- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
رامسر، یکی از شهرهای شمالی کشور است که بهدلیل برخورداری از چشماندازهای طبیعی و مسحورکننده، دیدنیهای متعدد و طبیعتی افسانهای، یکی از معروفترین و محبوبترین مقاصد سفر در طول سال مخصوصا بهار و تابستان به شمار میرود. این شهر با قرارگیری در حاشیه جنگلی کوههای سربهفلک کشیده البرز و دریای خزر، از چشماندازی بکر و مثالزدنی برخوردار است و همین امر از دلایل محبوبیت آن در بین دیگر شهرهای شمالی کشور بوده و به «عروس شهرهای ایران»شهرت دارد.
برای اقامت در عروس شهرهای ایران اجاره ویلا رامسر از جاباما را پیشنهاد می دهیم، امکان مشاهده نظرات مسافران برای هر ویلا و سوئیت در این سایت وجود دارد.
«سختسر»، نام پیشین غربیترین شهر استان مازندران است که از شمال با دریای خزر، از جنوب با رشتهکوههای البرز، از غرب با چابکسر و از شرق با تنکابن همسایه است. وجود مناطق ییلاقی بسیار زیبا، قلل مخروطی، باغهای مرکبات، مزارع چای، شالیزارهای برنج، آبشارهای متعدد، بوستانهای جنگلی، غارها، چشمهها، دریاچه، ساحلی زیبا و خیرهکننده، آبهای گرم معدنی، چندین هتل ساخته شده به سبک سنتی و مدرن و بهرهمندی این شهرستان از آب و هوایی بسیار خوش از دیگر ویژگیهای این شهر شمالی کشور است که باعث شده تا این شهر جایگاه مناسبی را در صنعت گردشگری بهدست آورد و نیز در گروه مناطق برتر طبیعتگردی کشور قرار گیرد.
از جاهای دیدنی رامسر، میتوان روستای جواهرده را نام برد که مانند نامش همچون جواهری است در دل طبیعت استان مازندران و شهرستان رامسر قرار دارد. این روستا سالانه میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است.
جواهرده را بهدلیل برخورداری از آثار طبیعی و تاریخی میتوان از جذابترین مناطق گردشگری شمال کشور دانست؛ مسجد سید سعید آقا و مسجد آدینه با قدمتی حدود هفت قرن و گورهای گبری از جمله دیدنیهای تاریخی در جواهرده رامسر محسوب میشوند.
دریاچه قو از جمله جاهای دیدنی رامسر است که در نزدیکی جواهرده قرار دارد. برای دسترسی به این دریاچه، باید از طرف روستای جواهرده، از جنوب بهسمت رامسر حرکت کرده و در بین راه جاده فرعی و خاکی خواهید دید که میتوانید از آنجا به این دریاچه دسترسی داشته باشید.
برای ورود به این جاذبه باید مبلغی را جداگانه بپردازید. اطراف این دریاچه جاذبههای طبیعی فراوانی را خواهید یافت که در کنار لذت بردن طبیعت آن، میتوانید ناهار خورده و مدتی از این مکان لذت ببرید.
تلهکابین رامسر بزرگترین تلهکابین کشور است که در فاصله پنج کیلومتری از غرب شهرستان رامسر و در فاصله بسیار کمی از شهرستان چابکسر در استان گیلان قرار دارد و از کنار ساحل دریای خزر شروع شده و تا ارتفاعات جنگلی ادامه یافته است. این تلهکابین به طول دو کیلومتر، دارای ۴۰ کابین است که به همت بخش خصوصی احداث شده است. این تلهکابین تنها تلهکابین خاورمیانه است که ارتفاعات جنگلی و ساحل دریا را به یکدیگر متصل میکند. از امکانات ارائه شده در این مکان گردشگری میتوان به واحدهای پذیرایی، مکانهای تفریحی و گردشگری اشاره کرد که مورد استقبال گردشگران و مسافران قرار گرفته است.
مجتمع رفاهی تفریحی شهر سبز نام رسمی تلهکابین رامسر است که در دو بخش در حال فعالیت است. بخش اول تلهکابین در بخش پایین کوه و در کنار ساحل است که با امکانات رفاهی و تفریحی مانند شهر بازی، پینت بال، پیست کارتینگ، باگی، کلوپ دریایی، ایستگاه تلهکابین، اسکی روی آب، قایقسواری، مراکز تجاری، صنایع دستی، رستوران، شعب بانکهای مختلف و... پذیرای گردشگران است. بخش دوم نیز بهشکل کلبههای لوکس جنگلی و سوئیتهای ویآیپی (VIP)، مکانهای گردشگری و تفریحی مختلفی از جمله مسیر پیادهروی جنگلی، سالن بازی، رستوران، بام رامسر و... را در خود جای داده است.
در فاصله ۹ کیلومتری از مسیر جواهرده به رامسر، «بوستان جنگلی صفارود» قرار دارد. این منطقه گردشگری در دل دره، در مجاورت رود صفارود و در بخش پایینی جاده واقع شده است. «آب معدن» نام دیگر این بوستان جنگلی زیبا و دوستداشتنی است که مکانی ایدئال برای گردهمایی خانوادههای محلی هنگام ۱۳ فروردین محسوب میشود.
از ویژگیهای این منطقه میتوان به مسیرهای بکر با چشماندازهای ویژه و تماشایی اشاره کرد که مناظری زیبا و دیدنی را در این ناحیه برای مسافران و علاقهمندان به طبیعتگردی فراهم کرده است. وجود جنگل، رودخانه، چشمههای آب معدنی گرم و سرد و آب و هوایی دلپسند و مطبوع، از ویژگیهای این بوستان است. همچنین آلاچیق، سرویسهای بهداشتی، آب قابل استفاده و... از جمله امکاناتی است که در بوستان جنگلی صفارود برای مسافران و گردشگران فراهم شده است.
منطقه ییلاقی گرسماسر یکی دیگر از جاذبههای گردشگری طبیعی در شهرستان رامسر با قدمتی بالغ بر ۱۰ قرن است که در بین گردشگران از محبوبیت و شهرت بسیاری برخوردار است. گرسماسر در واقع روستایی است با طبیعت زیبا، بهرهمند از آب و هوایی دلپسند و از جاذبههای گردشگری متنوع که در فاصله ۴۰ کیلومتری از غرب رامسر قرار دارد. ارتفاع روستا از دریا دو هزار متر است و تحتتاثیر اقلیم کوهستانی قرار گرفته و همین امر سبب شده است تا زمستان در این روستا بسیار سرد و تابستان معتدل و خنک باشد.
روستای کوهپایهای گرسماسر، با بافت مسکونی پراکنده در شیبی ملایم استقرار یافته است. کوچههای پیچدرپیچ روستا و خانههای قدیمی آن با سقفهای شیروانی و دیوارهای گلاندود، جلوه زیبایی از معماری سنتی و ساده روستا را به نمایش میگذارند. احاطه شدن روستای گرسماسر از دو جهت شمال و جنوب به رشتهکوه البرز، از سمت شرق به روستای بزشی محله و از غرب به روستای رستمخیز، چشماندازها و مناظر دیدنی زیبایی را برای این منطقه ییلاقی به ارمغان آورده است.
وجه تسمیه این روستا برگرفته از نام «قلعه گرزمان سر»، از بناهای دوران «حسن صباح» و بهمعنای «مکانی در بالای بهشت» است. احتمالا این نام بهدلیل موقعیت قلعه روی آن گذاشته شده است که به مرور زمان به گرسماسر تغییر یافته است.
جنگل دالخانی از دیگر جاهای دیدنی رامسر و استان مازندران است که در روستایی به همین نام قرار گرفته است. این جنگل بسیار زیبا و بهصورت نیمهکوهستانی با ارتفاع تقریبی ۸۰۰ متر است که برخوردار از مناظر بکر و جاذبههای تماشایی و طبیعی است.
جنگل دالخانی در فاصله ۳۰ کیلومتری از جنوب شرقی رامسر قرار دارد و بهدلیل ارتفاع آن، انتخابی مناسب برای کوهنوردی و طبیعتگردی است. مه غلیظ در این جنگل، از ویژگیهای منحصربهفرد و تماشایی آن است که خود به مهمترین دلیل برای جذب مسافر و توریست به این منطقه تبدیل شده است.
دالان بهشت لقبی است که از سوی گردشگران به این جنگل افسانهای با درختانی سربهفلک کشیده، سرسبزی و خرمی و آب و هوایی مطبوع داده شده است. جنگل در جاده رامسر به تنکابن قرار گرفته و برای رسیدن به آن بهتر است که از جاده کتالم به هریس استفاده کرد که به جاده میرزا کوچکخان نیز شهرت دارد. خروجی شهر رامسر نیز مسیر دیگری است که گردشگران را پس از طی هفت کیلومتر جاده آسفالته رامسر به تنکابن، به سه راهی جنت رودبار میرساند. سپس با پیمودن مسافتی حدود ۲۳ کیلومتر، وارد جنگل افسانهای و رویایی دالخالی خواهند شد.
در منطقهای از شمال غربی شهرستان رامسر، پدیدهای طبیعی و جالب قرار دارد که از آن به «غار یاغی لوکا» یاد میشود. یاغی لوکا که بهمعنی «سوراخ راهزنان» است. در واقع چاهی است با دهانهای نزدیک به سه متر که روی «کوه ایلمیلی» قرار دارد و طبق روایات مردم محلی، در گذشته از آن بهعنوان مکانی جهت فرار اهالی «دژ ایلمیلی» بهسمت ساحل دریا استفاده میشد. هرچند به نظر میرسد که این غار مدتزمانی نیز مامن و پناهگاه دزدان و راهزنان و نیز افرادی که مخالف امرای محلی بوده و توسط حاکمان وقت، یاغی لقب میگرفتند نیز بوده است. بنابراین میتوان این غار را همانند دژی استوار و مستحکم در نظر گرفت.
جنت رودبار در ۶۰ کیلومتری از شهرستان رامسر و استان مازندران قرار دارد. زیبایی مناظر طبیعی و دیدنیهای خارقالعاده این منطقه زبانزد هر گردشگر و مسافری است که برای یک مرتبه هم که شده، قدم در این منطقه از کشور نهاده است. جنت رودبار را که سرزمین «گل گاوزبان» نیز مینامند، از مناطق جذاب و فوقالعاده تماشایی است که بهعنوان یکی از اصلیترین و محبوبترین مناطق گردشگری رامسر شناخته میشود.
در این ناحیه ییلاقهای بسیار زیبایی مانند ییلاق اکراسر، چاک، چرته، ایزکی، نمکدره و جیررود وجود دارد که در عین زیبایی از آب و هوایی دلنشین و مطلوب برخوردار است. همچنین حضور آبشارهای خروشان در جنت رودبار مانند آبشار آزارک، آبشار حسینیه، چاردر، خشکا، ریش بزار و هیسیان، این منطقه ییلاقی و گردشگری را در لیست پرترددترین مقاصد مسافرتی توریستی در بخش شمالی کشور قرار داده است.
شهرستان رامسر بهدلیل برخورداری از کوههای پربرف و نیز بهرهمندی از بارندگیهای فراوان فصلی، در گروه شهرهایی پرآب و مملو از آبشارهای خروشان قرار گرفته است. همین امر سبب شده است تا مناظری طبیعی بسیار زیبا با چشماندازهای خارقالعاده و مناطق بکر طبیعی در این منطقه ایجاد شود. «آبشار ایج» که به «آبشار ده قلو» نیز شهرت دارد، یکی از این جاذبههای طبیعی در شهرستان رامسر است که در فاصله کمی از روستای ایج قرار گرفته است.
از ویژگیهای منحصربهفرد این پدیده طبیعی میتوان به آب فراوان آن و نیز فضاهایی در زیر سنگهای آبشار اشاره کرد که همانند غاری وسیع است. منطقهای که آبشار ایج در آن قرار دارد، مملو از چشمههای خروشان، چشماندازهای یخچالهای دائمی خشم چال، دره تماشایی اشکور و پوششی از گیاهان معطر و مدهوشکننده است که آن منطقه را بسیار تماشایی و خیرهکننده میکند. آبشار ایج بر اثر ذوب شدن برفهایی که روی کوه خشم چال ایجاد میشود که در ارتفاعات اشکورعلیا قرار دارد.
یکی دیگر از غارهای زیبا و منحصربهفرد شهرستان رامسر، غار گرگر لوکا است که در شمال این شهرستان قرار دارد. این جاذبه طبیعی، دارای شیبی بسیار تند بوده و در مسیری بسیار سخت قرار دارد. از ویژگیهای این غار، چشمانداز خیرهکننده و کمنظیر آن است.
در فاصله ۳۵ کیلومتری از جنوب شهرستان رامسر، در مجاورت مسیر ارتباطی به منطقه ییلاقی جنت رودبار، یکی دیگر از جاذبههای گردشگری طبیعی استان مازندران قرار دارد که به «آبشار سیاسرت» شهرت یافته است. این پدیده طبیعی را که قدمت آن به دوران کواترنری میرسد میتوان در فاصله ۳۰۰ متر پایینتر از جاده اصلی جنت رودبار مشاهده کرد که فضای اطراف آن بهرهمند از طبیعتی بینظیر و بسیار تماشایی است.
وجود رودخانه «چالک رود» در نزدیکی این آبشار، بر زیبایی منطقه پیرامون آبشار تاثیر شگرف و سازندهای داشته است. رودی به طول ۴۰ کیلومتر که از دامنه شرقی کوه سربهفلک کشیده سماموس سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی در کوهها، درهها و جنگلهای منطقه به دریای خزر میریزد. آبشار سیاسرت در سال ۱۳۹۵ بهعنوان اثر ملی در فهرست جاذبههای طبیعی ایران به ثبت رسیده است.
در فاصله ۲۰ کیلومتری از شهرستان رامسر و پنج کیلومتری از بخش جنوبی قله زیبای مارکوه، یکی از مکانهای دیدنی و چشمنواز استان مازندران قرار دارد. «سد میجران»، نام این جاذبه گردشگری است که در حد واسط اربه کله و دالخانی و روی رودخانه «نسارود» ساخته شده است که از ازاره سرریز میشود. از ویژگیهای گردشگری در این منطقه میتوان به طبیعت بکر و چشماندازهای خارقالعادهی آن است که همانند بهشتی بینظیر در استان مازندران و شهرستان رامسر، خودنمایی میکند.
میجران از نوع سدهای سنگریزهای با هسته بتن آسفالتی است که دارای تاجی به طول تقریبی ۱۹۰ متر و ارتفاعی حدود پنج متر و نیم از سطح رودخانه است. منطقه سد میجران حفاظتشده است و مسافران و بازدیدکنندگان تنها میتوانند از فاصلهای مشخص شده این منطقه و سد زیبا را مشاهده کنند.
از دیگر جاذبههای گردشگری طبیعی در شهرستان رامسر، چشمههای آب گرم این شهرستان است که بهدلیل وجود املاح معدنی در سراسر کشور معروف است. سادات محله یکی از مناطقی است که در فاصله پنج کیلومتری این شهرستان قرار گرفته و بهدلیل بهرهمندی این ناحیه از آبهای گرم معدنی با ویژگیهای درمانی و دارویی، از جمله درمان بیماریهای پوستی، دردهای عصبی و عضلانی و درمان روماتیسم، همواره میزبان جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است.
برفراز کوهی به نام «مارکوه» که به بام رامسر نیز شهرت دارد، یکی دیگر از آثار تاریخی کشور قرار گرفته که به «قلعه مارکوه»، شهرت یافته است. این بنای کهن در قرون مختلفی از جمله سوم تا ششم هجری و نیز هشتم هجری قمری بهعنوان دژی نظامی مورد استفاده قرار میگرفت. متاسفانه اطلاعاتی در مورد قدمت دقیق این اثر تاریخی وجود ندارد، ولی اسنادی موجود است که از حیات این قلعه در نیمه نخست سده ششم هجری قمری حکایت دارد و با توجه به این مدارک، احتمال دایر بودن آن در قرنهای پیشین، بهویژه در زمان پیش از اسلام، وجود دارد. مساحت قلعه نزدیک به ۶۰۰ مترمربع است و عمده مصالح استفاده شده در ساخت آن سنگ، ساروج و گچ است.
امروزه تنها چهار حصار جانبی و برجهای پشتیبان آن برجای مانده است و سازندگان آن را بهگونهای احداث کردهاند که یکصد سرباز بهراحتی در آن جای میگرفت. جالب است بدانید که رون قلعه، قطعه سفالهایی شکسته کشف شده است که احتمال میرود، ساکنان آن آب مورد نیاز خود را از چشمههای دوردست تامین میکردند.
کاخ مرمر رامسر، عمارتی قدیمی متعلق به دوران پهلوی اول است که در سال ۱۳۱۶ هجری قمری به دستور رضا شاه پهلوی در باغی زیبا احداث شد. کاخ سلطنتی رامسر نام دیگر این میراث تاریخی کشور است که تا پیش از انقلاب اسلامی، بهعنوان اقامتگاه خاندان پهلوی مورد استفاده قرار میگرفت. معمار این عمارت ارزشمند «هوانس اونیک قریبیان» است که با مشارکت و همکاری معماران ایرانی و آلمان مراحل ساخت آن را به اتمام رسانده است.
در واقع این بنای تاریخی با معماری به سبک بناهای اروپایی ساخته و توسط گچبریهای زیبا، مجسمههای سنگی و اشیا قدیمی و ارزشمند تزیین شده است. کاخ درون باغی به مساحت ۶۰ هزار متر ساخته شده است که میتوان آن را در گروه متنوعترین باغهای ایران بهدلیل بهرهمندی از نهالهای مرکبات اصلاحشده و گیاهان نادر تزئینی قرار داد. پس از انقلاب، این ساختمان به محلی برای حفظ و نگهداری آثار هنرمندان بزرگ ایرانی و خارجی تبدیل شده است که از آن بهعنوان «موزه تماشاگه خزر» یاد میشود. حضور درخت کاجی با ارتفاعی بالغ بر ۲۳ متر، مشهور به «چهار شاخ» که در سال ۱۳۹۲ هجری شمسی کاشته شده است، نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب میسازد.
«موزه مردمشناسی» شهرستان رامسر یکی دیگر از جاذبههای گردشگری در استان مازندران است که در گروه موزههای خصوصی و غیردولتی است که در خیابان سخت سر و در محوطه کاخ موزه رامسر قرار دارد. این موزه با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در اواخر سال ۱۳۸۹ هجری شمسی افتتاح شد. غرفههای متعددی در این موزه قرار دارد که بیش از ۷۰۰ قطعه از انواع ابزار، اموال فرهنگی، وسایل مردمشناسی و اشیای مختلفی که نمایشدهنده فرهنگ، نوع زندگی و آدابورسوم مردم محلی در شمال کشور است، به نمایش گذاشته شده است.
وسایل این موزه به اهتمام شخصی به نام «عیسی خاتمی» و در مدت زمانی حدود ۳۰ سال جمعآوری شده که در نوع خود تحسینبرانگیز و جالب است. از نکات جالب در مورد موزه مردمشناسی رامسر میتوان به وجود یک فضای داخلی که معرف یک خانه سنتی شمالی با طراحی و چینشی کهن است، اشاره کرد. در این خانه سنتی وسایلی همچون گمچ یا قابلمه گلی، کفگیر، ماهیشور، کورهی آهنگری و دستگاه چادر شببافی یا پاچال در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
موزه تاریخ طبیعی رامسر یکی دیگر از موزههای غیر دولتی رامسر است به همت آقای اسماعیل پور رسمتی در سال ۱۳۹۶ تأسیس شد. در این موزه گونههای زیستی مختلف مانند صدفها، سنگها، سنگوارهها، حشرات، پرندگان، جانوران، گیاهان نگهداری میشود که برای آشنایی علاقهمندان بهویژه کودکان و نوجوانان با محیط زیست و طبیعت مکان مناسبی است. برای بازدید از موزه تاریخ طبیعی میتوانید به خیابان طالقانی، بلوار لیدو انتهای خیابان ساحل ۹ مراجعه کنید.
در رامسر میتوانید اولین موزه عاج در ایران و خاورمیانه و تخصصیترین نوع این موزهها در جهان را مشاهده کنید. این موزه که در فروردین ماه سال ۱۳۹۶ تأسیس شده، کاخ آتابای یا بنای تاج الملوک نام دارد و زیر نظر بنیاد مستضعفان رامسر است. ۳۰۰ اثر از جنس عاج بهصورت خام و تراش خورده در معرض نمایش گذاشته شده و از تمامی زیستگاههای فیل آثاری در این موزه گردآوری شده است.
در رامسر هتلی قدیمی از زمان رضاشاه پهلوی وجود دارد که از قدیمیترین و معروفترین هتلهای ایران است. هتل سه طبقه رامسر در سال ۱۳۱۷ احداث شد و حدود پنج هزار متر مربع مساحت دارد و معماری آن شبیه به سبک معماری آرت دکو اروپا است. در ساخت این بنای پهلوی آهن بهکارنرفته است و تماما از آجر، بتن و سیمان ساخته شده است. گچبریهای گیاهی، تزیینات گچی از نوع شمسهای و پر طاووس از جمله تزیینات این هتل است و برای برپایی آن مجموعهای از سلیقههای آلمانی، انگلیسی و ایتالیایی استفاده شده است.
نویسنده: محبوبه حسنی