- chevron_right کجارو
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right هتل
- chevron_right مقاصد
- chevron_right رستوران
- افزودن مکان
آبشار فدامی داراب یکی از آبشارهای رویایی ایران است؛ آبشاری برآمده از چشمهای جوشان از درون کوه که میخواهیم به دیدنش برویم و وصفی از اعجاب و زیباییهایش داشته باشیم. در ادامه با این آبشار بیشتر آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
فدامی در واقع نام شهری است که در بخش فورگ یا فرگ شهرستان داراب قرار دارد. در نزدیکیهای این شهر و در هشت کیلومتری شمال غربی آن آبشاری زیبا به همین نام شهر جای گرفته است که به آن آبشار فدامی گفته میشود. فاصله داراب تا آبشار فدامی ۱۳۵ کیلومتر است که از ضلع جنوب شرقی داراب، در منطقه گرم و خشک «بخش» فرگ در آخرین نقطه جنوب شرقی فارس و در مسیر بندرعباس میتوانید از آن دیدن کنید.
عکاس: علی تابودی
داراب یکی از شهرستانهای استان فارس است که دارای جاذبههای دیدنی فوقالعاده مانند تنگه رغز، دره کاسه تراشون، چشمه گلابی و روستای سلطان شهباز است. یکی دیگر از جاهای دیدنی داراب، چشمه و آبشار فدامی است که در فدامی قرار دارد.
منبع عکس: خبرکزاری ایرنا (عکاس: رضا قادری)
آبشار و چشمه فدامی از جاذبه های گردشگری استان فارس محسوب میشود و در جنوب شرق داراب، مسیر داراب به حاجی آباد، منطقه فورگ، روستای فدامی واقع است. برای دیدن این آبشار به شهرستان داراب فارس بروید و مسیر شهر فدامی داراب را در پیش بگیرید و وارد جاده ترانزیتی شیراز به بندرعباس شوید. در میان راه روستای فدامی وجود دارد، در ابتدای این روستا تابلویی قرار دارد که با توجه به آن فاصله تا آبشار فدامی هشت کیلومتر است؛ اما این تابلو خیلی قابلاعتماد نیست و باید مسافت بیشتری را شاید نزدیک به ۱۰ کیلومتر برای رسیدن به این محل و جاده خاکی و ناهموار آن طی کنید تا پای آبشار برسید. اگر ماشین شاسی بلند داشته باشید، این جاده را راحتتر طی خواهید کرد.
عکاس: هادی کریمی
آبشار فدامی داراب در میان منطقه گرم و خشک فرگ فدامی همچون نگینی درخشان میدرخشد. آبشاری شگفتانگیز و بهتآور است که از دیدنش پشیمان نمیشوید و شاید برایتان جالب باشد که بدانید این آبشار چهار نوع آب شور، شیرین، سرد و گرم را دارا است که در فاصله ۲۰ متری آبشار شیرین، با هم مخلوط میشوند و استخر طبیعی زیبایی را پدید میآورند. رودخانه دائمی ایجاد شده از آبشارهای فدامی حدود دو هزار هکتار از نخیلات (درختان خرما) پایین دست را آبیاری میکند.
آب این آبشار از چشمهای که در ۵۰۰ متری آن واقع است و حدود یک متر مکعب در ثانیه آبدهی دارد تأمین میشود. چشمه فدامی پس از آن که حوضچهای به عمق حدود ۲۰ متر را پر کرد، سر ریز میکند و پس از عبور از بستر یک کیلومتری به پرتگاهی میرسد که هنگام سقوط، زیباترین آبشار منطقه را تشکیل میدهد. این آبشار زیبا با ورود به رودخانه شور به میزان قابلتوجهی از شوری رودخانه میکاهد و آب شور رودخانه را برای ۸۲۵ هکتار نخیلات و ۶۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی پایین دست قابل استفاده میکند.
عکاس: علی تابودی
آبشارهای فدامی داراب در ارتفاع ۹۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفتهاند. در گذشته آبشار شیرین فدامی عرض بیشتری داشت و حدودا ۸۰۰ متر بود که با گذشت زمان و خشکسالی و استفاده بیرویه کشاورزان بالادست، عرض آن کمتر شده است و اکنون به ۲۰۰ متر میرسد. ارتفاع آن نیز بین ۱۲ تا ۲۰ متر است. آب شیرین این آبشار در واقع آب شرب شهر فدامی و روستاهای اطراف مانند روستای مرز را تأمین میکند. جالب است بدانید که آب شیرین آبشار در تابستان بسیار خنک و گوارا و در زمستان گرم است و آب شور نیز حالتی برعکس آب شیرین دارد.
آبشار شور فدامی هم در بالا دست آبشار شیرین واقع شده و ارتفاع آن ۱۰ تا ۱۵ متر است. سرچشمه آبشار شور فدامی در ۵۰۰ متری آن است و وجود نخلهای خودرو در کنار آبشار شور به زیبایی آن افزوده است.
منبع عکس: گوگل مپ (آیدی: travelwithhamid)
منبع عکس: خبرکزاری ایرنا (عکاس: رضا قادری)
در هر فصل و زمان میتوانید از آبشار تماشایی فدامی دیدن کنید و از زیباییهای آن لذت ببرید؛ اما پیش از رفتن بهتر است بدانید این آبشار در هر فصل تفاوت دارد و شوری شیرینی آن تغییر میکند؛ بهگونهای که در فصل بهار و تابستان با گرم شدن هوا، آب شیرین آبشار خنک و گوارا میشود و آب شور دمای گرم تری پیدا میکند و در پاییز و زمستان، سرد شدن هوا باعث میشود تا آب شور خنک شود و آب شیرین آن گرم و گرمتر شود.
حالا که با این آبشار آشنا شدید، بیمعطلی برنامه سفرتان را بریزید، وسایل و کولهبار سفر را ببنید و راه جنوب کشور و استان دیدنی فارس را در پیش بگیرد. کجارو سفری پر از خاطره را برایتان آرزو میکند.
آبشار یخ میزند، با فریاد سنگفروش، زیر رگ راه میرود، ستم چکش به سنگ، نفس تازه میکند استخوان، تا گیسوان آبی آبشار دوباره شانه شوند، با نوازش آفتاب، تا مسیر باز شود، به رودخانه زندگی، نفس تازه کند، زمان زیر سنگ...
«فیروز ایزانلو»
نویسنده: اکرم زمانی نوری