کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

امامزاده شهسوار لردگان

جمعه 13 مهر 1397 - 15:11
مطالعه 4 دقیقه
امامزاده شهسوار لردگان
امامزاده شهسوار لردگان از جاهای دیدنی لردگان در استان چهارمحال و بختیاری و مدفن یکی از فرزندان امام کاظم است.
امامزاده شهسوار لردگان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان چهارمحال و بختیاری، ۴۵ کیلومتری شهر لردگان، روستای شهسوار
امامزاده شهسوار لردگان
مشاهده روی نقشه
2018-10-b9b9beda-9d5f-45dd-ab30-3d098baeceb1
امامزاده شهسوار لردگان

بقعه امامزاده شهسوار از مقاصد مذهبی و مکان های دیدنی استان چهارمحال و بختیاری به شمار می‌‌رود و در حدود ۴۵ کیلومتری شهر لردگان در روستای شهسوار قرار گرفته است. سکنه روستا به دلیل احتمال رانش زمین، به شهرک شهسوار واقع در شهرستان لردگان مهاجرت کردند. بقعه امامزاده شهسوار در مکانی سرسبز قرار گرفته و اطراف آن را طبیعتی زیبا در بر گرفته است. بنای امامزاده از سمت مشرق به کوه، از مغرب به باغ‌های میوه، از شمال به خانه‌های خالی از سکنه و از سمت مغرب به مزارع بایر محدود می‌شود.

امامزاده شهسوار لردگان

عکس از سایت پایگاه جامع امامزادگان

کپی لینک

بقعه امامزاده شهسوار در شهرستان لردگان در مکانی سرسبز و طبیعتی زیبا قرار گرفته و موقعیتی تفریحی دارد

این مکان زیارتی به دلیل قرار داشتن در موقعیتی جغرافیایی با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، یکی از جاهای دیدنی لردگان محسوب می‌شود. اهالی شهر لقعه امامزاده را مربوط به یکی از فرزندان امام موسی کاظم می دانند. همچنین تابلوی موجود در سردر بقعه امامزاده، مام امامزاده محمد بن موسی کاظم نوشته شده است. گفته شده امامزاده مزبور از دینور به جبل و از آنجا به لردگان مهاجرت کرد و در دهه آخر قرن چهارم هجری وفات یافته و در همان مکان مدفون شده است.

امامزاده شهسوار لردگان

عکس از سایت جامع امامزادگان

بنای امامزاده در میان فضایی سرسبز و پر از درختان بلوط است و چشم امداز گنبد امامزاده به شکل مخروطی از وسط بلوط ها پیداست

معماری بنای امامزاده شهسوار لردگان، با طرح مستطیل ساخته شده است. این بنای مستطیل شکل از دو بخش تشکیل شده که بخش اول آن اتاقی مستطیلی است که پوشش طاق‌های آن از نوع جناقی ساخته شده است. بخش دوم بنای امامزاده، فضای اصلی و گنبددار آن است. راه ورودی این بنا در درون اتاق بخش اول قرار دارد و پوشش ورودی با قوسی از نوع تخت تشکیل شده است. بقعه امامزاده شهسوار شامل ایوان، شبستان، حرم، زایرسرا و صحن است که در زمینی به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع شامل زایرسراهای روباز و مسقف و پارکینگ است. بنا تزئيناتی شبیه به قطاربندی دارد که زیر ساقه گنبد آن به چشم می‌خورد. گنبد بنا به شکل مخروطی است و ارتفاعی۵ متری دارد که در میان جنگل‌های بلوط زاگرس خودنمایی می‌کند. بقعه امامزاده شهسوار در سال ۱۳۸۲ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۸۳۴۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. ایوان بقعه رو به شمال قرار دارد و در این بقعه شبستان کوچکی به ابعاد ۶در۲متر قرار دارد که بر روی آن گنبد عرقچینی ضربی قرار دارد. پس از عبور از این فضا به مدخل باریکی که قطر دیوار آن یک متر است و به حرم امامزاده متصل می‌شود که که ابعاد ۵ در ۵ دارد.

امازاده شهسوار لردگان

عکس از وبلاگ سلام لردگان

قدمت بنای امامزاده را به دوران صفویه می رسانند

قدمت بنای امامزاده شهسوار به احتمال بسیار مربوط به دوره صفویه است. به گفته اهالی روستا، بنای امامزاده در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی بازسازی شده است. در این سال گویا امامزاده به خواب یکی از اهالی روستا آمده و وی با هزینه شخصی خود، گنبد را به سبک معماری قبلی بازسازی کرده است. این بازسازی انجام شده، به دلیل سستی عناصر استفاده شده چندان دوامی نداشته است. چنانچه در پیشین نیز گفته شد فضای اطراف امامزاده را، فضایی سرسبز دربر گرفته است. پوشش گیاهی بلوط یکی از اصلی‌ترین پوشش‌های گیاهی این منطقه است. بلوط گیاهی است که مورد احترام مردم منطقه بوده و از اهمیت خاصی برای برخوردار است. اگر به شهر لردگان سری زدید یا گذری داشتید می‌توانید از این مکان زیارتی-سیاحتی دیدن کنید.

عکس کاور از پایگاه جامع امامزادگان

نویسنده: زهرا آذرنیوش

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات