منطقه بدون زمان در نروژ،‌ یک حقه تبلیغاتی بود

صدیقه شجاعی
صدیقه شجاعی دوشنبه، ۱۰ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۰
منطقه بدون زمان در نروژ،‌ یک حقه تبلیغاتی بود

اهالی جزیره‌ای نروژی به‌نام سوماروی، سالیان سال است که به زمان‌بندی مرسوم در دنیا پایبند نیستند و طرح منطقه‌ی بدون زمان دراصل حقه‌ی تبلیغاتی یک شرکت گردشگری بوده است.

در ۱۷ ژانویه‌ی ۲۰۱۹، خبری درباره‌ی جزیره‌ای نروژی به‌نام سوماروی منتشر شد که می‌خواست به اولین منطقه‌ی بدون زمان در دنیا تبدیل شود؛ اما همه‌ی این سروصداها فقط یک ترفند بازاریابی از جانب آژانس گردشگری دولتی اینوویشن نروژ (Innovation Norway) بوده است که با سازمان تبلیغاتی ویزیت نروژ (Visit Norway) همکاری می‌کند.

واقعیت این است که سوماروی در شمال مدار شمالگان قرار دارد و خورشید از ۲۸ اردیبهشت تا ۴ مرداد غروب نمی‌کند و مردم جزیره، ۶۹ روز را بدون شب سپری می‌کنند که بخش زیادی از فصل تابستان را شامل می‌شود. این موضوع در حدفاصل ۱۰ آبان تا ۱۱ دی نیز مجدداً تکرار می‌شود و مردم محلی مجبور هستند شب‌های طولانی قطبی را تحمل کنند و به‌همین دلیل امور روزمره‌ی خود را بدون توجه به زمان‌بندی متعارف انجام می‌دهند. پس آیا درخواست برای داشتن منطقه‌ی بدون زمان صحت داشت؟ تاحدودی درست بود، اما روابط عمومی نروژ پیازداغ آن را زیاد کرد. ماریان مورک، رئیس ارتباطات تجاری ویزیت نروژ در ۲۶ ژوئن تأیید کرد که طرح منطقه‌ی بدون زمان مدتی قبل توسط اهالی جزیره کلید خورده بود. بااین‌حال، تیم اینوویشن نروژ طی همکاری با مردم جزیره، از این فرصت استفاده و آن را به کارزار گردشگری تبدیل کرد.

نروژ

مردم پس از صحبت با اعضای این آژانس در شهرداری جمع شدند تا درخواست تبدیل‌شدن جزیره به منطقه‌ی بدون زمان را امضا کنند و نماینده‌ی مردم با یکی از نمایندگان پارلمان ملاقات کرد تا این درخواست را به او تحویل داده و صحبت‌هایی پیرامون طرح داشته باشد.

مردم محلی می‌گویند که اینجا همیشه روز است و مطابق با آن زندگی می‌کنند. زندگی در منطقه‌ی بدون زمان سابقه‌ای طولانی برای مردم دارد و درخواست مکتوب این موضوع صرفاً ابزاری برای رسمی‌کردن روشی بوده است که برای نسل‌ها در جزیره جریان دارد.

ماریان مورک می‌گوید:

از اینکه آژانس گردشگری ما از همان ابتدا، درباره‌ی نقش خود در داستان مطرح‌شده شفاف‌‌سازی نکرده است، پشیمان هستیم و عذرخواهی می‌کنیم. هرچند که طرح منطقه‌ی بدون زمان صحت دارد و خود اهالی جزیره آن را مطرح کرده‌اند و روش زندگی واقعی آن‌ها است.

مطالب مرتبط:

منبع cnn

دیدگاه