- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
معبد وانگ سائن سوک که با نام پارک جهنم تایلند نیز شناخته میشود، یکی از جاذبه های گردشگری تایلند است. این معبد بودایی که در استان چونبوری قرار دارد، با هدف توصیف و به تصویر کشیدن ناراکا (جهنم بودایی) ساخته شده است و گردشگران در سفری یکروزه میتوانند از آن بازدید کنند. در این محل شاهد مجسمههای مختلفی بهشکل انسان و با سر حیوانات خواهید بود که به اشکال مختلف در حال مجازات هستند تا پس از طی دوره تنبیهی خود بتوانند دوباره به زندگی برگردند.
پارک جهنم یا «وانگ سائن سوک» (Wang Saen Suk) در شهر «بانگ سائن» (Bang Saen)، استان «چونبوری» (Chon Buri) تایلند واقع شده است. این پارک در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرقی بانکوک قرار دارد. همچنین فقط با ۲۵ دقیقه رانندگی از پاتایا بهراحتی میتوانید به این جاذبه برسید.
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: JT Aksorn)
دسترسی به باغ جهنمی وانگ سائن سوک چندان راحت نیست. برای این منظور باید با اتوبوس یا قطار از بانکوک به چونبوری بروید و سپس از چونبوری تا شهر بانگ سائن را با تاکسی طی کنید. گرچه سریعترین گزینه پیش روی شما این است که از ابتدا از بانکوک، تاکسی بگیرد که حدود ۱٫۵ ساعت طول میکشد.
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Kei)
تایلند را باید کشوری زیبا با چشماندازهای دلفریب، فرهنگ جالب توجه و جاذبههای گردشگری متنوع دانست که هرساله میزبان گردشگران مشتاق از سراسر جهان است. این کشور چندین پارک موضوعی جالب و سرگرمکننده دارد که با بر اساس دنیای الههها و خدایان ساخته شدهاند و مفاهیم مذهب بودایی را به نمایش میگذارند. باغ مذهبی «وانگ سائن سوک» (Wang Saen Suk) در اصل یک معبد بودایی است که در سال ۱۹۸۶ تاسیس شد و برای علاقهمندان به گردشگری وحشت جذابیت دارد. این مکان عجیب که از جاهای دیدنی چونبوری به حساب میآید، یک پارک موضوعی ترسناک در رابطه با رویدادهای جهنم است و به بازدیدکنندگان در مورد عواقب گناهان هشدار میدهد.
باغ جهنمی وانگ سائن سوک بزرگترین باغ جهنمی از این نوع در تایلند است که با مجسمههای متعدد و ترسناکش، شهرت زیادی پیدا کرده است. در نگاه اول شاید نام این پارک برای مخاطب یادآور مکانی برای تفریح و خوشگذرانی باشد؛ اما در واقع در پس این ظاهر سرگرمکننده حقایقی مخوف و ناخوشایند وجود دارد.
پارک جهنم تایلند با نامهای دیگری همچون «وات سائن سوک»، «باغ معبد وانگ سائن سوک»، «باغ جهنمی وانگ سائن سوک» و «پارک وحشت جهنم تایلند» نیز شناخته میشود.
منبع عکس: سایت exutopia.com (عکاس: ناشناس)
نخستین بخش پارک نشان خوشامدگویی آن است که درست در کنار یک مجسمه بزرگ در فضای بیرونی باغ قرار دارد:
به جهنم خوش آمدید.
اما در همان بدو ورود دو مجسمه غولپیکر با چشمانی بیرونزده و زبانی بلند و آویزان توجه بازدیدکنندگان را جلب میکنند که ظاهرا به کیفر گناهان خود رسیدهاند. مجسمه این مرد و زن با بدنی لاغر و زبانهای آویزان تا زمین ساخته شده و جرمشان تخطی از پنج دستور مقدس بودیسم است. این نگهبانان ترسناک که پرتا یا ارواح گرسنه نامیده میشود، در برزخ به دام افتادهاند؛ اما آنقدر گناه نکردهاند که بتوانند جایگاه خود را در جهنم بودایی داشته باشند. پیش پای آنها تعدادی مجسمه دیگر قرار دارد که درمجموع تمام شیوههای مرسوم مجازات گناهکاران در ناراکا را به تصویر کشیدهاند. در این میان گاهی نگهبانان در حال قطع دست و پای افراد هستند و گاهی شیاطین یک انسان غرق در خون را کباب میکنند و عدهای دیگر در دیگ آب جوش افتاده و در عین حال با نیزه نگهبانان مجروح شدهاند.
پادشاه مرگ را در یک غار خواهید دید و در مقابل او دو روح تازه مرده ایستادهاند که گردنشان با زنجیر بسته شده است و منتظر قضاوت هستند. در گوشهای دیگر، گونههایی از مخلوقات انساننما در حال خوردن مردم بهصورت زنده زنده به چشم میخورند و برخی افراد امعاواحشا خود را بیرون میکشند. در این جهنم زمینی، هر گناهی تاوانی دارد و هر گناهکار ناگزیر از تحمل کیفر است؛ کیفرهایی که شرح تمامی آنها دلپذیر نیست.
منبع عکس: سایت exutopia.com (عکاس: ناشناس)
تعدادی از مجازاتها بهتنهایی اجرا شده و تعدادی از آنها برای گروههای بزرگتری از گناهکاران اعمال میشود. در یکی از صحنههای وحشتناک یک مرد فاسد و یک دزد برنج که سر خوک و پرنده دارند، با تبر به دو نیم میشوند. یک مرتاض بداخلاق بهشکل وزغ نیز وجود دارد که پرندهای رودههایش را در میآورد و یک فروشنده مواد مخدر با سر گاو با مجازات قطع سر مواجه است. همچنین در وسط حیاط چند فرد برهنه از درختی خاردار بالا میروند؛ در حالی که سگهای جهنم از پایین آنها را آزار میدهند و کلاغها به چشمانشان نوک میزدند. در صحنه دیگری زنی به تصویر کشیده شده که شوهرش (پدری خوب) را کشته است و نیزهای در قلبش فرو میرود.
در پای هرکدام از مجسمهها صندوقهایی برای جمعآوری صدقه و نذورات قرار داده شده است. یک علامت دیگر در بخش انتهایی باغ پاسخ روشنی به چرایی وجود این صندوقها است:
اگر شیطان را در این جهان ملاقات کردی، در بخشش و نذر و نیاز کوتاهی نکن؛ چراکه این کار به شما کمک میکند تا در زندگی بعدی شیطان را شکست دهید.
حالوهوای حاکم بر پارک به مردم اخطار میدهد که اگر نمیخواهند در ناراکا به عذاب جهنمی دچار شوند، از هماکنون به فکر نیکی به دیگران و انجام کارهای درست باشند. معبد وانگ سائن سوک صرفا برای ترساندن نیست، بلکه بیشتر برای آموزش است. علاوه بر تنبیههای وحشتناکی که شرح داده شد، تصاویری از پاداش کارمای خوب نیز در این محل وجود دارد.
منبع عکس: سایت exutopia.com (عکاس: ناشناس)
در دورترین گوشه باغ، تعدادی مجسمه در اطراف یک درخت جمع شدهاند. در جعبه اهدایی که در نزدیکی آنها قرار دارد، نوشته شده است:
کسانی که به راهبان بودایی صدقه دهند و تصاویر بودا را بسازند، در دوره مذهبی بودیساتوای بعدی متولد میشوند.
در واقع، پس از پیمودن محوطههای شکنجه، چنین پایان مثبتی آرامشبخش است. در همان نزدیکی در سایه درخت دیگری نیز تصویری از بودا قرار دارد و با مهربانی به گناهکارانی لبخند میزد که دستان خود را برای دعا در برابر او بلند کردهاند.
منبع عکس: سایت exutopia.com (عکاس: ناشناس)
در میان مذاهب گوناگون «جهنم» مفهومی متداول برای شکنجه و عذاب است؛ جایی در فراسوی دنیای زندگان و بهعنوان زندانی همیشگی برای کسانی که در زندگی دنیوی مقید به قوانین مرسوم مذهبی نبوده و به دام گناهان افتادهاند. با این حال، مفهوم جهنم برای بوداییان تفاوت دارد و در واقع برای آنها مساوی با مکان انتظار است. بر اساس این آیین، یک بودایی پس از مرگ در محضر پادشاه مرگ قرار میگیرد که کارنامه مردگان را بررسی میکند. اگر اعمال خوب بیشتر از بد باشد، او به بهشت میرود و اگر اعمال بد بیشتر از خوب باشد، مجازات میشود. بنابراین، روح یک بودایی پس از مرگ و پیش از تولد دوباره و تجربه زندگی در کالبدی دیگر، برای پاسخگویی به اعمال زشت و گناهانش ناگزیر از توقف در جهنم یا به عبارت بهتر «ناراکا» (Naraka) است. توقف در ناراکا ابدی نیست؛ هرچند بسته به میزان گناهان فرد این توقف میتواند تا چند صد میلیون سال طول بکشد.
منبع عکس: سایت exutopia.com (عکاس: ناشناس)
ناراکا از هشت گودال بزرگ تشکیل شده است که هر یک از آنها به ۱۶ منطقه دیگر متصل میشود و درمجموع ۱۳۶ گودال را تشکیل میدهند. این مناطق از نظر مجازات متفاوت هستند و افراد بر اساس ماهیت تخلفات خود به یک گودال فرستاده میشوند. آنها بهحدی در آنجا باقی میمانند و کیفر میبینند تا دوره کارما به پایان برسد و مجددا متولد شوند. جالب اینکه ناراکا از سطوح مختلفی تشکیل شده است که بعضی از آنها سرد و یخزده و بعضی دیگر داغ و تیره و تار هستند. در برخی سطوح همچون «آربودا» (Arbuda) پوست تن گناهکاران از شدت سرما تاول میزند. «لوگانتا» (Loganta) نیز گودال ویژهای برای کسانی است که به والدین یا راهبان خود آسیب جسمی وارد کردهاند و گفته میشود گناهکاران تا زمانی در آنجا میمانند که بودای جدید متولد شود. در جایی همچون «آویچی» (Avici) افراد برای مدت بسیار طولانی در یک اجاق برشته میشوند. آویچی پایینترین منطقه جهان مردگان و جهنم برگشتناپذیر است. با این اوصاف باید بدانید که صحنههای این پارک چندان جذاب نیستند و حتی ممکن است گاهی ناخوشایند باشند.
منبع عکس: سایت exutopia.com (عکاس: ناشناس)
نویسنده: مریم اصلانی/ بازنویسی: صدیقه شجاعی