شرایط بحرانی و خطرناک برای سفر؛ چه زمانی نباید سفر کنیم؟
سفر یکی از لذتبخشترین تجربههای زندگی است و با ایجاد فرصتهای تازه برای یادگیری و تفریح، افق دید انسان را گسترش میدهد؛ اما در شرایط بحرانی، سفر کردن میتواند کاری خطرناک و ناعاقلانه باشد و با ریسکهای جدی همراه شود. این بحرانهای میتواند شامل موارد مختلفی نظیر بحرانهای طبیعی مانند زلزله، سیل و طوفان، بحرانهای اجتماعی و سیاسی مانند جنگ، اعتراضات گسترده، بیماریهای همهگیر یا شرایط بد اقتصادی باشد.
در این مقاله، به بررسی شرایطی میپردازیم که در آنها سفر نهتنها توصیه نمیشود، بلکه میتواند مخاطرهآمیز و پرهزینه باشد. اگر به سلامت، امنیت و برنامهریزی هوشمندانه در سفر اهمیت میدهید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
شرایط بحران های طبیعی و بلایای محیطی
هنگام وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و طوفان، سفر میتواند جان و امنیت افراد را تهدید کند؛ زیرا زیرساختهای حملونقل و خدمات شهری مختل و مسیرهای خروجی مسدود میشوند، امدادرسانی به سختی انجام میگیرد و مسافران ممکن است در مناطق آسیبدیده گرفتار شوند.
در صورت بروز حادثه حین سفر، دسترسی به خدمات پزشکی مورد نیاز نیز دشوار یا ناممکن میشود؛ حتی ممکن است، سفر با محدودیتهای قانونی مواجه شود و نیاز به مجوز خروج یا ورود به برخی مناطق باشد. با وجود چنین شرایطی، در زمان بلایای طبیعی، بهتر است، سفرهای غیر ضروری به تاخیر بیفتد تا هم از خطرات احتمالی پیشگیری شود و هم منابع عمومی در اختیار امدادگران و افراد آسیبدیده قرار گیرد. در ضمن قبل از سفر، وضعیت آبوهوایی منطقه مورد نظرتان را بررسی کنید تا دچار بارشهای سنگین باران و برف و طغیان رودخانهها نشوید.
شرایط بحرانی سیاسی و امنیتی
سفر در زمان جنگ و بحرانهای سیاسی، میتواند سلامت و امنیت افراد را به خطر بیندازد؛ زیرا در چنین شرایطی، اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورها ناپایدار است و احتمال وقوع درگیریهای مسلحانه، بسته شدن مرزها و قطع راههای ارتباطی وجود دارد؛ حتی ممکن است، مسافران در مناطق درگیری گیر بیفتند و امکان بازگشت یا دریافت خدمات امدادی برای آنها بسیار محدود شود.
در شرایط بحران سیاسی و امنیتی گاهی اوقات، امکان دسترسی به سفارتخانهها و کنسولگریها وجود ندارد. با وجود چنین مشکلاتی، سفر علاوهبر ریسکهای جانی، از نظر حقوقی و امنیتی نیز بسیار پرخطر و غیرقابل پیشبینی است و افراد باید از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند یا در صورت ضرورت، پیش از برنامهریزی سفر، هشدارهای سفارتها و سازمانهای بینالمللی به منطقه مورد نظر را بررسی کنند.
همهگیریها و بحرانهای بهداشتی
زمان همهگیریها و بحرانهای بهداشتی، سفر یکی از مهمترین عوامل گسترش بیماری است. سازمانهای بهداشتی کشورهای مختلف نیز در دوران کرونا، از مردم خواسته بودند تا سفرهای غیرضروری نداشته باشند؛ زیرا ترددهای بینشهری یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل شیوع بیماری «کووید‑۱۹» بهشمار میآمد.
توجه داشته باشید، زمان شیوع بیماریهای همهگیر، افراد بدون علامت و ناقل خاموش نیز میتوانند ویروس را منتقل کرده و انتقال گستردهای ایجاد کنند؛ پس بهتر است که در شرایط پاندمی، از سفرهای غیر ضروری خودداری کنید تا خطر سرایت بیماری کاهش یابد.
شرایط اقتصادی و مالی بحرانی
در بحرانهای مالی، سفر کردن از نظر اقتصادی کاملا غیرمنطقی و زیانآور است؛ زیرا در این شرایط درآمدها محدود میشود، هزینهها بسیار بالا است و خانوادهها ابتدا باید نیازهای ضروری مانند خوراک، مسکن و درمان را تامین کنند.
در بحرانهای اقتصادی، بازارهای مالی نیز دچار آشفتگی میشوند و دسترسی به خدمات مالی، سوخت، اقلام ضروری یا پول نقد محدود میشود و مشکلات جدی برای مسافران بههمراه خواهد داشت.
شرایط فردی بحرانی
علاوه بر بحرانهای محیطی و اجتماعی، شرایط فردی نیز میتواند دلیل مهمی برای اجتناب از سفر باشد. در مواقعی که فرد دچار مشکلات جدی سلامتی، فشارهای روانی شدید یا اضطراب و استرس زیاد است، سفر کردن ممکن است سلامت جسمی و روانی او را به خطر بیاندازد. سفر نیازمند انرژی، آمادگی ذهنی و جسمی است، در مواقع بحرانی افراد نیاز دارند ظرفیت روانی خود را تقویت کنند تا بتوانند تصمیمهای درست و بهموقع بگیرند.
این نیاز با حضور در سفر طولانی و دور از حمایت خانواده یا درمانگر کاهش پیدا می کند و فرد ممکن است دچار سردرگمی یا بیتعادلی احساسی شود. همچنین در شرایطی که اعضای خانواده یا دوستان نزدیک به کمک و مراقبت نیاز دارند، بهتر است زمان دیگری به سفر بروید و در کنار آنها بمانید.
اگر شما هم تجربه یا اطلاعاتی درباره شرایط بحرانی دیگری دارید که سفر در آن زمان مناسب نیست، خوشحال میشویم دیدگاهتان را با دیگر مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: tts.com؛ عکاس: نامشخص