کیف‌ های ضد آب؛ همراهی مطمئن برای سفرهای ماجراجویانه

فاطمه ساعدی
فاطمه ساعدی شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۰۵
کیف‌ های ضد آب؛ همراهی مطمئن برای سفرهای ماجراجویانه

کیف های ضد آب با جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به وسایل، در سفر، طبیعت‌گردی و ورزش‌های آبی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

«درای بگ» (Dry bag) که با نام کیف «ضد آب» یا «ساک خشک» نیز شناخته می‌شود؛ کیفی مقاوم در برابر آب است. کیف های ضد آب تنوع زیادی دارند و به‌صورت دستی، دوشی، کوله و... به فروش می‌رسند. درای بگ‌ ها اغلب برای سفر و کمپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما آن‌ها برای ورزش‌های آبی مثل کایاک سواری، قایق‌سواری، پدل برد  و... نیز مناسب هستند. برای اینکه درای بگ عملکرد خود را به‌درستی انجام دهد و از خیس شدن لوازم جلوگیری کند، باید باکیفیت باشد و از برندهای معتبر مثل «نیچرهاک»، «اکسپد»، «سی‌ تو سامیت» و... خریداری شود.

آنچه باید در مورد کیف های ضد آب بدانیم:

ویژگی‌های کلیدی کیف‌ های ضد آب

کیف های ضد آب با وجود تفاوت‌های جزئی که دارند، با ویژگی‌های مشابهی تولید می‌شوند.

کیف ضد آب اورتلیب با فلاسک؛ منبع عکس: expeditionportal.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت expeditionportal.com؛ عکاس: نامشخص

  • خاصیت ضد آب: مهم‌ترین ویژگی درای بگ‌ها، مقاومت آن‌ها در برابر آب و رطوبت است. معمولا تولیدکنندگان برای تولید این کیف‌ها از پارچه‌های ضد آبی مثل نایلون و پلی‌استر بهره می‌گیرند. همچنین درزهای این کیف‌ها آب‌بندی می‌شوند تا از طریق آن‌ها آب به داخل کیف نفوذ نکند.
  • طراحی ساده: کیف های ضد آب به‌گونه‌ای ساده طراحی می‌شوند تا افراد در سفر به‌راحتی از آن‌ها استفاده کنند و زمان زیادی را به باز و بسته کردن کیف اختصاص ندهند. در واقع اشخاص می‌توانند لوازم را به آسانی درون درای بگ بگذارند و در صورت لزوم نیز وسیله‌ها را به سرعت از کیف خارج کنند. معمولا فضای داخلی این کیف‌ها یک‌پارچه است و درون آن‌ها جیب‌های متعدد وجود ندارد. همچنین این‌ کیف‌ها بندهای کمی دارند.
  • وزن سبک: کیف های ضد آب اغلب برای سفر مورد استفاده قرار می‌گیرند و به همین خاطر تولیدکنندگان آن‌ها را به‌صورت سبک و جمع‌وجور طراحی می‌کنند.
  • دوام: کیف های ضد آب در طول سفر در معرض آسیب‌های زیادی مثل سایش، خراش و... قرار می‌گیرند؛ ازاین‌رو، درای بگ‌ها با مواد مقاومی تولید می‌شوند. به همین خاطر این کیف‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد در برابر آسیب‌ مقاومت داشته باشند.

انواع کیف‌ های ضد آب برای کاربردهای مختلف

کیف های ضد آب علاوه بر سفر و کمپینگ، در ورزش‌هایی مثل قایقرانی، رفتینگ، کایاک سواری، پدل برد و... مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کیف‌ها در انواع مختلفی مثل کوله‌پشتی، ساک دستی، کیف کمری، کیف دوشی و کیف دستی تولید می‌شوند و کاربرد اصلی آن‌ها محافظت از لوازم در برابر آب است؛ اما درای بگ‌ها یک وسیله چندکاره هستند و کاربردهای دیگری نیز دارند.

درای بگ دوشی. منبع: وب سایت travelandleisure.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت travelandleisure.com؛ عکاس: نامشخص

  • سطل آب: محفظه درای بگ‌ها آب را به بیرون انتقال نمی‌دهند و به همین خاطر به‌عنوان سطل آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • لباسشویی: کیف های ضد آب نوعی مینی واش سفری هستند. لباس‌های کثیف را درون کیف بگذارید و مقداری آب و مایع لباسشویی داخل محفظه بریزید. سپس درای بگ را چند بار تکان دهید تا لباس‌ها شسته شوند.
  • تیوب: اگر کیف های ضد آب با هوا پر شوند، روی آب شناور می‌مانند و مثل تیوب عمل می‌کنند.
  • سبد رخت چرک: می‌توان در سفر لباس‌های کثیف و خیس را درون کیف ضد آب قرار داد تا این لباس‌ها سایر لوازم را خیس و آلوده نکنند.
  • بالش: کیف های ضد آب اغلب استوانه‌ای هستند؛ ازاین‌رو اگر آن‌ها را با لباس پر کنید، شبیه به بالش می‌شوند.
  • نظم دهنده در سفر: می‌توان از درای بگ‌ها برای سازماندهی وسایل در سفر و ماشین استفاده کرد.

بهترین برندهای کیف ضد آب

برندهای زیادی در دنیا کیف های ضد آب تولید می‌کنند؛ اما برخی از مارک‌ها به‌دلیل کیفیت بالای محصولات، طرفداران بیشتری دارند.

کیف ضد آب برای دوچرخه. منبع: وب سایت rockgeist.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت rockgeist.com؛ عکاس: نامشخص

  • «سی‌ تو سامیت» (sea to summit): برند استرالیایی سی‌توسامیت کار خود را در زمینه تولید لوازم کمپینگ و سفر از سال ۱۹۹۰ شروع کرد.
  • «آسپری» (Osprey): برند آمریکایی آسپری در سال ۱۹۷۴ تاسیس شد. این برند در عرصه تولید وسایل سفر در طبیعت و شهر و ملزومات کوهنوردی مشغول به کار است.
  • «نیچرهایک» (Naturehike): برند چینی نیچرهایک فعالیت خود را از سال ۲۰۱۰ در زمینه تولید لوازم کمپینگ و کوهنوردی آغاز کرد.
  • «اورتلیب» (Ortlieb): در سال ۱۹۸۲، برند اورتلیب با هدف تولید تجهیزات ضد آب مخصوص فضای باز، در آلمان تاسیس شد.
  • «ایتیویت» (Itiwit): برند فرانسوی ایتیویت در سال ۲۰۱۵ بنیان‌گذاری شده است. این برند محصولات مورد نیاز ورزش‌های آبی را تولید می‌کند.
  • «اکسپد» (Exped): برند سوئیسی اکسپد، تجهیزات مورد نیاز فضای باز را در جهان به فروش می‌رساند. قدمت این برند به سال ۱۹۹۷ برمی‌گردد.
  • «هاگلوفس» (Haglofs): فعالیت برند سوئدی هاگلوفس در سال ۱۹۱۴ شروع شد. تجهیزات فضای باز و پوشاک این برند در دنیا طرفداران زیادی دارد.
  • «وئوده» (Vaude): برند آلمانی وئوده در سال ۱۹۷۴ فعالیت خود را آغاز کرد. این برند هم‌اکنون به‌عنوان یکی از برندهای پیشرو در زمینه تجهیزات فضای در دنیا شناخته می‌شود.

نکات مهم در انتخاب کیف ضد آب

برای اینکه کیف های ضد آب تجربه خوبی از سفر برای شما رقم بزنند، باید کیفیت خوبی داشته باشند و متناسب با نیاز و نوع سفر، خریداری شوند.

 

کیف ضد آب سی تو سامیت آبی؛ منبع عکس: وب سایت expeditionportal.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت expeditionportal.com؛ عکاس: نامشخص

  • ظرفیت: معیار اندازه‌گیری محفظه کیف های ضد آب، لیتر است. معمولا این نوع کیف‌ها با محفظه‌هایی در اندازه ۱ تا ۹۰ لیتری تولید می‌شوند؛ البته برخی از کیف های ضد آب بیشتر از ۹۰ لیتر نیز ظرفیت دارند. به‌صورت کلی، درای بگ‌های کوچک برای سفرهای یک روزه و درای بگ‌های بزرگ‌تر، برای مسافرت‌های طولانی کاربرد دارند؛ به‌عنوان مثال درای بگ یک تا ۱۰ لیتری برای لوازم کوچک مثل تلفن همراه و کیف پول، درای بگ ۱۰ تا ۲۰ لیتری برای وعده‌های غذایی و وسایل الکترونیکی بزرگ، درای بگ ۲۰ تا ۴۰ لیتری برای تجهیزات کمپینگ و کیسه خواب، درای بگ ۴۰ تا ۶۰ لیتری برای پوشاک چند روز و درای بگی با ظرفیتی بیشتر از ۶۰ لیتر، جهت حمل وسایل گروه مناسب است.
  • جنس کیف: جنس پارچه کیف ضد آب باید به‌گونه‌ای باشد که بتواند در برابر سایش و پارگی و شرایط جوی نامساعد مقاومت کند؛ به همین خاطر بهتر است پارچه این کیف‌ها ضخیم باشند. همچنین این پارچه‌ها نباید آب را به خود جذب کنند و سنگین شوند. بسیاری از برندهای معتبر در دنیا برای افزایش مقاومت کیف های ضد آب، پارچه آن‌ها را با موادی مثل «پی‌وی‌سی» (PVC) و پلی‌اورتان تقویت می‌کنند.
  • نوع بسته شدن: کیف های ضد آب به دو روش «رول تاپ» (Rolltop) و زیپی بسته می‌شوند. سیستم رول تاپ به این صورت است که باید قسمت بالایی کیف را چند بار تا بزنید و سپس سگک کیف را ببندید تا آب و هوا داخل کیف نفوذ نکند. معمولا درای بگ‌های رول تاپ نسبت به مدل‌های زیپی، در مقابل نفوذ آب مقاومت بیشتری دارند.

درای بگ با طرح های خاص. منبع: وب سایت sailingtoday.co.uk؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت sailingtoday.co.uk؛ عکاس: نامشخص

  • کفی: کفی کیف ضد آب باید نسبت به بدنه کیف مقاومت و ضخامت بیشتری داشته باشد؛ زیرا این قسمت معمولا روی زمین و در معرض اجسام تیز مثل سنگ‌ها و خار گیاهان قرار می‌گیرد. در صورت محکم بودن کفی، می‌توان کیف را بدون نگرانی در سفر روی هر سطحی قرار داد.
  • طراحی: در خرید کیف باید به نکاتی مثل وزن کم، بند قابل تنظیم و درزهای محکم و آب‌بندی شده، توجه شود.
  • آزمایش ضد آب: برای اینکه بهترین درای بگ را انتخاب کنید، مطمئن شوید که کیف کاملا ضد آب است. برای این اطمینان از ضد آب بودن کیف دو روش وجود دارد؛ در روش اول باید نصف محفظه درای بگ را با آب پر کنید. سپس بدون اینکه هوای اضافه از داخل کیف خارج شود، سگک یا زیپ آن را ببندید. در نهایت با دست یک دقیقه کیف را فشار دهید؛ اگر کیف ضد آب نباشد، آب به بیرون نشت می‌کند. در روش دوم باید محفظه درای بگ را با هوا پر کنید و سپس کیف را درون آب بیندازید تا کاملا در آب غوطه ور شود. اگر زیر آب، حباب هوا مشاهده کردید، به این معنی است که کیف در برابر آب مقاومت ندارد.
  • رتبه «آی‌پی‌ایکس» (IPX): رتبه آی‌پی‌ایکس میزان مقاومت درای بگ در مقابل آب را نشان می‌دهد. رقم بالاتر به معنی مقاومت بیشتر کیف در برابر آب است؛ به‌عنوان مثال رتبه ۶ یعنی کیف در برابر باران شدید مقاومت خوبی دارد یا اگر رتبه کیف ضد آب هفت باشد، کیف می‌تواند تا عمق یک متری درون آب فرو رود و آب را به خود راه ندهد.

کیف‌ های ضد آب با طراحی‌های خاص و نوآورانه

در بین تولیدکنندگان کیف‌های ضد آب رقابت زیادی وجود دارد؛ به همین خاطر برندها سعی می‌کنند با تولید کیف‌های ضد آب منحصربه‌فرد، از رقبای خود پیشی بگیرند.

کیف ضد آب با محفظه مخصوص برای تلفن همراه. منبع: وب سایت walmart.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت walmart.com؛ عکاس: نامشخص

  • شکل ظاهری کیف: اغلب کیف‌های ضد آب ظاهری ساده دارند؛ اما برخی مدل‌ها با طرح‌های زیبایی از طبیعت و حیوانات تزیین شده‌اند و به همین خاطر مورد استقبال بسیاری از افراد قرار می‌گیرند.
  • جیب مخصوص تلفن همراه: روی برخی از کیف‌های ضد آب جیب‌های مخصوص و شفافی جهت قرارگیری تلفن همراه تعبیه شده است. این جیب‌ها مانند کاور از تلفن همراه در برابر آب محافظت می‌کنند. همچنین امکان استفاده از تلفن همراه از روی این کاور وجود دارد.
  • جیب‌های متعدد: برای بعضی از درای بگ‌ها جیب‌های متعددی در نظر گرفته شده است؛ این موضوع باعث می‌شود که افراد بتوانند وسیله‌های خود را به‌خوبی درون کیف سازماندهی کنند.
  • مدل‌های شفاف: برخی از کیف‌های ضد آب با مواد شفاف تولید می‌شوند؛ به همین خاطر می‌توان فضای داخل آن‌ها را مشاهده کرد. این ویژگی کمک می‌کند که افراد وسیله‌های موجود در کیف را راحت‌تر پیدا کنند.
  • دریچه خروج هوا: روی بعضی از کیف‌های ضد آب دریچه کوچکی وجود دارد که هوا را از کیف خارج می‌کند. در واقع باید ابتدا لوازم خود را درون کیف بگذارید و سر کیف را نیز ببندید. سپس دریچه را باز بگذارید تا هوا بیرون برود. این کار باعث فشرده شدن لوازم و کاهش حجم درای بگ می‌شود.
  • عایق حرارت و سرما: جنس برخی از کیف‌های ضد آب به‌گونه‌ای است که می‌توانند به‌عنوان عایق حرارت و سرما عمل کنند. این نوع درای بگ‌ها برای پیک‌نیک و کمپینگ مناسب هستند. در واقع آن‌ها غذا و نوشیدنی‌ها را گرم یا سرد نگه می‌دارند.
  • نوار انعکاسی: روی بعضی از کیف‌های ضد آب نوار انعکاسی وجود دارد. این نوارها در هوای تاریک و مه‌آلود، نور را انعکاس می‌دهند و کمک می‌کنند که افراد به‌راحتی درای بگ خود را پیدا کنند.

نظرات و تجربه‌های کاربران درباره کیف‌ های ضد آب

خواندن نظرات کاربران قبل از خرید درای بگ‌، به شما کمک می‌کند که خریدی آگاهانه داشته باشید.

انواع کیف های ضد آب برای طبیعت گردی. منبع: وب سایت themanual.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت themanual.com؛ عکاس: نامشخص

  • ضد آب بودن: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها برای کاربران، میزان ضد آب بودن درای بگ است. از نظر کاربران درای بگ باید بتواند پس از چند لحظه غوطه‌وری در آب، رطوبت و خیسی را به خود راه ندهد.
  • دوام: کاربران به دوام کیف‌های ضد آب اهمیت زیادی می‌دهند و حاضر هستند برای کیف‌های با کیفیت قیمت زیادی بپردازند. طبق نظر کاربران، کیف‌های ارزان قیمت دوام کمتری دارند و پس از مدتی غیرقابل استفاده می‌شوند.
  • استفاده آسان: کاربران از کیف‌‌های ضد آبی استقبال می‌کنند که باز و بسته کردن آن‌ها راحت انجام گیرد و استفاده از آن‌ها دستورالعمل خاص و پیچیده‌ای نداشته باشد.
  • وزن: درای بگ‌های سبک بین کاربران محبوبیت زیادی دارند؛ چراکه حمل‌ونقل آن‌ها آسان است.
  • سازگاری با محیط زیست: یکی از نکاتی که کاربران در هنگام خرید درای بگ به آن توجه می‌کنند، قابلیت بازیافت کیف است.
  • رنگ: برخی از کاربران ترجیح می‌دهند کیف‌ ضد آب با رنگ‌های تیره مثل مشکی خریداری کنند؛ چراکه رنگ‌های روشن به‌راحتی کثیف می‌شوند.

راهنمای خرید کیف ضد آب

برای تجربه خریدی لذت‌بخش، لازم است که در هنگام خرید، برخی نکات رعایت شوند.

کیف ضد آب برای کایاک سواری. منبع: وب سایت

منبع عکس: وب‌سایت langholmenkajak.se؛ عکاس: نامشخص

  • قیمت: معمولا قیمت بالاتر به معنی کیفیت بیشتر کیف‌ ضد آب است. خرید درای بگ ارزان قیمت، وسوسه کننده است؛ اما امکان دارد این نوع کیف‌ها، دوام و ماندگاری کمی داشته باشند.
  • گارانتی: بهتر است کیف‌ ضد آبی که می‌خرید، ضمانت داشته باشد تا در صورت بروز نقص، مشکل را به‌راحتی حل کنید. همچنین گارانتی، تضمینی بر باکیفیت بودن محصول است.
  • برند: درای بگ را از برندهای شناخته شده و معتبر بخرید.
  • مقایسه: در هنگام خرید، ابتدا قیمت و ویژگی‌های کیف‌های ضد آب مختلف را مقایسه کنید و سپس خرید خود را با توجه به بودجه و نیازها، انجام دهید.

درای بگ با طرح های زیبا. منبع: وب سایت seagear.com.mv؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت seagear.com.mv؛ عکاس: نامشخص

آیا شما تجربه استفاده از کیف‌ ضد آب را دارید؟ به نظر شما کدام‌یک از برندها بهترین کیف‌های ضد آب را تولید می‌کنند؟ خوشحال می‌شویم نظرها و تجربه‌های خود را با ما و همراهان کجارو  به اشتراک بگذارید.

منبع عکس کاور: وب‌سایت eco-beach.co.uk؛ عکاس: نامشخص

پرسش‌های متداول

ویژگی‌های کلیدی کیف‌ های ضد آب چیست؟

ویژگی‌های کلیدی کیف‌ های ضد آب شامل مواردی نظیر خاصیت ضد آبی، طراحی ساده، وزن سبک و دوام می‌شود. همچنین جنس، نوع درزبندی‌ها و خصوصیات نوآورانه در انتخاب کیف ضد آب موثرند.

بهترین برندهای کیف ضد آب کدامند؟

بهترین برندهای کیف ضد آب شامل سی تو سامیت، آسپری، نیچرهایک، اورتلیب، ایتیویت، اکسپد، هاگلوفس و وئوده می‌شود.

مطالب مرتبط:

دیدگاه