- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان تهران، تهران، دزاشیب، خیابان کریمی، خیابان سلیمی شمالی، پلاک ۱۴۷
در تهران قدیم باغها و عمارتهای بسیاری وجود داشته که محل زندگی درباریان و افراد سرشناس بوده است. این باغها امروزه کاربریهای متفاوتی دارد و بیشتر بهعنوان موزه یا مراکز فرهنگی و هنری استفاده میشود. برخی نیز با افزودن امکاناتی نظیر کافه و رستوران به مکانی برای گفتوگو و گذران وقت شهروندان و گردشگران تبدیل شده است.
یکی از باغهای قدیمی بازمانده از دوران قاجار، باغ علاءالسلطنه است که با درختان ۱۰۰ ساله و عمارت آجری زیبا در خیابان دزاشیب تهران قرار دارد. این باغ بیش از دو دهه است که در اختیار انجمن خوشنویسان ایران قرار گرفته و به «باغ انجمن خوشنویسان» تغییر نام داده است. باغ انجمن خوشنویسان یکی از جاهای دیدنی تهران به شمار میرود و با برگزاری کلاسهای آموزش خط، نمایشگاه آثار هنرمندان مشهور و فروشگاه عرضه آثار هنرمندان جوان به مرکزی فرهنگی هنری تبدیل شده که همهروزه پذیرای بازدیدکنندگان است.
درباره باغ انجمن خوشنویسان بیشتر بدانید:
- درباره باغ انجمن خوشنویسان بیشتر بدانید:
- باغ انجمن خوشنویسان کجاست؟
- مسیر دسترسی به باغ انجمن خوشنویسان
- درباره باغ انجمن خوشنویسان
- امکانات باغ انجمن خوشنویسان
- مجسمه هیچ
- آرت سنتر (گالری آثار هنرهای تجسمی)
- آرت شاپ
- چای بار
- شرایط بازدید از باغ انجمن خوشنویسان
- ساعت بازدید
- هزینه بازدید
- دیدنیهای اطراف باغ انجمن خوشنویسان
- خانه موزه نیما یوشیج
- خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد
- حرم امامزاده صالح (ع)
- بازار سنتی تجریش
- موزه دکتر حسابی
باغ انجمن خوشنویسان کجاست؟
- آدرس: تهران، دزاشیب، خیابان کریمی، خیابان سلیمی شمالی، پلاک ۱۴۷ (مشاهده روی نقشه)
- تلفن: ۲۲۲۱۰۳۴۵ ۰۲۱ و ۲۲۲۱۰۳۴۹ ۰۲۱
منبع عکس: hamshahrionline.ir، عکاس: ناشناس
باغ انجمن خوشنویسان ایران با نام قدیمی باغ علاءالسلطنه، یکی از باغهای معروف و تاریخی در منطقه یک شهرداری تهران و در محله دزاشیب است. قدمت این باغ تاریخی به دوره قاجار بازمیگردد.
مسیر دسترسی به باغ انجمن خوشنویسان
- خودروی شخصی: برای دسترسی به باغ انجمن خوشنویسان، خود را بلوار اندرزگو برسانید و از طریق خیابان شریفیمنش وارد خیابان سلیمی شمالی شوید. بخشی از دیوارهای آجری عمارت باغ در این خیابان قابلمشاهده است. همچنین میتوانید از میدان تجریش وارد خیابان دزاشیب شوید؛ به خیابان کریمی و سپس خیابان سلیمی شمالی بروید و خود را به باغ انجمن خوشنویسان در پلاک ۱۴۷ برسانید.
- مترو: نزدیکترین ایستگاه مترو به باغ انجمن خوشنویسان، ایستگاه مترو تجریش در خط یک مترو تهران (کهریزک - تجریش) است. این ایستگاه در فاصله حدودی ۱٫۵ کیلومتری از باغ قرار دارد و میتوانید در عرض ۱۵ دقیقه پیادهروی از مترو تجریش به آن برسید.
درباره باغ انجمن خوشنویسان
منبع عکس: rokna.net، عکاس: ناشناس
انجمن خوشنویسان از سال ۱۳۲۹ خورشیدی با همت استادان سید حسین میرخانی، سید حسن میرخانی، علی اکبر کاوه و ابراهیم بوذری، با اهتمام دکتر مهدی بیانی، محقق و استاد دانشگاه و چند تن از فرهنگدوستان و همچنین همکاری وزارت فرهنگ و هنر تاسیس و راهاندازی شد و نام کلاسهای آزاد خوشنویسی آن را زینت بخشید. این نهاد، بنیادنامه رسمی خود را با نام «انجمن خوشنویسان ایران» در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۴۶ اخذ کرد و به فعالیتهای درخشان خود ادامه داد.
در حال حاضر، ریاست انجمن خوشنویسان ایران بر عهده استاد غلامحسین امیرخانی است و آقای عارف براتی از سال ۱۳۹۲ مدیریت اجرایی انجمن را بر عهده دارد. این انجمن شعبههای متعددی در استان تهران، بسیاری از استانهای کشور و چندین کشور خارجی نظیر انگلستان، کانادا، آلمان و استرالیا دارد. دفتر مرکزی انجمن در خیابان انقلاب قرار دارد. از سال ۱۴۰۰، روز ۲۱ مهر همزمان با سالروز بنیانگذاری انجمن خوشنویسان ایران در سال ۱۳۲۹، بهعنوان روز ملی خوشنویسی در تقویم رسمی کشور ثبت شده است.
باع انجمن خوشنویسان، ساختمان یکی از شعب انجمن است که در خیابان دزاشیب و در باغی قدیمی به وسعت ۴,۷۰۰ متر مربع واقع شده است. بر اساس گزارشهای شفاهی، این باغ در گذشته حدود ۱۰,۰۰۰ متر مربع وسعت داشت؛ بعدها بخشی از جبهه شرقی آن به مجتمع مسکونی تبدیل شد و هماکنون بهصورت زمینی غیرمنتظم در راستای شمالی - جنوبی استقرار دارد و از سمت شرقی، غربی و شمالی با املاک مجاور محدود شده است.
منبع عکس: persianepochtimes.com، عکاس: ناشناس
باغ انجمن خوشنویسان، در ابتدا به اعظمالدوله خواهرزاده امینالدوله، یکی از بزرگان قاجار تعلق داشت؛ فردی که بارها سفیر، وزیر و دو دوره نخستوزیر ایران بود. این عمارت بعدها به حسین علا رسید. به گفته اهالی قدیمی محله دزاشیب، این باغ در گذشته خانه تابستانی محمدعلی خان علاءالسلطنه، رئیس وزرای دوره قاجار بود و به باغ علا شهرت داشت؛ بعدها این باغ بزرگ بین فرزندان علاءالسلطنه تقسیم شد. یکی از فرزندان با نام حسین علا (نخستوزیر دوره پهلوی) از باغ و عمارت درون آن بهعنوان خانه ییلاقی استفاده میکرد و زمستانها را در خانه قشلاقی خود در دروازه شمیران میگذراند.
حسین علا در سال ۱۳۱۴ خورشیدی، زمینهای کشاورزی و گندمزار اطراف باغ را خریداری کرد. وی با گسترش این باغ و افزودن تزیینات زیبا و درختکاری به آن، این خیابان را به کوچه باغ زیبایی تبدیل کرد. درختان باغ با آب قنات سیراب میشد و معماری عمارت علا بهسبک ایرانی و شامل بیرونی، اندرونی، حوضخانه و شبستان بود. حسین علا در سال ۱۳۴۳ خورشیدی درگذشت و خانواده او همچنان در این باغ زندگی کردند. یکی از فرزندان حسین علا با نام فریدون، زاده سال ۱۳۱۰، برخلاف پدر و پدربزرگ خود، از سیاست دور بود. فریدون علا بهعنوان پزشک متخصص رشته خونشناسی، بنیانگذار سازمان انتقال خون ایران و پدر هموفیلی ایران شناخته میشود.
پس از انقلاب، عمارت و باغ علا در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت؛ در دهه ۶۰ توسط شهرداری منطقه خریداری و عمارت اصلی بهدلیل فرسودگی و آتشسوزی، در فاصله سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ مرمت شد و ضمن استحکامبخشی بناها، فضای داخلی بهمنظور کاربری جدید تغییراتی یافت. محوطه باغ با الهام از الگوی باغ ایرانی کرتبندی و جویبندی شد. شهرداری منطقه یک طبق قرارداد، خانه و باغ علا را در سال ۱۳۷۶ بهصورت رایگان در اختیار انجمن خوشنویسان قرار داد.
بنای اصلی باغ موسوم به «چلیپا» که در ساخت آن از آجر، تیر چوبی و ملاط آهک استفاده شده است، در قسمت شمالی زمین قرار دارد و دارای نمای آجری و فاقد تزیینات خاص است. این ساختمان دو طبقه امروزه بهعنوان انجمن خوشنویسان، گالری و نگارخانه «آرت سنتر» مورد استفاده قرار میگیرد. فضای طبقه دوم متشکل از ۶ اتاق بزرگ در اطراف دو راهرو افقی و عمودی است و نور اتاقها از پنجرههای رو به محوطه باغ تامین میشود. در طبقه همکف، فضای داخلی بهویژه نیمه شرقی بنا بهدلیل وجود مجتمع مسکونی، از نور کافی برخوردار نیست.
اگرچه امروزه از انبوه درختان باغ کاسته شده است و بر سردر ورودی باغ تابلوی انجمن خوشنویسان ایران خودنمایی میکند، قدیمیهای محله دزاشیب همچنان این باغ را با نام باغ علاءالسلطنه یا باغ علا میشناسند. این باغ تاریخی با درختان کهنسال ۱۰۰ ساله، در حال حاضر به یک مرکز فرهنگی هنری و یکی از جاهای دیدنی تهران تبدیل شده است و از مکانهای جذاب برای دورهمی خوشنویسان، بازدید از آثار ارزشمند هنرمندان، برگزاری دورههای آموزش خوشنویسی به هنرجویان و محل گذران وقت شهروندان پایتخت و مسافران این شهر به شمار میرود.
امکانات باغ انجمن خوشنویسان
مجسمه هیچ
منبع عکس: iranart.news، عکاس: ناشناس
«مجسمه هیچ» بزرگترین مجسمه از مجموعه «هیچ» اثر پرویز تناولی مجسمهساز مشهور ایرانی، روبهروی باغ و ساختمان انجمن خوشنویسان قرار دارد؛ مجسمهای که سوژه مناسبی برای عکاسی و ثبت لحظات زیبا فراهم کرده است و یکی از دیدنیهای این باغ به شمار میرود. مجسمه هیچ در تاریخ ۲۷ آذرماه ۱۳۹۴ با حضور علاقهمندان و همچنین علی مرادخانی (معاون هنری وزارت ارشاد)، محمدهادی ایازی (معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران)، گری لوئیس (نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران) و هنرمندانی مانند نصرالله افجهای، علی اکبر صادقی، امیرصادق طهرانی، مسعود فروتن، علی زند وکیلی، علی اتحاد، وحید ملک و جمعی از هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی و سینما برای اولینبار در ایران رونمایی شد.
آرت سنتر (گالری آثار هنرهای تجسمی)
منبع عکس: hamshahrionline.ir، عکاس: ناشناس
«گالری آرت سنتر» از محبوبترین بخشهای باغ انجمن خوشنویسان، محل برگزاری نمایشگاههای نقاشی و مجسمهسازی است و جایگاه ویژهای در میان علاقهمندان به هنر دارد. این گالری تنها با اساتید و هنرمندان پیشکسوت همکاری میکند. آرت سنتر تاکنون میزبان برترین گالریهای پایتخت بوده و آثار اساتید معروفی نظیر استاد پرویز تناولی، بزرگمهر حسین پور، کامبیز درمبخش، ناصر اویسی و پرویز کلانتری در این گالری به نمایش گذاشته شده است. آرت سنتر در حال حاضر (دی ۱۴۰۱) نمایشگاه آثار فردی برگزار نمیکند و تابلوهایی از هنرمندان مختلف را برای بازدید در بخش آرت شاپ به نمایش گذاشته است.
آرت شاپ
- تلفن: ۲۶۶۵۵۵۹۰ ۰۲۱
- صفحه اینستاگرام: artshop_
منبع عکس: اینستاگرام artshop، عکاس: ناشناس
«آرت شاپ» واقع در ساختمان عمارت دو طبقه از دیگر بخشهای باغ انجمن خوشنویسان است که محل مناسبی برای فروش محصولات فرهنگی و هنری است. در این بخش، آثار سنتی و مدرن هنرمندان جوان به نمایش گذاشته میشود و علاقهمندان به هنر میتوانند از میان این آثار، محصول دلخواه خود را خریداری کنند. زیورآلات سنتی، گوشوارههای برنجی با تکه پارچههای سنتی، گلدانهای سفالی دستساز، محصولات چوبی و کوسنهای زیبا با طرح مشاهیر نمونهای از محصولاتی است که در آرت شاپ بهفروش میرسد.
چای بار
- تلفن: ۲۲۲۱۰۳۱۱ ۰۲۱
- صفحه اینستاگرام: chaibartehran
منبع عکس: touristsho.com، عکاس: ناشناس
«چای بار» یکی از کافههای لوکس تهران است که در عمارت کلاهفرنگی باغ زیبا و تاریخی انجمن خوشنویسان قرار دارد. این کافه دارای دو فضای سرپوشیده و روباز است؛ تعدادی میز و صندلی در فضای داخلی عمارت قرار دارد؛ اما بیشتر میز و صندلیهای چای بار در فضای دلباز باغ چیده شده است و زیبایی باغ، میهمانان را به دل تاریخ میبرد. همچون دیگر کافه های روباز تهران، وسایل گرمایشی مناسب نظیر هیتر، امکان استفاده از محوطه بیرونی این کافه را در فصلهای سرد سال امکانپذیر ساخته است.
صبحانههای خوشمزه چای بار نظیر صبحانه ایرانی، تست کره بادامزمینی با موز، املت ژامبون و پنیر، املت اسفناج و قارچ، سوسیس تخممرغ و نرگسی طرفداران زیادی دارد. انواع ساندویچ (بادمجان کبابی)، انواع رول (رول مرغ کبابی)، تست، سوپ، انواع سالاد (سالاد دیتاکس ویژه افراد وگن) و غذای روز نیز در این کافه سرو میشود. همچنین انواع قهوههای سرد و گرم، انواع چای، دمنوش، نوشیدنیهای سرد، عرقیجات سنتی، کیک و دسر در منوی جذاب چای بار موجود است.
شرایط بازدید از باغ انجمن خوشنویسان
منبع عکس: banooyeshahr.com، عکاس: ناشناس
ساعت بازدید
- باغ انجمن خوشنویسان، آرت سنتر و آرتشاپ: همهروزه از ساعت ۱۱ تا ۲۰:۳۰
- کلاسهای آموزش خوشنویسی: همهروزه بهغیر از جمعهها از ساعت ۹ تا ۱۱ و ۱۶ تا ۱۸
- کافه چای بار: از ساعت ۹:۳۰ تا ۲۳
هزینه بازدید
- بازدید از باغ انجمن خوشنویسان، گالری آرت سنتر و آرت شاپ رایگان است.
دیدنیهای اطراف باغ انجمن خوشنویسان
خانه موزه نیما یوشیج
- آدرس: دزاشیب، خیابان شهید رمضانی، خیابان رهبری (مشاهده روی نقشه)
- فاصله با باغ انجمن خوشنویسان: حدود یک کیلومتر
- ثبت ملی: ۱۳۸۰ خورشیدی
منبع عکس: ، عکاس: ناشناس
«نیما یوشیج» تخلص شاعری است که به «پدر شعر نو فارسی» شهرت دارد. نام اصلی این شاعر، علی نوری و در برخی منابع علی اسفندیاری ذکر شده است. نیما و همسرش، عالیه جهانگیر، در محله دزاشیب و در نزدیکی خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد (دو نویسنده مشهور) خانهای ساختند که سند آن به نام همسر نیما ثبت شد. این خانه زمینی به وسعت ۶۸۰ متر مربع و زیربنایی به مساحت ۱۶۰ متر مربع دارد. در بدو ورود به حیاط یک حوض مستطیلیشکل، چند درخت کهنسال، ایوانی با هشت ستون و سقف شیروانی خانه خودنمایی میکند. خانه چهار اتاق مرتبط با هم و یک اتاق مجزا دارد که ظاهرا اتاق نیما بوده است.
پس از درگذشت نیما در سال ۱۳۳۸، فرزند او به نام شراگیم یوشیج این خانه را فروخت. پس از گذشت سالها با اختلاف فرزندان مالک جدید در مورد میراث خانوادگی، خانه نیما سالها متروکه شد. با کشوقوسهای فراوان بین شهرداری و صاحبان ملک، سرانجام سازمان زیباسازی شهر تهران، با توجه به ارزش تاریخی و معنوی این بنا، خانه را در سال ۱۳۹۸ خریداری کرد و با هدف کاربری «موزه شعر نوین ایران» به مرمت و بازسازی آن پرداخت.
«خانه موزه نیما یوشیج» یکی از جدیدترین خانه موزههای تهران به شمار میرود که در آن تندیسهای زیبایی از نیما یوشیج، سهراب سپهری، جلال آل احمد و سیمین دانشور، تعدادی از کتابهای نیما و عکسهای مختلفی از نیما و دیگر بزرگان ادبیات به نمایش گذاشته شده است. بر تابلوی ورودی موزه، سال ساخت خانه نیما یوشیج، سال ۱۳۲۸ خورشیدی ذکر شده است. این موزه در حال حاضر (سال ۱۴۰۱) فعالیت عمومی ندارد و تنها مراسم افتتاح نمادین آن در تاریخ ۲۲ آبان ۱۴۰۰، با حضور برخی از مقامات شهر تهران برگزار شد.
خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد
- آدرس: دزاشیب، خیابان شهید رمضانی، خیابان رهبری، کوچه پسندیده، بنبست ارض، پلاک یک (مشاهده روی نقشه)
- فاصله با باغ انجمن خوشنویسان: حدود یک کیلومتر
- ثبت ملی: سال ۱۳۸۳ خورشیدی
منبع عکس: irna.ir، عکاس: نازنین کاظمی نوا
«خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد»، محل زندگی این دو نویسنده بزرگ معاصر در کوچهای بنبست در منطقه تجریش تهران قرار دارد. در فاصله سالهای ۱۳۳۱ تا ۱۳۳۲ خورشیدی، زمانی که سیمین برای گذراندن دوره تحصیلی به آمریکا رفته بود، جلال طراحی این خانه را انجام داد و آجر به آجر خانه را با عشق به سیمین بنا کرد. این خانه نهتنها خانه آرامش این دو نویسنده عاشق، بلکه پاتوقی برای بزرگان ادب و سیاستمداران همچون نیما یوشیج و احمد شاملو بود و بهنوعی هسته شکلگیری کانون نویسندگان به شمار میرفت؛ زمانی که جلال و دوستان او از انجمن نویسندگان جدا شدند، جلسههای کانون را در این خانه برپا میکردند.
بعد از مرگ جلال در سال ۱۳۴۸، سیمین همچنان در این خانه زندگی میکرد تا اینکه در سال ۱۳۹۰، او نیز دار فانی را وداع گفت. شهرداری تهران در سال ۱۳۹۳ این خانه را با هدف کاربری موزه از وراث خریداری کرد و سرانجام در تاریخ هشت اردیبهشت سال ۱۳۹۷، همزمان با زادروز سیمین، موزه افتتاح شد. مرمت و بازسازی این خانه در جهت استحکامبخشی بنا، توسط سازمان فضاهای فرهنگی شهرداری با کمترین دخلوتصرف انجام پذیرفت.
اسباب و وسایل و یادگاریهای جلال و سیمین همچنان در خانه باقی مانده و برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است. از باارزشترین یادگاریهای این خانه میتوان از حلقه ازدواج این دو نویسنده عاشق نام برد که توسط ویکتوریا دانشور، خواهرزاده سیمین، بههمراه کارت ملی او به موزه اهدا شده است. سه مجسمه مومی از سیمین، جلال و نیما یوشیج از دیگر آثار ارزشمند این موزه هستند.
حرم امامزاده صالح (ع)
- آدرس: ضلع جنوب شرقی میدان تجریش (مشاهده روی نقشه)
- فاصله با باغ انجمن خوشنویسان: حدود سه کیلومتر
منبع عکس: irna.ir، عکاس: ناشناس
«حرم امامزاده صالح» آرامگاه فرزند امام موسی کاظم (ع) و یکی از برادران امام رضا (ع) است. این حرم در میان زیارتگاههای تهران جایگاه ویژهای دارد و یکی از مکانهای تاریخی تهران به شمار میرود. احداث بنای اصلی، بقعه و بارگاه امامزاده صالح به سده پنجم بازمیگردد؛ البته این بنا در جریان حملات مغول به شهر ری ویران شد. طبق کتیبههای قدیمی موجود در این محل، بنای امامزاده در سال ۷۰۰ هجری قمری بازسازی و احیا شده و در دوره صفویه و قاجاریه بخشهایی به آن افزوده شده است.
در دهه ۸۰ خورشیدی تغییراتی در بنای امامزاده صالح ایجاد شد و بخش عمده این بنای تاریخی از بین رفت؛ در این تغییرات یک گنبد بلند بتنی روی گنبد قدیمی و دو مناره احداث شد. در حال حاضر، تنها بخشهای باقیمانده از ساختمان قدیمی، بخشهای درون گنبدخانه و شبستان شمالی است.
در دهههای اخیر مقبره تعدادی از افراد مشهور، پنج تن از شهدای گمنام و ۹ تن از نخبگان شهید سانحه هواپیمای اوکراینی در محوطه حرم امامزاده صالح قرار گرفته است. در حیاط حرم، همانند دیگر مکانهای زیارتی، کبوترهای بسیاری وجود دارند که زائران برای آنها دانه میریزند و از دیدن آنها لذت میبرند.
بازار سنتی تجریش
- آدرس: انتهای خیابان ولیعصر، ضلع جنوب شرقی میدان تجریش (مشاهده روی نقشه)
- فاصله با باغ انجمن خوشنویسان: حدود سه کیلومتر
منبع عکس: tehranpicture.ir، عکاس: مازن هواشم
«بازار تجریش» بهدلیل تنوع کالا از محبوبترین مراکز خرید تهران با قیمت مناسب به شمار میرود که در قلب محله تاریخی تجریش قرار دارد. قدمت این بازار ۷۰ سال تخمین زده شده است؛ اما کسبه قدیمی، قدمت آن را بیش از ۱۵۰ سال میدانند. در بازار سنتی تجریش کالاهای گوناگونی مانند اشیای زینتی، لباس، پارچه، بدلیجات، ساعت، طلا، صنایع دستی، ادویهجات، آجیل، خشکبار و... به چشم میخورد.
بازار سرپوشیده تجریش مانند دیگر بازارهای سنتی دارای مسجد، حسینیه و بازارچههای کوچک است. همچنین بازار میوه و ترهبار تجریش نیز در این محل فعالیت دارد که با انواع میوه و سبزیجات تازه در بستهبندیهای جذاب و انواع ترشیهای خوشمزه، گردشگران داخلی و خارجی را به خریدکردن وسوسه میکند.
موزه دکتر حسابی
- آدرس: خیابان تجریش، خیابان دربندی، خیابان دکتر حسابی، پلاک ۴۷ (مشاهده روی نقشه)
- فاصله با باغ انجمن خوشنویسان: حدود چهار کیلومتر
منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس
«دکتر محمود حسابی»، پدر فیزیک ایران، در سال ۱۲۸۱ در تهران متولد شد. این شخصیت علمی برجسته کشور افتخارات زیادی در زمینههای علمی، فرهنگی و سیاسی در کارنامه خود دارد. او قرآن و دیوان حافظ را از حفظ میدانست، بر کتابهای بوستان و گلستان سعدی، شاهنامه فردوسی، مثنوی مولوی و منشات قائم مقام فراهانی اشراف کامل داشت، با شعر و موسیقی سنتی ایران و موسیقی کلاسیک غرب بهخوبی آشنا بود، در نواختن پیانو و ویولن مهارت داشت و به چهار زبان فرانسه، انگلیسی، آلمانی و عربی مسلط بود. همچنین در چند رشته ورزشی موفقیتهایی کسب کرد.
دکتر حسابی، این فیزیکدان بزرگوار در ۱۲ شهریور سال ۱۳۷۱ خورشیدی در بیمارستان ژنو در گذشت. آرامگاه خانوادگی او در شهر تفرش قرار دارد. پس از درگذشت او طبقه سوم منزل ایشان به موزهای بنام «موزه دکتر حسابی» تبدیل شد. در این موزه، مدارک علمی و تحصیلی، نشانها و تقدیرنامهها، متن نطقها و نوشتهها و عکسهای خانوادگی قدیمی از ایشان به نمایش درآمده است. همچنین آثار تقدیمی به دکتر حسابی نظیر تابلوهای خط، تابلو نقاشی، فرش و صنایع دستی و تمام آثار تالیف و ترجمهشده ایشان در موزه قرار دارد.
منبع عکس: banooyeshahr.com، عکاس: ناشناس
اگر شما نیز از باغ انجمن خوشنویسان بازدید کردهاید، نظرات خود را در بخش دیدگاههای مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
انجمن خوشنویسان ایران کجاست؟
عمارتی دو طبقه درون باغ انجمن خوشنویسان (باغ قدیمی علاءالسلطنه) در محله دزاشیب تهران است.
باغ علاءالسلطنه در چه سالی به انجمن خوشنویسان واگذار شد؟
۱۳۷۶ خورشیدی
باغ انجمن خوشنویسان چه امکاناتی دارد؟
کافه چای بار، گالری آثار هنری آرت سنتر، آرت شاپ و مجسمه هیچ
باغ انجمن خوشنویسان در گذشته چه نام داشت؟
باغ علاءالسلطنه یا باغ علا
نویسنده: معصومه صادقپور
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاس: محیا تابش)