- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
ورزشگاه نیوکمپ بزرگترین ورزشگاه اروپا است و بین بزرگترین ورزشگاههای دنیا، جایگاه سوم را دارد.
امروزه بزرگترین ورزشگاههای دنیا تنها محل برگزاری مسابقات ورزشی نیستند. در ورزشگاههای بزرگ دنیا جشنها، کنسرتها و حتی مراسم آیینی چنددههزارنفره برگزار میشود. ورزشگاه نیوکمپ جزو بزرگترین ورزشگاههای دنیا است که در آن مسابقات فوتبال خاطرهانگیزی برگزار شده است. علاوه بر مسابقات فوتبال، ورزشگاه نیوکمپ میزبان شخصیتهای مشهوری مثل پاپ «ژان پل دوم» (John Paul II) و «مایکل جکسون» (Michael Jackson)، خواننده و ترانهسرای آمریکایی، بوده است. در این مقاله بیشتر با ورزشگاه نیوکمپ آشنا خواهیم شد.
ورزشگاه نیوکمپ در غرب شهر بارسلون اسپانیا قرار دارد. این ورزشگاه در کنار پارک علم و فناوری و تعدادی از دانشکدههای دانشگاه بارسلون ساخته شده است.
ورزشگاه نیوکمپ تا فرودگاه «بارسلون-ال پرات» (El Prat) حدود ۱۵ کیلومتر (۲۰ دقیقه)، تا ایستگاه راه آهن حدود سه کیلومتر (۱۰ دقیقه)، تا ترمینال اتوبوسرانی (Terminal T1) ۱۶ کیلومتر (۲۰ دقیقه) و تا پارک ساحلی «بارسلونتا» (Barceloneta)، حدود نیمساعت فاصله دارد.
منبع عکس: Barcelona Bus Turistic؛ عکاس: نامشخص
منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Tom Ugland
ورزشگاه نیوکمپ یا کمپنو، به معنی «میدان جدید»، از زمان تکمیل ساخت در سال ۱۹۵۷، خانه باشگاه ورزشی بارسلونا است. نیوکمپ یکی از بزرگترین ورزشگاههای دنیا است؛ این ورزشگاه، با ظرفیت ۹۹,۳۵۴ نفر، بیشترین ظرفیت را میان ورزشگاههای اسپانیا و اروپا دارد و سومین ورزشگاه بزرگ جهان به شمار میرود.
از سال ۲۰۲۲، نام تجاری ورزشگاه «اسپاتیفای کمپ نو» (Spotify Camp Nou) شده است؛ زیرا شرکت پخش موسیقی «اسپاتیفای» قراردادی به مبلغ ۳۱۰ میلیون دلار با ورزشگاه امضا کرد و در واقع حامی مالی نیوکمپ شد.
در ورزشگاه نیوکمپ، دو فینال لیگ قهرمانان اروپا در سالهای ۱۹۸۹ و ۱۹۹۹، دو فینال جام در جام اروپا، پنج بازی سوپر جام اروپا، چهار فینال جام حذفی فوتبال اسپانیا و ۲۱ فینال سوپر جام فوتبال اسپانیا برگزار شده است. ورزشگاه نیوکمپ همچنین میزبان پنج مسابقه جام جهانی فوتبال سال ۱۹۸۲ (شامل بازی افتتاحیه)، دو مسابقه جام ملتهای اروپا سال ۱۹۶۴ و فینال مسابقات فوتبال در بازیهای المپیک تابستانی سال ۱۹۹۲ بوده است.
منبع عکس: Goalden Times؛ عکاس: نامشخص
ورزشگاه نیوکمپ فقط محل برگزاری بازیهای فوتبال نیست؛ بلکه کنسرتهای بزرگی هم در این ورزشگاه برگزار شده است. از جمله مراسم بزرگی که در این ورزشگاه برگزار شده است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
منبع عکس: FC Barcelona، عکاس: نامشخص
منبع عکس: Twitter، عکاس: نامشخص
در بهار سال ۲۰۲۲، اعلام شد که نوسازی ورزشگاه نیوکمپ در تابستان ۲۰۲۳ و پس از پایان فصل آغاز میشود.
ورزشگاه قبلی باشگاه بارسلونا، «لس کورتس» نام داشت. ورزشگاه لس کورتس، با ظرفیت تنها ۴۸,۰۰۰ نفر، جایی برای گسترش نداشت؛ به همین دلیل، ساخت ورزشگاه نیوکمپ در ۲۸ مارچ ۱۹۵۳ آغاز شد تا جای ورزشگاه کوچکتر قبلی را بگیرد.
پیوستن «لاسلو کوبالا» (Laszlo Kubala)، بازیکن سرشناس اهل مجارستان، به باشگاه بارسلونا در تابستان ۱۹۵۰ خود انگیزهای شد برای آنکه ورزشگاه بزرگتری داشته باشند. در زمستان سال ۱۹۵۰، اعضای هیئت رئیسه باشگاه تصمیم گرفتند زمین کنار ورزشگاه لس کورتس را بگیرند.
منبع عکس: Youtube FC Barcelona، عکاس: نامشخص
محل نهایی برای ساخت ورزشگاه در نهایت در آخر زمستان ۱۹۵۱ انتخاب شد و عملیات خرید زمین دو سال طول کشید. بدینترتیب سنگ بنای ورزشگاه در بهار سال ۱۹۵۴ گذاشته شد. در مراسم بنیانگذاری، شهردار و اسقف اعظم بارسلونا نیز حضور یافتند.
ابتدا قرار بود نام ورزشگاه جدید «استادیوم باشگاه بارسلونا» باشد؛ اما به نام «میدان جدید» (کمپ نو) معروف شد و همین نام روی آن ماند. ساخت ورزشگاه بیش از چهار برابر آنچه تخمین زده شده بود هزینه برداشت؛ یعنی نزدیک به دو میلیون دلار.
سران باشگاه بارسلونا برای تامین هزینهها وامها و قرضهای زیادی گرفتند و زمین لس کورتس را هم فروختند. آنها سرانجام با حمایت دولت توانستند از پس بدهیهای ساخت ورزشگاه برآیند. سرانجام در ۲۴ سپتامبر سال ۱۹۵۷، مراسم افتتاح ورزشگاه نیوکمپ برگزار شد. ۹۰,۰۰۰ نفر در افتتاحیه شرکت کردند، نمایندگان رژیم وقت اسپانیا حضور یافتند و اسقف اعظم ورزشگاه را تقدیس کرد.
منبع عکس: Ebay.ph، عکاس: نامشخص
در بهار سال ۱۹۷۲، نیوکمپ برای اولینبار فینال جام در جام اروپا را میان باشگاه فوتبال «رنجرز» (Rangers) و «دینامو مسکو» (Dynamo Moscow) میزبانی کرد. تابلوهای امتیاز الکترونیکی در سال ۱۹۷۵ در ورزشگاه نصب شدند.
در سال ۱۹۸۰، ورزشگاه نیوکمپ برای میزبانی در مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۱۹۸۲ تجهیز شد و بازی افتتاحیه را هم میزبانی کرد. در این عملیات، صندلیهای ویآیپی، محلی جدید برای نشست مطبوعاتی و طبقه سوم تماشاگران به ورزشگاه اضافه شد.
منبع عکس: FC Barcelona، عکاس: نامشخص
در طی عملیات گسترش ورزشگاه، ۲۲,۱۵۰ صندلی اضافه شد که ظرفیت صندلیها را به ۷۱,۷۳۱ نفر رساند. این آمار جدا از ظرفیت ایستاده ورزشگاه است؛ با حساب ظرفیت تماشاگران ایستاده، ظرفیت آن به ۱۲۱,۴۰۱ نفر میرسید. پس از جام جهانی ۱۹۸۲، موزه ورزشگاه نیوکمپ در سال ۱۹۸۴ تاسیس شد.
رکورد بیشترین حضور تماشاگر در ورزشگاه نیوکمپ متعلق به بازی بارسلونا و یوونتوس در پنج مارس ۱۹۸۶ در مرحله یک چهارم نهایی قهرمانان اروپا است که ۱۲۰,۰۰۰ نفر حضور یافتند. برای میزبانی فینال المپیک تابستانه سال ۱۹۹۲، دو ردیف صندلی دیگر به سقف ورزشگاه اضافه شد.
منبع عکس: FC Barcelona، عکاس: نامشخص
ورزشگاه نیوکمپ در سال ۹۴-۱۹۹۳ دوباره نوسازی شد. در این عملیات نوسازی، زمین چمن ۲٫۵ متر پایینتر رفت و فاصله ایمنی میان چمن و تابلوهای تبلیغاتی حذف شد. یک جایگاه گزارشگران جدید، پارکینگ جدید در زیرزمین و سیستم نور و صدای جدید هم برای فصل ۹۹-۱۹۹۸ به ورزشگاه اضافه شد.
در فصل ۹۹-۱۹۹۸، یوفا ورزشگاه نیوکمپ را بهخاطر خدمات و قابلیتهایش، ورزشگاهی پنجستاره معرفی کرد. فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال ۱۹۹۹ میان منچستر یونایتد و بایرن مونیخ هم یکی دیگر از بازیهای معروفی است که در ورزشگاه نیوکمپ برگزار شد.
تا فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰، همچنان نام رسمی ورزشگاه «استادیوم باشگاه بارسلونا» بود؛ اما در آن فصل، اعضای باشگاه رای دادند تا بهطور رسمی نام ورزشگاه به نامی تغییر کند که به آن مشهور شده است.
برای سال ۲۰۰۷، باشگاه تصمیم گرفت تا به مناسب پنجاهمین سالگرد افتتاح ورزشگاه، نیوکمپ را بازسازی کند. باشگاه بر آن شد تا ۱۳,۵۰۰ نفر به ظرفیت صندلیها اضافه کند و حداقل روی نیمی از جایگاهها سقف بکشد. قصد این بود که ورزشگاه را در میان بزرگترین ورزشگاههای دنیا پس از استادیوم «نارندرا مودی» (Narendra Modi) در هند (ظرفیت ۱۳۲,۰۰۰) و استادیوم «رانگرادو می دی» (Rungrado May Day) در کره شمالی (ظرفیت ۱۱۴,۰۰۰) به جایگاه سوم برسانند.
منبع عکس: YouTube CFT Stadiums، عکاس: نامشخص
در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۷، یک شرکت معماری انگلیسی مسئولیت بازسازی نیوکمپ را بر عهده گرفت. برنامه شامل اضافه کردن تقریبا ۶,۰۰۰ صندلی برای حداکثر ظرفیت ۱۰۵,۰۰۰ نفر با هزینه ۲۵۰ میلیون یورو میشد. هیئت رئیسه باشگاه بارسلونا تصویب کرد تا برای تامین هزینههای بازسازی، زمین تمرین سابق «مینی استادی» (Mini Estadi) را بفروشند.
قرار بر این بود که پروژه در سال ۲۰۰۹ شروع شود و در فصل ۱۲-۲۰۱۱ پایان یابد. با این حال، بهخاطر بحران مالی سال ۲۰۰۸، فروش زمین تمرین عقب افتاد و به تبع آن، پروژه هم معلق ماند. در سال ۲۰۱۰، رئیس وقت بارسلونا با فروش زمین «مینی استادی» مخالفت کرد و گفت نمیتوان «جواهر تاج را فروخت»؛ بدینترتیب طرح بازسازی نیوکمپ همچنان معلق باقی ماند.
در سال ۲۰۱۴، هیئت مدیره بارسلونا بهخاطر محدودیتهای مالی ساخت استادیوم جدید را رد کردند و در عوض تصمیم گرفتند تا نیوکمپ را بازسازی کنند و ظرفیت را به ۱۰۵,۰۰۰ برسانند. انتظار میرفت پروژه با هزینه ۶۰۰ میلیون یورو از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ طول بکشد و به یکی از پرهزینهترین بازسازیها منجر شود.
منبع عکس: Games Atlas، عکاس: نامشخص
در یک اکتبر سال ۲۰۱۷، ورزشگاه نیوکمپ میزبان بازی بارسلونا با باشگاه «لاس پالماس» (Las Palmas) بود. در آن زمان آشوب سیاسی در جهت استقلال کاتالونیا در جریان بود؛ به همین دلیل، آن مسابقه بدون تماشاگر برگزار شد.
پس از تاخیرها و تغییر طرحها، سرانجام در ۲۸ آوریل ۲۰۲۲، شورای شهر بارسلون مجوز بازسازی داد. کار آمادهسازی ورزشگاه جدید بارسلونا در یک ژوئن ۲۰۲۳ آغاز شد. تمرکز نوسازی بر جنبههای فناورانه طبقات اول و دوم ورزشگاه است. ردیف سوم صندلیها در میانه سال ۲۰۲۳ تخریب خواهد شد.
انتظار میرود تا آمادهسازی ورزشگاه نیوکمپ جدید در فصل فوتبالی ۲۶-۲۰۲۵ تمام شود. در طول فرایند نوسازی، باشگاه فوتبال بارسلونا به ورزشگاه «المپیک کمپانی لوییس» (Estadi Olimpic Lluis Companys) منتقل خواهد شد.
منبع عکس: Football Espana، عکاس: نامشخص
معماران اولیه ورزشگاه نیوکمپ «فرانسسک میتجانس» (Francesc Mitjans) و «یوزپ سوتراس» (Josep Soteras) به همراهی «لورنزو گارسیا باربون» (Lorenzo Garcia Barbon) اسپانیایی بودند. در زمان ساخت ورزشگاه، کمپ تمرینی «لا ماسیا» (La Masia) که در نزدیکی زمین نیوکمپ قرار دارد و اکنون تیم جوانان بارسلونا در آن پرورش مییابد، کارگاه مدلسازی و طراحی برای معماران و سازندگان ورزشگاه بود.
ورزشگاه نیوکمپ در زمان تاسیس دو طبقه برای جایگاه تماشاگران به ظرفیت ۹۳,۰۵۳ هزار نفر داشت. این ورزشگاه بهصورت روباز ساخته شده و تنها یک ضلع جایگاه تماشاگران مسقف است. ارتفاع ورزشگاه در بلندترین نقطه به ۴۸ متر میرسد.
منبع عکس: Barcelona Tickets، عکاس: نامشخص
مساحت زمین ورزشگاه نیوکمپ ۵۵,۰۰۰ متر مربع است. زمین مسابقه در ابعاد ۱۰۵ در ۶۸ متر با ۹۵ درصد چمن طبیعی و پنج درصد الیاف مصنوعی ساخته شد. ساخت ورزشگاه بتنی و آهنی نیوکمپ بین سالهای ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۷ طول کشید.
از زمان ساخت تابهحال ورزشگاه نیوکمپ دو بار نوسازی شد و گسترش پیدا کرد؛ یکی در سال ۱۹۸۲ و دیگری در سال ۱۹۹۴. در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۷، «نورمن فاستر» (Norman Foster)، معمار بریتانیایی مسئول بازسازی نیوکمپ شد تا تقریبا ۶,۰۰۰ صندلی به ورزشگاه اضافه کند و حداکثر ظرفیت را به ۱۰۵,۰۰۰ نفر برساند؛ اما این پروژه در حد طرح باقی ماند و در سال ۲۰۱۰ رد شد.
سومین عملیات نوسازی ورزشگاه نیوکمپ در حال حاضر (۲۰۲۳ میلادی) در جریان است و انتظار میرود در سال ۲۰۲۶ پایان یابد. قرار است که در نیوکمپ جدید، طبقه سوم همسطح شود. به این ترتیب سایبانی ساخته خواهد شد که تمام صندلیها را در برمیگیرد. ظرفیت جایگاه تماشاگران به ۱۰۵,۰۰۰ نفر میرسد.
منبع عکس: Espai Barca، عکاس: نامشخص
در عملیات نوسازی پیش رو، تغییراتی در داخل ورزشگاه نیوکمپ صورت خواهد گرفت؛ مثلا بهمنظور افزایش راحتی تماشاگران، قرار است فاصله بین صندلیها بیشتر شود. مسیری ویژه برای توانیابان تعبیه خواهد شد. همچنین جهت ایجاد دید بهتر برای تماشاگران، شیب صندلیها بهسمت زمین مسابقه بیشتر میشود. تمام صندلیها به صفحه نمایش مجهز خواهند شد.
صفحه نمایشی بزرگ با آخرین فناوری دیجیتال و وضوح بالا با سیستم LED در بالای ورزشگاه نصب خواهد شد. دسترسی به طبقات مختلف ورزشگاه راحتتر میشود. راهپلهها و راهروها هم فضای بیشتری خواهند داشت. ورودی تماشاگران دو تیم جدا از هم قرار میگیرند تا تماشاگران امنیت بیشتری داشته باشند.
ساخت پارکینگ زیرزمینی و فضایی بزرگ در خارج از ورزشگاه هم در دستور کار است. همچنین باجههای بلیطفروشی هم بیشتر خواهد شد.
منبع عکس: AS USA، عکاس: نامشخص
ویژگیهای هوشمندی هم به ورزشگاه نیوکمپ اضافه خواهد شد؛ مثلا امکاناتی برای صرفهجویی در انرژی یا خدماتی برای تماشاگران دچار اختلالات شنوایی و بینایی فراهم میشود. سقف ورزشگاه بهصورت هوشمند خواهد بود؛ این سقف، با پنلهای خورشیدی، انرژی خورشید را ذخیره میکند و با استفاده از آن ورزشگاه را روشن نگه میدارد.
قابلیت دیگر سقف هوشمند این است که آب باران را ذخیره میکند که برای آبیاری چمن ورزشگاه استفاده میشود. سقفی که سایبان تماشاگران است، دسترسی آنها را به اینترنت بیسیم فراهم میکند و از پخش سروصدای تماشاگران در محل میکاهد.
پوشش بیرونی ورزشگاه بهصورت طرح موزاییککاری با موزاییکهای شکسته خواهد بود که «آنتونی گائودی» (Antoni Gaudi)، معمار فقید و مشهور اسپانیایی، در طرحهایش استفاده میکرد.
منبع عکس: Archilovers، عکاس: نامشخص
چهار سطح مختلف برای تماشاگران در ورزشگاه نیوکمپ وجود دارد؛ سطح یک نزدیکترین بخش به زمین است و سطح چهار در بالاترین نقطه قرار دارد. جایگاههایی که پشت دروازه هستند کمترین قیمت بلیط را دارند و طبقات بالا از طبقات پایین ارزانتر هستند.
دورترین نقطه در بالای ورزشگاه با رنگ سرمهای، بخش «عمومی» (General) نامیده میشود. یک طبقه پایینتر و پشت دروازه جایگاه بخش «گل ۳» (Gol 3) به رنگ آبی تیره است. در طبقه دوم و پشت دروازه بخش «گل ۱-۲» (Gol 1-2) قرار دارد و طبقه اول پشت دروازه بخش «گل پایین» (Gol Baix) نامیده میشود.
منبع عکس: footballticketsbarcelona
بخشهای جانبی زمین گرانتر از پشت دروازهها هستند. بخشهای جانبی به سه قسمت «جانبی عمومی» (Lateral General) با رنگ زرشکی، «جانبی» (Lateral) با رنگ صورتی و «پریمیوم» (Premium) با رنگ زرد تقسیم میشوند.
گرانترین بلیطها متعلق به بخش اشخاص مهم (VIP) هستند. این بخش به چهار قسمت تقسیم میشود؛ «گل نقرهای ویژه» (VIP Silver Gol) به رنگ خاکستری، «پانورامای ویژه» (VIP Panoramic) به رنگ نارنجی، «جانبی نقرهای ویژه» (VIP Silver Lateral) به رنگ خاکستری تیره و «ناحیه ویژه بازیکنان» (VIP Players Zone) به رنگ قهوهای.
بخش مطبوعاتی ورزشگاه نیوکمپ ظرفیت ۱۹۲ خبرنگار، دو کانال تلویزیونی و ۲۸ غرفه رادیویی دارد.
منبع عکس: FC Barcelona، عکاس: نامشخص
امکانات ورزشگاه نیوکمپ امروزه شامل مغازه فروش یادگاری، موزه، زمینهای کوچک فوتبال برای بازیهای تمرینی و عبادتگاهی برای بازیکنان میشود. بازدیدکنندگان ورزشگاه نیوکمپ میتوانند تجربه بازیکنان پیش از ورود به زمین را داشته باشند؛ یعنی رختکن تیمها را ببینند، از جکوزی استفاده کنند، به عبادتگاه بروند و در نهایت وارد تونل منتهی به استادیوم بشوند.
در کنار زمین هم میتوان روی نیمکت بازیکنان و مربیان نشست. از آنجا میتوان در جایگاه تماشاگران و بخش پانوراما رفت تا بر ورزشگاه نیوکمپ مشرف شد. همچنین در تور نیوکمپ میتوان از جایگاه خبرنگاران و گزارشگران و راهرویی که بعد از مسابقه مصاحبهها انجام میشود دیدن کرد.
منبع عکس: Vecteezy؛ عکاس: نامشخص
البته امکان بازدید از تمام امکانات برای موقعی است که ساعت بازدید باشد و مسابقهای در جریان نباشد. از دیگر امکانات ورزشگاه نیوکمپ میتوان به موزه بارسلونا و مرکز پزشکی اشاره کرد.
پس از جام جهانی ۱۹۸۲، موزه ورزشگاه نیوکمپ در ۲۴ سپتامبر سال ۱۹۸۴ در زمان ریاست «جوزپ لوییس نونیز» (Josep Lluis Nunez) تاسیس شد. در سال ۲۰۰۰، نام موزه به «موزه رئیس نونیز» تغییر یافت. پس از بازسازیای طولانی، موزه در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۰ بازگشایی شد.
منبع عکس: Aparthotel Senator Barcelona، عکاس: نامشخص
پس از بازسازی، موزه ورزشگاه نیوکمپ به سه بخش مجزا تقسیم شد؛ سینمای سهبعدی، صفحه نمایش لمسی و اطلاعات درباره تاریخ باشگاه بارسلونا. از آن پس، بازدید از موزه تنها از طریق رزرو بسته «تجربه نیوکمپ» (Camp Nou Experience) میسر شد. بسته «تجربه نیوکمپ» شامل ورود به موزه و یک تور استادیوم نیوکمپ میشود.
بخش اول موزه شامل مجموعه عکسها، اسناد و جامها بهعلاوه نمایش تاریخ باشگاه بر دیواری شیشهای میشود. بازدیدکنندگان با لمس دیوار شیشهای میتوانند اطلاعات بیشتری به دست آورند. دیوار شیشهای مجهز به فناوری لیزر است و ویدیو، عکس و موسیقی پخش میکند.
منبع عکس: Klook، عکاس: نامشخص
بخش دوم موزه ورزشگاه نیوکمپ شامل یک مجموعه هنری خصوصی دائمی میشود که آثار هنرمندان محلی نظیر «سالوادور دالی» (Salvador Dali)، «خوان میرو» (Juan Miro) و «آنتونی تاپیس» (Antoni Tapies) را به نمایش میگذارد.
بخش سوم موزه ورزشگاه نیوکمپ مجموعه فوتبالی باشگاه شامل یادگاریها و اتاق جامها با تمام جامهایی که باشگاه کسب کرده یا ماکتهای آنها است. یکی از آثار معروف این بخش، کفشهایی است که «رونالد کومان» (Ronald Koeman)، بازیکن سابق بارسلونا، با آنها گل قهرمانی جام باشگاههای اروپا در سال ۱۹۹۲ را در وقتهای اضافه مقابل باشگاه «سمپدوریا» (Sampdoria) به ثمر رساند و اولین جام اروپایی را برای بارسلونا به ارمغان آورد.
منبع عکس: Wikimedia، عکاس: user1997
موزه ورزشگاه نیوکمپ با عنوان «موزه بارسلونا» دومین موزه پربازدید منطقه کاتالونیا است که در این ورزشگاه قرار دارد. سالانه بیش از یک میلیون بازدیدکننده از این موزه بازدید میکنند.
ورزشگاه نیوکمپ در تمام طول سال، بهجز روزهای یک و ۶ ژانویه، ۲۴ سپتامبر و ۲۵ دسامبر، باز است. در روزهای مسابقه، موزه باشگاه بارسلونا و اتاق جوایز تنها تا ساعت سه بعدازظهر بازدیدکننده میپذیرند. در روز مسابقه لیگ قهرمانان و همچنین روز پیش از آن، امکان بازدید از مجموعه وجود ندارد.
منبع عکس: TheBetterVacation.com، عکاس: نامشخص
از تابستان ۲۰۲۳ تا تابستان ۲۰۲۴، بهدلیل عملیات بازسازی، امکان بازدید از استادیوم نیوکمپ وجود ندارد و به بازدید از موزه، بخش صوتی-تصویری و چشمانداز آینده و فروشگاه نیوکمپ محدود میشود.
بهترین زمان بازدید از ورزشگاه نیوکمپ صبح ساعت ۱۰ یعنی زمانی است که مجموعه باز میشود. با این حال، ساعتهای بازدید در فصلهای مختلف متغیر است. برای آنکه در صف ورود نمانید، بهتر است بلیط را آنلاین رزرو کنید. بلیط شامل بازدید از موزه باشگاه بارسلونا هم میشود.
چهار نوع بلیط برای «تجربه نیوکمپ» وجود دارد؛ بلیط استاندارد بزرگسال، بلیط سالمندان/بازنشستگان، دانشجویان و کودکان. ورود کودکان زیر ۶ سال رایگان است؛ اما آنها هم باید رزرو شوند.
منبع عکس: Scooter Rental Barcelona، عکاس: نامشخص
بلیط «تجربه نیوکمپ» شامل بازدید از زمین چمن، نیمکتهای کنار زمین فوتبال، جایگاه گزارشگران، رختکن تیم مهمان و موزه باشگاه بارسلونا میشود. هزینه بلیط ۲۶ یورو (در سال ۲۰۲۳ میلادی) است.
«باغهای سلطنتی پدرالبس» به سبک انگلیسی و فرانسوی پشت دیواری به طول ۲۵۰ متر قرار گرفتهاند. این باغها فضایی عاشقانه و شیک برای سفرها و قرارهای دونفره دارند. باغهای پدرالبس شما را به دوران وفور ثروت و شکوه و عظمت میبرد.
کاخ پدرالبس درون محوطه از سال ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۱ و از سال ۱۹۷۵ محل اقامت رسمی خاندان سلطنتی اسپانیا هنگام بازدید از بارسلون بوده است. این کاخ اکنون مقر اتحادیه کشورهای مدیترانه است و بازدید از بخشهایی از آن ممنوع است؛ اما امکان بازدید از موزههایی مثل موزه سفال، موزه پوشاک و نساجی و موزه هنرهای تزیینی در آن وجود دارد.
باغهای پیرامون کاخ برای بازدید عموم باز هستند و ارزشش را دارد تا دوری در آن بزنید. ورود به محوطه رایگان است. صبحها آن هم در وسط هفته باغ پدرالبس آرام و خلوت است و سکوت آرامشبخشی دارد.
منبع عکس: Happyinspain، عکاس: نامشخص
«پاویون گوئل» مجموعهای از بناهای ساخته شده در سالهای ۱۸۸۴ تا ۱۸۸۷ میلادی در محله پدرالبس بارسلون است. معمار این بناها آنتونی گائودی، معمار معروف کاتالان، بود. این مجموعه نزدیک باغهای پدرالبس قرار دارد؛ اما کمتر شناختهشده است.
پاویون گوئل مجموعهای از ساختمانهای کوچک با آجرهایی در طیف رنگی قرمز تا زرد است که همزمان با بازسازی کاخ سلطنتی پدرالبس ساخته شد. طراحی و معماری این ساختمانها حس و حال شرقی دارد. مجموعه را از روی در آهنین زیبا و بهشکل اژدهایش میتوانید بشناسید.
منبع عکس: Barcelona Bus Turistic، عکاس: نامشخص
«صومعه پدرالبس» عبادتگاهی به سبک گوتیک در مرکز شهر بارسلون اسپانیا است. ایوان این صومعه بزرگترین ایوان گوتیک در جهان محسوب میشود. صومعه را «خایمه دوم آراگون» (James II of Aragon)، پادشاه آراگون والنسیا و بارسلونا، در سال ۱۳۲۶ میلادی با سنگهای سفید برای همسرش ساخت.
اغلب اعضای خانوادههای اشرافی در صومعه پدرالبس ساکن بودند. ملکه امتیازهایی برای صومعه در نظر گرفت؛ مثلا صومعه تحت حفاظت مستقیم شهر بارسلونا قرار داشت و یک جمع ۱۰۰ نفره مامور بودند تا در هنگام خطر از صومعه دفاع کنند.
صومعه پدرالبس اکنون به موزهای تبدیل شده است که آثار هنری و میراث خود را بهطور دائم به نمایش میگذارد. با یک خط تاکسی و پرداخت هشت یورو (سال ۲۰۲۳) میتوانید از ورزشگاه نیوکمپ به صومعه پدرالبس برسید. صومعه داخل یک مجموعه تاریخی ملی قرار دارد. نقاشیهای آنجا بازسازی شده و یادآور دوران قرونوسطا است.
منبع عکس: Monestir de Pedralbes، عکاس: Pere Vivas
در طول سال در صومعه پدرالبس نمایشگاههای عکاسی و دیگر فعالیتهای فرهنگی برگزار میشود.
«توبلا» خیابان کوچکی در محله لس کورتس و یکی از جذابترین نقاط آن است. در گذرگاه توبلا، خانههای ویلایی با حیاطها و باغهای زیبایی قرار دارد که در سال ۱۹۲۵ میلادی برای کارگران ماهر ساخته شده بود.
منبع عکس: Meet Barcelona، عکاس: نامشخص
توبلا خیابان رنگینی است که جذابیت و هارمونی دوران اوایل قرن بیستم را برای بازدیدکنندگان تداعی میکند. اگر سمت ورزشگاه نیوکمپ رفتید، قدم زدن در این خیابان قدیمی را از دست ندهید.
منبع عکس: Pexels، عکاس: نامشخص
اگر تجربه بازدید از ورزشگاه نیوکمپ را داشتهاید، نظر خود را با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.
منبع عکس کاور: Hotels
نویسنده: رضا اردو