راهاندازی ۱۰ اقامتگاه بوم گردی در کردستان
آوات مُکاری رییس گروه توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت:
با توجه به پتانسیلهای گردشگری، موافقت اولیه برای راهاندازی ۱۰ اقامتگاه در این استان اخذ شده است.
آوات مُکاری با بیان اینکه ۵۰ پرونده خانههای بومگردی در استان تشکیل شده است، بیان داشت:
۱۰ خانهای که موافقت اولیه آنها اخذ شده تا پایان تابستان در ، و سروآباد احداث یا ایجاد میشود.
این خانهها عمدتا خانههایی هستند که در روستاهای قرار دارند که بافت سنتی و تاریخی خود را حفظ کردهاند و صاحبان آنها با تغییر کاربری اقدام به ایجاد خانه بومگردی میکنند یا برخی نیز در حال احداث خانههای جدید در روستاهای خود هستند.
مکاری با بیان اینکه برای هر کدام از این خانههای بومگردی حدود ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات اشتغالزایی تسهیلات در نظر گرفتهایم، تاکید کرد:
خانههایی که به تازگی احداث میشوند، زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی از مصالح، نماها و تزئیینات بومی و سبک معماری هر روستا استفاده میشود.
وی یادآور شد:
تسهیلات بانکی این طرح طبق طرح توجیهی هر خانه تا سقف دو میلیارد ریال در نظر گرفته شده، اما با توجه به وسعت خانههای بومگردی در استان هزینه احداث هر خانه در کردستان بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ میلیون ریال متغیر است.
رئیس گروه توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان اضافه کرد:
پیشبینی میشود در هر یک از خانههای بومگردی دو تا چهار نفر مشغول بکار شوند، ضمن اینکه مهمترین هدف از ایجاد آنها حفظ ، ، سنت و و طبیعت روستاها است.
مُکاری با بیان اینکه در سال گذشته تنها سه باب خانه بومگردی در مسیر ژاوهرود شهرستان سنندج شامل روستاهای گلین، تخته و دولاب ایجاد شده است، گفت:
اداره کل میراث فرهنگی برای جلوگیری از شکست طرح و ارتقای سطح کیفی طرح ایجاد خانههای بومگردی فعالیتهای خود را به سمت ارائه آموزش به متقاضیان در روستاهای گردشگرپذیر هدایت کرده است