مرطوب ترین مکان های زمین بر حسب میزان بارش سالانه

امیرعلی محمودی | جمعه, ۱۲ شهریور ۹۵ ساعت ۱۰:۰۰

اشکال مختلف آب که به‌ صورت جامد یا مایع در اتمسفر یک ناحیه وجود دارد و به سمت پایین می‌بارد را می‌توان در قالب «میزان بارش» تعریف کرد. در ادامه با ۱۰ مورد از مرطوب‌ترین مکان‌های دنیا آشنا خواهیم شد. با کجارو باشید.

معمولاً، میزان بارش از عواملی مانند تغييرات سطح زمين در اثر عوامل طبيعى، نزدیکی به منابع آب، ارتفاع، عرض جغرافیایی و جریان‌های آبی تأثیر می‌پذیرد. عواملی مانند کوهستان‌ها، از عبور ابرهای باران‌زای سنگین به نواحی دیگر جلوگیری می‌کنند که در نتیجه، موجب تمرکز بارش در همان منطقه می‌شود. جریان‌های بادی حاصل از منابع آبی و ارتفاع بالا از سطح دریا نیز در الگوی میزان بارش مؤثر است.

روستای ماسینرام، هند (Mawsynram)

ماسینرام

روستای ماسینرام در ایالت مگالایای هند واقع شده و با میزان ۱۱٫۸۷۱ میلی‌متر بارش در سال، مرطوب‌ترین نقطه‌ی جهان محسوب می‌شود. کوه‌های هیمالیا از فرار ابرهای سنگین به سمت شمال جلوگیری می‌کنند که خود دلیلی بر میزان بالای بارش در این منطقه است.

میزان بارش باران سالانه‌ی ماسینرام به ۱۲ متر می‌رسد که این منطقه را به مکانی ایده‌آل برای شکل‌گیری انواع رودخانه و آبشار تبدیل کرده است. ساکنان ماسینرام، خود را با شرایط آنجا وفق داده‌اند و هرگز بدون چتر خانه را ترک نمی‌کنند. مردم این ناحیه برای جلوگیری از خیس شدن به هنگام کار در زمین‌های کشاورزی، پوشش‌هایی سبد مانند به همراه نِی بر سر خود می‌گذارند. روستاییان این مکان، از علف به‌ عنوان عایق صدا در کلبه‌های‌ خود استفاده می‌کنند. ماه‌های دسامبر و ژانویه که بارش باران به میزان تقریبی ۶۰ میلی‌متر کاهش می‌یا‌بد، از جمله دوره‌های کم‌ باران این روستا محسوب می‌شود.

شهر چراپونچی، هند (Cherrapunji)

چراپونچی

چراپونچی که در فاصله‌ی ۱۵ کیلومتری ماسینرام واقع شده، دومین مکان مرطوب دنیا است. این شهر نیز در ایالت مگالایای هند واقع شده که میزان بارش سالیانه‌اش به ۱۱٫۷۷۷ میلی‌متر می‌رسد. چراپونچی در ارتفاع ۱۳۷۰ متری از سطح دریا و در منطقه‌ی «Khasi Hills» واقع شده که این میزان بارش را مدیون بادهای موسمی خلیج بنگال است. این منطقه را با بادهای موسمی و میزان بارش ماهیانه‌اش می‌شناسند. دمای هوای چراپونچی در تابستان تا ۲۳ درجه بالای صفر بالا و در زمستان نیز تا ۷ درجه بالای صفر پایین می‌آید. شاید عمده شهرت این منطقه بخاطر تلاش‌های زیست‌محیطی مردمش و نیز پل‌های از جنس ریشه‌اش باشد که می‌توانند وزن ۵۰ نفر را در هر بار تحمل کنند. (نکته: پل‌های ریشه‌ای، پل‌هایی از جنس ریشه درختان کائوچو هستند که توسط محلی‌ها ساخته می‌شوند).

تاتندو، کلمبیا (Tutendo)

تاتندو

تاتندو در کشور کلمبیا واقع شده که میزان بارش باران سالیانه‌اش به ۱۱٫۷۷۰ میلی‌متر می‌رسد. جمعیت این منطقه بسیار کم و در حدود هزار نفر است. تاتندو ۲ فصل بارانی دارد. مردم این ناحیه، خانه‌های خود را با لایه‌های ضد آب می‌پوشانند تا از نفوذ آب به داخل خانه جلوگیری کنند. شهر کیبدو نیز در حوالی تاتندو قرار دارد و از مرطوب‌ترین مناطق دنیا به‌ شمار می‌رود.

کراپ ریور، نیوزلند (Cropp River)

کراپ ریور

کراپ ریور در نیوزلند قرا دارد و میزان بارشش در سال به ۱۱٫۵۱۶ میلی‌متر می‌رسد. این رودخانه ۹ کیلومتر طول دارد. آب‌وهوای این منطقه، برخلاف دیگر مناطق نیوزلند که معمولا خشک هستند، بسیار مرطوب است. منطقه کراپ ریور در روزهای ۱۲ و ۱۳ دسامبر سال ۱۹۹۵، شاهد بارشی به میزان ۱٫۰۴۹ میلی‌متر بود. این میزان، بیشترین مقدار بارش ثبت شده در یک دوره‌ی ۴۸ ساعته در نیوزلند است.

دیگر مناطق مرطوب دنیا

دیگر مناطق مرطوب دنیا بر حسب میزان بارشی دریافتی‌شان در سال، عبارت‌اند از «سان آنتینو د اورکا» و «جزایر بیوکو» واقع در کشور گینه استوایی با ۱۰٫۴۵۰ میلی‌متر بارش در سال، روستای دبونچا و کشور کامرون در آفریقا با ۱۰٫۲۹۹ میلی‌متر بارش در سال، بیگ بوگ در هاوایی با ۱۰٫۲۷۲ میلی‌متر بارش درسال، کوه ویالیل در هاوایی با ۹٫۷۶۳ میلی‌متر بارش در سال، کوکوی در هاوایی با ۹٫۲۹۳ میلی‌متر بارش در سال و استان سیچوآن در چین با ۸٫۱۶۹ میلی‌متر بارش در سال.

چراپونچی یکی از جاذبه‌های گردشگری اصلی هند محسوب می‌شود. پل ریشه‌ای Umshiang Double-Decker و چندین پل این‌ چنینی دیگر، نمای فوق‌العاده زیبایی به این مکان داده است. در چراپونچی و ماسینرام آبشارها، غارها، گردنه‌های سنگی، دشت‌های سر سبز و زمین‌های مناسب پیاده‌روی فراوانی وجود دارد که این دو ناحیه را به محلی ایده‌آل برای گردشگران تبدیل می‌کند.

مطالب مرتبط:

منبع worldatlas

دیدگاه