- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
اورامان یکی از معروفترین و گردشگرپذیرترین بخشهای استان است. اگر قصد دارید سفری به این منطقه داشته باشید، آنچه لذت سفر شما را کامل میکند، سر زدن به رودخانه سیروان است. رودخانه سیروان در جنوب غربی استان جریان دارد و طولانیترین رودخانه آن به حساب میآید. با کجارو همراه باشید و با این رودخانه آشنا شوید.
رودخانه سیروان از جاذبه های گردشگری استان کردستان است. این رود بعد از بههم پیوستن آبهای بخشهای جنوبغربی، غرب و مرکز استان نظیر قشلاق، گاوه رود و گردلان به وجود میآید و در مسیری طولانی به راه میافتد و با مسیر پیچدرپیچ خود، زمینهای زیادی را سیرآب میکند. این رود سروآباد و منطقه باستانی اورامان را به دو بخش تقسیم میکند و تنها راه ارتباطی مهم بین این دو بخش پل دوآب در حدود ۲۵ کیلومتری شمال غربی پاوه است.
سیروان بعد از طی مسیری طولانی با رودخانه لیلی تلاقی پیدا میکند و وارد کردستان عراق میشود. از آنجا با پیوستن به رودخانه دیاله، سیروان وارد رود بزرگ دجله میشود و در نهایت به خلیج همیشه آبی فارس میریزد.
اورامان، از غرب با عراق، از شمال با کردستان و از جنوب با جوانرود محدود میشود و جادهای به طول ۷۵ کیلومتر آن را به شهر مریوان متصل میکند. رودخانه سیروان در نزدیکی اورامان، این ناحیه را از سروآباد جدا میکند. اگر قصد سفر به اورامان و سیروان را دارید، بهترین مسیر فاصله بین روستاهای اسپریز تا هجیج است. این مسیر بهدلیل وجود جاده شنی موازی در راستای رودخانه، دیدنیهای بسیار زیادی دارد و قطعا میتواند نظر و رضایت شما را جلب کند.
آبوهوای معتدل کوهستانی و وجود چشمههای فراوان، چراگاههایی سرسبز و باغهایی خرم را در دامنه کوههای زیبای اورامان به وجود آورده و موجب شده است دامداری در کنار باغداری پیشه اصلی مردم این دیار باشد.
در این ناحیه گونههای جانوری و گیاهی متعددی مشاهده میشود، از جمله سنجاب ایرانی، درختان وون، تنگز، میلو، شرو، بلوط، پسته وحشی، گردو، توت، گلابی، انجیر، انار و... . همچنین گیاهان پرارزشی همچون ریواس، پیچک، کرس، بنا، هاز، شنگ، بهرهزا، هاله کوک، ترشکه، تهرهژهرهژا، قازیاخه، گیلاخه، نرمیله، دهمهرواسله، بنا شوانه، کنگر، سپل، سیدران، گوزروانه، لو، زرده لو، چنور، سیاولو، کهما، قومامه، توسی و شب بو، نرگس و گل میخک در این منطقه میرویند.
رودخانه سیروان مسیری طولانی را میپیماید. در این مسیر تعدادی از جاهای دیدنی کردستان و کرمانشاه جای گرفتهاند.
در کناره شمالی سیروان، زیارتگاه سلطان اسحاق (سلطان سهاک) قرار دارد. این مقبره در نزدیکی روستای نیسانه واقع شده است. وی از از بنیانگذاران اهل حق بوده است و مقبره او مورد احترام اهالی منطقه قرار دارد. از نظر تاریخی نیز این آرامگاه، مکانی ارزشمند به شمار میآید. مردم محلی بر این باور هستند که دلیل حرکت نسبتا آرام و بیصدای رودخانه سیروان در این منطقه، حضور مقبره سلطان اسحاق و بهواسطه کرامات او است.
روستای هجیج در ۳۴ کیلومتری شهر پاوه و ۱۲۳ کیلومتری کرمانشاه در بخش نوسود قرار دارد. این روستا با چشماندازهای طبیعی شگفتانگیز و معماری پلکانی، یکی از جاذبههای مهم منطقه به شمار میآید. در این دل این روستا و نواحی پیرامون آن، مکانهای دیدنی جالبی جای گرفتهاند که برخی از آنان شامل چشمه بل، مسجد جامع، ارتفاعات شاهو و چله خانه میشود.
عکس از خبرگزاری صدا و سیما (عکاس: نامشخص)
این منطقه، از معروفترین جاذبههای گردشگری مریوان و استان کردستان است و نام آن به گوش هر ایرانی آشنا است. طبیعت بکر، معماری پلکانی و قدمت تاریخی، اورامان را به یکی جالبتوجهترین مکانهای برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است. همچنین مراسم پیر شالیار هر ساله افراد زیادی را به این نقطه میکشاند.
عکسهای گالری از ایرنا (عکاس: مصلح پیرخضرانیان)
روستای پالنگان در مرز این استان و کرمانشاه و در ابتدای منطقه اورامان یا هورامان قرار دارد. این روستا با مردمانی مهربان و معماری پلکانی، بهشت گمشده کردستان است. آبشارها و چشمهها در کنار طبیعت خاص منطقه، پالنگان را به مقصدی ارزشمند برای طبیعتگردان تبدیل کرده است. همچنین وجود آثار تاریخی مانند قلعه پالنگان، پلهای تاریخی و قبرستان روستا، بر جذابیت آن افزوده است.
عکسهای گالری از خبرگزاری فارس (عکاس: بختیار صمدی)
رودخانه سیروان محل تمرین و مسابقات قایقرانان استان است و حتی گاهی به میزبانی مسابقات ملی و بینالمللی انتخاب میشود. با این حساب، اگر اهل قایقرانی باشید میتوانید از موجهای پرخروش این رودخانه بهاندازه کافی لذت ببرید. توجه داشته باشید رودخانه سیروان برای شنا خطرناک است؛ بهخصوص برای بچهها و شناگرهای آماتور. خطر غرق شدن در این رودخانه بسیار زیاد است. همچنین قایقرانی تنها در قسمتهایی امکانپذیر است که معین کردهاند.
عکس از ایرنا (عکاس: نامشخص)
علاوه بر این، طبیعتگردی و روستاگردی از دیگر تفریحاتی هستند که میتوانید در مسیر رودخانه از آنها لذت ببرید.
با توجه به آبوهوای کوهستانی، بهترین زمان سفر به این منطقه و بازدید از رودخانه سیروان، فصول گرمتر سال، بهخصوص فصل تابستان است؛ چراکه در فصل بهار نیز بهدلیل ذوب برفها، آب رودخانه میتواند بسیار سرد باشد. البته طبیعت این منطقه در هر فصل جلوهگریهای خود را دارد و سفر به آن میتواند برای افرادی با سلیقههای متفاوت، در فصلهای پاییز و زمستان نیز تجربهای فراموشنشدنی را رقم بزند.
ار تفریحات رودخانه سیروان میتوان به قایقرانی اشاره کرد که در بخشهای معین صورت میگیرد. طبیعتگردی و روستاگردی از دیگر فعالیتهای تفریحی است که میتوان در پیرامون رودخانه به آنها پرداخت.