کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

آبشار مجن

یک‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 15 دقیقه
آبشار تنگه داستان مجن شاهرود؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Saeid K
آبشار مجن از جاهای دیدنی شاهرود در استان سمنان است و در ۴۸ کیلومتری شاهرود قرار دارد.
تبلیغات
آبشار مجن
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان سمنان، شهرستان شاهرود، بخش مرکزی، شهر مجن، انتهای جاده آبشار مجن
آبشار تنگه داستان مجن شاهرود؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Saeid K
مشاهده روی نقشه
تنگه داستان و رودخانه مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: احمد بیات
ورودی تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: احمد بیات

آبشار مجن شاهرود از جاهای دیدنی استان سمنان است که در دل دره‌ای با عظمت قرار دارد. مسیر دسترسی مناسب، امکانات رفاهی قابل‌قبول و ویژگی‌های منحصربه‌فرد همچون آب بسیار خنک، دو طبقه بودن و امکان دسترسی به بالادست آبشار از طریق پلکان، دلایل محبوبیت و حضور پرتعداد گردشگران در این جاذبه طبیعی هستند. از تفریحات این آبشار می‌توان به کمپ و پیک‌نیک، آبتنی، صخره‌نوردی، یخ‌نوردی و عکاسی اشاره کرد. علاوه بر ماه‌های اردیبهشت تا مهر که بهترین زمان سفر به آبشار مجن محسوب می‌شوند، پاییز و زمستان آن نیز با رعایت نکات ایمنی، بسیار جذاب است.

درباره آبشار مجن شاهرود بیشتر بدانید:

کپی لینک

آبشار مجن کجاست؟

  • آدرس: استان سمنان، شهرستان شاهرود، بخش مرکزی، شهر مجن، انتهای جاده آبشار مجن (مشاهده روی نقشه)

آبشار مجن در دل دره‌ غربی شهر مجن واقع شده است و دسترسی مناسبی دارد. فاصله شاهرود تا آبشار مجن حدود ۴۸ کیلومتر (یک ساعت رانندگی) و فاصله گرگان تا مجن حدود ۱۱۰ کیلومتر (دو ساعت رانندگی) است.

مجن از جاهای دیدنی شاهرود در استان سمنان و شهری ییلاقی و پلکانی است. شهر مجن در ۳۸ کیلومتری شمال غرب شاهرود و در منطقه‌ای کوهستانی نزدیک مرز استان گرگان قرار دارد. شهرستان شاهرود بزرگ‌ترین شهرستان استان سمنان از نظر مساحت محسوب می‌شود. این استان با مرکزیت شهر سمنان یکی از پهناورترین استان‌های ایران است که در جنوب استان‌های گرگان و مازندران و شرق پایتخت قرار دارد.

شهر مجن شاهرود؛ منبع عکس: ویکی مدیا؛ عکاس: رامین شیرسوار

منبع عکس: ویکی مدیا؛ عکاس: رامین شیرسوار

شهر مجن به‌دلیل واقع شدن در منطقه‌ای کوهستانی، از نظر جغرافیایی در بن‌بست قرار دارد و جاده‌ای آسفالته منشعب از جاده شاهرود به گرگان (جاده توسکستان)، تنها راه ارتباطی آن محسوب می‌شود. این شهر در دامنه رشته کوه‌های البرز شرقی، میان دره‌ای نسبتا پهناور و میان دو رودخانه «پی‌حصار» و «پیش‌ده» قرار دارد. در بافت قدیمی مجن که بر بلندای کوه واقع شده است، مانند روستای ماسوله گیلان، بام هر خانه حیاط خانه فوقانی محسوب می‌شود. همین ویژگی سبب شده است تا مجن را «ماسوله کویر» بنامند. در بخش قدیمی شهر دیوارها و سقف اتاق‌ها را با خاک قرمز و زرد تزیین کرده‌اند.

رودخانه مجن شاهرود؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Mohandes Vahid NEZ

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Mohandes Vahid NEZ

کپی لینک

مسیر دسترسی به آبشار مجن

برای دسترسی به آبشار مجن ابتدا خود را به شهر مجن برسانید. از سوی شاهرود یا گرگان وارد جاده شاهرود - گرگان شوید. در جاده شاهرود به گرگان درست پس از پمپ بنزین «سلام مجن» در سه‌راهی، وارد خروجی جاده مجن شوید. اگر از سوی شمال و شهر گرگان راهی این منطقه هستید، باید قبل از پمپ بنزین در سه‌راهی، وارد جاده مجن شوید. شهر مجن حدود ۱۰ کیلومتر با این خروجی فاصله دارد.

مسیر دسترسی به شهر مجن؛ منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: سید مهدی

منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: سید مهدی

با رسیدن به شهر مجن از شمال شهر وارد جاده آبشار مجن به طول تقریبی ۱۱ کیلومتر (۲۵ دقیقه با ماشین) شوید. بیشتر مسیر تا نزدیک آبشار در سال‌های اخیر آسفالت شده است. در طول جاده از کنار سد خاکی و مخزنی مجن می‌گذرید. اطراف سد حصارکشی شده است و نمی‌توان نزدیک دریاچه شد؛ اما تماشای منظره این بستر آبی خالی از لطف نیست. پس از طی جاده آبشار، به پارکینگ می‌رسید. این مسیر، هموار و قابل پیمایش با خودروهای سواری است. پارکینگ کمتر از ۱۰۰ متر با محل آبشار فاصله دارد و با حدود پنج دقیقه پیاده‌روی به پای آبشار می‌رسید. پل‌های چوبی و فلزی تعبیه شده در محل عبور از رودخانه، رسیدن به پای آبشار را برای گردشگران آسان کرده‌اند.

جاده آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حسین حافظی
سد خاکی مخزنی مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمدرضا خوریانی
سد خاکی مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امین مطلق
پارکینگ آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: AMB ROYAL
تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: پیام نادری
تنگه داستان و رودخانه مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: احمد بیات
پل‌ های فلزی تنکه داستان آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امین مطلق
پارکینگ و آلاچیق‌ های آبشار تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: ایرج نیک سیرت

منابع عکس‌‌ها: گوگل مپ؛ عکاس‌ها (از راست به چپ): حسین حافظی، محمدرضا خوریانی، امین مطلق، AMB ROYAL، پیام نادری، احمد بیات، امین مطلق، ایرج نیک سیرت

کپی لینک

درباره آبشار مجن

آبشار مجن در تنگه‌ای موسوم به تنگه داستان و میان دو صخره عظیم واقع شده است. زمین‌شناسان زلزله‌ای در قرون گذشته را دلیل شکل‌گیری این تنگه و شکاف میان صخره می‌دانند. آبشار مجن یا آبشار تنگه داستان مجن در ارتفاع ۲,۳۱۳ متری از سطح آب‌های آزاد قرار دارد.

در بالادست آبشار مجن چشمه‌های جوشان، رودی کم‌عمق ولی نسبتا پرآب را تشکیل می‌دهند که در محل چشمه از دو دره فرومی‌ریزند و آبشار دو طبقه مجن را با ارتفاعی در حدود هشت متر می‌سازند. آبشار در میان فضایی باریک و غارمانند محصور شده است و دسترسی به پای آبشار اول، بسیار ساده به نظر می‌رسد. آب آبشار به‌حدی خنک است که آبتنی در حوضچه کوچک آن حتی در روزهای گرم تابستان برای بیشتر افراد سخت می‌شود.

گردشگران در تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مرتضی حسینی

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مرتضی حسینی

صدای ریزش آب آبشار مجن به درون دره، انعکاس و شکوهی خوف‌انگیز ایجاد می‌کند. برای دسترسی و بازدید از طبقه دوم یا آبشار دوم مجن از پلکان مارپیچ و فلزی آن بالا بروید. هنگام صعود از راه‌پله مارپیچ آبشار قطرات آب با قدرت به‌صورت شما برخورد می‌کنند. تماشای منظره آبشار تنگه داستان مجن از بالا بسیار لذت‌بخش است. جریان آب در آبشار مجن با شتاب زیادی به سوی پایین‌دست روان می‌شود و پس از رسیدن به سد خاکی مجن آرام می‌گیرد.

مردمان خون‌گرم و مهربان، طبیعت زیبا، هوای خنک در تابستان، بافت پالکانی و وجود آبشار مجن بخشی از جذابیت‌های شهر مجن شاهرود هستند و گردشگران را به سوی این منطقه می‌کشانند. شغل اکثر اهالی مجن کشاورزی، باغداری و دامداری است. سیب‌زمینی، گندم، جو، زردآلو، سیب، گردو، گیلاس و آلبالو عمده محصولات کشاورزی و باغی منطقه را تشکیل می‌دهند. مردم شهر مجن و روستاهای اطراف از قومیت طبری یا مازندرانی هستند و به گویش «مجنی» (گویشی از زبان طبری) سخن می‌گویند.

تنگه داستان و آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ نعمت درخشان پور
آبشار دو طبقه مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: پیام نادری
امکانات آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امین مطلق
پله مارپیچ آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امین مطلق

منبع عکس‌ها: گوگل مپ؛ عکاس‌ها (از راست به چپ): نعمت درخشان پور، پیام نادری، امین مطلق (عکس سه و چهار)

کپی لینک

معنی مجن چیست؟

به نقل از بزرگ‌ترها و ریش‌سفیدان شهر مجن، واژه «مجن» برگرفته از واژه «جنت» به‌معنای بهشت است و درختان سربه‌فلک‌کشیده منطقه، دلیل این نام‌گذاری هستند. انبوه درختان مانع رسیدن نور خورشید به زمین می‌شوند و سایه‌ای خنک و جنت‌گونه پدید می‌آورند.

کپی لینک

امکانات رفاهی آبشار مجن

آبشار مجن نمونه‌ای موفق در بحث گردشگری است. شهرداری منطقه با ایجاد گیت ورودی و دریافت مبلغی اندک از بازدیدکنندگان، امکانات رفاهی مناسبی در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. برقراری امنیت حتی در طول شب، ایجاد فضای مناسب و تعداد زیادی آلاچیق برای اقامت کوتاه مدت و شبانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ، پل‌های چوبی و فلزی پیچشی برای دسترسی به پای آبشار و نقاط خوش‌منظره آن، بوفه، سوپر مارکت و همچنین نظافت و زباله‌زدایی مرتب منطقه، از خدمات رفاهی آبشار مجن تنگه داستان هستند.

پل‌ های آبشار تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: وحید عابدین زاده
آلاچیق ها و پارکینگ آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی سیاری
پلکان های دسترسی به طبقه دوم آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا ریحانی
امکانات رفاهی آبشار مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امین مطلق

منبع عکس‌ها: گوگل مپ؛ عکاس‌ها (از راست به چپ): وحید عابدین زاده؛ مجید سیاری، رضا ریحانی، امین مطلق

کپی لینک

تفریحات آبشار مجن

  • کمپ و پیک‌نیک: بسیاری از گردشگران برای استفاده از طبیعت زیبای مجن و تماشای آبشار زیبای آن برای یک یا چند روز به این منطقه سفر می‌کنند. کمپ در آلاچیق‌های آبشار مجن در روزهای گرم تابستان تفریحی خانوادگی و دوستانه و جذاب محسوب می‌شود.
  • آبتنی: حوضچه‌ای طبیعی با عمق کمتر از ۰٫۵ متر در فضایی نسبتا کوچک، در پای آبشار مجن شاهرود ایجاد شده است. اگر تحمل خنکای آب و ضربه‌های شدید ناشی از ریزش آبشار را دارید، در این حوضچه آبتنی کنید و پشت آبشار را ببینید. در هنگام آبتنی مراقب سنگ‌های لیز باشید.
  • صخره‌نوردی: آبشار مجن در دل دو صخره‌ عظیم جاری است؛ به همین دلیل مقصدی عالی برای گروه‌های صخره‌نوردی محسوب می‌شود. این افراد با تجهیزات مناسب و استاندارد در طبیعت باشکوه منطقه به ورزش جذاب صخره‌نوردی می‌پردازند.
  • یخ‌نوردی: آبشار مجن در منطقه‌ای کوهستانی و سرد قرار دارد. اگر در فصل زمستان تا ماه فروردین راهی آبشار مجن شوید با منظره برفی و یخی روبه‌رو خواهید شد. قندیل‌های زیبا و آبشار یخ‌زده جلوه‌های بصری این جاذبه طبیعی در این زمان از سال هستند. افراد حرفه‌ای و آشنا به ورزش یخ‌نوردی با رعایت نکات ایمنی در آبشار مجن، یخ‌نوردی می‌کنند.
  • عکاسی: عکاسی از طبیعت زیبای منطقه و شکوه آبشار از تفریحات همه‌پسند آبشار مجن است. اگر با دقت به اطراف بنگرید سوژه‌های عکاسی بسیاری می‌بینید و عکس‌های متفاوتی ثبت می‌کنید.
گردشگران در آبشار مجن شاهرود؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمید زند

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمید زند

کپی لینک

بهترین زمان بازدید از آبشار مجن

مناطق ییلاقی مقصد سفرهای تابستانی گردشگران هستند. شهر مجن و آبشار مجن نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اغلب مسافران در ماه‌های اردیبهشت تا مهر راهی مجن می‌شوند تا هم از نعمت‌های طبیعت سرزنده منطقه بهرمند شوند و هم در خنکای ییلاقی و کوهستانی تنگه داستان و آبشار مجن، برای چند روز از گرمای هوا و شلوغی شهر خلاصی یابند.

طبیعت مجن در فصل پاییز بسیار دیدنی است. البته بارش باران، احتمال طغیان رودخانه‌ها و تخریب مسیرهای خاکی نکاتی هستند که در سفر به مجن در فصل پاییز باید مورد توجه قرار گیرد.

طبیعت زمستانی تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی موسوی

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی موسوی

آبشار مجن در زمستان، زیبایی‌های خاص خود را دارد. با توجه به کوهستانی بودن منطقه و مارپیچ بودن مسیر، دسترسی به آبشار در زمستان کمی با مشکل مواجه می‌شود؛ با این وجود، برخی از افراد سختی مسیر را به جان می‌خرند تا به تماشای آبشار یخ زده و شکوه زمستانی منطقه بنشینند.

کپی لینک

اقامت در روستای مجن

در سفر به شهر و آبشار مجن گزینه‌های متفاوتی برای اقامت پیش روی شما خواهد بود. اگر به‌دنبال اقامتی کم‌هزینه هستید، در آلاچیق‌های آبشار مجن چادر بزنید و چند روز را در این محیط جذاب و کوهستانی بمانید.

برخی از گردشگران، اقامتگاه‌های سنتی شهر مجن را برای ماندن انتخاب می‌کنند. با این انتخاب فرصت معاشرت با اهالی خون‌گرم مجن را خواهید داشت و ضمن درک حال و هوای خانه‌های محلی و سبک زندگی منطقه، از خوراکی‌ها و غذاهای سنتی و اصیل مجن بهرمند می‌شوید. از جمله این اقامتگاه‌ها می‌توان به اقامتگاه بومگردی یادگار مجن، اقامتگاه بومگردی درخانیاب و... اشاره کرد که در بخش‌های مختلف شهر آماده میزبانی از گردشگران هستند.

حیاط اقامتگاه بوم گردی یادگار مجن، منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: سعید مروارید

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: سعید مروارید

کپی لینک

نکات بازدید از آبشار مجن

  • بازدید از آبشار مجن در هر ساعتی از شبانه‌روز امکان‌پذیر است.
  • بازدید از آبشار هزینه بسیار کمی دارد که در فصول مختلف متفاوت است.
  • در مسیر دسترسی به آبشار مجن از دیدنی‌های شهر همچون امامزاده ابراهیم مجن، پارک سنگ شاطران، پارک آبشار مصنوعی و سد خاکی مخزنی مجن دیدن کنید.
  • اگر در فصول پاییز و زمستان راهی مجن می‌شوید، حتما از سلامت خودرو و همراه داشتن تجهیزات ایمنی همچون زنجیر چرخ مطمئن شوید تا در روزهای بارانی و برفی در گذر از مسیر ناهموار و بخش‌های پرپیچ‌و‌خم جاده به مشکل برخورد نکنید.
  • در عبور از تنگه داستان و رسیدن به بخش‌های مختلف آبشار مجن، مراقب سنگ‌های لیز مسیر باشید.
  • آبشار مجن از تجمیع آب چند چشمه طبیعی شکل می‌گیرد و املاح معدنی بسیاری با خود دارد. نباید ساعات طولانی در معرض این آب قرار بگیرید؛ پس زمان بازدید از تنگه و آبشار را طولانی نکنید.
  • اگر قصد کمپ در آلاچیق‌های آبشار مجن را دارید، حتما لباس اضافی و گرم همراه داشته باشید. این منطقه کوهستانی، شب‌های خنکی دارد.
  • در ایام نوروز و زمان‌های اوج حضور گردشگران، بازارچه‌های صنایع دستی و سوغات توسط زنان و مردان مجن برپا می‌شود. بازدید و خرید از این غرفه‌ها بسیار جذاب است و به اقتصاد منطقه کمک می‌کند.
  • در بازدید از هر جاذبه‌ای هرگز زباله‌های خود را در محیط رها نکنید و اثری از خود باقی نگذارید. سطل‌های زباله در بخش‌های مختلف محوطه آبشار قرار داده شده‌اند. مسئولان آبشار مجن به‌طور مستمر منطقه را نظافت می‌کنند؛ با این وجود، جلوگیری از تخریب محیط زیست و حفظ طبیعت وظیفه مهم هر گردشگری است.
دریاچه سد مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا ریحانی
دریاچه پشت سد خاکی مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجید سیاری
ورودی تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: احمد بیات
آبشار زیبای تنگه داستان مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امین مطلق

منبع عکس‌ها: گوگل مپ؛ عکاس‌ها (از راست به چپ): رضا ریحانی، مجید سیاری، احمد بیات، امین مطلق

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف آبشار مجن

کپی لینک

چشمه هفت رنگ مجن

  • آدرس: شهرستان شاهرود، بخش بسطام، جنوب شرقی روستای تاش (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از آبشار مجن: حدود ۳۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه رانندگی)

چشمه هفت رنگ مجن یکی از جاذبه‌های طبیعی، جذاب و متفاوت شاهرود است. برای بازدید از این منطقه در جاده شاهرود به گرگان پیش بروید. حدود هفت کیلومتر بعد از سه راهی مجن، مسیر فرعی و خاکی دست راست جاده را در پیش بگیرید.

چشمه هفت رنگ مجن؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی بیرجندی نژاد

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی بیرجندی نژاد

پیمایش مسیر با خودروهای سواری تا نزدیک چشمه هفت رنگ مجن امکان‌پذیر است و پیاده‌روی چندانی ندارد. در طول مسیر از کنار آب‌بند خاکی کوچکی گذر می‌کنید تا به دره‌ای در منطقه شاهوار می‌رسید. این دره و سنگ‌های منطقه به‌دلیل وجود مواد معدنی به رنگ‌های مختلف دیده می‌شوند و عبور آب چشمه‌ها از این بسترهای رنگی سبب شکل‌گیری چشمه هفت رنگ مجن شده است. مسیر آب و سمت چپ دره را در پیش بگیرید. در طول مسیر تا انتهای دره، رنگ‌های مختلف آب شما را شگفت‌زده خواهد کرد؛ البته بوی گوگرد آب کمی ناخوشایند است. در انتهای دره به آبشاری زیبا و فصلی برمی‌خورید. اگر لباس اضافی به‌همراه دارید، تنی به آب بزنید و از خواص درمانی این آب‌های معدنی بهره‌مند شوید.

کپی لینک

آبشار نگارمن

  • آدرس: شهرستان شاهرود، بخش بسطام، دهستان خرقان، شمال روستا نگارمن (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار مجن: حدود ۴۰ کیلومتر (یک ساعت رانندگی)

آبشار نگارمن (یا نکارمن) جاذبه طبیعی و زیبای اطراف شاهرود است. این آبشار در منطقه کوهستانی شاهوار بسطام و ارتفاع ۲,۳۱۵ متری از سطح آب‌های آزاد قرار دارد.

آبشار نگارمن؛ منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: محمد هادی سیف

منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: محمدهادی سیف

برای دسترسی به آبشار نگارمن وارد جاده شاهرود به گرگان شوید. با گذر از امیریه، خروجی جاده فرعی نگارمن (سمت راست جاده) را در پیش بگیرید و در راستای شمال حرکت کنید تا به روستای نگارمن برسید. جاده تا شمال روستا آسفالت و از آن پس خاکی است. خودروی خود را در روستا پارک کنید و مسیر سه کیلومتری تا پای آبشار را در پیش بگیرید.

مسیر آبشار نگارمن، پاکوب و بسیار زیبا است و درختان زرشک و گیاهان خودروی وحشی در اطراف آن به‌وفور دیده می‌شوند. در انتهای مسیر شیب کمی تند و راه باریک می‌شود تا به آبشار زیبا و خروشان نگارمن برسید. این آبشار از میان صخره‌ها فرو می‌ریزد و آب بسیار زلال و خنکی دارد.

کپی لینک

آبشارهای ابرسج

  • آدرس: شهرستان شاهرود، بخش بسطام، دهستان خرقان، شمال غرب روستای ابرسج (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار مجن: حدود ۶۰ کیلومتر (۹۰ دقیقه رانندگی)

ابرسج روستایی خوش‌آب‌وهوا و زیبا در شهرستان شاهرود سمنان است و در دهانه ورودی کوهساران شاهرود قرار دارد. این روستا بین دو دره «آوستا» و «اورسی» واقع شده است. در هر دو دره رودخانه دائمی جریان دارد. جریان رودخانه و کوهستانی بودن منطقه چندین آبشار در مسیر پدید آورده است. این آبشارها در فصل زمستان یخ می‌زنند. تماشای قندیل‌های نقره‌ای آبشارهای ابرسج تجربه‌ای به‌یادماندنی خواهد بود.

آبشار ابرسج؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: mehdi gh hatami

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: mehdi gh hatami

برای دسترسی به ابرسج در جاده شاهرود به گرگان وارد خروجی بسطام و سپس دولت آباد شوید. در ادامه جاده ابرسج را در پیش بگیرید. برای بازدید از آبشارهای دره شمال غربی روستای ابرسج، خودروی خود را در روستا پارک کنید. حدود ۳۰ دقیقه در خلاف جهت رودخانه و مسیر مالرو پیش بروید تا به پای آبشار اول برسید. مسیرهای مشخص خاکی برای دسترسی به آبشارهای بعدی وجود دارد. آبشار آخر با بیش از سه متر ارتفاع بسیار دیدنی است و منظره زمستانی بی‌نظیری دارد. همراهی فردی آشنا به منطقه در این پیمایش، بسیار مفید خواهد بود.

کپی لینک

جنگل ابر

  • آدرس: شهرستان شاهرود، بحش بسطام، شمال غرب روستای ابر (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا آبشار مجن: حدود ۸۵ کیلومتر (۱۱۰ دقیقه رانندگی)

در سفر به سمنان و شهرستان شاهرود بازدید از جاذبه متفاوت و جذاب جنگل ابر را از دست ندهید. این جنگل‌ بخشی از جنگل‌ های هیرکانی است و در مرز دو استان سمنان و گرگان قرار دارد. هوای خنک حتی در فصل تابستان، طبیعت سرسبز و پرنشاط و شکل‌گیری اقیانوس ابر در بیشتر ایام سال دلیل آوازه و محبوبیت این منطقه سرسبز و خوش‌آب‌وهوا است.

برای دسترسی به جنگل ابر در شمال شاهرود وارد جاده شاهرود به آزاد شهر شوید. با گذر از بسطام و نصیر آباد دور بزنید و وارد خروجی قلعه عبدالله (بلوار امام حسین) شوید. این جاده را تا رسیدن به عوارضی جنگل ابر و سپس جنگل ابر پیش بروید. امکان ورود خودرو به جنگل وجود دارد؛ ولی دسترسی به نقاط مرتفع جنگل تنها با خودروهای دو دیفرانسیل آن هم در روزهای غیر بارانی امکان‌پذیر است.

جنگل ابر شاهرود؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Enrique zamani

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Enrique zamani

بازدید از آبشارها، این جلوه‌های شکوه طبیعت، همواره جذاب و هیجان‌انگیز است. در آبشار مجن شاهرود این جذابیت با ویژگی‌های متفاوت آن دو چندان می‌شود. اگر از اهالی منطقه شاهرود و شهر مجن هستید یا تجربه بازدید از آبشار تنگه داستان مجن را دارید، لطفا نظرات خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.

منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: Saeid K

نویسنده: زیبا وکیلی

سوالات متداول

  • آبشار مجن کجاست؟

    آبشار مجن در غرب شهر مجن و در دل تنگه داستان همچون نگینی می‌درخشد. شهر مجن در شمال غرب شهر شاهرود و در استان سمنان واقع شده است و از نظر جغرافیایی در بن‌بست قرار دارد و جاده‌ای آسفالته منشعب از جاده شاهرود به گرگان (جاده توسکستان)، تنها راه ارتباطی آن است.

  • فاصله شاهرود تا آبشار مجن چقدر است؟

    فاصله شاهرود تا آبشار مجن حدود ۴۸ کیلومتر (یک ساعت رانندگی) است. در جاده شاهرود به گرگان پس از پمپ بنزین «سلام مجن» در سه‌راهی، به خروجی جاده مجن بروید. با رسیدن به شهر مجن از شمال شهر وارد جاده آبشار مجن به طول تقریبی ۱۱ کیلومتر (۲۵ دقیقه با ماشین) شوید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات