- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
رود کارون یکی از مشهورترین رودهای ایران محسوب میشود از لحاظ تامین آب آشامیدنی، کشاورزی، تولید برق و تفریحات آبی اهمیت بسیاری دارد. سدهای گوناگونی روی این رود ساخته شدهاند و بسیاری از جاهای دیدنی خوزستان، ارتباطی با این رود همیشه جاری دارند. یکی از این جاذبهها، پل کابلی لالی است که با نام پل شهدای لالی نیز شهرت دارد. این پل بزرگترین پل کابلی کشور محسوب میشود و چشماندازهای زیبای آن بسیاری از گردشگران را مجذوب پل میکنند. با کجارو همراه باشید و درباره پل کابلی لالی بیشتر بخوانید.
لالی بخشی از اولين حوزه شناختهشده نفت در ايران به شمار میآيد و در دهه ۱۳۳۰ شمسی، يكی از حوزههای فعال استخراج نفت بود. هنگامی كه در اطراف منطقه، حوزههای نفتی كشف شدند، فرایند صنعتی شدن لالی آغاز شد و همین امر به رونق آن انجامید. یکی از نشانههای این پیشرفت، احداث پل کابلی لالی است.
عکس از گوگلمپ (عکاس: م. محمد حاج ملک)
پل کابلی شهدای لالی از نمادهای توسعه و آبادانی در دولت نهم و دهم بوده است؛ سازهای که امروزه یکی از جذابترین مناطق تفریحی و جاهای دیدنی لالی محسوب میشود. همچنین پل کابلی لالی، بزرگترین پل معلق کشور است و در کنفرانس بینالمللی پل در ۱۳۹۳، بهعنوان پل برگزیده کشور، از میان ۶ منتخب دیگر، برگزیده شد.
پل کابلی لالی در استان خوزستان، کیلومتر ۱۵ جاده مسجد سلیمان به لالی قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)
عکس از وبسایت hexa.ir (عکاس: نامشخص)
پل کابلی لالی از جمله پروژههای جانبی طرح سد و نيروگاه گتوند عليا بوده است. در واقع این پل جایگزینی برای پل دیگری بود که در مراحل تکمیل ساخت و هنگام آبگیری سد زیر آب رفت. پل مذکور حدود سه کیلومتری پل کابلی لالی واقع شده بود. هدف از احداث پل کابلی لالی، اتصال دو شهر لالی و مسجد سلیمان و همچنین برقراری ارتباط بین میدانهای نفت و گاز در دو سوی دریاچه گتوند بوده است. پل کابلی لالی در مرداد ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسید.
عکس از وبسایت hexa.ir (عکاس: نامشخص)
طول پل کابلی شهدای لالی ۴۶۰ متر است و ارتفاع پایههای آن ۷۵ متر هستند. پهنای ماشینرو پل حدودا پنج متر و عرض آن برای عبور لولههای نفت و گاز، دو متر است. پل کابلی لالی عرشه فلزی دارد و با پايهها و پايلونهای بتنی و كابلهای تركهای در ارتفاع ۱۵۵ متری كف رودخانه كارون ساخته شده است.
عکس از وبسایت hexa.ir (عکاس: نامشخص)
عکسهای گالری از وبسایت hexa.ir (عکاس: نامشخص) و گوگلمپ (عکاسان: پویا غلامی و Mr Afxoni)
نویسنده: بهاره غنچه