سرگردانی زائران ایرانی در کشور عراق

پوریا  محمدی پیوند
پوریا محمدی پیوند یکشنبه، ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۴
سرگردانی زائران ایرانی در کشور عراق

در پی لغو صدور ویزای فرودگاهی کشور عراق با هدف نظام‌مندی ورود زائران به این کشور، زائران ایرانی که با کاروان‌های غیرمجاز راهی عراق شده بودند، دچار سرگردانی در فرودگاه شدند.

پس از افزایش اعزام‌ کاروان‌های غیرمجاز زائران به کشور عراق جهت عزیمت به عتبات عالیات در ماه‌های اخیر، دولت عراق برای کنترل و نظارت بیشتر بر این امر، تصمیم به لغو صدور ویزای فرودگاهی گرفت. این در حالی است که روزانه بیش از ۵۰۰ نفر به عراق سفر می‌کنند و این موضوع سبب سرگردانی و معطلی ایشان در فرودگاه را فراهم کرده است.

اعزام کاروان‌های غیرمجاز عتبات عالیات با بهره‌گیری از عدم نیاز به ویزای اولیه صورت می‌گرفت و زائران پس از تهیه بلیط هواپیما از شرکت‌های هواپیمایی عراقی، در فرودگاه ویزا دریافت می‌کردند. این امر و افزایش تقاضای سفر به عراق در ماه محرم، سبب تصمیم دولت عراق برای جلوگیری از سفرهای بی‌ضابطه با لغو صدور ویزا. بر اساس این تصمیم، ورود گروه‌های زیارتی و‌ سیاحتی باید زیرمجموعه وزارت فرهنگ‌ عراق و از سوی شرکت‌های گردشگری مجاز صورت پذیرد. به همین سبب در شرایط شیوع بیماری کرونا، عراق با بستن مرزهای خود هیچ‌گونه ویزایی برای گردشگران خارجی صادر نکرد.

تصمیم دولت عراق در هفته گذشته موجب بلاتکلیفی و سرگردانی ۱۴۰ مسافر ایرانی شد که با قصد زیارت از عتبات عالیات به فرودگاه بغداد سفر کرده بودند. مسعودی، یکی از مسافرانی که در فرودگاه بغداد با مشکل مواجه شده بود، در این رابطه اذعان دارد:

قرار بود برای ما در فرودگاه بغداد ویزا صادر شود و مدیر کاروان هم ما را راهی کرد و اطمینان داد که در فرودگاه فردی دنبال ما می‌آید و ویزا صادر شده و‌ می‌توانیم به سفرمان ادامه دهیم؛ اما وقتی وارد فرودگاه شدیم، چون ویزا نداشتیم و کسی هم منتظر ما نبود تا این امر را پیگیری کند، پلیس فرودگاه ما را به‌سمت اتاقی راهنمایی کرد تا وضعیت را روشن کند‌.

مسافر ایرانی با اشاره به عدم رضایت مسئولان عراقی مبنی بر صدور ویزا، از اجبار مسافران برای بازگشت به ایران خبر داد و گفت:

چند نفر از ما با اولین پرواز به ایران بازگشتیم؛ اما هیچ کس پاسخگوی هزینه‌ای که دادیم نیست و بلیط پرواز به ایران را نیز خودمان تهیه کردیم. این امر در حالی است که مسئول کاروان ۱۲ میلیون تومان از ما گرفته بود تا سفر هفت‌روزه به عتبات داشته باشیم. البته برخی دیگر از اعضای کاروان در فرودگاه ماندند و وضعیت آن‌ها‌ ‌مشخص نیست.

به‌رغم اینکه سازمان حج و زیارت از اسفند ماه ۹۸ به‌طور رسمی متولی هیچ اعزامی به عتبات عالیات نبوده است، کاروان‌های غیرمجاز با دریافت ویزا‌های متفرقه و واسطه‌گری یکی از شرکت‌های هواپیمایی عراقی، به‌صورت جمعی و انفرادی به عتبات عالیات سفر کرده‌اند؛ گرچه رایزنی‌های صورت گرفته بین دولت ایران و عراق حاکی از این است که با لغو ویزای دوطرفه، ورود رائران ایرانی به کشور عراق در ایام اربعین تسهیل شود‌. این موضوع در حالی است که روند واکسیناسیون در دو کشور همسایه ایران و عراق بسیار پایین‌تر از استاندارد جهانی است و ایران در حال حاضر با موج پنجم کرونا دست‌به‌گریبان است.

مطالب مرتبط:

دیدگاه