله کابین رامسر یا مجتمع تفریحی شهر سبز رامسر یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی استان مازندران است که علاوه بر تله کابین، دارای فضاهای تفریحی و اقامتی است. این مجموعه همچنین مجهز به امکانات خدماتی و تفریحی چون شهربازی بزرگسالان و کودکان، کارتینگ، کلوپ تفریحات دریایی (جت اسکی، پاراسیلینگ، اسکی روی آب، قایقسواری با قایقهای تندرو، شاتل دریایی و غیره)، مراکز خرید، فروشگاه صنایع دستی واقع در ایستگاه قله، آژانس گردشگری شهر سبز، مرکز عکس و گریم تله فتو، رستوران، کافی شاپ و فست فود، پارکینگ، پل عابر معلق، زیپ لاین، پینت بال، سرویس بهداشتی، پلاژ ساحلی و سالن برگزاری همایشها و جشنوارهها است.
تله کابین رامسر یکی از زیباترین خطوط انتقالی کابلی گردشگری ایران با دو کیلومتر طول است؛ زیرا مسیر آن مملو از زیباییهای طبیعی است. مسیر این تله کابین رویایی از ساحل دریای کاسپین آغاز میشود و بعد از گذر از روی جاده ساحلی، در ادامه از دل درختان سربهفلککشیده جنگل بهسمت قلههای مرتفع البرز ادامه مییابد. سرعت تله کابین سه متر بر ثانیه است و کل مسیر حدود ۱۲ دقیقه طول میکشد. تله کابین رامسر مجهز به ۵۴ کابین با ظرفیت چهار نفر در هر کابین است و تنها راه دسترسی به مراکز اقامتی واقع در بالای مجموعه به حساب میآید.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: پدرام ه. پناهنده
میجران سدی خاکی با هسته قیری است که در دل کوه، مابین «اربه کله» و «دالخانی» واقع شده است. این سد در اسفند ماه سال ۱۳۸۲ در ۱,۵۰۰ هکتار مساحت، برای تامین آب زراعی منطقه، توسعه و تقویت صنعت گردشگری و تامین آب نوشیدنی شهرهای رامسر، کتالم و سادات شهر با گنجایش هفت میلیون متر مکعب ساخته شد و از زمان ساخت، زیبایی بینظیری به منطقه بخشیده است؛ بهطوری که اگر از فراز جاده به دریاچه ایجاد شده در پشت آن بنگرید، گویی تکهای از بهشت را در میان جنگلهای سرسبز و انبوه رامسر میبینید.
اگر تاکنون از کاخ مرمر رامسر دیدن کردهاید، در بخش نظرات، تجربه خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: نگین توکلی
عکسهای گالری از ویکیمدیا (عکاس: سعید اشتری) و گوگلمپ (عکاسان: دانیال بام، امیر شریعتی، میثاق نعیم، علی اصغر صفی زاده)