کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

غمگین ترین کشور جهان کجاست؟

دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
مطالعه 8 دقیقه
غمگین ترین کشور جهان؛ منبع عکس: Gallup News، عکاس: نامشخص
افغانستان به‌عنوان غمگین ترین کشور جهان برای دومین سال متوالی این جایگاه غم‌انگیز را از آن خود کرد.
تبلیغات

«گزارش شادی جهان» (World Happiness Report) بر اساس شاخص‌های ارزیابی شادی نظیر حمایت اجتماعی، درآمد، امید به زندگی سالم و آزادی در انتخاب نوع زندگی، بهار هر سال منتشر می‌شود. گزارش‌های سالانه نشان داده است که رتبه‌های برتر لیست خوشبخت ترین کشورهای جهان، همچون فنلاند، در چند سال اخیر چندان تفاوت جایگاه نداشته‌اند. اما در انتهای این لیست، غمگین‌ ترین کشورها قرار دارند که از میان آن‌ها می‌توان به افغانستان، لبنان، زیمباوه و کنگو اشاره کرد. در ادامه بیشتر درباره فهرست کشورهای غمگین جهان بخوانید.

کپی لینک

غمگین‌ ترین کشورهای جهان:

کپی لینک

۱. افغانستان (Afghanistan)

  • جمعیت: حدود ۴۳,۳۷۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۱٫۷۲۱

طبق «گزارش شادی جهان» در سال ۲۰۲۴، افغانستان با شاخص «ارزیابی شادی» (Life Evaluation) ۱٫۷۲۱ از ۱۰، غمگین‌ترین کشور جهان شناخته می‌شود. افغانستان سال گذشته نیز جایگاه غمگین‌ ترین کشور جهان را داشت. دهه‌ها جنگ و ناآرامی، به‌علاوه بی‌ثباتی سیاسی، فقر و کمبود خدمات ابتدایی باعث شده است تا این کشور در انتهای جدول کشورهای شاد جهان قرار گیرد. پس از بازگشت طالبان در سال ۲۰۲۰، اوضاع افغانستان وخیم‌تر نیز شده است.

زن افغانستانی؛ منبع عکس:

منبع عکس: Khaama Press، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۲. لبنان (Lebanon)

  • جمعیت: حدود ۵,۲۲۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۲٫۷۰۷

لبنان برای دومین سال متوالی، پس از افغانستان، غمگین‌ ترین کشور جهان محسوب می‌شود. لبنان در کنار افغانستان و اردن، بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ میلادی، دچار افت شدید شاخص شادی شد و به قعر جدول سقوط کرد. در سال‌های گذشته، لبنان به‌واسطه بی‌ثباتی سیاسی، بحران‌های اقتصادی و ناآرامی‌های اجتماعی نظیر اعتراضات در مخالفت با فساد و ناکارآمدی حکومت، وضعیت نابسامانی داشته که همین امر نیز بر میزان شادی مردم اثر منفی بسیاری گذاشته است.

مردم لبنان؛ منبع عکس: Kataeb

منبع عکس: Kataeb Lebanon News، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۳. لسوتو (Lesotho)

  • جمعیت: حدود ۲,۳۵۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۱۸۶

لسوتو کشوری محصور در خشکی در جنوب قاره آفریقا است؛ این کشور در سال ۱۸۲۴ میلادی شکل گرفت و تا سال ۱۹۶۶ مستعمره بریتانیا بود. لسوتو از لحاظ میزان شیوع بیماری ایدز، در رتبه دوم جهانی جای گرفته است. این کشور با چالش‌های اجتماعی‌ - اقتصادی متعددی روبه‌رو است و تقریبا نیمی از جمعیت آن زیر خط فقر قرار دارد. این عوامل باعث شده است که لسوتو سومین کشور غمگین جهان محسوب شود.

مردم لسوتو؛ منبع عکس:

منبع عکس: Help Lesotho، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۴. سیرالئون (Sierra Leone)

  • جمعیت: حدود ۸,۹۶۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۲۴۵

کشور «سیرالئون» در ساحل جنوب غربی آفریقای غربی قرار دارد. در پی پایان‌یافتن تجارت برده، در سال ۱۸۰۸ میلادی، مستعمره ساحلی سیرالئون ایجاد شد تا آفریقایی‌هایی که به‌عنوان برده به آمریکا و غرب اروپا فروخته شده بودند، به آفریقا برگردند. کشور سیرالئون در سال ۱۹۶۱ استقلال یافت و از سال ۱۹۹۱، به‌مدت ۱۱ سال، درگیر جنگ داخلی دنباله‌دار و کودتاهای متعدد شد.

سیرالئون، منابع طبیعی غنی‌ مثل الماس، طلا و آلومینیوم دارد؛ با این حال، همچنان متاثر از جنگ داخلی و بی‌ثباتی سیاسی است و مردم این کشور از مسائلی نظیر فقر، بیکاری و کمبود دسترسی به امکانات ابتدایی رنج می‌برند. تمام این عوامل بر شادی مردم کشور سیرالئون تاثیر گذاشته و باعث شده است که این کشور به چهارمین کشور غمگین جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی تبدیل شود.

2024-5-ff117250-5a2b-4038-9557-0bacdf84ad25

منبع عکس: Action Against Hunger، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۵. کنگو (Democratic Republic of the Congo)

  • جمعیت: حدود ۱۰۵,۴۰۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۲۹۵

جمهوری دموکراتیک کنگو یا کنگوی «کینشاسا» (Kinshasa)، پنجمین کشور غمگین جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی شناخته شده است. کنگو دومین کشور بزرگ آفریقا محسوب می‌شود که در مرکز این قاره قرار دارد. این کشور مستعمره بلژیک بود و در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را به دست آورد؛ اما از همان زمان درگیر تحرکات تجزیه‌طلبانه، ترور نخست‌وزیران و کودتا شد.

بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ میلادی، کنگو درگیر «جنگ دوم کنگو» (Second Congo War) شد که بر اثر آن، بیش از ۵,۴۰۰,۰۰۰ نفر کشته شدند و جنگ به بن‌بست نظامی انجامید. پس از جنگ، تا سال ۲۰۱۹ نیز حقوق بشر در کنگو نقض می‌شد؛ آزار و اذیت و ناپدید شدن انسان‌ها، شکنجه، حبس خودسرانه و محدودیت‌های متعدد از جمله عواملی بودند که به‌شدت بر میزان شادی مردم کنگو اثر گذاشتند.

2024-5-1ad6699d-8ca5-47dd-9ebb-e16a380662f3

منبع عکس: Borgen Magazine، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۶. زیمبابوه (Zimbabwe)

  • جمعیت: حدود ۱۷,۰۰۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۳۴۱

زیمبابوه کشوری محصور در خشکی و در جنوب قاره آفریقا است. این کشور از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰ میلادی، به‌مدت ۱۵ سال، درگیر جنگ داخلی و چریکی بود؛ پس از جنگ داخلی نیز رژیمی اقتدارگرا بر سر کار آمد که به‌طور گسترده حقوق بشر را نقض کرد. بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۸، اقتصاد زیمبابوه به‌طور پیوسته دچار افت شدید و تورم شد.

در سال ۲۰۱۷، به‌مدت حدود یک سال در زیمبابوه اعتراضات ضد حکومتی جریان داشت و سرانجام به کودتا انجامید. تمام این بلایا باعث شده است که امروزه کشور زیمبابوه ششمین کشور غمگین جهان شناخته شود.

زیمبابوه؛ منبع عکس: Travelmag، عکاس: نامشخص

منبع عکس: Travelmag، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۷. بوتسوانا (Botswana)

  • جمعیت: حدود ۲,۷۰۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۳۸۳

بوتسوانا کشور غمگین دیگری در همسایگی زیمبابوه در جنوب قاره آفریقا است. این کشور در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی یکی از فقیرترین کشورهای جهان محسوب می‌شد. امروزه نیز با وجود رشد اقتصادی‌ که بوتسوانا تجربه کرده است، همچنان جزو کشورهای فقیر به‌حساب می‌آید. این کشور مستعمره بریتانیا بود و در سال ۱۹۶۶ استقلال خود را به دست آورد.

بیماری ایدز در کشور بوتسوانا گستردگی قابل‌توجهی دارد؛ بین‌ سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳، مبتلایان به ایدز در این کشور از ۲۹۰,۰۰۰ به ۳۲۰,۰۰۰ نفر افزایش یافت و در سال ۲۰۱۴، بوتسوانا از لحاظ نرخ ابتلا به ایدز به رتبه سوم جهان رسید. فقر و بیماری گسترده باعث شده است که بوتسوانا به هفتمین کشور غمگین جهان تبدیل شود.

مردم بوتسوانا؛ منبع عکس: Botswana Gazette، عکاس: نامشخص

منبع عکس: Botswana Gazette، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۸. مالاوی (Malawi)

  • جمعیت: حدود ۲۱,۴۳۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۴۲۱

«مالاوی» کشوری محصور در خشکی است که در جنوب شرق قاره آفریقا قرار دارد. این کشور تحت استعمار بریتانیا قرار داشت تا آنکه در سال ۱۹۶۴ میلادی مستقل شد. از سال ۱۹۷۱، مالاوی به‌مدت چند دهه تحت سلطه حکومت دیکتاتوری قرار گرفت. از لحاظ توسعه‌یافتگی، مالاوی در پایین‌ترین رده‌ها قرار دارد. اقتصاد این کشور بیشتر بر کشاورزی مبتنی است. غالب مردم مالاوی روستایی هستند و جمعیت آن‌ها نیز به‌سرعت در حال افزایش است.

کشور مالاوی برای توسعه‌ اقتصادی به کمک‌های سرمایه‌گذاران خارجی وابسته است؛ این کمک‌ها از سال ۲۰۰۰ میلادی کاهش یافته‌اند. نرخ بالای ابتلا به ایدز باعث کاهش نیروی کار و افزایش هزینه‌های حکومت مالاوی شده است. اقتصاد ضعیف، کمبود امکانات آموزشی، بهداشتی و زیست‌محیطی، بیکاری گسترده و همچنین امید به زندگی پایین و نرخ بالای مرگ‌ومیر نوزادان باعث شده است که این کشور هشتمین کشور غمگین جهان محسوب شود.

2024-5-a7efcc84-d587-4cc6-894c-35851451ec7c

منبع عکس: ABC News، عکاس: Esa Alexander

کپی لینک

۹. اسواتینی (Eswatini)

  • جمعیت: حدود ۱,۲۲۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۵۰۲

«اسواتینی» یا «سوازیلند» (Swaziland) سابق، کشوری محصور در خشکی در جنوب قاره آفریقا است. اسواتینی یکی از کوچک‌ترین کشورهای قاره آفریقا به شمار می‌رود که در سال ۱۹۶۸ میلادی استقلال خود را به دست آورد. این کشور جزو کشورهای در حال توسعه با درآمد پایین محسوب می‌شود. اسواتینی برای حفظ ثبات اقتصادی خود بسیار به آفریقای جنوبی وابسته است.

نوع حکومت کشور اسواتینی، پادشاهی مطلقه است و حزب‌های سیاسی در آن اجازه فعالیت ندارند. بیماری ایدز و سل به‌شدت در این کشور گسترش یافته است؛ ۲۸ درصد جمعیت بزرگسالان اسواتینی به بیماری ایدز مبتلا هستند. امید به زندگی در این کشور، ۵۸ سال است. تمام این عوامل باعث شد تا اسواتینی به نهمین کشور غمگین جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی تبدیل شود.

مردم اسواتینی؛ منبع عکس: Kanaga Africa Tours، عکاس: نامشخص

منبع عکس: Kanaga Africa Tours، عکاس: نامشخص

کپی لینک

۱۰. زامبیا (Zambia)

  • جمعیت: حدود ۲۰,۲۰۰,۰۰۰ نفر (سال ۲۰۲۴ میلادی)
  • شاخص ارزیابی شادی: ۳٫۵۰۲

زامبیا کشوری محصور در خشکی در نیمه جنوبی قاره آفریقا است. این کشور مستعمره بریتانیا بود تا آنکه در سال ۱۹۶۴ میلادی استقلال خود را به دست آورد. طبق برآورد سال ۲۰۱۸، حدود ۴۸ درصد جمعیت زامبیا دچار «فقر چندبعدی» (multidimensional poverty) هستند؛ یعنی دسترسی کمی به امکانات آموزشی، سلامت و استانداردهای زندگی دارند. فقر فراگیر در کشور زامبیا باعث شده است که این کشور دهمین کشور غمگین جهان محسوب شود.

2024-5-74d04a9f-8508-486e-8820-b0ae92383f68

منبع عکس: People in Need، عکاس: نامشخص

کپی لینک

شاخص ارزیابی شادی چیست؟

محققان از سال ۲۰۱۲ میلادی، هرساله «گزارش شادی جهان» را در تاریخ ۲۰ مارس (روز جهانی شادی)، منتشر می‌کنند که در آن، بیش از ۱۴۰ کشور را موضوع تحقیق خود قرار می‌دهند. در این تحقیق، از بیش از ۱۰۰,۰۰۰ نفر از مردم هر کشور درخواست می‌شود که به میزان شادی خود از ۰ تا ۱۰ امتیاز بدهند؛ با این فرض که امتیاز ۱۰ «بهترین زندگی ممکن برای آن‌ها» است. همچنین از نتایج نظرسنجی سالانه «گالوپ» (Gallup؛ نظرسنجی جهانی) در این گزارش استفاده می‌شود. برای رتبه‌بندی کشورها، ۶ شاخص مد نظر قرار می‌گیرد:

  • حمایت اجتماعی
  • درآمد
  • امید به زندگی سالم
  • آزادی در انتخاب نوع زندگی
  • بخشش و سخاوت
  • نبود فساد

در نظرسنجی‌ها، تمام این موارد لحاظ می‌شود و شاخص ارزیابی شادی هر کشور به دست می‌آید.

2024-5-0ba5ddb1-4721-4faa-a029-c99505e15623

منبع عکس: The Economic Times، عکاس: نامشخص

کپی لینک

ایران چندمین کشور غمگین جهان است؟

در گزارش شادی جهان، ۱۴۳ کشور مورد مطالعه قرار گرفته شده است که کشور ایران با شاخص شادی ۴٫۹۲۳، در جایگاه صدم قرار دارد؛ یعنی ایران چهل‌وچهارمین کشور غمگین جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی محسوب می‌شود. طبق این آمار، ایران غمگین‌تر از کشورهایی نظیر ترکیه و سنگال و شادتر از کشورهایی مثل جمهوری آذربایجان و نیجریه است.

2024-5-a64c7bc8-150b-4678-a139-47015c2cc136

منبع عکس: World Happiness Report، عکاس: نامشخص

در گزارشی که در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر شد، دو رتبه‌بندی جدید اضافه شده که در آن، شادترین کشورها برای جوانان زیر ۳۰ سال و برای سالمندان بالای ۶۰ سال نیز معرفی شده است؛ بدین‌ترتیب، ایران با شاخص ۵٫۳۳۱ و رتبه نود‌وششم از ۱۴۳ کشور، چهل‌وهشتمین کشور غمگین برای جوانان زیر ۳۰ سال محسوب می‌شود.

همچنین ایران برای سالمندان بالای ۶۰ سال، با شاخص ۴٫۵۹۶ در جایگاه صد‌وسوم از میان ۱۴۳ کشور قرار دارد؛ یعنی ایران، چهل‌ویکمین کشور غمگین جهان برای سالمندان است. طبق این گزارش‌ها، سالمندان در ایران غمگین‌تر از جوانان هستند.

2024-5-297f2051-f64b-4959-86bd-8e6e12644d35

منبع عکس: World Happiness Report، عکاس: نامشخص

از گزارش‌های به دست آمده، داده‌های دیگری نیز می‌توان به‌ دست آورد؛ این گزارش‌ها میزان تفاوت شادی کشورها از بازه سال‌های ۲۰۱۰-۲۰۰۶ تا بازه سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۱ میلادی را نیز نشان می‌دهد. طبق این گزارش، در طی این بازه زمانی، شاخص شادی ایران به‌اندازه ۰٫۳۳۸ افت کرده است؛ یعنی ایرانیان در دو دهه گذشته به‌طور قابل‌توجهی غمگین‌تر شده‌اند.

2024-5-7b7dadd0-1b58-47a3-a866-4be0cb959746

منبع عکس: World Happiness Report، عکاس: نامشخص

اگر از شما نظرسنجی می‌شد، از ۰ تا ۱۰ چه امتیازی به سطح شادی خود می‌دادید، آن را با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس کاور: Gallup News، عکاس: نامشخص

سوالات متداول

  • غمگین ترین کشور جهان ۲۰۲۴ کدامست؟

    افغانستان غمگین ترین کشور جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی است.

  • ایران چندمین کشور غمگین جهان است؟

    ایران چهل و چهارمین کشور غمگین جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات