- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
دریاچه فراخین یکی از دریاچههای بکر استان مازندران و از دیدنیهای نوشهر است؛ دریاچهای که بیشتر طبیعتگردان نیز از وجود آن بیاطلاع هستند. این دریاچه زمردی در دل جنگل های هیرکانی با درختان انبوه و تنومند احاطه شده است و بهسختی میتوان آسمان آبی را از میان شاخههای درهم تنیده درختان در آن تماشا کرد. پیادهروی در مسیر سرپایینی جنگل و عبور از میان درختان سربهفلککشیده، تماشای بهشت گمشده در طبیعت بینظیر، دوچرخهسواری، عکاسی و کمپینگ از جمله فعالیتهایی هستند که دریاچه فراخین را تبدیل به مقصدی ایدئال میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این دریاچه، امکانات و مسیر دسترسی آن آشنا کنیم.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
دریاچه فراخین در نزدیکی روستای ویسر و در پنج کیلومتری روستای چلندر قرار دارد. این دریاچه از جاهای دیدنی استان مازندران و شهر نوشهر به شمار میآید و موقعیت آن در میان درختان سربهفلککشیده با شاخ و برگهایی زیبا، این جاذبه را به مکانی بکر و دستنخورده تبدیل کرده است. فاصله نوشهر تا دریاچه فراخین ۳۱ کیلومتر (۷۵ دقیقه) و تا مرکز شهر تهران، ۱۸۸ کیلومتر (چهار ساعت) است. این دریاچه در جنگلهای هیرکانی در نزدیکی جاذبههای متعددی چون آبشار دارنو، آبشار هالی دره و آبشار آلاشور قرار دارد.
برای دسترسی به دریاچه فراخین باید خود را به جاده چالوس برسانید. در محور کرج - چالوس پس از عبور از شهر مرزنآباد (حدود پنج کیلومتر) در سمت راست، وارد جاده کندلوس شوید و ۱۳ کیلومتر در همین جاده رانندگی کنید تا به جاده فرعی روستای ویسر برسید. مسیر را ادامه دهید تا ورودی جنگلبانی را ببینید. مسیر خاکی از جهت ویسر بهسمت دریاچه ۱۵ کیلومتر است. در سر دوراهی آخر یک رمپ سنگی کوتاه با شیب زیاد وجود دارد که ممکن است کمی در بازگشت برای شما مشکل ایجاد کند؛ توجه داشته باشید که تنها روش بازگشت این است که با سرعت زیاد بالا بیایید که ماشین بالا بیاید.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
توجه داشته باشید که پیش از رسیدن به دریاچه پنج بار به دوراهیها برخورد خواهید کرد؛ دو دوراهی اول را بهسمت راست (با نشاته تابلو بهسمت کجور)، سومی را بهسمت چپ، چهارمی و پنجمی را بهسمت راست بپیچید تا در نهایت به فضای باز و مسطحی برسید. ماشین خود را در این منطقه پارک کنید و با حدود ۱۰۰ متر پیادهروی خود را به دریاچه برسانید. مراقب باشید که دریاچه را رد نکنید؛ زیرا دریاچه در میان درختان پر شاخ و برگ مخفی شده است. دریاچه فراخین در محلی قرار دارد که ارتفاع آن نسبت به جاهای دیگر مسیر کمتر است که میتواند نشانه خوبی برای پیدا کردن آن باشد. اگر نمیخواهید با ماشین شخصی خود به دریاچه فراخین سفر کنید، با تورهای گردشگری یکروزه از تهران یا کرج همراه شوید.
اگر از نوشهر بهسمت دریاچه فراخین راهی هستید، باید از سمت چالوس وارد کمربندی نوشهر شوید و بهسمت فرعی جاده سنگ معدن (معدن سنگ) نوشهر بپیچید تا بعد از حدود ۲۰ کیلومتر در دل جنگل به دریاچه فراخین برسید. در این مسیر یک جاده خاکی سربالایی در انتظار شما است. در طول مسیر چند دوراهی وجود دارد که باید با توجه به تابلوهای راهنمای کوچکی که توسط جنگلبانی نصب شدهاند بهسمت فراخین بروید.
منبع عکس: پینورست. عکاس: ناشناس
دریاچه فراخین در ارتفاع ۷۹۰ متری از سطح دریا در دل جنگلی سرسبز، آرامشی را به شما هدیه میدهد که تاکنون آن را تجربه نکردهاید. این دریاچه شباهت زیادی به مرداب هسل دارد؛ بهطوری که برخی افراد آن را با مرداب هسل اشتباه میگیرند. دریاچه فراخین با طول ۱۳۰ متر و عرض ۳۵ متر، حدود نیم هکتار مساحت دارد؛ بهدلیل همین وسعت کم به آن تالاب جنگلی فراخین نیز میگویند. آب دریاچه فراخین از چشمه فراخین در بالادست آن و برف و باران حاصل در فصول سرد سال تامین میشود. این دریاچه راهی پرپیچوخم دارد؛ راهی که در آن با سنگها و درختان خزه بسته روبهرو خواهید شد و در نهایت به تالابی به رنگ آبی تیره رنگ میرسید که بسیاری از اوقات محیطی مهآلود دارد.
پیادهروی در مسیر دسترسی جنگلی دریاچه فراخین، بدون شک، بهترین تفریحی است که میتوانید در این منطقه تجربه کنید. بهعلاوه آفرودبازها نیز از رانندگی در این جاده جنگلی زیبا لذت فراوانی خواهند برد. از دیگر تفریحات محبوب در منطقه دریاچه فراخین میتوان به تماشای جنگلهای باستانی هیرکانی و پوشش گیاهی مجاور دریاچه، یکی از زیباترین و با ارزشترین پوششهای گیاهی ایران، پیکنیک و شبمانی در طبیعت، موتور سواری، قایقسواری (البته با قایق بادی شخصی)، عکاسی و دوچرخهسواری اشاره کرد.
منابع عکسها: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
دوربین عکاسی، آب آشامیدنی، فلاسک چای، نقشه یا GPS، عصا، بارانی و لباس ضدآب، تلفن همراه، داروهای عمومی، میانوعده مقوی، کارت شناسایی، قاشق، لیوان، چنگال و بشقاب، پول نقد، پاور بانک، کرم ضدآفتاب، کفش پیادهروی مناسب، کمکهای اولیه، کولهپشتی، کیسه زباله، یک وعده غذای سبک قابلحمل، داروهای شخصی، لباس مناسب فصل و قمقمه از جمله تجهیزاتی هستند که باید در سفر به دریاچه فراخین بههمراه داشته باشید. در صورت تمایل قایق بادی نیز بههمراه بیاورید تا بتوانید وارد دریاچه شوید و مناظر طبیعی را از زاویهای متفاوت تماشا کنید.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
اگر قصد شبمانی در طبیعت اطراف دریاچه را دارید، حتما آتشزنه، زیرانداز، وعدههای غذایی، کرم دافع حشرات، کیسه خواب، کفش اضافه، پتوی مسافرتی، چادر مسافرتی، چراغ قوه و دمپایی و صندل بههمراه داشته باشید.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
منبع عکس: irankojast.com. عکاس: ناشناس
دریاچه فراخین از دریاچههای بکر طبیعت ایران محسوب میشود و امکاناتی چون برق، تلفن، سرویس بهداشتی، اقامتگاه، هتل یا بومگردی در کنار آن وجود ندارند. به همین دلیل اگر قصد شبمانی در این منطقه را دارید، تنها راه شما اتراق در طبیعت و چادر و کمپ زدن است.؛ البته اگر به ماجراجویی علاقه دارید و وسایل کمپینگ شما کامل است.
شما همچنین میتوانید پس از بازدید از دریاچه فراخین و گشتوگذار در جنگل، شب را در ویلاها، سوئیتها و خانههای محلی روستاهای اطراف همچون دلسم و ویسر، هتلها و مهمانسراهای شهرهای اطراف (نوشهر و چالوس) یا اماکن اقامتی روستای گردشگری کندلوس سپری کنید.
بسیاری از افراد بهترین زمان بازدید از دریاچه فراخین را از اواسط بهار تا اواخر تابستان میدانند؛ زیرا دریاچه فراخین از اوایل اردیبهشت تا انتهای شهریور در پرآبترین حالت خود قرار دارد؛ بهعلاوه در این زمان از سال طبیعت سرسبز منطقه، بسیار چشمگیر، آب و هوا بسیار مطبوع و کیفیت جاده نسبتا خوب است؛ برای همین امکان استفاده از ماشینهای سواری سبک نیز وجود دارد.
در نظر داشته باشید که فصل پاییز بهدلیل جنگلی بودن منطقه، رنگارنگ شدن برگها و انعکاس تصویر نارنجی، قرمز و زرد آنها در آب، جوی جادویی و بیبدیل خلق میکند که با وجود هوای سردتر و امکان بارش باران، بسیاری از گردشگران را بهسمت دریاچه فراخین میکشاند.
منابع عکسها: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
منطقه جنگلی دریاچه فراخین در فصل زمستان برفگیر است؛ به همین دلیل و نبود امکانات مناسب، مسیر و وضعیت ناامن جاده به شما پیشنهاد میکنیم که در این زمان از سال به این منطقه سفر نکنید؛ مگر اینکه تجهیزات و تجربه لازم و کافی را داشته باشید. فراموش نکنید که تردد در فصلهای سرد و باران دشوار است و به ماشینهای آفرود و دو دیفرانسیل نیاز دارد.
منبع عکس: visitmazandaran.ir. عکاس: ناشناس
آبشار دارنو در یک مجموعه آبشار هفت شاخه در فضای جنگلی بکر و سحرانگیزی در نزدیکی دریاچه فراخین واقع شده است. این آبشار که بلندترین آبشار این مجموعه به شمار میآید، ۲۵ متر ارتفاع دارد و در تمام فصول سال بهخصوص بهار و تابستان، طبیعتگردان را بهسمت خود میکشاند. بقیه آبشارها را نیز باید در بالادست ببینید. مسیر دسترسی به آبشار دارنو از کنار دریاچه فراخین میگذرد و کمی مشکل است؛ بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم که برای بازدید از آن با تورهای گردشگری یا راهنمایان محلی همراه شوید. قدم زدن در میان درختان سر بهفلک کشیده توسکا در دل جنگلهای چند میلیون ساله هیرکانی، در سکوتی دلپذیر و به دور از هیاهوی شهری، عکاسی و پیکنیک از محبوبترین فعالیتهای گردشگران در این منطقه هستند.
پاییز؛ پادشاه فصلها و رنگها است. رنگارنگی طبیعت در این زمان جلوه و شکوه خاص خود را دارد و بدون شک تماشای آبشار دارنو در پاییز لذت فراموش نشدنی را بههمراه دارد. پس اگر دوست دارید دارنو را غرق در رنگارنگی ببینید در این فصل به سراغ آن بروید. در فصلهای گرم سال، دارنو به خاطر داشتن آبوهوای مطبوع و دلپذیر، سرسبزی و طروات خود، طرفداران بسیاری دارد و پذیرای طبیعتگردان و گردشگران بیشماری است.
منبع عکس: خبر آنلاین عکاس: ناشناس
دریاچه ارواح یا ممرز در ۱۲ کیلومتری شهر نوشهر قرار دارد و یکی از اسرارآمیزترین جاذبه های دیدنی شمال کشور به شمار میآید. این دریاچه بهدلیل باتلاقی بودن و همچنین وجود درختان کمر شکسته، اغلب اوقات پوشیده از مه است و محلیان بر این باور هستند که در این منطقه ارواحی سرگردان زندگی و رفت و آمد میکنند. طول دریاچه ارواح در حدود ۷۰۰ متر و عرض آن ۳۰۰ متر است و در درون آن درختان خشک شدهای قرار دارند که جذابیت آن را دوچندان کردهاند.
دریاچه ارواح یک پدیده نمونه طبیعی تاریخی است که بهمنظور حفظ گونههای جانوری و گیاهی آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قدمت این دریاچه از نظر زمینشناسی احتمالا به به دوره «کرتاسه میانی» تا «کواترنری» بازمیگردد. دریاچه ارواح سطحی معادل ۴۰ هکتار دارد و اطراف آن از درختان توسکا و ممرز پوشیده شده است. مسیر دسترسی به این جاذبه بسیار مشکل است؛ به همین دلیل دریاچه ارواح از بکرترین جاهای دیدنی نوشهر به شمار میرود.
منبع عکس: خبرگزاری ایرنا. عکاس: ناشناس
تنگه دار یا تنگ دار کشکسرا یکی از مقاصد بکر طبیعتگردی شمال کشور در هشت کیلومتری جنوب شهرستان نوشهر است. این جاذبه بینظیر مکانی مناسب برای سپری کردن روزهای گرم سال و داشتن لحظاتی شاد و مفرح است. شنا و آبتنی، رودخانه نوردی، تنگ پیمایی و صخرهنوردی از جمله تفریحات هیجانانگیز و مهیجی هستند که گردشگران در تنگ دار نوشهر به آن میپردازند.
عمق تنگه دار در طول مسیر متغیر است؛ بهطوری که در ۴۰۰ متر ابتدایی، عمق آن زیاد نیست؛ هرچند کمکم دیوارهای تنگ به هم نزدیکتر و در نتیجه عمق آب بیشتر میشود، تا جایی که در نهایت آب حداقل به سینه شما میرسد. به شما پیشنهاد میکنیم که بهصورت گروهی به این منطقه بروید و در بخشهای عمیق از طناب استفاده کنید. عمق آب رودخانه با توجه به آبشدن برف در بالادست در فصل بهار، به بیشترین حد و در اواخر تابستان به کمترین سطح خود میرسد.
منبع عکس: villashomal.com. عکاس: ناشناس
پارک جنگلی سیسنگان نمونهای طبیعی از جنگلهای جلگهای شمال ایران به شمار میرود. این پارک با حدود ۶۰۲ هکتار از جاهای دیدنی نور است و بهدلیل قرارگیری در کناره دریا و وسعت زیاد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. جنگلی انبوه از درختان بلوط با قطر بیش از دو متر و همچنین گونههای شمشاد و افرا و امکاناتی چون فروشگاه، پناهگاه بزرگ، محوطه پیکنیک، محوطه کمپینگ، پارک کودک، پارک بادی، پیست اسبسواری، کلوپ جت اسکی، کلوپ قایقسواری، زمین ورزشهای ساحلی، کافیشاپ، رستوران، سفرهخانه، سرویس بهداشتی و ساختمان نمایشگاه دائمی منابع طبیعی، پارک جنگلی سی سنگان را تبدیل به مقصدی محبوب در میان گردشگران کردهاند.
پارک جنگلی سی سنگان از نظر توزیع گیاهی به سه بخش ساحلی، جنوبی و غربی تقسیم میشود و زیستگاه انواع گونههای درختی، درختچهای خشبی، علفی و جانوری است. از جمله جانوران ساکن در جنگل سیسنگان میتوان به شوکا، مرال، خرس قهوهای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز و شغال اشاره کرد.
منبع عکس: bonyadjahangiri.com. عکاس: ناشناس
روستای زیبای کندلوس با آب و هوای ییلاقی در دامنه سرسبز رشته کوههای البرز در منطقه کجور قرار دارد. موزه مردمشناسی، موزه گیاهان دارویی مجتمع کشاورزی کندلوس، خانههای قدیمی و کاهگلی روستا، آبشار کندلوس، چشمههای آب معدنی سرد از جمله دیو چشمه، دریاچه خضر نبی، امامزاده فضل و فاضل و حمام روستا از جمله دیدنیهای این روستا هستند. کندلوس که امروزه با نام میخساز نیز شناخته میشود، شاهد تمدنهای گوناگونی در دورههای مختلف تاریخی بوده است و نشانههایی از تمدن قبل از میلاد، تمدن ایران قبل از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام در آن وجود دارند.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: مهدی بابایی، فرهاد صارمی، علی پورقربان)
نویسنده: نگین توکلی