کابوس کرونا در اروپا؛ درهای منطقه شینگن بسته شد

علی گودرزی
علی گودرزی چهار شنبه، ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۰
کابوس کرونا در اروپا؛ درهای منطقه شینگن بسته شد

اکنون که سفر به کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا به‌مدت ۳۰ روز به‌حالت تعلیق درآمده است، به وضعیت کشورهای اروپایی درگیر با کرونا نگاهی خواهیم انداخت.

مدتی است که ویروس کرونا پس از ورود به کشورهای همسایه‌ی چین، توانسته خودش را به سایر نقاط جهان برساند و مردم را با چالش‌های مختلفی روبه‌رو کند. این ویروس به کشور خودمان نیز راه پیدا کرده و با عبور از منطقه‌ی غرب آسیا، حالا وارد اروپا شده و مشغول آلوده کردن مردم سرزمین‌های قاره‌ی سبز است.

وضعیت آلودگی قاره‌ی اروپا طی روزهای گذشته، وارد مرحله خطرناک و جدی شده است. سازمان جهانی بهداشت، این قاره‌ را به‌عنوان کانون ویروس اعلام کرد و طی روزهای اخیر شاهد قرنطینه‌ی کامل شهرهای بزرگی مثل میلان بوده‌ایم. میزان خطر کرونا در این خطه از دنیا به حدی بالا رفته که اتحادیه‌ی اروپا، سفر مسافران از کشورهای غیر عضو شینگن به مقصد ۲۶ کشور این اتحادیه‌ را به‌مدت ۳۰ روز لغو کرده است تا روند مقابله و کنترل شیوع آن، بهتر از قبل طی شود.

در نتیجه بر آن شدیم که طی مقاله‌ای در کجارو، به وضعیت کشورهای اروپایی نگاهی داشته باشیم که حالا گرفتار ویروس کرونا شده‌اند و بررسی کنیم که این ویروس در چه سطحی پیش رفته است و تا کجا می‌تواند اروپا را به چالش بکشد.

کرونا

ویروس کرونا این روزها توانسته خود را به حداقل ۱۵۸ کشور مختلف دنیا برساند و بیش از پنج هزار نفر را از پای درآورد. در میان کشورهای اروپایی، ایتالیا با ۲۴ هزار و ۷۴۷ مورد ابتلا و بیش از ۱۰۰۰ جان باخته، بدترین و خطرناک‌ترین آمار ممکن را در میان کشورهای اروپایی ثبت کرده است.

جوزپه کونته، نخست‌وزیر کشور ایتالیا، طی مدتی که این کشور مشغول دست‌وپنجه نرم کردن با بحران کرونا بود، اعلام کرد که ایتالیا در حال ورود به سخت‌ترین هفته‌ها است و برای کمک به افراد آسیب‌دیده از این ویروس، مبلغ ۲۷ میلیارد دلار اختصاص داد.

قرنطینه‌ی شهرها و جلوگیری از برگزاری رویدادهای مهم اجتماعی مثل تعلیق موقت لیگ‌های ورزشی از جمله اقدام‌هایی به حساب می‌آیند که برای مقابله با کرونا در کشور ایتالیا صورت گرفته است.

کرونا در فرانسه

پس از ایتالیا که بیشترین‌ آمار کرونا در اروپا را به نام خود ثبت کرده است، کشورهایی همچون فرانسه‌، اسپانیا، انگلستان، سوئیس و... نیز درگیر این بیماری هستند. کشور فرانسه با آمار بیش از ۵,۴۲۳ مورد ابتلا و مرگ بیش از ۱۲۷ نفر، از جمله کشورهای اروپایی است که بحران اروپا را به‌شدت احساس کرده است.

فرانسه جزو مناطق توریستی بسیار مهم اروپا به شمار می‌رود و به‌لطف جاذبه‌های فراوان، سالانه گردشگرهای بسیار زیادی را به خود جذب می‌کند؛ اما بحران کرونا باعث شده است که به صنعت توریسم و در نتیجه‌ی آن، اقتصاد کلان این کشور لطمه وارد شود. مکان‌ها و مراکز عمومی مثل فروشگاه‌ها، شهربازی‌ها، ورزشگاه‌ها و غیره در فرانسه مانند سایر نقاط جهان به‌حالت تعطیل درآمده‌اند و روند قرنطینه،‌ بسیار جدی دنبال می‌شود. طبق اعلام مسئولان کشور، وضعیت فرانسه به‌سرعت رو به بدتر شدن می‌رود!

کرونا در انگلستان

پس از فرانسه، اسپانیا رتبه‌ی بعدی را در جمع کشورهای آلوده‌ی اروپایی دارد. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، بحران کرونا در این کشور را «وضعیت فوق‌العاده» اعلام کرد و مانند سایر نقاط قاره‌ی اروپا وارد وضعیت قرنطینه شد. در این کشور تعداد مبتلایان به بیش از ۸۹۴ نفر افزایش یافته و قربانیان هم بیش از ٢٩٧ نفر اعلام شده‌ است.

علاوه بر اسپانیا، کشورهایی همچون آلمان و هلند نیز درگیر مقابله با این بیماری شده‌اند. در هلند بیش از ۱۰۰۰ نفر به ویروس مبتلا و بیشنر از ۲۰ نفر نیز بر اثر آن، جان خود را از دست داده‌اند. مقام‌های آلمانی نیز برای جلوگیری از زیاد شدن قربانیان کرونا، مرز‌های خود را بسته‌اند.

کرونا به انگلستان هم رسیده و گفتنی است که بیش از ۳۵ نفر بر اثر این ویروس فوت کرده‌اند. انگلستان نیز مثل دیگر کشورهای درگیر با کرونا، وضعیت قرنطینه ایجاد کرده و تعطیلی فعالیت‌های جمعی، به‌خصوص لغو برگزاری مسابقه‌های فوتبال در این کشور که هواداران بی‌شماری در سراسر جهان دارد، مسائل و چالش‌هایی جدی را در این کشور به‌وجود آورده است.

کشورهایی مانند سوئیس و ارمنستان نیز این روزها درگیر کرونا هستند. کشور سوئیس با بیش از دو هزار مبتلا و ۱۴ فوتی در حال سپری کردن روزهایی سخت است. هنوز آمار دقیقی از وضعیت مبتلایان و فوتی‌های ارمنستان در دست نیست؛ هرچند این کشور در حال اتخاذ تدابیر امنیتی مثل اجرای قرنطینه‌ی شهرها است.

با توجه به آمارهای در دسترس، کشورهای اروپای مرکزی و پرگردشگر مثل انگلستان، ایتالیا، فرانسه و آلمان بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را به خود اختصاص داده‌اند و سرزمین‌های اروپای شرقی را کمتر در بین مناطق بحران‌زده و پرخطر اروپایی می‌بینیم. موضوعی که با توجه به مسئله‌ی صنعت توریسم و شلوغی نسبی بیشتر کشورهای اروپای مرکزی مثل انگلستان یا فرانسه، قابل‌درک است. البته که با وجود شرایط آماده‌باش در کشورهایی نظیر ارمنستان، هیچ بعید نیست که کرونا بتواند به تمامی کشورهای اروپا نفوذ کند و برای روشن شدن این مسئله، باید بیشتر منتظر بمانیم.

مطالب مرتبط:

دیدگاه