چگونه ویزای آلمان بگیریم؟

چگونه ویزای آلمان بگیریم؟

سعیده خلیلی‌صفا
| چهار شنبه, ۹ آبان ۹۷ ساعت ۲۰:۰۰

آلمان یکی از زیباترین کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن است که گردشگران پیش از سفر به آنجا نیازمند دریافت ویزا از سفارت این کشور در مبدا هستند.

آلمان علاوه بر حوزه های صنعت و اقتصاد به دلیل برخورداری از جاذبه‌های متنوع هنری، طبیعی و... در زمینه جذب گردشگر نیز بسیار موفق است و گردشگران بسیاری از طریق تور آلمان به این کشور سفر می‌کنند. از این‌رو، گردشگران برای سفر به آلمان نیازمند دریافت ویزای توریستی آلمان هستند.

البته آلمان یکی از اعضای پیمان شینگن محسوب می‌شود و به منظور تسهیل روند صدور ویزا، مراحل اولیه از جمله جمع‌آوری مدارک و انگشت‌نگاری را به دفتر خدمات ویزا واگذار کرده است. بدیهی است تصمیم‌ نهایی در مورد ویزای درخواستی از جانب سفارت آلمان اخذ می‌شود.

ویزای آلمانشرح خدمات
انواع ویزاشینگن (دیدار از بستگان، نمایشگاهی، توریستی، تجاری، ماموریت کاری، کنگره و سمینار، مسابقه‌های ورزشی، ترانزیت، درمانی، همراهی بیمار در سفر)
مراحل صدور ویزاتکمیل فرم درخواست، آماده‌سازی مدارک، تعیین وقت سفارت، تحویل مدارک و ثبت اطلاعات بیومتریک، عودت پاسپورت
وقت سفارتبه دو روش (سیستم آنلاین وقت‌دهی سفارت آلمان و کارگزار سفارت) حداکثر سه ماه قبل از موعد سفر قابل انجام است.
مصاحبه و انگشت‌نگاری دارد
مدارک لازم برای صدور ویزامدارک شناسایی، مدارک مالی و مدارک شغلی
مدت زمان لازم برای صدور ویزاسه هفته
سفارت/ کنسولگریدارد

ویزای شینگن آلمان

ویزای شینگن اجازه اقامت حداکثر ۹۰ را در هر ۱۸۰ روز به متقاضی ویزا می‌دهد؛ به عبارت دیگر، پس از پایان مدت و اعتبار ویزا، فرد اجازه حضور به مدت طولانی‌تری در خاک این کشور را ندارد.

انواع ویزای آلمان

ویزای آلمان

از آنجایی که آلمان یکی از کشورهای عضو شینگن است، کلیه افرادی که قصد اقامت در خاک آلمان را حداکثر تا مدت ۹۰ روز (سه ماه) را دارند، باید از طریق سفارت با ارائه مدارک درخواستی و طی مراحل اقدام به دریافت ویزا کنند. ویزای شینگن آلمان دارای انواع مختلفی است؛

  • ویزای شینگن دیدار از بستگان
  • ویزای شینگن نمایشگاهی
  • ویزای شینگن توریستی
  • ویزای شینگن تجاری
  • ویزای شینگن ماموریت کاری
  • ویزای شینگن کنگره و سمینار
  • ویزای شینگن مسابقه‌های ورزشی
  • ویزای شینگن ترانزیت
  • ویزای شینگن درمان
  • ویزای شینگن همراهی بیمار در سفر

روادید ملی (ویزای ورود) برای اقامت بلندمدت با هدف و منظوری خاص است (بیش از سه ماه) که در قانون پیش‌بینی شده است. این نوع روادید معمولاً برای مدتی مشخص، در برخی موارد خاص تا یک سال، صادر می‌شود. بسته به هدف از اقامت، باید پس از ورود به آلمان، مجوز اقامت آلمان درخواست شود. برای اتباع خارجی جهت اقامت بیش از سه ماه و یا اقامت همراه با اشتغال و فعالیت کاری، اصولاً الزام روادید وجود دارد.

مدارک مورد نیاز ویزای شینگن توریستی

ویزای آلمان

طبق اطلاعیه مندرج در وب‌سایت سفارت آلمان اصل و کپی مدارک (کپی کلیه مدارک باید در سایز A4 تهیه و ارائه شود) زیر باید به هنگام درخواست ویزا به سفارت ارائه شود؛

۱. فرم درخواست ویزا

۲. شناسنامه ایرانی

۳. گذرنامه: گذرنامه متقاضی باید حتما اعتباری بیشتر از ۶ ماه از تاریخ پایانی اعتبار ویزای درخواستی و دو صفحه خالی باشد. کپی کلیه ویزاهای پنج سال گذشته متقاصی نیز باید ارائه شوند.

۴. سه قطعه عکس رنگی (ابعاد ۴.۵ در ۳.۵ سانتی‌متر با پس زمینه سفید) 

  • اگر نام همراهان در پاسپورت درخواست کننده‌ی ویزا درج شده باشد، وجود دو قطعه عکس رنگی از هر یک از آن ها در مدارک الزامی است.
  • عکس‌ها باید کاملاً با ظاهر فعلی صاحب عکس همخوانی داشته باشد.
  • طبق مقررات شینگن، عکس متقاضی بر روی برچسب ویزا چاپ خواهد شد.

۵. دعوت‌نامه: دعوت‌نامه باید از طریق فردی که متقاضی را می‌شناسد و مقیم آلمان است، برای فرد ارسال شود. در صورت نداشتن دعوت‌نامه، برگه‌ای که تاکید می‌کند متقاضی برای تمام مدت اقامت در آلمان هتل رزرو کرده‌ یا سند مالکیت، قبض مالیات ملکی یا قبض عوارض سکونت که نشان از این باشد که فرد در آلمان صاحب مسکن است.

۶. اجازه کتبی و رسمی والدین یا قیم قانونی مختص کودکانی که تنها یا به همراه شخص ثالثی سفر می‌کنند.

ویزای آلمان

۷. اسناد رسمی شغلی و منابع مالی

  • قصد سفر و مدت آن باید با سطح امکانات مالی تناسب داشته باشد. این معیار بر اساس حداقل حقوق روزانه ضرب در تعداد روزهای اقامت محاسبه می‌شود.
  • برای صاحبان صنوف، تجار، صاحبان صنایع: سند قانونی ثبت مؤسسه، صورت‌حساب بانكی (مشروح عملیات بانكی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب
  • برای حقوق بگیران: گواهی اشتغال به كار (تاریخ دقیق شروع به كار و مدت مرخصی)‌، فیش حقوق ماه قبل و صورت‌حساب بانكی (مشروح عملیات بانكی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب
  • برای کارکنان مستقل و مشاغل آزاد: کارت صنفی، ‌صورت‌حساب بانكی (مشروح عملیات ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز با تاریخ گشایش حساب
  • برای اشخاص تحت تكفل (زنان خانه‌دار یا فرزندان): گواهی کار، صورتحساب بانكی (مشروح عملیات بانكی ماه آخر) یا دفترچه حساب پس‌انداز متكفل (شوهر، پدر) با تاریخ گشایش حساب
  • پرینت حساب بانکی باید بر روی سربرگ انگلیسی و مهر شده به سفارت مربوطه ارائه شود.

۸. گواهی اشتغال به تحصیل مختص دانش‌آموزان دبستانی، دبیرستانی و دانشجویان.

۹. بیمه مسافرت فردی یا جمعی برای متقاضیان روادید الزامی است. این بیمه موارد زیر را تحت پوشش خود قرار می‌دهد:

  • هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری.
  • همچنین، تاریخ بیمه مسافرتی باید منطبق بر تاریخ سفر باشد.
  • این بیمه همچنین باید تا پایان اقامت شما در تمام کشور های منطقه شینگن معتبر باشد. شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور آلمان داشته باشد. حداقل پوشش بیمه برای هر شخص مبلغ ۳۰ هزار یورو است.

۱۰. بلیط هواپیما یا رزرواسیون قطعی رفت و برگشت به مقصد آلمان.

۱۱. فاکتور پرداخت‌شده‌ی هتل برای کل مدت اقامت در صورت لزوم.

ویزای آلمان

نکته مهم مطابق آئین نامه روادید، در موارد ذیل امکان پذیرش درخواست روادید وجود ندارد:

 ۱. درخواست بیش از سه ماه قبل از سفر پذیرفته نمی شود. ولی می‌توانید پیش از این سه ماه درخواست وقت خود را در سایت ثبت کنید.

۲. فرم درخواست تکمیل و یا امضاء نشده باشد

۳. متقاضی گذرنامه معتبر با مشخصات ذیل ارائه نکرده باشد:

  •  دارای حداقل سه ماه اعتبار پس از بازگشت از سفر پیش‌بینی شده
  • دارای حداقل دو صفحه خالی
  • طی ۱۰ سال گذشته صادر شده باشد

۴. عکس ارائه شده از سوی متقاضی مربوط به بیش از ۱۲ ماه پیش باشد.

۵. همچنین، تأکید می‌شود که اصولاً تنها در صورت ارائه کامل و مطابق مقررات مدارک مربوط به درخواست روادید، امکان صدور روادید وجود دارد. درخواست‌های دارای نقص مدارک معمولاً رد می‌شوند.

 ویزای آلمان

نحوه تعیین وقت مصاحبه

سفارت آلمان جهت تسهیل ارائه درخواست روادید برای متقاضیان، طبق قرارداد با شرکت خدمات ویزا همکاری می‌کند. در این روش جدید لازم است تا متقاضی جهت ارائه درخواست روادید، در زمان وقت تعیین شده شخصاً نزد شرکت خدمات ویزا حضور یابد. طی این مراجعه حضوری، مدارک کامل درخواست خود را ارائه و هزینه بررسی درخواست روادید توسط سفارت آلمان در تهران و نیز هزینه خدمات شرکت خدماتی برای همکاری در ارائه درخواست روادید را پرداخت کرده و به سؤالات مرتبط با سفر خود پاسخ دهد. همچنین، عکس و آثار انگشتان متقاضی نیز اخذ می‌شود.

کارگزار درخواست‌های متقاضیان را پس از دریافت به سفارت منتقل می‌کند. درخواست در سفارت بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود.مدت زمان بررسی مدارک و تصمیم‌گیری در مورد ویزا سه هفته است. به محض تصمیم‌گیری سفارت در مورد درخواست ویزای متقاضی، مراتب به کارگزار ابلاغ می‌شود و متقاضی می‌تواند برای دریافت گذرنامه خود به دفتر کارگزار مراجعه کند.

ویزای آلمان

نکته‌ها:

۱) وقت های مصاحبه ویژه با زمان انتظار کمتر، فقط در شرایط خاص انسانی و یا موارد اضطراری پزشکی – در مدت پنج روز – امکان‌پذیر است.

۲)‌ وقت‌های مصاحبه‌ای که تعیین شده‌اند به هیچ عنوان قابل لغو نیستند؛ پس بهتر است متقاضی زمانی اقدام به گرفتن وقت درخواست روادید کند که اطمینان دارد می‌تواند در آن زمان حضور پیدا کند.

۳)‌ در صورتی که متقاضی در مدت ۵۹ ماه قبل از وقت تعیین شده، درخواست روادید شنگن کرده‌ است و در آن زمان اثر انگشت وی دریافت شده باشد، نیازی به حضور شخص مجدد جهت ارائه درخواست وجود ندارد. البته وقت سفارت باید به نام متقاضی گرفته شود، سپس شخصی به وکالت از طرف وی می‌تواند درخواست را ارائه کند. به این منظور، شخص وکیل باید در روز ارائه درخواست، تمام مدارک مورد نیاز مانند گذرنامه و وکالتنامه‌ای به امضای متقاضی را به همراه داشته باشد و به سفارت ارائه کند.

۴) طبق ماده ۱۷ (۵) آئین‌نامه روادید، در صورتی که متقاضیان مایل به استفاده از خدمات کارگزار ویزا نباشند، این امکان را دارند که درخواست روادید خود را مستقیماً نزد سفارت آلمان ارائه کنند. در این حالت، تعیین وقت باید از طریق سیستم تعیین وقت اینترنتی آنلاین سفارت آلمان صورت گیرد. البته به دلیل ظرفیت محدود باجه‌ها، معمولاً زمان انتظار طولانی خواهد بود.

ویزای آلمان

سفارت آلمان در تهران

  • نشانی: تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۲۴
  • تلفن بخش روادید: ۳۹۹۹۱۴۹۹-۰۲۱ (پاسخگویی روزهای یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر)؛ پرسش‌هایی که پاسخ آن‌ها در وب‌سایت سفارت موجود است، پاسخ داده نمی‌شوند.
  • تلفن پاسخگویی درباره مدارک لازم برای درخواست ویزا (تلفن گویا): ۳۹۹۹۱۲۱۳-۰۲۱
  • کدپستی: ۱۷۹-۱۱۳۶۵
  • صندوق پستی: ۱۷۹-۱۱۳۶۵
  • پست الکترونیک (ایمیل): info@teheran.diplo.de (ایمیل‌ها باید به زبان‌های آلمانی یا انگلیسی نوشته و ارسال شوند. به ایمیل‌هایی که به زبان فارسی ارسال شوند پاسخ داده نمی‌شود.)
  • وب‌سایت: www.teheran.diplo.de

جستجوی تور مسافرتی

دیدگاه  

    تورهای برگزیده