- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
روستای سر آقا سید کوهرنگ از زیباترین جاذبههای طبیعی در استان چهار محال و بختیاری است که در میان کوهستانهای سرسبز زاگرس قرار دارد. معماری پلکانی، پوشش اصیل و سنتی مردم، آداب و رسوم خاص و طبیعت بکر و تماشایی از برجستهترین ویژگیهای روستای سر آقا سید هستند. در طول سالهای اخیر بهدلیل استقبال طبیعت گردان از این منطقه، گردشگران زیادی با این روستا آشنا شدهاند و گردشگران خارجی نیز به این منطقه سفر کردهاند.
روستای سر آقا سید از زیباترین جاهای دیدنی چهار محال و بختیاری است که هنوز بکر و دست نخورده مانده است. این روستا امکانات محدودی دارد و یکی از بهترین گزینهها برای علاقهمندان سفر به مناطق روستایی دنج و خلوت به شمار میرود. در فصلهای سرد سال جمعیت روستای سر آقا سید کاهش مییابد و در طول فصلهای گرم گردشگران زیادی به این منطقه میروند. عشایر بختیاری نیز در ۶ ماه نخست سال به اطراف این روستا کوچ میکنند. اگر میخواهید درباره این روستای پلکانی و زیبا بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه شوید.
منبع عکس نامشخص
روستای سر آقا سید در بخش مرکزی دهستان میانکوه در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد. این دهستان در شهرستان کوهرنگ و در فاصله ۱۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرکرد و ۴۵ کیلومتری «چلگرد» قرار دارد. اطراف این روستای تاریخی را زیباترین جاهای دیدنی استان چهار محال و بختیاری پوشاندهاند. شهرستان کوهرنگ از معروفترین نقاط این استان به شمار میرود و در طول سال از گردشگران زیادی میزبانی میکند.
روستای سر آقا سید یکی از روستاهای کوهستانی ایران به شمار میرود و ساختاری پلکانی دارد. این روستا میان کوههای زردکوه بختیاری واقع شده است و شباهت زیادی به روستای ماسوله در استان گیلان دارد. به همین دلیل از آن با نام «ماسوله زاگرس» یاد میکنند؛ البته برخلاف روستای ماسوله، روستای سر آقا سید بین گردشگران چندان شناخته شده نیست و داخل این روستا رستوران و بازارچه سنتی وجود ندارد.
شهرستان کوهرنگ در طول سالهای اخیر از طرف فرمانداری استان چهار محال و بختیاری بهعنوان یکی از قطبهای اصلی گردشگری در این استان معرفی شده است. این منطقه از مهمترین نواحی کوچ ییلاقی عشایر کشور ما نیز به شمار میرود و اگر در فصلهای بهار و تابستان به این منطقه سفر کنید، میتوانید چادرهای عشایر را بر دامنههای سرسبز زاگرس ببینید.
عکاس و منابع عکسها: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر و اینستاگرام اقامتگاه بومگردی روستای سر آقا سید
با وجود ظرفیتهای برجسته گردشگری در این منطقه ساکنان روستای سر آقا سید امکانات محدودی دارند و به همین دلیل به سنتیترین روشها زندگی خود را میگذرانند. کودکان و نوجوانان این روستا تنها میتوانند تا پایان مقطع راهنمایی را در روستا بگذرانند و برای ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان باید به روستاها و شهرهای اطراف بروند. در این روستا تنها انرژی برق وجود دارد و برای گرم کردن منازل و پختن غذا از روشهای سنتی استفاده میشود.
اطراف روستای سر آقا سید را کوهستانهای انبوه پوشاندهاند و این روستا از شمال با کوه «کنگله»، از شمال شرقی با کوه «نرمه» و از جنوب با کوههای «وند» و «خیمه» احاطه میشود. تنها مسیر دسترسی به این روستا از شهر «چلگرد» میگذرد که در مرکز شهرستان کوهرنگ قرار دارد. برای رسیدن به شهرستان کوهرنگ ابتدا باید به استان چهار محال و بختیاری وارد شوید. این استان در مرکز ایران و نزدیک به شرق کشور ما قرار گرفته است. با توجه به محل سکونت خود و قرار داشتن شهرستان کوهرنگ در شمال غربی این استان، نزدیکترین مسیر به این شهرستان را انتخاب کنید.
مسیر دسترسی به روستای سر آقا سید از غرب شهر چلگرد آغاز میشود. فاصله این شهر تا روستای سر آقا سید در حدود ۵۰ کیلومتر است. در ابتدای مسیر این جاده به روستای «شیخ علیخان» خواهید رسید. پس از آن جاده آسفالت تمام میشود و ادامه مسیر را باید در جادهای خاکی و پرپیچوخم طی کنید. در طول این مسیر میتوانید از جاذبههای طبیعی زیبایی مانند «غار یخی چما» و «قله زردکوه» دیدن کنید.
در مسیر چلگرد تا روستای سر آقا سید خودروهای محلی تردد میکنند و در صورت تمایل میتوانید ماشین خود را در شهر چلگرد پارک کنید و باماشینهای خطی بهسمت این روستا بروید. جاده خاکی روستای سر آقا سید تنها مسیر ارتباطی مردم این روستا با شهرها و روستاهای دیگر است که در سال ۱۳۶۳ ساخته شد. این جاده در طول فصلهای سرد بهدلیل یخ زدگی مسیر و احتمال بالای ریزش سنگ، مسدود میشود.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
روستای سر آقا سید از زیباترین مقاصد طبیعت گردی در استان چهار محال و بختیاری است که گردشگران زیادی را در طول سال جذب میکند. این روستا در محیطی کوهستانی در ارتفاعات زاگرس و کوه «هفت تنان» ساخته شده است. شواهدی در اطراف روستای سر آقا سید وجود دارند که بر اساس آنها کارشناسان قدمت این روستا را مربوط به دوره پارینهسنگی میدانند.
به اعتقاد باستانشناسان روستای سر آقا سید مانند بسیاری از روستاهای کنده شده در دل کوه، از نخستین پناهگاههای انسان بوده است و قدمت آن به هزاران سال پیش میرسد. در حال حاضر تنها سند موجود از عمر روستای سر آقا سید شجره نامه امامزاه آن است که سکونت فردی به نام آقا عیسی بههمراه خویشاوندان او را بیش از ۶۰۰ سال پیش در این روستا را نشان میدهد.
در روستای سر آقا سید هنوز معماری بومی به چشم میخورد و مردم این منطقه بهوسیله کشاورزی، دامداری و استخراج نمک امرار معاش میکنند. در طول سالیان اخیر رشد فعالیتهای گردشگری در این روستا سبب بهبود اقتصاد آن شده است. در حال حاضر مردم این روستا همه نیازمندیهای خود را از داخل آن تهیه میکنند و امکانات نسبی برای پذیرای از گردشگران نیز تدارک دیدهاند.
منبع عکس: اینستاگرام اقامتگاه بومگردی روستای سر آقا سید، عکاس نامشخص
بیش از ۶۰۰ سال پیش شخصی به نام آقا عیسی بههمراه خانواده و خویشاوندان خود در روستای سر آقا سید زندگی میکردند. در حال حاضر امامزاده آقا سید که محل دفن آقا عیسی است، در پایین دست این روستا قرار دارد و خانههای پلکانی این روستا مشرف به این مقبره قرار گرفتهاند.
در گذشته عشایر و روستاییان به زیارت امامزاده آقا سید میرفتند و قصد آنها از سفر به این منطقه سر مزار آقا سید رفتن بود. بعضی از محلیان اعتقاد دارند که به همین دلیل به مرور زمان این روستا سر آقا سید نامیده شد. از طرف دیگر امامزاده آقا سید در جنوب روستا قرار دارد و خانهها در نقاط مرتفع و مشرف به آن واقع شدهاند. قرار داشتن خانههای روستا بالای سر این امامزاده دلیل دیگر نامگذاری این روستا است. هرکدام از محلیان این منطقه یکی از این روایتها را وجه تسمیه روستای سر آقا سید میدانند. این نام به مرور زمان به وجود آمده است و به همین دلیل نمیتوان بهطور قطع بر درستی هرکدام از روایتها پافشاری کرد.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
روستای سر آقا سید در منطقهای کوهستانی قرار دارد و ارتفاع بالای این منطقه سبب خنکی هوا در فصلهای گرم و یخبندان و سرمای شدید در فصلهای سرد میشود. سرمای هوا در فصلهای پاییز و زمستان تا حدی زیاد است که ساکنان این روستا را دچار مشکل میکند. با شروع بارشهای زمستانی ارتباط مردم روستای سر آقا سید با دیگر شهرها قطع میشود و تردد به این روستا و برعکس بهسختی امکانپذیر است.
ساختار خانههای روستای سر آقا سید بهگونهای است که از نفوذ باد و هوای سرد به داخل آنها تا حد زیادی جلوگیری میکند. ارتفاع این روستا ۲۵۰۰ متر از سطح دریا است و یکی از بهترین ییلاقها برای عشایر بختیاری به شمار میرود.
منبع عکس: اینستاگرام اقامتگاه بومگردی روستای سر آقا سید
طبیعت روستای سر آقا سید بکر و دست نخورده است. در گوشه و کنار این روستا درختان بلوط و چنار به چشم میخورند. ساکنان این روستا از میوه درخت بلوط استفادههای زیادی میکنند. از دیگر درختان این روستا میتوان به گردو، بید و درختچههای محلی میلو با میوههای ریز و قرمز اشاره کرد. مردم روستای سر آقا سید عمر درختان گردوی اطراف روستا را بیش از ۳۰۰ سال میدانند. لابهلای کوههای این منطقه نیز درختچههای کوهی و گیاهان معطر و خوراکی مانند سماق، موسیر، قارچ، تره و کرفس کوهی به چشم می خورد.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
یکی از برجستهترین ویژگیهای روستای سر آقا سید شکل معماری خانههای این روستا است. روستای سر آقا سید معماری پلکانی دارد و حیاط یک خانه، پشت بام خانه دیگر است. به این ترتیب خانههای این روستا بهشکل به هم پیوسته ساخته شدهاند و مصالح به کار رفته در این خانهها خشت خام، سنگ و چوب هستند. با این وجود خانههای این روستا استحکام زیادی دارند و دیوارهای پهن و درهای چوبی کوچک تا حدود زیادی از نفوذ سرمای زمستانی به داخل جلوگیری میکنند.
امامزاده آقا سید در پایین دست روستا قرار دارد و در و پنجرههای خانهها رو به آن باز میشوند. به این ترتیب چشم انداز شمال و جنوب این روستا زیبا است و علاقهمندان به عکاسی را جذب میکند. نمای بیرونی و از بالای کوه روستای سر آقا سید نیز توجه بسیاری از عکاسان را به خود جلب کرده است. هنگام غروب با روشن شدن چراغ خانههای این روستا، زیبایی این منظره نیز دوچندان میشود.
خانهها در روستای سر آقا سید به دو بخش مسکونی و محل نگهداری دام و طیور تقسیم میشوند. بخش مسکونی نیز شامل دو قسمت مهمانخانه و نشیمن است. گرچه در طول سالهای اخیر بخشهای زیادی از این روستا را بازسازی کردهاند، نمای کلی آن هنوز بافتی تاریخی و قدیمی دارد. متاسفانه در طول یک دهه گذشته دو بار خانههای روستای سر آقا سید طعمه حریق شدند و تعدادی از آنها بهطور کامل از بین رفتند.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
مردم روستای سر آقا سید از اقوام بختیاری کشور ما هستند که فرهنگ سنتی و اصیل خود را تا به امروز بهخوبی حفظ کردهاند. مردم این منطقه با گویش لری صحبت میکنند و لباس محلی میپوشند. پوشش متداول میان آقایان در روستای سر آقا سید پیراهن، شلوار دبیت، شال، چوقا و گیوه است و پوشش بانوان این روستا را نیز پیراهن بلند، شلوار، لچک، جلیقه، روسری مینا، کلنجه و انواع کت تشکیل میدهند. تعداد ساکنان این روستا در فصلهای گرم سال دو برابر آن در طول فصلهای پاییز و زمستان است. ساکنان روستای سر آقا سید بسیار مهماننواز هستند و از گردشگران داخلی و خارجی بهخوبی پذیرایی میکنند.
بانوان روستای سر آقا سید هنوز غذا را روی آتش هیزم و نان را در تنورهای خانگی میپزند. مردان این روستا نیز به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و همزمان به استخراج نمک از حوضچههای نمک نزدیک روستای سر آقا سید میپردازند. بیشترین محصولات کشاورزی در این روستا شامل گندم و سیبزمینی میشود و فرآوردههای دامی، لبنی و نمک نیز از دیگر محصولات این روستا هستند.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
بانوان روستای سر آقا سید نیز دوشادوش مردان خود کار میکنند. بافت چادر شب از موی بز و انواع قالی، جاجیم و گلیم با نخ پشمی از صنایع دستی متداول در این روستا هستند. هنر موسیقی و رقص محلی در این روستا مانند سایر مناطق لرستان رونق زیادی دارد. ساکنان روستای سر آقا سید در مراسم و جشنهای مختلف به نواختن سرنا (ساز محلی لرستان)، خواندن آواز و رقصهای محلی میپردازند و هر مراسم آواز و رقص مخصوص به خود دارد.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
از معروفترین غذاهای روستای سر آقا سید میتوان به آش کاردین یا کارده، آش برگ، نان گلک و کباب بختیاری اشاره کرد. آش کاردین یکی از مهمترین غذاهای مردم این روستا است که با نوعی گیاه کوهی که در کوهستانهای اطراف میروید، دوغ، برنج و انواع ادویه پخته میشود. آش برگ را با خمیر محلی رشته شده، روغن حیوانی و حبوبات مختلف طبخ میکنند و خمیر نان گلک از میوه درخت بلوط تهیه میشود.
مردم روستای سر آقا سید به مراسم مذهبی و اعتقادات دینی پایبندی زیادی دارند. در امامزاده آقا سید مناسبتهای مذهبی باشکوه کامل برگزار میشوند و ماه رمضان و روزهای عزاداری ماه محرم در این روستا حال و هوای خاصی دارند. امامزاده سید آقا عیسی نیز میان ساکنان این روستا جایگاهی ویژه دارد و مردم احترام زیادی به آن میگذارند. بنا به اعتقاد مردم روستای سر آقا سید، با آمدن آقا سید عیسی به این روستا خشکسالی از بین رفته و برکت و خیر آمده است.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
مردم روستای سر آقا سید علم داخل امامزاده را متعلق به آقا سید عیسی میدانند که در جنگها و زمان دعوت مردم به اسلام در دست داشت. زمان خشکسالی و شیوع بیماری در این روستا، مردم این علم را در روستا میگردانند تا رفع بلا شود. روی کوه «خیمه» در مقابل روستای سر آقا سید نیز نشانهای بهشکل عدد هشت به چشم میخورد. ساکنان روستا این علامت را محل پرتاب نیزه به دست آقا سید برای تعیین جهت قبله میدانند. «مراد چشمه» در همین کوه نیز محل اجابت دعا و آرزو برای ساکنان روستای سر آقا سید است. در نزدیکی این روستا چشمه دیگری به نام «خدر» وجود دارد که مردم آن را متعلق به حضرت خضر میدانند و از آب این چشمه برای شستوشو استفاده نمیکنند.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
بهترین زمان سفر به روستای سر آقا سید ۶ ماه نخست سال است. در بهار هوای این روستا خنک و دلپذیر میشود و با تاریکی هوا ممکن است کمی احساس سرما کنید. با شروع سال جدید، در فروردین ماه برفها شروع به آب شدن میکنند و طبیعت اطراف این روستا جان تازه میگیرد. هرچه بهسمت تابستان پیش برویم، بر سرسبزی روستای سر آقا سید و ییلاقهای اطراف آن افزوده میشود. فصل بهار بهترین زمان برای تماشای کوچ عشایر به این روستا نیز هست.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
در طول فصل تابستان نیز میتوانید چادرهای عشایر بختیاری را اطراف روستای سر آقا سید ببینید. تماشای طبیعت این منطقه از بالادست روستا لذت دوچندان دارد. مسیر دسترسی به روستای سر آقا سید نیز از میان جادهای با صفا و کوهستانی میگذرد که در بهار و تابستان بسیار تماشایی است. با نزدیک شدن به فصل پاییز آب و هوای این منطقه تغییر محسوسی میکند. بارشهای زمستانی در این روستا با شروع فصل پاییز آغاز میشوند و سرمای زمستان بسیار سخت است. در زمان بارش برفهای سنگین در روستای سر آقا سید امکان دسترسی به این منطقه وجود ندارد و در بازههایی از فصل سرما ارتباط این روستا با خارج از آن قطع میشود. اگر علاقهمند به سفر به این روستا در فصل زمستان هستید بهتر است آمادگی کامل برای روبهرو شدن با سرمای طاقت فرسای این منطقه را داشته باشید.
عکاس و منبع عکس: پانتهآ نیکزاد از خبرگزاری مهر
با توجه به بکر بودن روستای سر آقا سید گزینههای متنوعی برای اقامت در این روستا وجود ندارند، اما در طول سالهای اخیر با استقبال گردشگران داخلی و خارجی از این روستا، خانههای محلی اجارهای و اقامتگاه بومگردی در این روستا تاسیس شدهاند. اگر تمایل به اقامت در طبیعت و کمپ کردن دارید ، میتوانید وسایل کامل همراه خود ببرید و در طبیعت اطراف این روستا اتراق کنید؛ اما به خاطر داشته باشید که شبها در این منطقه هوا سرد میشود.
روستای سر آقا سید امکانات محدودی دارد و تنوع فروشگاهها در این روستا زیاد نیست. تلفن همراه نیز در بعضی جاهای این روستا آنتن ندارد؛ پس برای اجاره خانهها در این منطقه پول نقد کافی همراه ببرید. به خاطر داشته باشید با سکونت در خانههای اجارهای روستای سر آقا سید و خرید از فروشگاه کوچک این روستا میتوانید به اقتصاد مردم این منطقه کمک کنید و سبب رونق گردشگری در روستای سر آقا سید شوید.
تجربه اقامت در خانههای روستایی سر آقا سید منحصربهفرد و لذتبخش است، با این وجود امکان بازدید از این روستا در یک روز نیز وجود دارد و شما میتوانید با اقامت در شهرهای دیگر شهرستان کوهرنگ یک روز را به بازدید از این منطقه اختصاص دهید.
روستای سر آقا سید و طبیعت اطراف آن از بکرترین و تاریخیترین مناطق استان چهار محال و بختیاری هستند. حفظ محیط زیست این منطقه، احترام به طبیعت و مردم این روستا است. در سفر به این منطقه هیچ آسیبی به طبیعت بکر و گیاهان اطراف این روستا نرسانید و با حیوانات این منطقه مهربان باشید.
امامزاده آقا سید عیسی، منبع عکس: اینستاگرام اقامتگاه بومگردی روستای سر آقا سید، عکاس نامشخص
روستای سر آقا سید در منطقه کوهرنگ قرار دارد و جاهای دیدنی کوهرنگ از برجستهترین جاذبههای استان چهار محال و بختیاری هستند. معروفترین جاذبه این روستا امامزاده سید آقا عیسی است که جایگاهی ویژه میان مردم روستا دارد. این بنا در جنوب روستای سر آقا سید قرار گرفته است و خانههای این روستا مشرف به این امامزاده هستند.
آبشار استونا در روستای سر آقا سید، منبع عکس: اینستاگرام اقامتگاه بومگردی روستای سر آقا سید، عکاس نامشخص
اطراف روستای سر آقا سید را زیباترین جاذبههای طبیعی پوشاندهاند. حوضچههای نمک، زمینهای سرسبز کشاورزی و چادرهای رنگارنگ عشایر از چشمنوازترین مناظر اطراف این روستا هستند. حوضچههای نمک در فاصله ۲۰ کیلومتری از روستای سرآقا سید قرار گرفتهاند و از راههای درآمدزایی مردم این روستا هستند. درختان گردوی ۳۰۰ ساله دور و بر این روستا به چشم میخورند و آبراهی بزرگ با دو چشمه نیز در شمال شرقی آروستای سر آقا سید قرار دارند. آبشار «استونا» از زیباترین جاذبههای طبیعی این منطقه است. قدم زدن در طبیعت روستای سر آقا سید میتواند تجربهای منحصربهفرد برای شما داشته باشد.
پوشش و فرهنگ مردم روستای سر آقا سید نیز توجه گردشگران زیادی را به خود جلب میکند. اگر علاقهمند به روستا گردی هستید، زمانی را به گشتوگذار میان خانههای این روستا و معاشرت با مردمان خونگرم آن اختصاص دهید. ساکنان روستای سر آقا سید بسیار مهماننواز هستند و شما میتوانید از کارگاههای صنایع دستی و آثار هنری آنها دیدن و خرید کنید.
منبع عکس: خبرگزاری ایرنا، عکاس نامشخص
در سفر به روستای سر آقا سید میتوانید زمانی را به بازدید از جاذبههای برجسته شهرستان کوهرنگ در نزدیکی این روستا اختصاص دهید. یکی از زیباترین جاهای دیدنی اطراف این روستا «آبشار شیخ علیخان» است. این آبشار در ورودی روستایی به همین نام و در فاصله ۴۰ کیلومتری روستای سر آقا سید قرار دارد. در فصل بهار لاله های واژگون دشتهای اطراف این آبشار را میپوشانند و گردشگران زیادی در این زمان برای بازدید از این منطقه به شهرستان کوهرنگ میروند.
آبشار شیخ علیخان، منبع عکس: خبرگزاری صدا و سیما، عکاس نامشخص
آبشار شیخ علیخان از کوههای مرتفع کوهرنگ سرچشمه میگیرد و با گذشتن از میان تنگههای باریک بهصورت آبشاری زیبا جاری میشود. تماشای این آبشار در فصل زمستان لطف دوچندان دارد. با شروع فصل سرما آبشار شیخ علیخان بهصورت مجموعهای از قندیلهای یخی در میآید. کوههای زردکوه در فاصله ۳۰ کیلومتری از روستای سر آقا سید و حد فاصل این روستا با روستای شیخ علیخان، از دیگر مناطق مورد توجه گردشگران و بهخصوص کوهنوردان هستند.
«چشمه دیمه» در نزدیکی روستای سر آقا سید از کوههای زرد کوه سرچشمه میگیرد و آب آن بهدلیل وجود املاح معدنی خاصیت درمانی دارد. این چشمه در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد و اطرف آن امکانات رفاهی مناسب مانند آلاچیق و سرویسهای بهداشتی برای گردشگران تعبیه کردهاند.
غار یخی چما، منبع عکس: شبکه اطلاعرسانی هرمز، عکاس نامشخص
«غار یخی چما» نیز از دیگر جاذبههای طبیعی در روستای شیخ علیخان است که پیش از رسیدن به روستای سر آقا سید میتوانید از آن دیدن کنید. غار چما از جالبتوجهترین دیدنیهای استان چهار محال و بختیاری است که در طول سال لایههای یخ آن را پوشاندهاند و به همین دلیل به آن غار یخی چما میگویند؛ البته با شروع فصل بهار این لایهها آرامآرام آب میشوند و در تابستان به نازکترین حالت خود میرسند.
گردشگاه پیر غار، منبع عکس نامشخص
«گردشگاه پیرغار» از دیگر جاذبههای گردشگری در نزدیکی روستای سر آقا سید است که در منطقه فارسان قرار دارد. در این منطقه غار، آبشار، چشمه و کتیبهای تاریخی وجود دارند که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. این گردشگاه در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از روستای سر آقا سید و در حدفاصل مسیر شهرکرد به این روستا قرار گرفته است. در سفر به روستای سر آقا سید میتوانید سری هم به این منطقه تاریخی و زیبا بزنید.
آبشار، چشمه و طبیعت گردشگاه پیرغار کوهرنگ، منابع عکسها: سایتهای aminnama و آسرو و خبرگزاری تسنیم، عکاسان نامشخص
«پیست اسکی چلگرد» در ارتفاعات زاگرس و نزدیکی روستای سر آقا سید از پرطرفدارترین پیستهای اسکی در استان چهار محال و بختیاری است که ظرفیت پذیرایی از ۲۰ تا ۳۰ هزار ورزشکار را در طول سال دارد. برای استفاده گردشگران از این پیست، جاده آسفالت و امکانات رفاهی مناسب در آن تعبیه کردهاند. «پیست اسکی چال میشان» نیز با پوشش گسترده برف در تمام طول سال امکان اسکی کردن در فصل تابستان برای گردشگران را فراهم میکند. این پیست در نزدیکی غار یخی چما قرار دارد و محل برگزاری مسابقات تابستانی اسکی است.
در این مقاله به معرفی روستای سر آقا سید در نزدیکی کوهستان زردکوه بختیاری پرداختیم. اگر ساکن این روستا هستید یا تجربه سفر به این منطقه زیبا را دارید، در ادامه از زیباییهای روستای خود و تجربههای سفر به این منطقه با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: علی حیدری، مهرداد رئیسی، بهزاد مرتضوی، گردشگر ساده)
نویسنده: مینا بهزادیمنش