چرا طعم غذاهای هواپیما متفاوت است؟

مینا رهبری
مینا رهبری دوشنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۰۶
چرا طعم غذاهای هواپیما متفاوت است؟

غذاهایی که در هواپیماها سرو می‌شوند طعم‌های خاص و متفاوتی دارند. کسانی که تاکنون این غذاها را چشیده‌اند، متوجه این تفاوت شده‌اند. برای این امر دلایل مختلفی وجود دارد.

نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۴/۱۲/۱۴ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۲۷ توسط پوریا محمدی پیوند به‌روزرسانی شده است.

وقتی در ارتفاع ۴۰,۰۰۰ پایی از سطح زمین هستید، آب‌میوه‌ای که می‌خورید طعم متفاوتی می‌دهد؛ نه‌تنها آب‌میوه، بلکه تمامی مواد غذایی! وقتی آن‌ها را در هواپیما می‌خورید، مزه‌اش کمی متفاوت است و برای آن دلیل علمی وجود دارد.

غذاهای بسته‌بندی‌شده‌ صنعتی که در برنامه‌ غذایی هواپیماها وجود دارد، خالی از ایراد نیست. همه‌ آن‌ها منجمد، خشک و بسته‌بندی شده هستند که کمی باعث عوض شدن طعم غذا می‌شود. البته گفتنی است که سرآشپزهای هواپیما برای سیر کردن مسافران و راضی بودن آن‌ها از غذا، تدابیر زیادی اندیشیده‌اند و پیشرفت‌های چشم‌گیری نیز داشته‌اند.

رطوبت داخل کابین هواپیما در واقع از رطوبت برخی بیابان‌ها کمتر است. در بعضی موارد رطوبت آن می‌تواند به کمتر از ۱۲ درصد برسد. در چنین محیطی، حس چشایی و بویایی شما تغییر کرده و طعم‌ها را به‌درستی تشخیص نمی‌دهد. در واقع، لحظه‌ای که شما وارد هواپیما می‌شوید، رایحه‌‌ها در حس بویایی شما شروع به تغییر می‌کنند؛ اما با اوج گرفتن هواپیما یک‌باره کاهش می‌یابد. غذاهای شیرین و شور بیشتر از سایر طعم‌ها دست‌خوش تغییر می‌شوند.

طبق مطالعاتی که موسسه‌ فرانهوفر منتشر کرده است، جو کابین هواپیما توانایی شما را در تشخیص این طعم‌ها تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد؛ مثل اینکه پرزهای چشایی شما بی‌حس شوند. یک خبر خوب! تمامی طعم‌های خوشمزه‌ دیگر ( تند، تلخ، شور) تا اواسط پرواز طعم خود را حفظ می‌کنند. پس زمانی که به‌دنبال جبران طعم‌های از دست رفته هستید، چه کار باید بکنید؟  باید به غذا نمک بیشتری اضافه کنید و این دقیقا کاری است که شرکت‌های هواپیمایی انجام می‌دهند.

سرو پاستا به‌عنوان غذای هواپیما

عکس‌ از وب‌سایت travel and leisure

طعم مایعات در هواپیما با جاهای دیگر فرق می‌کند حتی اگر همان شربت یا آب‌میوه را در دو شرایط جوی مختلف بچشید. مایعات در محیط‌های مختلف منبسط و منقبض می‌شوند.

فشار کم و رطوبت شاید تنها دلیل این امر نباشند. یکی از خبرگزاری‌های معتبر گزارشی منتشر کرده است که طبق آن مردم در مکان‌های شلوغ و پرسر و صدا طعم شوری و شیرینی غذا را نسبت به مکان‌های خلوت، کمتر حس می‌کنند. گفته می‌شود ترکیب طعم‌های خوشمزه که حاوی پنج طعم جادویی است و  معنی دیگری به واژه‌ «خوشمزه» اضافه می‌کند، در مکان های شلوغ تشدید می‌شود. در حقیقت، بیشتر سرآشپزهای هواپیماها از این ترکیب برای درست کردن غذاهای خوشمزه به نفع خود استفاده می‌کنند؛ در غیر این صورت غذایی که ارائه می‌دهند باب میل مسافران نخواهد بود. نکته‌ دیگری که هنگام سفارش غذا باید به ذهن بسپارید، این است که طعم برخی چاشنی‌ها مانند هل، ادویه کاری و علف لیمو در ارتفاعات بالا بیشتر احساس می‌شود.

مطالب مرتبط:

دیدگاه