از ظرفیتهای موجود در استان لرستان میتوان استفاده کرد و برای گردشگرانی که به این منطقه میآیند امکانات رفاهی از جمله اقامتگاه مناسب فراهم کرد.
جامعهشناس، دکتر ابراهیم خدایی در رابطه با لزوم اقامتگاه مناسب در این منطقه بیان کرد:
یکی از ظرفیتهای گردشگری در لرستان این است که استان معبر گردشگران بوده و بهعنوان حلقه وصل مرکز و غرب و جنوب غربی کشور مطرح است.
وی ادامه داد:
میتوان با برخی طرحهای کلان ملی و یا کوچک محلی این شرایط را بازهم بهتر کرد.
خدایی با اشاره به اهمیت ایجاد شرایط اقامت برای توسعه گردشگری لرستان، اضافه کرد:
در فصل بهار کمتر روستایی در اقصی نقاط استان میتوان یافت که آنقدر دلکش و جذاب نباشد که هر مسافری را تحریک کند. مسافران در ازای پرداخت ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومان، یکشب اقامت در خانهای کاهگلی با بافت روستایی سنتی و در کنار طبیعت زیبا و متفاوت تجربه میکند.
این جامعهشناس خاطرنشان کرد:
با ترویج خانههای بومگردی و تهیه شناسنامهای از خانههای قابل سکونت در روستاهای نمونه گردشگری میتوان درآمدی جزئی برای اقشار روستایی لرستان ایجاد کرد.
اینکه در یک روستای لرستان اتاقی کاهگلی کنار حیاط خانه روستاییان را در فصل بهار به مسافران اختصاص دهد، با اندکی برنامهریزی و فرهنگسازی میتواند چند هزار تومان در سال به درآمد آن روستا اضافه کند و این مبلغ هرچند ناچیز به نظر برسد، اما برای روستاهای لرستان که غالبا رنج بیکاری، فقر و مهاجرت را تجربه میکنند، غنیمت است.
با داشتن عزم بیشتر، راهاندازی تورهای گردشگری، فراهم کردن امکانات بهتر در روستاها و راهکارهای دیگری شبیه بدان میتوان این مبلغ درآمد را بهمراتب افزایش داد.
دیدگاه