کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

مجسمه آزادی

شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 22 دقیقه
دورنمایی از مجسمه آزادی
مجسمه آزادی نیویورک از جاهای دیدنی نیویورک در آمریکا است و در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
تبلیغات
مجسمه آزادی
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۳ تا ۴ ساعت
  • New York, NY 10004, USA
دورنمایی از مجسمه آزادی
مشاهده روی نقشه
مجسمه آزادی با پیش‌زمینه‌ای از آسمان ابری
مجسمه آزادی در کنار خورشید
چشم‌انداز نزدیک از مجسمه آزادی

«مجسمه آزادی» (Statue of Liberty) یک گنجینه ملی و یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان است. این مجسمه عظیم ۹۳ متری با نام رسمی «آزادی روشنگر جهان» (Liberty Enlightening the World) در جزیره لیبرتی نیویورک قرار دارد و به‌عنوان نماد آمریکا شناخته می‌شود. این اثر تاریخی به نشانه دوستی مردم آمریکا و فرانسه ساخته شد و زنی را نشان می‌دهد که مشعلی را در دست راست و لوحی با تاریخ تصویب اعلامیه استقلال آمریکا را در دست چپ خود گرفته است.

کار ساخت مجسمه آزادی در فرانسه از سال‌ ۱۸۷۵ تا ۱۸۸۴ طول کشید و سرانجام در سال ۱۸۸۵ به شهر نیویورک منتقل شد. مونتاژ و افتتاح آن نیز در سال ۱۸۸۶ در جزیره لیبرتی نیویورک صورت گرفت. مجسمه آزادی که در سال ۱۹۶۶ به ثبت ملی رسید، در سال ۱۹۸۴ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت و امروزه به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی نیویورک شناخته می‌شود.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره مجسمه آزادی بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

مجسمه آزادی کجاست؟

جزیره لیبرتی با بک‌گراند شهر نیویورک،‌منبع: World Atlas

منبع عکس: سایت worldatlas.com (عکاس: ناشناس)

مجسمه عظیم آزادی در جزیره «لیبرتی» (Liberty Island) در خلیج نیویورک آمریکا و در مرز ایالت‌های «نیویورک» و «نیوجرسی» قرار دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به مجسمه آزادی

جزیره لیبرتی در مرز دو ایالت نیویورک و نیوجرسی قرار دارد و امکان دسترسی به آن از هر دو ایالت فراهم است. در ایالت نیویورک باید از «پارک باتری» (Battery Park) در منهتن و در ایالت نیوجرسی از «پارک ایالتی لیبرتی» (Liberty State Park) با کشتی راهی این منطقه شد.

کپی لینک

مجسمه آزادی نماد چیست؟

2022-11-63d26667-9c31-4fd8-b51d-e0a6a0c5e1a1

منبع عکس: سایت unsplash.com (عکاس: avi werde)

  • مجسمه آزادی در نیمه دوم قرن ۱۹ به نماد مهاجرت تبدیل شد؛ زیرا بیش از ۹ میلیون مهاجر به ایالات متحده آمدند و این مجسمه اغلب اولین تصویری بود که هنگام ورود با قایق به جزیره الیس می‌دیدند. مهاجران آن را نشانه امید، آزادی و عدالت می‌دانستند.
  • پره‌های تاج مجسمه، پرتوهای نور خورشید را نشان می‌دهند که روشنایی آن سراسر جهان را در بر می‌گیرد؛ بنابراین می‌توان گفت که تاج مجسمه آزادی در حال گسترش نور و نشان‌دادن مسیر به مهاجرانی است که به‌دنبال فرصت‌های جدید و امید هستند. هفت پرتوی نور در تاج مجسمه نمایانگر هفت دریای کره زمین و هفت قاره است که به مفهوم جهانی آزاد اشاره دارند.
  • زنجیر شکسته در پای مجسمه، نمادی از پایان بردگی است.
  • از آنجا که این مجسمه هدیه‌ای از جانب فرانسه به آمریکا بود، به‌عنوان نشان دوستی و اتحاد این دو ملت به حساب می‌آید و برای فرانسوی‌ها ارزش بالایی دارد.
کپی لینک

مجسمه آزادی چگونه ساخته شد؟

مجسمه آزادی در شب

منبع عکس: سایت unsplash.com (عکاس: kazuend)

در گذشته، آمریکا مستعمره بریتانیا بود؛ اما با کمک دولت فرانسه توانست به استقلال برسد. از همین رو «ادوارد رنه دو لابوله» (Edouard Rene de Laboulaye)، مورخ فرانسوی، در سال ۱۸۶۵ ایده ارائه هدیه‌ای بزرگ از طرف مردم فرانسه به مردم آمریکا را مطرح کرد؛ به‌خصوص که آمریکا در همین سال در جنگ داخلی پیروز شده بود. او که از حامیان سرسخت این کشور به حساب می‌آمد، آرزو داشت برای گرامیداشت صدمین سالگرد اعلامیه استقلال آن‌ها و همچنین روابط نزدیک بین فرانسه و کشور مزبور، اقدامی انجام دهد. علاوه بر این، او تا حد زیادی تحت‌تاثیر لغو برده‌داری در آمریکا قرار گرفت که آرمان‌های آزادی و حقوق بشر را تقویت می‌کرد. لابوله همچنین امیدوار بود که هدیه این مجسمه به مردم فرانسه انگیزه دهد تا برای دموکراسی خود، با سلطنت سرکوبگر ناپلئون سوم مبارزه کنند.

کپی لینک

جمع‌آوری سرمایه ساخت مجسمه

2022-11-07aa1b50-a164-43c6-9683-515d4964da34

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

برای ساخت مجسمه آزادی، فرانسه مسئولیت ساخت مجسمه و مونتاژ آن در آمریکا را بر عهده گرفت و قرار شد که مردم آمریکا بودجه احداث پایه ستون را تقبل کنند. جمع‌آوری سرمایه در فرانسه از طریق هزینه‌های عمومی، انواع سرگرمی و غیره تامین شد. ایالات متحده نیز با برگزاری تئاترها، نمایشگاه‌های هنری، حراج‌ها و... به‌دنبال تامین‌ هزینه‌های ساخت پایه ستون مجسمه آزادی بود. با وجود این تلاش‌ها، جمع‌آوری کمک‌های مالی برای پایه ستون به کندی پیش می‌رفت؛ در نتیجه «ژوزف پولیتزر» (Joseph Pulitzer)، روزنامه‌نگار آمریکایی، تبلیغی را در ٰروزنامه نیویورک ورلد (New York World) قرار داد و از خوانندگان برای اهدای کمک مالی دعوت کرد. او در این آگهی گفته بود که نام هر اهداکننده را در روزنامه چاپ می‌کند. به این ترتیب ۱۲۰,۰۰۰ نفر بیش از ۱۰۰,۰۰۰ دلار اهدا کردند.

کپی لینک

ساخت پایه مجسمه

ساخت پایه مجسمه آزادی؛ منبع: https://www.wonders-of-the-world.net

منبع عکس: wonders-of-the-world.net (عکاس: ناشناس)

«ریچارد موریس هانت» (Richard Morris Hunt) برای طراحی پایه گرانیتی مجسمه انتخاب و کار ساخت‌وساز آن آغاز شد. در جزیره بدلو (Bedloe's Island) که امروزه با نام جزیره لیبرتی معروف است، قلعه‌ای وجود داشت که برای جنگ سال ۱۸۱۲ احداث شده بود و از حیاط آن برای ساخت پایه مجسمه استفاده کردند. هانت برای پایه مجسمه از عناصر معماری دوریک و آزتک الهام گرفت و با بتن‌ریزی برای دیوارها و بلوک‌های گرانیتی برای پایان کار، اثری خارق‌العاده خلق کرد. این پایه به‌شکل یک هرم ناقص طراحی شده که طول هر ضلع مربع آن در پایین ۱۹ متر و در بالا حدود ۱۲ متر است.

کپی لینک

ساخت مجسمه

2022-11-fbf29341-4cc8-4880-a5b7-e1a073724d82

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

«فردریک آگوستو بارتولدی» (Frederic Auguste Bartholdi) از مجسمه‌سازان مطرح فرانسوی، کار ساخت مجسمه را در سال ۱۸۷۵ آغاز کرد؛ تلاشی که تقریبا یک دهه طول کشید. او در ارتباط با مسائل ساختاری چنین مجسمه عظیمی به یک دستیار مهندس نیاز داشت؛ پس در ابتدا از همراهی «اوژن ویوله لودوک» (Eugene Viollet-le-Duc) استفاده کرد که یکی از نظریه‌پردازان معماری جهان بود؛ اما او در پی بیماری در سال ۱۸۷۹ از دنیا رفت. در ادامه بارتولدی از گوستاو ایفل (Gustave Eiffel) دعوت به همکاری کرد و ایفل مشغول طراحی یک چارچوب آهنی عظیم با روکشی مسی شد. در آن زمان، ایفل هنوز برج معروف خود را در پاریس نساخته بود.

فردریک بارتولدی هنگام طراحی مجسمه تصمیم گرفت از ورق مس برای نمای بیرونی مجسمه استفاده کند؛ چراکه در مقایسه با برخی از فلزات دیگر هزینه کمتری داشت و قالب‌گیری آن آسان بود. همچنین به‌دلیل وزن کمتر مس می‌توانستند پس از تکمیل مجسمه، آن را به‌راحتی به آمریکا منتقل کنند؛ بنابراین، سنگ گزینه مناسبی نبود و احتمال می‌رفت در حین نقل‌وانتقال بخش‌هایی از این اثر بشکند یا به‌دلیل وزن بالا امکان حمل آن به قاره‌ای دیگر ممکن نباشد.

تعداد زیادی ورق مسی برای نمای بیرونی به کار رفت و چکش‌کاری ورقه‌های فلزی در درون قالب در دستور کار قرار گرفت. زیر این نمای مسی، چارچوبی آهنی به کار رفت که شامل چهار پایه آهنی بود و میله‌های آهنی به آن‌ها متصل می‌شد. یکی از ویژگی‌های عالی چارچوب آهنی این بود که امکان انبساط مس در اثر تغییرات دما را بدون ایجاد آسیب دائمی فراهم می‌کرد.

ساخت مجسمه آزادی؛ منبع: نیویورک تایمز

منبع عکس: نیویورک تایمز (عکاس: ناشناس)

کار روی مجسمه در ژوئیه ۱۸۸۴ در فرانسه به پایان رسید و برای سفر در اقیانوس اطلس به‌صورت قطعات جداگانه در ۲۱۴ جعبه بسته‌بندی شد. این کشتی در ۱۷ ژوئن ۱۸۸۵ به بندر نیویورک رسید؛ در حالی که پایه ستون آن تکمیل نشده بود. با اتمام ساخت پایه، قطعات مجسمه روی آن قرار گرفتند. این سازه مهم برای افتتاح عمومی آماده می‌شد؛ اما هنوز هیچ دستگاه نورپردازی در مشعل نصب نشده بود و مشخص نیست که آیا فردریک بارتولدی برنامه‌ای برای نورپردازی مجسمه داشت یا خیر. چراغ‌های برقی که در آن زمان اختراع نسبتا جدیدی بودند، انتخاب مناسبی محسوب می‌شدند. مهندس ارشد پروژه نورپردازی از به‌کارگیری این چراغ‌ها در اطراف پای مجسمه برای نورپردازی در شب حمایت کرد. این نورپردازی به‌جای اینکه مجسمه را غرق در نور کند، باعث ایجاد سایه در قسمت سر و شانه‌های آن می‌شد. روشنایی مجسمه به یک بحران تبدیل شده بود و روزنامه نیویورک ورلد بی‌توجه به احساسات عمومی، گزارش‌های لحظه‌به‌لحظه از این وضعیت منتشر می‌کرد. در نهایت لامپ‌های قوسی در مجسمه آزادی نصب شدند که با دینام کار می‌کردند. این سیستم به‌دلیل سادگی و کارایی به‌طور گسترده مورد تحسین قرار گرفت. سرانجام در ۲۸ اکتبر ۱۸۸۶ استیون گروور کلیولند (Stephen Grover Cleveland)، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، مجسمه آزادی را در حضور هزاران تماشاگر افتتاح کرد.

در روز افتتاحیه، ناوگانی از کشتی‌ها که همگی به رنگ‌های قرمز، سفید و آبی تزیین شده بودند، رژه‌ای دریایی به‌سمت جزیره لیبرتی داشتند. تماشاگران زیادی از روی کشتی‌ها انتظار می‌کشیدند تا پرچم فرانسه از روی مجسمه کشیده شود. بارتولدی در قسمت تاج مجسمه ایستاده بود تا در پایان سخنرانی‌ها، پرچم را از روی مجسمه به پایین بیندازد؛ اما به‌خاطر اشتباه دستیارش در میانه سخنرانی سناتور ویلیام اواترس، پرچم را انداخت. به این ترتیب، زودتر از موعد مقرر توپ‌ها به صدا درآمدند، سوت کشتی‌ها زده شد و صدای هلهله تماشاگران به هوا برخاست.

مجسمه آزادی در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است

مجسمه آزادی که امروزه بیش از ۴٫۵ میلیون نفر بازدیدکننده در طول سال دارد، فقط ۶ ماه پس از افتتاحیه، به جاذبه‌ای تبدیل شد که کسی علاقه‌ای به بازدید از آن نداشت؛ چراکه جزیره لیبرتی، در مکانی بسیار متروکه واقع شده بود. سال‌ها بعد، مردم نیویورک به مجسمه لیبرتی علاقه نشان دادند و به‌تدریج بر تعداد بازدیدکنندگان آن اضافه شد.

در سال ۱۹۲۴ مجسمه آزادی به‌عنوان یادبود ملی معرفی شد؛ سپس در ۱۵ اکتبر ۱۹۶۶ به ثبت ملی رسید و در سال ۱۹۸۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.

کپی لینک

بخش های مختلف مجسمه

2022-11-e95a05cd-897c-452e-bb2c-907b87dfa4ad

منبع عکس: سایت telegraph.co.uk (عکاس: ناشناس)

تاج مجسمه

هنگام نصب مجسمه، دو راه‌پله‌ مارپیچی در داخل آن طراحی شد که یکی برای بالارفتن و دیگری برای پایین‌آمدن استفاده می‌شود. از پایه مجسمه با صعود از ۱۶۲ پله می‌توان به تاج آن رسید و از سکوی بازدید ۲۵ پنجره‌ای آن منظره‌ای دیدنی از بندر نیویورک را به تماشا نشست. برای بازدید از تاج مجسمه درمجموع نیاز به بالارفتن از ۳۵۴ پله (از پایین پایه مجسمه) است.

مشعل مجسمه

بر اساس طراحی بارتولدی، مشعل مجسمه را از ورق مس ساختند و طلاکاری کردند تا در نور روز به‌خوبی بدرخشد. بازویی که مشعل به دست دارد، برای اولین بار در سال ۱۸۷۶ در نمایشگاهی در ایالت فیلادلفیا به نمایش درآمد. طول مشعل از نوک شعله تا پایین دسته به ۸٫۸ متر می‌رسید که در فاصله سال‌های ۱۸۸۶ تا ۱۹۱۶ بازدید عمومی از آن به‌وسیله نردبانی در داخل مجسمه امکان‌پذیر بود.

در طول نیم قرن اول ساخت مجسمه آزادی، مشعل آن دستخوش تغییرات متعددی شد؛ به‌صورتی که در سال ۱۸۸۶، دو ردیف دریچه در بخش مسی پایین مشعل بریدند تا بتوانند آن را از داخل روشن کنند. ۶ سال بعد، کمربندی شیشه‌ای به طول ۴۶ سانتی‌متر جایگزین دریچه‌های ردیف بالایی شد و یک نورگیر هرمی‌شکل هشت‌ضلعی با شیشه‌های قرمز، سفید و زرد بر بالای شعله قرار گرفت. این تغییرات در سال ۱۹۱۶ نیز ادامه یافت؛ زمانی که حدود ۲۵۰ قطعه از روکس مسی با شیشه‌های کهربایی رنگ جایگزین و مشعل به برق وصل شد. تا قبل از این سال، دسترسی به بالکن دور مشعل امکان‌پذیر بود؛ اما بعد از این تغییرات بازدید عمومی از آن ممنوع شد.

تعویض مشعل مجسمه آزادی؛ منبع: CNN؛ عکاس: PAUL DEMARIA

منبع عکس: CNN.com (عکاس: Paul Demaria)

در سال ۱۹۳۱ برای نصب سیستم روشنایی جدید در بخش شعله مجسمه، دو سوراخ به قطر ۴۰ سانتی‌متر در کف بالکن اطراف آن ایجاد کردند و دو پروژکتور در این محل قرار دادند، همچنین ۲۰۰ لامپ رشته‌ای روی مشعل نصب شد. با اعمال این تغییرات، طراحی بارتولدی به‌سختی قابل تشخیص بود.

در دهه ۱۹۸۰ هنگام بازسازی مجسمه به‌مناسبت جشن صدمین سالگرد نصب آن، کارشناسان تشخیص دادند که مشعل اصلی قابل بازسازی نیست. یک قرن تغییرات، شعله مسی بارتولدی را به شعله‌ای عمدتا شیشه‌ای تبدیل کرده بود. نشت باران به بدنه شعله و خوردگی آن، مزید بر علت شد که قابل تعمیر نباشد. این بخش از مجسمه آزادی در چهار ژوئیه ۱۹۸۴ حذف و ماکتی مبتنی بر طرح بارتولدی و با روکش ورق طلای ۲۴ عیار جایگزین آن شد که پرتوهای خورشید را در طول روز منعکس می‌کند و در شب با ۱۶ نورافکن روشن می‌شود. در طول سالیان روش‌های مختلفی برای روشنایی مشعل آزادی در نظر گرفته شد که شامل استفاده از سوخت، لامپ‌های رشته‌ای و لامپ‌های متال هالید بود. در حال حاضر، مشعل اولیه در موزه مجسمه آزادی به نمایش گذاشته شده است.

پایه مجسمه

پایه مجسمه آزادی

منبع عکس: nps.gov (عکاس: ناشناس)

مجسمه آزادی روی پایه بزرگی به ارتفاع ۲۷ متر قرار دارد و شامل ویژگی‌های معماری کلاسیک اروپایی می‌شود و احساس یک قلعه یا سازه مستحکم را در ذهن بیننده تداعی می‌کند. هر چهار طرف پایه مشابه یکدیگر هستند و مانند ساختمانی طراحی شده است که می‌توان به آن وارد شد. در داخل پایه، یک موزه و در بالای آن بالکن یا سکوی بازدیدی وجود دارد که بازدیدکنندگان می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.

لوح مجسمه

2022-11-d7660233-9b0a-4ff7-837d-f56406c8eceb

منبع عکس: سایت statueoflibertytour.com (عکاس: ناشناس)

لوحی در دست چپ مجسمه قرار دارد که روی آن عبارت «JULY IV MDCCLXXVI» حک شده است. این مجسمه تجسمی از استقلال آمریکا است و این اعداد رومی، تاریخ چهار ژوئیه ۱۷۷۶، ‌زمان امضای اعلامیه استقلال آمریکا را نشان می‌دهند. لوح مزبور حدود هفت متر طول، چهار متر عرض و ۶۰ سانتی‌متر ضخامت دارد و به‌عنوان نماد «کتاب قانون»، حاکی از اهمیت حاکمیت قانون در آمریکا است.

بارتولدی در ابتدا مطمئن نبود که در دست چپ مجسمه چه شیئی قرار دهد. نسخه‌های اولیه طراحی او نشان می‌دهند که مجسمه آزادی، زنجیر شکسته‌ای را در دست دارد. با این حال، در نهایت تصمیم گرفته شد که این امر پس از پایان جنگ داخلی می‌تواند به اغتشاشات بیشتر دامن بزند.

پاهای مجسمه

زنجیر شکسته در پای مجسمه آزادی؛ منبع: upworthy.com

منبع عکس: upworthy.com (عکاس: ناشناس)

پاهای مجسمه آزادی تقریبا نادیده گرفته شده، گرچه این بخش به‌اندازه بقیه قسمت‌ها مهم است. بارتولدی که نمی‌خواست مجسمه را به‌طور کامل از شر زنجیر شکسته نمادین خود خلاص کند، آن را به مکان دیگری منتقل کرد که خیلی قابل‌مشاهده نبود. زنجیرها در پای مجسمه شکسته شده و در زیر لباس او پنهان شده‌اند و نشان می‌دهند که آزادی بر موانعی مانند برده‌داری در ایالات متحده غلبه کرده است و به جلو می‌رود. همچنین زنجیر به ظلم اشاره می‌کند و پای برافراشته بر این موضوع تاکید دارد که مجسمه از ظلم بیرون می‌آید تا آزادی را در آغوش بگیرد.

لباس مجسمه

گفته می‌شود مجسمه آزادی با الهام از لیبرتاس، الهه آزادی در اساطیر رومی، ساخته شده است. لباس الهه‌ها در روم باستان از استولا تشکیل می‌شد؛ ردایی بلند، چین‌دار و بدون آستین که زنان آن را روی لباسی به نام تونیک می‌پوشیدند. استولا اغلب از جنس پشم و کتان بود؛ هرچند زنان ثروتمند رومی نوع ابریشمی آن را نیز به تن می‌کردند. ازاین‌رو لباس مجسمه آزادی نیز بلند و چین‌دار است.

الهه رومی لیبرتاس به‌عنوان مظهر آزادی شناخته می‌شود و تصویر آن روی سکه‌های مختلف روم باستان حک شده است؛ ضمن اینکه در حدود ۲۳۸ سال قبل از میلاد، معبدی روی تپه آونتین (یکی از هفت تپه روم) برای او ساخته شد. مجسمه لیبرتاس معمولا به‌شکل زنی با کلاه نمدی مخروطی ساخته می‌شد که نماد آزادی بود؛ چراکه هنگام آزادی برده‌ها در روم باستان، این کلاه به آن‌ها تعلق می‌گرفت. معنای لغوی لیبرتاس در زبان لاتین، «آزادی» است.

کپی لینک

مدیریت مجسمه آزادی

2022-11-96b8db49-ab47-49cf-ac20-a009b9c48fd9

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Nathan Ralston)

مجسمه در ابتدا توسط هیئت فانوس دریایی ایالات متحده اداره می‌شد؛ زیرا مشعل روشن آن نقش مهمی در ناوبری داشت. از آنجا که «فورت وود» (Fort Wood) به‌عنوان محل نصب مجسمه، هنوز پایگاه عملیاتی ارتش به حساب می‌آمد، مسئولیت نگهداری از مجسمه در سال ۱۹۰۱ به وزارت جنگ این کشور انتقال یافت. پس از آنکه مجسمه به‌صورت رسمی به یادبودی ملی تبدیل شد، سازمان پارک‌های ملی در سال ۱۹۳۳ مدیریت آن را بر عهده گرفت.

فورت وود در سال ۱۹۳۷ غیرفعال شد و مابقی جزیره در اختیار این اثر تاریخی قرار گرفت. در سال ۱۹۵۶ جزیره بدلو (‌Bedloe's Island) به جزیره لیبرتی (Liberty Island) تغییر نام پیدا کرد و جزیره الیس (Ellis Island) که زمانی دروازه اصلی ورود مهاجران کشور بود، در سال ۱۹۶۵ به جزیره لیبرتی الحاق شد و مساحت کل آن را به حدود ۲۴ هکتار رساند.

کپی لینک

مهاجران و مجسمه آزادی

2022-11-0d65fb3c-1cfe-4902-a07e-9f47cbf0e749

منبع عکس: سایت edition.cnn.com (عکاس: ناشناس)

دولت آمریکا در سال ۱۸۹۲ یک مرکز مهاجرت در جزیره الیس در نزدیکی جزیره لیبرتی افتتاح کرد. در فاصله سال‌های ۱۸۹۲ تا ۱۹۵۴ حدود ۱۲ میلیون مهاجر قبل از دریافت مجوز ورود به کشور، در این جزیره مورد بررسی قرار می‌گرفتند. در دوره اوج فعالیت این مرکز در سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۱۴، روزانه بین ۵,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ نفر به این محل تردد می‌کردند. مجسمه آزادی که بر فراز بندر نیویورک در همان نزدیکی قرار داشت، استقبال باشکوهی از مهاجرانی می‌کرد که در راه جزیره الیس بودند. برای بسیاری از این افراد، مجسمه آزادی همچون نماد استقبال از آن‌ها در خانه جدید محسوب می‌شد.

در سال ۱۸۸۳ که شورای شهر نیویورک از تعدادی از هنرمندان و نویسندگان درخواست کرد، برای جمع‌آوری کمک مالی در جهت ساخت سکوی مجسمه اقدامی انجام دهند، «اما لازاروس» (Emma Lazarus) غزلی به نام «بزرگ‌تندیس نوین» (The New Colossus) را سرود تا با حراج آن، مبلغی برای ساخت اثر فراهم شود. کمک به پناهندگان یهودی که از اروپای شرقی به آمریکا آمده بودند، الهام‌بخش او در سرودن این شعر شد. لازاروس پس از مشاهده شرایط سختی که بسیاری از این افراد در آن زندگی می‌کردند، همدردی و دلسوزی خود را در این شعر به آن‌ها نشان داد. شعر او روی پلاکی برنزی در ورودی پایه مجسمه حک شده است و به نقش مجسمه به‌عنوان نماد استقبال از آزادی و دموکراسی برای میلیون‌ها مهاجری اشاره دارد که به‌دنبال زندگی جدید و بهتر به آمریکا می‌آیند. این پلاک در سال ۱۹۰۳ به مجسمه اضافه شد تا درست مانند زنجیر شکسته، نماد جامعه‌ای آزاد باشد. امروزه این پلاک در موزه مجسمه آزادی نگهداری می‌شود. در ادامه ترجمه این غزل آمده است:

به مجسمه‌ای غول‌پیکر و برنجی با شهرتی یونانی نمی‌ماند با پاهای پیروزمندش از سرزمینی به سرزمینی قدم می‌گذارد که بر دروازه‌های موج‌زده‌اش، آفتاب می‌تابد در اینجا زنی باشکوه و مشعل به دست ایستاده است که با شعله‌اش آسمان را نورانی می‌کند نام او مادر تبعیدها است با مشعلی در دست به گرمی به سراسر جهان خوش‌آمد می‌گوید چشمان آرامش به بندر فرمان می‌دهد با پل معلق خود واسط دو خواهرشهر باشد. او (بانوی آزادی) با لبانی بسته ندا سر می‌دهد: ای سرزمین عهد عتیق با خود نگهدار شکوه و عظمتت را، به من بده! تمام خستگی‌ها و فقرت انبوه اشتیاقت برای آزادی بدبختی‌ها در ساحل پرآبت را. بی‌خانمان‌ها و طوفان‌زدگان را سوی من راهی کنید چراغم را در کنار درب زرین برافراشته می‌کنم!
کپی لینک

تغییرات مجسمه

2022-11-6b70c12e-a248-4027-8cd4-ad33cf1c3090

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

در اوایل قرن بیستم، روکش مسی مجسمه به رنگ سبز درآمد که باعث حفاظت از آن می‌شد. در سال ۱۹۰۷ اولین آسانسور داخل آن نصب و در سال ۱۹۱۶ مجسمه برای نخستین بار با برق روشن شد.

در طول جنگ جهانی اول، چندین تن مهمات و مواد منفجره در جزیره‌ای به نام «بلک تام» نگهداری می‌شد که بین نیوجرسی و جزیره لیبرتی قرار داشت. در ۳۰ ژوئیه ۱۹۱۶ جاسوسان آلمانی به این جزیره یورش بردند و انفجار مهیبی به راه انداختند. آوارها و ترکش‌های ناشی از انفجار به بازو و مشعل مجسمه آزادی برخورد و به آن آسیب زیادی وارد کرد که تعمیر آن بیش از ۱۰۰,۰۰۰ دلار هزینه برداشت. این واقعه، بزرگ‌ترین اقدام تروریستی در خاک آمریکا قبل از ۱۱ سپتامبر بود و پس از آن، پله‌های منتهی به مشعل به‌دلایل ایمنی برای همیشه به روی عموم بسته شد.

در طول جنگ جهانی دوم به‌دلیل قوانین خاموشی، مجسمه آزادی به‌مدت دو سال در تاریکی به سر برد. این اثر تاریخی در سال ۱۹۸۴ تعطیل شد و تحت مرمت گسترده‌ای قرار گرفت. مهندسان فرانسوی و آمریکایی به بررسی مجسمه پرداختند و متوجه شدند که بازوی سمت راست به‌درستی به سازه وصل نشده است و وزش باد شدید، سازه را در خطر قرار می‌دهد. متعاقبا برای مرمت مجسمه آزادی و جزیره الیس بیش از ۳۵۰ میلیون دلار کمک مالی جمع‌آوری شد و کارگران برای شروع کار، بزرگ‌ترین داربست جهان را ساختند؛ سپس از نیتروژن مایع برای پاک‌سازی زنگاری استفاده شد که طی ده‌ها سال در قسمت داخلی ایجاد شده بود. بازو و شانه‌های مجسمه مرمت شدند و مشعلی مشابه مشعل اصلی در جای آن قرار گرفت.

2022-11-4ab853ae-c0e5-4748-ac89-091991378a92

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

یکی دیگر از تغییرات مجسمه آزادی به میله‌های آهنی داخل سازه مربوط می‌شود که تقریبا همگی تعویض شدند و به‌جای آن‌ها میله‌های فولادی ضدزنگ به کار رفت. لامپ‌های موجود نیز با لامپ‌های جدید جایگزین شدند. تعمیر و بازسازی مجسمه در سال ۱۹۸۶ به پایان رسید و به‌مناسبت جشن صدمین سالگرد ساختش، مردم امکان بازدید از آن را پیدا کردند.

پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، جزیره لیبرتی به‌مدت ۱۰۰ روز بسته شد و بازدید از مجسمه آزادی تا آگوست ۲۰۰۴ امکان‌پذیر نبود. در ژوئیه ۲۰۰۹، تاج مجسمه دوباره به روی عموم باز شد و در حال حاضر نیز امکان بازدید از آن فراهم است؛ اگرچه بازدیدکنندگان برای صعود به بالای پایه مجسمه یا تاج آن نیاز به رزرو قبلی دارند.

نصب آسانسورها و راه‌پله‌های جدید، بار دیگر این سازه را در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۱۱ به تعطیلی کشاند؛ ضمن اینکه در این زمان امکاناتی دیگری مانند سرویس بهداشتی به آن افزوده شد و یک سال بعد مردم توانستند از آن بازدید کنند. این اثر تاریخی دوباره در سال ۲۰۱۲ به‌خاطر طوفان سندی (Hurricane Sandy) بسته شد و آخرین بار نیز به‌خاطر شیوع کرونا در سال ۲۰۲۰ فعالیت خود را به‌مدت دو سال متوقف کرد.

کپی لینک

سازنده مجسمه آزادی کیست؟

2022-11-2162fb02-5130-4d07-96c1-70f06d27ea35

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

«فردریک آگوستو بارتولدی» (Frederic Auguste Bartholdi)، نقاش و مجسمه‌ساز معروف فرانسوی، برای طراحی و ساخت مجسمه آزادی در فرانسه در نظر گرفته شد و گوستاو ایفل (Gustave Eiffel) نیز با او مشارکت و همکاری کرد. علاوه بر این، ریچارد موریس هانت (Richard Morris Hunt) وظیفه طراحی و ساخت پایه مجسمه را در آمریکا بر عهده داشت.

کپی لینک

ارتفاع مجسمه آزادی چقدر است؟

2022-11-d627e629-78c6-41e6-8a24-146b832beaca

منبع عکس: سایت unsplash.com (عکاس: richard iwaki)

مجسمه آزادی قبل از نصب روی پایه فعلی خود ۴۶ متر ارتفاع و ۲۰۴ تن وزن داشت. ارتفاع این مجسمه همراه با پایه، ۹۳ متر است که تقریبا با ارتفاع یک ساختمان ۲۲ طبقه برابری دارد.

کپی لینک

راز مجسمه آزادی

2022-11-9e9a4da4-203c-430b-bd10-903af994c230

منبع عکس: سایت britannica.com (عکاس: ناشناس)

  • رنگ سبز مجسمه: خالق مجسمه می‌خواست که آن را با طلا بپوشاند تا بدرخشد؛ اما برای کاهش هزینه از مس استفاده کرد. هنگامی که مونتاژ مجسمه در سال ۱۸۸۶ به پایان رسید، رنگ آن قهوه‌ای مایل به قرمز بود. حدود ۲۵ سال بعد، رنگ مجسمه به سبز تغییر کرد؛ موضوعی که با اکسید شدن مس و قرارگیری آن در معرض باران، باد و نور خورشید اتفاق می‌افتد. پوشش سبز در واقع از مس محافظت کرده و از فرسودگی آن جلوگیری می‌کند.
  • گنجینه مدفون در زیر مجسمه: یک جعبه در زیر مجسمه آزادی دفن شده است که داخل آن کپی قانون اساسی آمریکا، پرتره‌ای از طراح مجسمه و ۲۰ مدال برنز نظیر مدالی با پرتره جورج واشنگتن قرار دارد.
  • مجسمه‌ای از ۳۵۰ قطعه: مجسمه آزادی در سال ۱۸۸۵ به‌صورت ۳۵۰ قطعه مجزا به بندر نیویورک رسید و ماه‌ها طول کشید تا روی هم قرار بگیرد.
  • مجسمه‌ای در حال حرکت: این مجسمه به شکلی ساخته شده که گویی در حرکت است؛ این موضوع را می‌توان از پای راست او متوجه شد که در حال جداشدن از زمین است. او به جلو می‌رود؛ به‌سمت افق حرکت کرده و راه آزادی را روشن می‌کند.
  • سخنرانی مجسمه: توماس ادیسون در سال ۱۸۷۷ گرامافون را برای ضبط صدا اختراع کرد؛ او امیدوار بود که بتواند سخنرانی‌هایی را از طریق گرامافون از داخل مجسمه پخش کند تا مردم سراسر نیویورک آن را بشنوند؛ اما این طرح هرگز اجرایی نشد.
  • اعتراض به ساخت مجسمه: مجسمه زنی مشعل به دست، خشم بسیاری از زنان آمریکا را برانگیخت. آن‌ها که هنوز برای داشتن حق رای می‌جنگیدند، با چهره زنی مواجه شدند که نماینده آزادی بود. زنان برای کسب این حق باید ۳۴ سال دیگر صبر می‌کردند.
کپی لینک

شرایط بازدید از مجسمه آزادی

2022-11-327703b0-b891-4549-b893-6b7ffba4bc3a

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

برای بازدید از مجسمه آزادی باید با کشتی راهی جزیره لیبرتی شد و با خرید بلیط‌ کشتی می‌توان به موزه مجسمه آزادی و موزه ملی مهاجرت در جزیره الیس نیز دسترسی داشت. بلیط‌های این مجموعه شامل بلیط عمومی، بلیط پایه و بلیط تاج می‌شوند که بلیط‌های بازدید از داخل مجسمه به‌خاطر رعایت استانداردهای ایمنی و امنیتی به تعداد محدود به فروش می‌رسند.

  • بلیط عمومی: این بلیط پرفروش‌ترین بلیط مجموعه است که حتی در صورت تکمیل رزرو، همچنان در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. با این بلیط می‌توان از موزه‌های جزیره لیبرتی و الیس بازدید کرد؛ اما دسترسی به داخل مجسمه آزادی با این بلیط مقدور نیست.
  • بلیط پایه: بلیط‌های پایه محدود هستند و باید از قبل آن‌ها را رزرو کرد. سرویس تلفن همراه و دسترسی به وای‌فای در این محل دارای محدودیت است؛ در نتیجه بهتر است بلیط را از قبل دانلود کرد یا تصویر آن را به‌همراه داشت. علاوه بر این، بلیط خریداری‌شده را می‌توان از دفتر فروش بلیط «ویل کال ویندو» ‌(Will Call window) در پارک باتری در نیویورک یا پارک ایالتی لیبرتی در نیوجرسی تحویل گرفت. برای این منظور نیاز به ارائه کارت شناسایی عکس‌دار و کارت اعتباری است که برای خرید بلیط استفاده شده است. همه بلیط‌ها دارای تاریخ و زمان هستند.
  • بلیط تاج: روزانه فقط ۲۴۰ نفر مجاز به بازدید از تاج هستند؛ در نتیجه به‌دلیل تعداد محدود بلیط‌ها و همین طور محبوبیت بسیار زیاد تاج، برای بازدید از این بخش باید بلیط آن را از قبل رزرو کرد. بلیط‌ها به‌طور اختصاصی برای هر بازدیدکننده صادر می‌شود و دارای تاریخ و زمان مشخص است.

نوع بلیط

کودکان زیر چهار سال

کودکان چهار تا ۱۲ سال

بزرگسالان

افراد بالای ۶۲ سال

بلیط کشتی

رایگان

۱۲ دلار

۲۴ دلار

۱۸ دلار

بلیط پایه مجسمه

رایگان

۱۲ دلار

۲۴ دلار

۱۸٫۳۰ دلار

بلیط تاج مجسمه

قد کودکان باید حداقل ۱٫۲ متر باشد امکان حمل کودکان وجود ندارد بچه‌های کوچک‌تر می‌توانند فقط تا بالای پایه بروند حضور همراه بزرگسال در کنار کودکان الزامی است

۱۲ دلار

۲۴ دلار

۱۸٫۳۰ دلار

«استچو سیتی کروزز» ‌(Statue City Cruises) تنها شرکتی است که خدمات کشتیرانی و فروش بلیط مجسمه آزادی را بر عهده دارد. به این ترتیب، نباید از فروشندگان خیابانی بلیط خرید که در داخل و اطراف پارک باتری مشغول به کار هستند؛ زیرا این بلیط‌ها اجازه دسترسی به محوطه جزیره لیبرتی و جزیره الیس یا موزه‌های هر جزیره (موزه مجسمه آزادی و موزه ملی مهاجرت جزیره الیس) را ندارند. برای خرید بلیط می‌توانید به سایت «www.cityexperiences.com» مراجعه کنید.

مجسمه آزادی در تمام روزهای سال، به‌جز چهارمین پنجشنبه نوامبر (روز عید شکرگزاری) و ۲۵ دسامبر (کریسمس) باز است.

کپی لینک

پایه مجسمه

2022-11-9d32317c-3280-4fe0-92a2-51446c941458

منبع عکس: سایت unsplash.com (عکاس: chris leipelt)

پایه مجسمه ۱۹۲ پله دارد؛ هرچند بازدیدکنندگان امکان استفاده از آسانسور را دارند. ورودی پایه در پشت مجسمه آزادی قرار دارد و برای بازدید از این بخش نیاز به عبور از بخش بازرسی است. همه بازدیدکنندگان، به‌جز کودکان کمتر از چهار سال، باید بلیط معتبر پایه مجسمه را نشان دهند.

ورود غذا و نوشیدنی (به‌غیر از آب در بطری پلاستیکی شفاف)، کوله‌پشتی، چمدان، ساک، کالسکه، لپ تاپ، چتر بزرگ، سه‌ پایه عکاسی و... به داخل پایه مجسمه ممنوع است. در صورت همراه داشتن این وسایل، می‌توان در ازای پرداخت مبلغی، آن‌ها را در کمدهای مخصوصی قرار داد.

کپی لینک

تاج مجسمه

2022-11-3ffff002-70d9-4b9b-ac08-1add3cc9ebe0

منبع عکس: سایت brandon mowinkel (عکاس: chris leipelt)

دسترسی به تاج مجسمه فقط از طریق ۱۶۲ پله امکان‌پذیر است؛ چراکه هیچ آسانسوری در این بخش وجود ندارد و پس از ۱۶ پله اول به پلکانی مارپیچ و باریک می‌رسد؛ بنابراین، کسانی که شرایط جسمی یا روحی مناسبی ندارند و با بیماری‌های قلبی، اختلال حرکتی،‌ ترس از ارتفاع، ترس از فضای بسته و... دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بهتر است که به فکر بازدید از تاج مجسمه نباشند. صعود به تاج مجسمه نسبتا سخت است؛ به‌خصوص که در برخی نقاط، عرض پله‌ها فقط به ۴۸ سانتی‌متر می‌رسد. فضای داخلی مجسمه در تابستان تقریبا گرم می‌شود و دمای داخل تاج بالا است.

2022-11-dfde1549-96b4-4e7e-9961-124c788ba588

پلکان منتهی به تاج، منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Gentle John)

قد کودکان برای بازدید از تاج باید حداقل ۱٫۲ متر باشد. امکان حمل کودکان وجود ندارد و بچه‌های کوچک‌تر می‌توانند فقط تا بالای پایه بروند. بچه‌ها باید همیشه با یک بزرگسال همراه باشند. هر بازدیدکننده موظف است که قبل از ورود به مجسمه آزادی، کارت شناسایی عکس‌دار مطابق با نام چاپی روی بلیط را به بخش بازرسی نشان دهد؛ البته این موضوع برای افراد زیر سن قانونی صدق نمی‌کند. در هر گروه چهار نفره باید حداقل یک بزرگسال حضور داشته باشد.

همراه داشتن هر وسیله‌ای که هنگام صعود از پله‌ها باعث مزاحمت شود، در هنگام بازدید ممنوع است؛ وسایلی مانند کیف پول در هر اندازه‌ای، کوله‌پشتی، کیف دوربین، کلید، ابزار نوشتار، چتر، غذا و نوشیدنی (به‌جز آب در بطری پلاستیکی) و... . ضمن اینکه برای بازدید از تاج بازرسی بدنی می‌شوید. در این محل کمدهایی برای نگهداری از وسایل شخصی در نظر گرفته شده است که در ازای پرداخت مبلغی اندک، امکان استفاده از آن‌ها برای بازدیدکنندگان مهیا است.

کپی لینک

تورهای گردشگری

2022-11-4bac78bb-c71a-46af-ab67-6dca616b1c98

منبع عکس: سایت unsplash.com (عکاس: jenny marvin)

  • تورهای پیاده‌روی: تورهایی به زبان انگلیسی در جزیره لیبرتی به رایگان برگزار می‌شود که شامل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی و توقف است. با حضور در این تورها می‌توان با تاریخچه کلی جزیره و مجسمه، دلیل و چگونگی ساخت مجسمه، چهره‌های مهم در ساخت این جاذبه و غیره آشنا شد.
  • تورهای صوتی: تورهای صوتی خودراهنما به بازدیدکنندگان کمک می‌کنند تا حین گردش در جزیره لیبرتی و موزه مجسمه، اطلاعات مفیدی درباره مجسمه آزادی به دست آورند. تورهای صوتی به زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، ایتالیایی، آلمانی، روسی، عربی، هندی، کره‌ای، پرتغالی و ژاپنی ارائه می‌شوند. تورهای صوتی مناسب برای کودکان ۶ تا ۱۰ ساله نیز در این محل در دسترس است. علاوه بر این، بازدیدکنندگان نابینا یا کم‌بینا امکان استفاده از یک تور صوتی توصیفی را خواهند داشت.
  • تور هارد هت در جزیره الیس: شرکت در «تور هارد هت» (Hard Hat Tour) برای بازدیدکنندگان ۱۳ سال به بالا امکان‌پذیر است. این تورهای ۹۰ دقیقه‌ای با راهنما شامل بازدید از بیمارستان ۷۵۰ تختخوابی جزیره الیس از جمله بخش‌ بیماری‌های عفونی، آشپزخانه، سردخانه و... است. تورها هر روز برگزار می‌شوند و هزینه آن ۸۱ دلار برای هر نفر است. قیمت بلیط این تورها برای افراد بالای ۶۲ سال برابر با ۷۵ دلار است.

تورهای بعدازظهر که در ساعت ۱۴ و ۱۵ برگزار می‌شوند، زمان کافی برای توقف در موزه مهاجرت جزیره الیس را ندارند. همچنین همه تورها شامل تور صوتی چندزبانه رایگان هستند.

کپی لینک

دسترسی برای افراد توان یاب

فاصله اسکله تا چادر محل بازرسی در جزیره لیبرتی حدود ۲۷۰ متر است و افراد دارای مشکل حرکتی باید با توجه به وضعیت جسمی خود، ویلچر، واکر، عصا و... همراه داشته باشند.

موزه مجسمه آزادی با دو رمپ در دو طرف ساختمان قابل دسترسی است. تمامی بخش‌های موزه اعم از سه گالری تعاملی و سرویس‌های بهداشتی همگی در یک سطح قرار دارند و تردد برای افراد توان‌یاب به‌راحتی انجام می‌شود. بالای موزه یک سکوی تماشا وجود دارد که از طریق پله یا آسانسور می‌توان از آن بازدید کرد. تعداد محدودی ویلچر به‌صورت رایگان و با ارائه کارت شناسایی عکس‌دار در بخش اطلاعات در اختیار گردشگران قرار می‌گیرد. بازدید از بخش پایه و تاج نیز به‌دلیل داشتن تعداد زیادی پله، برای افراد دارای مشکل حرکتی توصیه نمی‌شود.

کپی لینک

موزه مجسمه آزادی و موزه مهاجرت

کپی لینک

موزه مجسمه آزادی

2022-11-678a3054-dd9b-4ce9-ae45-2151fd47377c

منبع عکس: سایت statueofliberty.org (عکاس: ناشناس)

موزه مجسمه آزادی در سال ۲۰۱۹ با وسعت ۲,۴۱۵ متر مربع افتتاح شد. این موزه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • «تئاتر چند بعدی» (Immersive Theater): تئاتر ایمرسیو یا غوطه‌وری یک تجربه چند رسانه‌ای ۱۰ دقیقه‌ای است و شامل تصاویری می‌شود که داستان مجسمه آزادی را بیان می‌کنند. علاوه بر اینکه با داستان مجسمه آشنا می‌شوید، پروازی مجازی در داخل مجسمه شبیه‌سازی شده است.
  • «گالری مشارکت» (Engagement Gallery): در این گالری امکان تماشای روند کار بارتولدی و تیمی از صنعتگران مجسمه فراهم می‌شود. جالب اینکه نمایشگرهای چند رسانه‌ای، احساس حضور در داخل کارگاه سازندگان مجسمه آزادی را تداعی می‌کنند.
  • «گالری الهام‌بخش» ‌(Inspiration Gallery): گالری مزبور بازدیدکنندگان را به اندیشیدن به تجربه موزه‌گردی خود وادار می‌کند؛ گردشگران همچنین می‌توانند دیدگاه خود را در قالب پرتره‌ای شخصی بیان کرده و آن را به یک کلاژ دیجیتالی به نام «آزادی شدن» (Becoming Liberty) اضافه کنند. مشعل اصلی مجسمه در داخل این گالری نگهداری می‌شود که جزو جاذبه‌های اصلی موزه به حساب می‌آید. در ادامه می‌توان از طریق دیوارهای شیشه‌ای شاهد مناظر فوق‌العاده دیدنی از مجسمه آزادی و خط افق شهر نیویورک بود.
  • سکوی بازدید (Observation Deck): این بخش روی پشت‌بام موزه قرار دارد و موقعیت مناسبی برای تماشای مجسمه و بندر نیویورک را مهیا می‌کند. با توجه به شرایط آب‌وهوایی نظیر باد شدید، برف، باران و غیره امکان تعطیلی سکوی بازدید وجود دارد.
کپی لینک

موزه مهاجرت

2022-11-a9d09cba-e86f-46f6-9896-0159b2eac462

منبع عکس: سایت nycgo.com (عکاس: ناشناس)

مرکز مهاجرت جزیره الیس پس از بازسازی در دهه ۱۹۸۰ به موزه مهاجرت و نمادی از میراث مهاجران این کشور تبدیل شد. این موزه نقش جزیره الیس در تاریخ مهاجرت آمریکا را به نمایش می‌گذارد و بخشی از بنای یادبود ملی مجسمه آزادی به حساب می‌آید که تحت مدیریت سازمان پارک‌های ملی قرار دارد. در موزه مهاجرت می‌توان اطلاعاتی در مورد تاریخ جزیره الیس قبل، در حین و پس از استفاده به‌عنوان ایستگاه مهاجرت آمریکا کسب کرد.

کپی لینک

دانستنی‌ های جالب درباره مجسمه آزادی

2022-11-9703677b-c656-44fc-98ce-1537f0f016e2

منبع عکس: سایت unsplash.com (عکاس: avi werde)

  • هزینه ساخت مجسمه و پایه آن بیش از ۵۰۰,۰۰۰ دلار بود که امروزه معادل بیش از ۱۰ میلیون دلار است.
  • هنگامی که کار ساخت مجسمه در سال ۱۸۸۶ به پایان رسید، بلندترین سازه آهنی دنیا محسوب می‌شد.
  • مجسمه آزادی در باد به‌اندازه ۷٫۶۲ سانتی‌متر و مشعل آن به‌اندازه ۱۲٫۷ سانتی‌متر منحرف می‌شود.
  • طراحی و ساخت مجسمه در زمان خود یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای فنی قرن نوزدهم شناخته می‌شد و به‌عنوان پلی بین هنر و مهندسی مورد ستایش قرار گرفت. همکاری بارتولدی مجسمه‌ساز و مهندس گوستاو ایفل منجر به تولید یک شگفتی تکنولوژیکی شد.
  • تیم بارتولدی برای این مجسمه، ۳۱ تن ورق مس به کار بردند و برای ایجاد سازه مسی از ۳۰۰ نوع چکش مختلف استفاده کردند.
  • حدود ۱۱۳ تن فولاد در این مجسمه به کار رفته است.
  • چهره مجسمه زن با الهام از «لیبرتاس»، الهه رومی آزادی ساخته شد که در فرهنگ آمریکایی نمادی از آزادی بود؛ برخی نیز گفته‌اند که چهره مجسمه از مادر بارتولدی مجسمه‌ساز الگوبرداری شده است.
  • مجسمه آزادی رو به جنوب شرق و در محلی عالی ساخته شده است؛ زیرا کشتی‌هایی که وارد بندر می‌شدند، او را به‌عنوان نماد خوش‌آمدگویی می‌دانستند.
  • سر مجسمه در نمایشگاه اکسپوی پاریس در سال ۱۸۷۸ به نمایش گذاشته شد.
  • گروه‌هایی در بوستون و فیلادلفیا پیشنهاد کرده بودند که به شرط تغییر محل مجسمه، تمام هزینه ساخت آن را می‌پردازند.
  • بازدید از مشعل مجسمه از زمان انفجار سال ۱۹۱۶ ممنوع شد و امروزه نیز امکان بازدید از آن وجود ندارد.
  • دو نفر در سال‌های ۱۹۲۹ و ۱۹۳۲ با پریدن از روی مجسمه خودکشی کردند؛ هرچند تاکنون اقدام‌های مشابه زیادی انجام شده که ناکام مانده است.
  • در سال ۱۹۸۲ مشخص شد که سر مجسمه در مرکز آن نصب نشده است و حدود ۶۰ سانتی‌متر با مرکز فاصله دارد.
  • دور کمر مجسمه آزادی حدود ۱۰ متر است.
  • این مجسمه به‌مدت ۱۶ سال (۱۸۸۶-۱۹۰۲) به‌عنوان فانوس دریایی استفاده می‌شد و از فاصله ۳۸ کیلومتری قابل رویت بود.
  • مشهورترین تصویر سینمایی این مجسمه به فیلم سیاره میمون‌ها در سال ۱۹۶۷ مربوط می‌شود که آن را به‌صورت نیمه مدفون در شن تصویرسازی کرده بودند. از این مجسمه در فیلم روز استقلال نیز استفاده شد که صدمه زیادی به آن وارد کرد.
  • ظاهرا از زمان ساخت مجسمه آزادی، سالی ۶۰۰ صاعقه به آن برخورد می‌کند. اولین تصویر از این اتفاق در سال ۲۰۱۰ ثبت شد.
  • ماکت‌های مختلفی از مجسمه آزادی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به نسخه کوچک‌تری در پاریس و در نوار لاس‌وگاس در ایالت نوادا اشاره کرد. نمونه‌های دیگر آن در کشورهایی مانند برزیل، پاکستان، مالزی، تایوان و چین به چشم می‌خورد.

سوالات متداول

  • مجسمه آزادی کجاست؟

    جزیره لیبرتی نیویورک

  • مجسمه آزادی نماد چیست؟

    نماد آزادی، صلح، حقوق بشر، لغو برده‌داری، دموکراسی و...

  • مجسمه آزادی هدیه کدام کشور به آمریکا است؟

    این مجسمه هدیه‌ای از جانب فرانسه به آمریکا بود، به‌عنوان نشان دوستی و اتحاد این دو ملت به حساب می‌آید

  • چهره مجمسه آزادی برگرفته از چیست؟

    چهره مجسمه زن با الهام از «لیبرتاس»، الهه رومی آزادی ساخته شد که در فرهنگ آمریکایی نمادی از آزادی بود

نویسنده: صدیقه شجاعی

عکس‌های گالری از ویکی‌مدیا (عکاسان: Anthony Quintano, Gaichis, Dudva, William Warby)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات