سفارت فرانسه و اخذ ویزای این کشور

سفارت فرانسه و اخذ ویزای این کشور

زهره زرشکیان
| دوشنبه, ۲۶ شهریور ۹۷ ساعت ۲۰:۰۰

برای دریافت ویزای فرانسه چه مدارکی لازم است؟ چگونه وقت سفارت فرانسه بگیریم؟ سفارت فرانسه در ایران کجاست؟

شهروندان ایرانی برای سفر به فرانسه باید ویزای فرانسه دریافت کنند. برای دریافت ویزای این کشور باید مدارک خود را آماده کنید و پس از گرفتن وقت سفارت فرانسه از طریق شرکت VFS، مدارک خود را به ترتیبی که سفارت فرانسه مشخص کرده، به این شرکت تحویل دهید. برای آشنایی بیشتر با مدارک، نحوه گرفتن وقت سفارت، دریافت ویزا و مسیر دسترسی به این سفارت در ادامه همراه کجارو باشید.

سفارت فرانسه کجاست؟

سفارت فرانسه در ایران، در شهر تهران قرار دارد و در خیابان نوفل لوشاتو، پلاک ۶۴-۶۶ واقع است.

موقعیت سفارت فرانسه در تهران روی نقشه گوگل

بخش کنسولی سفارت فرانسه

شعبه كنسولى سفارت فرانسه با وزارت كشور در ارتباط است و ویزای ورود به فرانسه يا ویزای شینگن را صادر مى‌كند. همچنین بخش كنسولى، نمايندگى دولت را در برابر جامعه فرانسويان ايران داشته، وظيفه سرشمارى و ثبت احوال را دارد. خدمات دیگری نیز در این بخش به فرانسویان ارائه می‌شود که اطلاعات آن در سایت سفارت قابل دسترسی است.

  • تلفن بخش کنسولی: ۶۴۰۹۴۰۰۰-۰۲۱

ساعات کاری بخش کنسولی

بخش کنسولی سفارت فرانسه، به جز تعطیلات رسمی، روزهای یکشنبه الی پنج‌شنبه، از ساعت ۰۰۷:۳۰ الی ۲۰:۰۰ آماده ارائه خدمات به مراجعین است. برای مراجعه به این سفارت در ساعات بعد از ظهر، لازم است با سفارت تماس بگیرید و قرار قبلی تعیین کنید.

ساعت کاری بخش تایید مدارک

از تاریخ دوم مرداد ۱۳۹۷، تمام متقاضیان تائید مدارک و ترجمه می‌توانند منحصرا روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه از ساعت ۹ تا ۱۰ مراجعه کنند. روزهای سه‌شنبه منحصرا به دانشجویان اختصاص داده شده است.

گرفتن وقت سفارت فرانسه

جمع‌آوری پرونده‌های تقاضای ویزای فرانسه از تاریخ ۱۸ جولای ۲۰۱۷ از طریق شرکت خصوصی VFS در خارج سفارت انجام می‌شود. طبق توضیحات موجود در سایت رسمی سفارت فرانسه، فقط شرکت VFS این صلاحیت را دارد که از طریق فرآیندی مطمئن، به متقاضیان دریافت ویزا، وقت سفارت فرانسه بدهد. این شرکت با دریافت هزینه ثابت ۲۵ یورو، پرونده‌ی متقاضیان ویزا را تحویل می‌گیرد. مبلغ ۶۰ یورو نیز در چارچوب هزینه قانونی برای صدور ویزا اخذ خواهد شد. همچنین سفارت بر این موضوع تاکید کرده است که بررسی پرونده و صدور ویزای فرانسه، موضوعی است که صرفا در صلاحیت مقامات فرانسوی است که نه شرکت VFS و نه هیچ آژانس خصوصی دیگری کوچک‌ترین صلاحیتی در این زمینه‌ها ندارند. برای دریافت وقت سفارت فرانسه می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:

گرفتن وقت سفارت فرانسه

ویزای فرانسه

نکاتی در مورد گرفتن وقت سفارت فرانسه

طبق اعلام سفارت فرانسه، برای دریافت ویزا باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: روند France-Visas

  • ابتدا به سایت France-Visas، وب‌سایت رسمی دولت فرانسه، مراجعه کنید.
  • سپس در این وب‌سایت بررسی کنید آیا به روادید نیاز دارید یا خیر.
  • سپس روی «ثبت درخواست روادید» کلیک کنید: از شما درخواست می‌شود که اگر حساب کاربری ندارید، حساب کاربری جدیدی بسازید. سپس باید به یک پرسشنامه پاسخ دهید.

در آخر این مرحله، پس از کامل کردن درخواست روادید خود به صورت آنلاین:

  • لیستی از مدارک مورد نیاز به همراه هزینه‌های روادید برای شما نمایش داده می‌شوند: شما باید این لیست را ذخیره و پرینت و ضمیمه پرونده خود کنید.
  • فرم درخواست روادید برای شما نمایش داده می‌شود: صحت اطلاعات را بررسی کرده و در صورت لزوم اصلاح کنید؛ سپس باید فرم را ذخیره و پرینت و ضمیمه پرونده خود کنید.
  • صفحه جدیدی حاوی لینک به صفحه مراحل روند درخواست وقت نمایش داده می‌شود.

مرحله دوم: روند درخواست وقت ویزا

  • برای گرفتن وقت سفارت جهت ارائه‌ی انواع روادید (گردشگری، کاری و حرفه‌ای، خانوادگی یا خصوصی) باید به این آدرس، ایمیل ارسال کنید.
  • درخواست‌های وقت گروهی بیش از ۱۰ متقاضی باید به این ایمیل ارسال شود. این آدرس مربوط به آژانس‌های مسافرتی است.

ایمیل درخواست وقت باید حاوی اطلاعات زیر باشد:

  • نام کامل / تاریخ تولد / ملیت / جنسیت / شماره پاسپورت / تاریخ انقضای گذرنامه / تاریخ عزیمت سفر (سال/ماه/روز) / شماره تلفن همراه
  • تنها در صورتی که تمام اطلاعات درخواست‌شده در ایمیل ارائه شده باشد، وقت ملاقات داده خواهد شد. در صورت ارسال ایمیل ناقص، وقتی به شما داده نمی‌شود و سفارت به ایمیلتان پاسخی نخواهد داد.
  • درخواست روادید را نمی‌توان لغو کرد یا به تعویق انداخت. باید با ارسال ایمیل جدید، درخواست وقت دیگری کنید.
  • در انتهای این فرآیند، نامه‌ی تایید دریافت خواهید کرد که باید آن را پرینت کنید و در هنگام ورود به مرکز پذیرش، تاییدیه را ارائه کنید.
  • همسران شهروندان فرانسوی برای درخواست روادید کوتاه مدت یا بلند مدت، باید درخواست خود را به کنسولگری فرانسه ارسال کنند. برای درخواست قرار ملاقات، یک پیام به این آدرس ایمیل ارسال کنید.

مرحله سوم: در مرکز (VFS Global)

مدارک مورد نیاز برای مراجعه به مرکز VFS Global شامل موارد زیر است:

  • تاییدنامه وقت سفارت
  • فرم درخواست روادید که از وب‌سایت France-Visas پرینت شده است
  • فهرست مدارک ارائه شده (از وب‌سایت France-Visas دریافت شود)
  • پاسپورت
  • مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا
  • هزینه‌های روادید

مرحله چهارم: ادامه درخواست روادید

در وب‌سایت رسمی France-Visas در صفحه‌ی «با چه کسی تماس بگیرید؟» لینکی با عنوان «پیگیری درخواست و دریافت گذرنامه» وجود دارد که به شما امکان پیگیری روند درخواست ویزا را خواهد داد.

در صورت همراه داشتن هر یک از وسایل زیر از ورود شما به بخش روادید ممانعت به عمل خواهد آمد:

  • سلاح گرم حتی در صورت داشتن مجوز
  • انواع شوکرها
  • وسائل تیز، برنده و سلاح سرد مانند (چاقو، ناخن گیر، موچین و....)
  • دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری، لپ تاپ یا هرگونه لوازم الکترونیکی
  • اسپری،گاز اشک آور و هرگونه افشانه
  • فندک

هزینه ویزای فرانسه

  • ویزای کوتاه مدت: ۶۰ یورو
  • ویزای بلند مدت اقامت: ۹۹ یورو
  • ویزای بلند مدت دانشجویی (در چارچوب برنامه Campus France کامپوس فرانس): ۵۰ یورو

مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی فرانسه

برای دریافت ویزای توریستی فرانسه، لازم است مدارک زیر را آماده داشته باشید. مدارک باید به ترتیبی که شرح داده شده در پرونده گذاشته شود و همچنین تمام مدارک نیاز به ترجمه دارند. در غیر این صورت ممکن است پرونده رد شود. همچنین اصل تمام مدارک باید همراه با کپی آن‌ها ارائه شود؛ سفارت پس از بررسی، اصل مدارک را (به جز آنهایی که مستقیم خطاب به سفارت است) باز خواهد گرداند.

** برای مشاهده مترجمین مورد تایید سفارت فرانسه می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

از تاریخ ۱۸ ژوئیه ۲۰۱۷ (۲۷ تیر ۹۶)، جمع‌آوری پرونده‌های تقاضای ویزای فرانسه توسط شرکت خصوصی VFS در خارج از سفارت - واقع در مرکز تجاری پالادیوم - انجام می‌شود. این پیشخوان ویزا مورد تائید سفارت فرانسه بوده و توسط شخص سفیر افتتاح شده است.

۱. فرم درخواست روادید کوتاه مدت که از لینک زیر قابل دریافت است. این فرم باید به زبان فرانسوی تکمیل شود و امضا و تاریخ خورده باشد.

۲. دو عکس رنگی جدید از چهره در زمینه روشن، (۳٫۵ در ۴٫۵ سانتی‌متر) که چهره ۷۰ تا ۸۰ درصد آن باشد.

۳. پاسپورت

  • اعتبار پاسپورت باید حداقل سه ماه پس از پایان اعتبار ویزای درخواستی باشد و پاسپورت حداقل دو صفحه مهرنخورده داشته باشد. گذرنامه باید همراه با کپی صفحه شناسایی صاحب گذرنامه ارائه شود.
  • کپی تمام ویزاهای شینگن که تاکنون داشته‌اید (روی گذرنامه فعلی و گذرنامه‌های قبلی) و کپی همه مهرهای ورود و خروج.

۴. سند هویتی شخصی شامل شناسنامه (+کپی از تمام صفحات)

۵. اسناد مثبته وضع اجتماعی کاری و تمکن مالی

برای حقوق‌بگیران:

      • ترجمه نامه کارفرما به فرانسه یا انگلیسی.
      • گواهی کار که از تاریخ صدور آن کمتر از یک ماه گذشته باشد و در آن، سمت و تاریخ استخدام و حقوق ماهانه و تاریخ مرخصی آمده باشد و اعلام دارد که دارنده گواهی در پایان سفر مجددا به سر کار خود برمی‌گردد.
      • سه فیش آخر حقوق
      • سه پرینت آخر بانکی (حساب جاری + در صورت نیاز حساب پس‌انداز)

برای تجار و بنگاه داران:

      • آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و اظهارنامه ثبت در ثبت شرکت‌ها.
      • کارت بازرگانی یا پروانه کسب.
      • سه پرینت آخر بانکی (حساب شخصی + حساب کاری)

برای مشاغل آزاد:

      • کارت نظام مربوطه یا کارت حرفه‌ای سال جاری.
      • سه پرینت آخر بانکی (حساب شخصی و حساب کاری)

برای بازنشستگان و کسانی که فعالت حرفه‌ای ندارند:

      • اسناد مثبته دریافت مستمری (برای بازنشستگان)
      • سه پرینت آخر بانکی
      • در صورت نیاز، اسناد تمکن مالی و وضع کاری شخصی که هزینه‌های سفر را تامین می‌کند + سند هویتی فرد.

برای بچه‌ها و دانشجویان:

      • گواهی تقبل هزینه توسط یکی از والدین
      • اسناد تمکن مالی و وضع کاری شخصی که هزینه‌های سفر را تامین می‌کند + سند هوتی فرد.
      • ترجمه اجازه والدین به فرانسه یا انگلیسی
      • اجازه خروج رسمی پدر با مادر وقتی فرزند بدون پدر خود سفر کند.
      • گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا گواهی ثبت‌نام برای سال آینده.

۶. گواهی برخورداری از محل سکونت در فرانسه

      • دعوت نامه تنظیم شده در شهرداری (اصل) + کپی
      • یا رزرو هتل (در صورت نداشتن رزرو هتل، مسافر باید مدارک توان مالی تامین هزینه را به اندازه ۱۲۰ یورو در روز برای هر نفر ارائه دهد). ارائه آدرس فرانسه الزامی است.
      • در صورت لزوم سند مالکیت، اجاره‌نامه یا هر سند دیگری که وجود ملک یا اجاره ملک در فرانسه را ثابت کند. (گواهی پرداخت عارض سکونت یا مالکیت)

۷. بیمه‌نامه بین‌المللی پزشکی و بازگشت به کشور مبدا که بر پوشش هزینه‌های احتمالی بازگشت به کشور مبدا به دلیل پزشکی، درمان پزشکی اورژانس یا هزینه‌های بستری اورژانس در سرتاسر فضای شینگن تا سقف تضمین‌شده حداقل ۳۰ هزار یورو برای تمام مدت اقامت گواهی کند. (دارنده ویزای کثیرالمسافره موظف به ارائه بیمه‌نامه معتبر برای مدت اولین سفر بوده، تهیه بیمه‌نامه برای سفرهای بعدی بر عهده خود او است)

۸. سند مثبته سفر: رزرو بلیط هواپیمای رفت و برگشت

فرانسه

حداقل شرایط لازم برای تشکیل پرونده درخواست ویزای فرانسه

      • داشتن گذرنامه عادی، خدمت یا سیاسی
      • در زمان تقاضای روادید، تاریخ اعتبار گذرنامه باید سه ماه پس از تاریخ برگشت باشد. چنانچه گذرنامه شما اعتبار کافی نداشته باشد، باید گذرنامه خود را تمدید کنید.
      • برای چسباندن لیبل ویزا و مهرهای ورود و خروج به خاک فرانسه، گذرنامه شما باید حداقل ۲ صفحه کاملا خالی از هرگونه مُهر داشته باشد.
      • روی گذرنامه‌ای که بیش از ۱۰ سال از تاریخ صدور آن گذشته، ویزا قابل الصاق نیست، حتی اگر گذرنامه فوق در زمان درخواست روادید معتبر باشد.
      • حضور شخص متقاضی در زمان تشکیل پرونده الزامی است، به استثناء کودکان زیر ۱۲ سال.
      • مقصد اصلی شما باید کشور فرانسه باشد، یعنی کشور شنگنی که قرار است مدت بیشتری از سفر خود را در آنجا بگذرانید باید کشور فرانسه باشد.
      • داشتن فرم درخواست روادید کاملا پر شده و امضاء شده الزامی است.
      • فرم درخواست روادید را می‌توانید از روی سایت اینترنتی سفارت فرانسه دانلود کنید.
      • دو نوع فرم درخواست ویزا موجود است:
        • فرم درخواست روادید کوتاه مدت (سفر یا مجموعه سفرهای کمتر از ۹۰روز در طی دوره شش ماهه در ناحیه شنگن)
        • فرم درخواست روادید اقامت (اقامت بیش از ۳ ماه و منحصرا در کشور فرانسه)
      • فرم روادید رایگان است.

توصیه‌های امنیتی سفارت فرانسه

هر گونه عمل متقلبانه و غیرقانونیِ شخص متقاضی چه با واسطه چه بی واسطه، مشمول محرومیت‌های تنبیهی و باعث منع ورود فرد خاطی به کل منطقه شنگن می‌شود. (۲۵ کشور اروپایی). بنابراین توصیه اکید می‌شود که سفارت فرانسه را در جریان هر گونه درخواست سوء استفاده گرایانه افراد متقلب قرار دهید.

هر گونه درخواست روادید باید مستقیم به بخش روادید سفارت فرانسه در ایران ارائه شود.

مراجعه به واسطه‌ها و افرادی که از سوی بخش ویزا به رسمیت شناخته نشده‌اند، اکیدا ممنوع است. مبالغ مطالبه شده توسط واسطه‌ها، منحصرا به رابطه قراردادی بین متقاضی ویزا و واسطه‌ها مربوط می‌شود و به هیچ وجه مسئولیتی متوجه سفارت فرانسه نخواهد بود.

بررسی پرونده و صدور ویزا صرفاً در صلاحیت مقامات فرانسوی است. لذا نه شرکت VFS و نه هیچ آژانس خصوصی دیگری کوچک‌ترین صلاحیتی در زمینه‌های فوق ندارند. 

جستجوی تور مسافرتی

دیدگاه  

    تورهای برگزیده