نمایشگاه شکوه تمدن‌های آسیایی در چین، با حضور ایران افتتاح شد

زهره زرشکیان
زهره زرشکیان سه شنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۵۵
نمایشگاه شکوه تمدن‌های آسیایی در چین، با حضور ایران افتتاح شد

نمایشگاه شکوه تمدن‌های آسیایی در چین افتتاح شد. در این نمایشگاه، ایران با ۱۵ اثر در کنار ۲۲ کشور آسیایی دیگر حضور دارد.

نمایشگاه «شکوه تمدن آسیایی» دیروز دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۹۸ در شهر پکن افتتاح شد. در آیین افتتاحیه این نمایشگاه در موزه ملی چین، وزیر فرهنگ و گردشگری چین، سفرای کشورها، مقام‌های عالی رتبه سیاسی - فرهنگی، همچنین سفیر ایران در پکن و هیئت همراه حضور داشتند.

این نمایشگاه با سخنرانی رئیس سازمان ملی میراث فرهنگی چین آغاز شد. سپس وزیر فرهنگ و گردشگری چین و در ادامه، معاون وزیر فرهنگ و هنرهای زیبای کامبوج به نمایندگی از سایر کشورهای آسیایی سخنرانی کردند.

نمایشگاه شکوه تمدن های آسیایی

به نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران، ۱۴ کشور در سطح سفرا از کشورهای آسیایی در کنار وزیر فرهنگ و گردشگری، مدیر موزه ملی چین، رئیس یونسکو در چین و محمد کشاورزاده، سفیر ایران در پکن، به احترام تمدن آسیایی به‌شکل نمادین در کنار تریبون ایستاده بودند.

در این مراسم بیش از ۲۵ کشور آسیایی و نمایندگان و مقامات ارشد آن‌ها حضور داشتند.

بعد از پایان سخنرانی‌ها، افتتاحیه نمایشگاه انجام شد که مطابق برنامه‌ی تدوین شده، نماینده‌های موزه‌های شرکت‌کننده در کنار ویترین آثارشان، یک اثر منتخب را به وزیر فرهنگ و گردشگری چین معرفی کردند.

جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران در این مراسم، لوح یادبود پی بنای کاخ آپادانای شوش از داریوش اول را معرفی کرد و در ادامه، از ۲۲ ایالت تحت قلمرو هخامنشی نام برد. او همچنین توضیحاتی در مورد اولین امپراتوری جهان باستان داد.

نمایشگاه شکوه تمدن های آسیایی

نوکنده با نمایش نقشه‌ای، به شرح قلمرو هخامنشی از گوشه چین تا یونان برای حضار پرداخت و به تقارن جالب ۲۲ ایالت تحت فرماندهی داریوش با ۲۲ کشور شرکت‌کننده در نمایشگاه اشاره کرد.

موزه ملی ایران با ۱۵ اثر در این نمایشگاه حضور دارد که قدیمی‌ترین آن، سنگ پی بنای داریوش هخامنشی است. دیگر آثار موجود در این نمایشگاه شامل ریتون سفالی دماوند از دوره اشکانیان، سردیس گچی حاجی آباد فارس، بشقاب برنزی با نقش گریفون و آبگینه‌های از شوش و گیلان دوره ساسانی، سفالینه و کاشی زرین فام از شهرهای باستانی تخت سلیمان و گرگان، چینی‌های آبی سفید از مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی، کره برنجی به‌عنوان ابزار ستاره شناسی از دوره سلجوقی هستند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه