۸ کوه بلند و خطرناک جهان که کاوشگران را مسحور خود کرده‌اند

تیم  کجارو
تیم کجارو جمعه، ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۴
۸ کوه بلند و خطرناک جهان که کاوشگران را مسحور خود کرده‌اند

در طول قرن‌ها، کوه‌های بلند و ناهموار جهان، با زیبایی و خطرات فراوان خود، همواره تخیل کاوشگران را برانگیخته و به یک مقصد رویایی برای آنان تبدیل شده‌اند.

کوه‌ها با صخره‌های ناهموار و قله‌های پوشیده از برف، همیشه منبعی برای شگفتی و تحسین بوده‌اند. در طول تاریخ، هزاران کاوشگر به‌دنبال تجربه‌ای وصف‌ناپذیر و چالش‌برانگیز، خود را به بلندترین و خطرناک‌ترین کوه‌های جهان رسانده‌اند و برای رسیدن به قله‌ها، جان خود را به خطر انداخته‌اند. در ادامه، به معرفی هشت کوه بلند جهان به‌همراه داستان‌ها و واقعیت‌های هیجان‌انگیز درباره هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

۱. کوه اورست (Mount Everest): ۸,۸۴۸ متر

کوه اورست

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

اورست که در صدر لیست کاوشگران سراسر جهان قرار دارد، به‌عنوان بلندترین کوه جهان شناخته می‌شود و به ارتفاع ۸٬۸۴۸ متر به‌ آسمان می‌رسد. این کوه در رشته‌کوه «ماهالانگور هیمالیا» واقع شده و نام آن از نام «جورج اورست»، نقشه‌بردار کل هند، گرفته شده است. هر ساله حدود ۵۰۰ نفر تلاش می‌کنند تا در فصل بهار به قله اورست صعود کنند، جایی که با شرایط آب‌وهوایی سخت، بیماری ارتفاع و بادهای شدید مواجه می‌شوند.

این سفر خطرناک نباید دست‌کم گرفته شود؛ تاکنون حدود ۳۰۰ نفر در تلاش برای رسیدن به قله جان خود را از دست داده‌اند و بسیاری از آن‌ها هرگز پیدا نشده‌اند. اولین صعود موفق به قله اورست در سال ۱۹۵۳ توسط یک گروه از کاوشگران بریتانیایی به رهبری «کلنل جان هانت» و همراه با راهنمای شرپا (محلی نپالی)، «تنزینگ نورگی» و کوهنورد «ادموند هیلاری» از مسیر جنوب‌شرقی انجام شد.

۲. کی‌۲ (K2): ۸,۶۱۱ متر

کی‌۲

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

دومین کوه بلند جهان، کی‌۲، در رشته‌کوه کاراکورام در هیمالیا قرار دارد. حرف «K» در نام این کوه از «کاراکورام» گرفته شده و عدد «۲» نشان‌دهنده دومین کوهی است که در جریان نقشه‌برداری بزرگ سه‌گوشی قرن ۱۹ کشف شده است. کی‌۲ به‌دلیل خطرات فراوان، به «کوه وحشی» معروف است و نرخ مرگ‌ومیر در آن ۲۹٪ است؛ در حالی که این نرخ در اورست ۴٪ است.

نخستین تلاش برای صعود به این کوه در سال ۱۹۰۲ توسط گروهی شامل «آلیستر کراولی» صورت گرفت؛ اما اولین صعود موفق در سال ۱۹۵۴ توسط گروهی از ایتالیا به رهبری «آردیتو دسیو» انجام شد.

۳. کانچن‌جونگا (Kangchenjunga): ۸,۵۸۶ متر

 کانچن‌جونگا

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

کوه کانچن‌جونگا در هیمالیا، در مرز نپال و هند، قرار دارد و دارای پنج قله است که نام آن به «پنج گنجینه برف» ترجمه می‌شود. کانچن‌جونگا زمانی بلندترین کوه جهان تصور می‌شد. اولین صعود موفق در سال ۱۹۵۵ توسط «جو براون» و «جورج بند» از بریتانیا انجام شد که بنا به درخواست «پادشاه سیکیم»، کمی پیش از رسیدن به قله متوقف شدند. مردم محلی اعتقاد داشتند که این کوه گنجینه‌های مقدسی را در خود پنهان کرده است.

۴. لهوتسه (Lhotse): ۸,۵۱۶ متر

لهوتسه

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

لهوتسه در رشته‌کوه هیمالیا، در مرز نپال و منطقه خودمختار تبت چین قرار دارد و از طریق یک یال به کوه اورست متصل می‌شود. این کوه دارای سه قله است که هرکدام چالش‌های خود را دارند. اولین صعود موفق به لهوتسه در سال ۱۹۵۶ توسط یک تیم سوئیسی به رهبری «ارنست رایس» و «فریتز لوکسینگر» انجام شد.

۵. ماکالو (Makalu): ۸,۴۸۵ متر

ماکالو

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

ماکالو در ۱۹ کیلومتری جنوب‌شرقی اورست و در مرز چین و نپال واقع شده و به‌دلیل شکل هرمی و متقارن خود مشهور است. اولین تلاش برای صعود در سال ۱۹۵۴ توسط یک تیم آمریکایی انجام شد، اما در سال ۱۹۵۵ یک گروه فرانسوی به رهبری «لیونل تراوی» و «ژان کوزی» موفق به فتح قله شدند.

۶. چو اویو (Cho Oyu): ۸,۲۰۱ متر

چو اویو

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

چو اویو، ششمین کوه بلند جهان، به معنی «الهه فیروزه‌ای» در زبان تبتی است. این کوه به‌دلیل داشتن شیب‌های معتدل، یکی از آسان‌ترین قله‌ها برای صعود است و برای کسانی که قصد صعود به قله‌هایی مانند اورست را دارند، هدف تمرینی ایدئال محسوب می‌شود.

۷. دهالاگیری (Dhaulagiri I): ۸,۱۶۷ متر

دهالاگیری

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

دهالاگیری، به‌طور کامل در نپال قرار دارد و به‌معنای «کوه سفید و درخشان» است. این کوه هفتمین بلندترین قله جهان و مقصدی محبوب برای کوهنوردان و گردشگران است.

۸. ماناسلو (Manaslu): ۸,۱۶۳ متر

ماناسلو

منبع عکس: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

کوه ماناسلو، هشتمین بلندترین قله جهان، در نپال قرار دارد و نام آن به «کوه روح» ترجمه می‌شود. اولین صعود موفق به این کوه در سال ۱۹۵۶ توسط یک گروه ژاپنی انجام شد. بسیاری بر این باورند که صعود به ماناسلو به‌مراتب سخت‌تر از اورست است.

منبع عکس کاور: وب‌سایت The Collector| عکاس: نامشخص

مطالب مرتبط:

منبع thecollector

دیدگاه