چمدان سایز کابین: انتخاب هوشمندانه برای سفرهای کوتاه

مهدیه عزیزی
مهدیه عزیزی چهار شنبه، ۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۰۵
چمدان سایز کابین: انتخاب هوشمندانه برای سفرهای کوتاه

چمدان‌های کابین سایز متنوعی در بازار وجود دارند که هرکدام دارای مزایا و معایبی هستند؛ اما بنا به نوع کاربرد و سلیقه، می‌توان بهترین انتخاب را داشت. 

سفرهای هوایی با چمدان‌های کابین سایز می‌تواند بسیار راحت‌تر از چمدان‌هایی با سایز بزرگ باشد؛ چراکه در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی می‌شود و بدون دردسر و راحت هستند. برای انتخاب و خرید این نوع چمدان مهم است که چندین نکته از قبیل ابعاد، جنس، کیفیت، قابلیت‌های کاربردی و... را مدنظر داشت. همچنین در نظر داشته باشید اندازه و مقدار مجاز حمل بار در چمدان‌های کابین سایز به شرکت هواپیمایی و نوع کلاس پرواز بستگی دارد.

درباره چمدان‌های کابین سایز بیشتر بدانید:

چمدان‌های کابین سایز: انتخاب مناسب برای پرواز

انتخاب سایز مناسب چمدان به‌مدت زمان و نوع سفر، مقصد و شرکت هواپیمایی صادرکننده بلیط بستگی دارد. یکی از انواع چمدان‌های مسافرتی، چمدان سایز کوچک یا کابین سایز (Cabin size) است که به «کری-آن» (Carry-on) نیز شهرت دارد. ابعاد این چمدان‌ اغلب ۵۶ × ۳۶ × ۲۳ سانتی‌متر است و به‌عنوان یکی از کوچکترین چمدان‌ها شناخته می‌شود.

دو چمدان کابین سایز در فرودگاه؛ منبع عکس: وب سایت Malaysia Airlines. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Malaysia Airlines. عکاس: نامشخص

چمدان کابین سایز در واقع همان چمدانی است که مسافر می‌تواند همراه خود به کابین هواپیما ببرد. اندازه این چمدان به شرکت هواپیمایی و کلاس پرواز بستگی دارد؛ از این‌رو حتما پیش از سفر و قبل از بستن چمدان خود، از قوانین مربوط به ابعاد چمدان کابین سایز ایرلاین مورد نظرتان آگاه شوید. همچنین ابعاد و وزن نهایی چمدان را اندازه‌گیری کنید و مطمئن شوید سایز چمدان از حد مجاز بیشتر نباشد.

ویژگی‌های کلیدی چمدان‌های کابین سایز

چمدان‌های کابین سایز دارای ویژگی‌هایی هستند که لازم است قبل از خرید آن‌ها را بررسی کرد و هنگام خرید نیز مد نظر داشت. در زیر به تعدادی از این ویژگی‌ها اشاره شده است:

  • قیمت چمدان
  • جنس بدنه
  • وزن چمدان
  • چرخ چمدان
  • دسته‌های چمدان
  • ایمنی چمدان
  • فضای مورد نیاز
  • ابعاد استاندارد چمدان

سفر خانوادگی با چمدان کابین سایز؛ منبع عکس: وب سایت Four Around The World. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Four Around The World. عکاس: نامشخص

بهترین برندها و مدل‌های چمدان‌های کابین سایز

چمدان‌های کابین سایز انواع مختلفی دارند که افراد با توجه به ویژگی‌ها، کاربرد و جنس آن‌ها می‌توانند یکی را انتخاب کنند. از بهترین برندها و مدل‌های این چمدان در بازار ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برند سامسونایت (Samsonite)؛ مدل هکسل (Hexel)
  • برند امریکن توریستر (American Tourister)؛ مدل فرونتک (Frontec)
  • برند دلسی (Delsey)؛ مدل چاتیلیت ایر (Chatelet Air)
  • برند رونکاتو (Roncato)؛ مدل اپیسیلون (Epsilon)
  • برند نشنال جئوگرافیک (National Geographic)؛ مدل ترانزیت (Transit)
  • برند کاترپیلار (Caterpillar)؛ مدل پلیت (Plate)
  • برند گابل (Gabol)؛ مدل زامبیا (Zambia)
  • برند اکولاک (Echolac)؛ مدل راید (Ride)
  • برند نیلپر (Nilper)؛ مدل آوان (Avan)
  • برند ماژرو (Majhro)؛ مدل ارغوان (Arghavan)
  • برند کادنزا (Cadenza)؛ مدل لوتوس (Lotus)

چمدان‌های کابین سایز وارداتی، بر اساس ویژگی‌هایشان در بازار ایران قیمت‌های متنوعی دارند؛ اما به‌طور کلی قیمت‌ برندهای خارجی از سه میلیون تومان تا ۳۵ میلیون تومان متغیر است. برای تهیه برندهای ایرانی نیز باید از حدود یک میلیون تومان تا چهار میلیون تومان هزینه بپردازید.

 کودک نشسته روی چمدان کابین سایز؛ منبع عکس: وب سایت kayak.com. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت kayak.com. عکاس: نامشخص

نکات انتخاب و نگهداری چمدان‌های کابین سایز

نکات انتخاب چمدان‌های کابین سایز

انتخاب چمدان کابین سایز می‌تواند چالش برانگیز باشد؛ چراکه از تنوع بالایی در بازار برخوردارند. اما در نهایت انتخاب آن باید با توجه به سبک سفر، مقصد نهایی و نوع فعالیت گردشگر انجام شود. اگر جزو افرادی هستید که زیاد سفر می‌کنید، باید چمدان‌هایی سبک، مقاوم و باکیفیت انتخاب کنید. در ادامه چندین نکته برای خرید چمدان استاندارد و باکیفیت بررسی شده است:

  • قیمت چمدان: در بازار ایران چمدان‌های کابین ساز متعددی موجود است که هرکدام به نسبت نوع برند، کشور سازنده و نوع جنس قیمت‌های متفاوتی دارند. شما می‌توانید بر اساس نیاز و بودجه خود یکی از این گزینه‌ها را انتخاب کنید.
  • جنس بدنه: مهم‌ترین ویژگی برای انتخاب یک چمدان کابین سایز، مربوط به بدنه آن می‌شود. جنس بدنه چه نرم (سافت کیس) باشد و چه سخت (هارد کیس)، کیفیت مواد اولیه در استحکام و طول عمر آن تاثیر زیادی دارد. اگر در مواد اولیه آن پلی‌کربنات استفاده شده باشد، می‌توان گفت چمدانی با کیفیت و با طول عمر زیاد است. از مزایای چمدان کابین سایز با بدنه سخت، می‌توان به ضریب حفاظت زیاد در مقابل رطوبت، ضربه و... اشاره کرد. همچنین مزایای چمدان با بدنه نرم و برزنتی شامل وزن سبک، حمل آسان، انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر خط، خش و ساییدگی است.

وزن کشی چمدان کابین سایز؛ منبع عکس: وب سایت Travel + Leisure. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Travel + Leisure. عکاس: نامشخص

  • چرخ چمدان: یکی از اجزای چمدان که به مرور زمان دچار خرابی می‌شوند چرخ‌ها هستند؛ بنابراین هنگام خرید چرخ‌ها را بررسی کنید تا به‌خوبی بچرخند و قفل نکنند.
  • دسته‌های چمدان: دسته‌های چمدان باید استاندارد و دارای ساختار و قابلیت تنظیم ارتفاع باشند. همچنین به‌راحتی در ارتفاع‌های مختلف تنظیم شوند.
  • ایمنی چمدان: در بین گزینه‌های انتخابی، اولویت خرید را برای مدلی بگذارید که از ایمنی قوی‌تری برخوردار باشد. از موارد ایمنی یک چمدان می‌توان به مجهز بودن به قفل ایمنی به‌ویژه قفل TSA، برخورداری از زیپ دوبل، قابلیت رجیستری یا ثبت چمدان (برای ردیابی در صورت مفقودی) و... اشاره کرد.
  • فضای مورد نیاز: یکی از نکاتی که باید حین انتخاب چمدان کابین سایز مد نظر داشت، دقت به فضای چمدان است؛ از این‌رو باید انتخابی داشته باشید تا فضای کافی برای تمامی لوازم مورد نظر شما را داشته باشد.
  • ابعاد استاندارد چمدان: اکثر شرکت‌های هواپیمایی، استانداردهای مختلفی برای پذیرش چمدان‌های کابین سایز به داخل هواپیما دارند؛ بنابراین هنگام خرید این استانداردها را در نظر بگیرید. چمدان کابین سایز باید به‌گونه‌ای باشد که به‌ راحتی در محفظه بالای سر مسافر قرار گیرد. در استاندارد بیشتر ایرلاین‌ها، مجموع ابعاد ارتفاع، عرض و عمق چمدان نباید بیش از ۱۱۵ سانتی‌متر باشد. این ابعاد معمولا ۵۵، ۴۰ و ۲۰ سانتی‌متر در نظر گرفته شده است. در برخی ایرلاین‌ها نیز حمل چمدان کابین تا ابعاد ۵۶، ۴۵ و ۲۵ سانتی‌متر مجاز است.

قرار دادن چمدان کابین سایز در محفظه کابین هواپیما؛ منبع عکس: وب سایت Travel + Leisure. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Travel + Leisure. عکاس: نامشخص

  • وزن چمدان: علاوه بر ابعاد، وزن چمدان نیز یکی از مهم‌ترین عواملی است که حین خرید چمدان کابین سایز باید به آن دقت کنید؛ به این دلیل که حمل چمدان داخل کابین محدودیت وزنی دارد. اگر وزن چمدان همراه شما بیش از مقدار تعریف شده (حدود ۵ تا ۱۰ کیلوگرم) باشد، ممکن است منجر به پرداخت اضافه بار شوید. در نتیجه سعی کنید وزن ابتدایی چمدان کابین سایزی که خریداری می‌کنید، کم باشد تا با اضافه شدن اقلام سفر به آن، دچار مشکل نشوید. با توجه به محدودیت حمل بار داخل کابین هواپیما، پیشنهاد می‌شود وزن چمدان‌های بدون چرخ بین ۹۰۰ گرم تا ۱٫۸ کیلوگرم و وزن چمدان‌های چرخ‌دار کمتر از سه کیلوگرم باشد.

اطلاعات وزن مجاز چمدان‌ها در برخی از ایرلاین‌ها در جدول زیر آمده است:

نام هواپیماییحداکثر وزن چمدان داخل کابین
ایران ایر 

پروازهای داخلی به میزان پنج کیلوگرم

پروازهای خارجی به میزان هفت کیلوگرم

ماهان

کلاس اکونومی در پروازهای داخلی و خارجی به میزان پنج کیلوگرم 

کلاس بیزینس در پروازهای داخلی و خارجی به میزان هفت کیلوگرم

آسمان

پروازهای داخلی به میزان پنج کیلوگرم

پروازهای خارجی به میزان هفت کیلوگرم

یزد ایر

پروازهای داخلی به میزان پنج کیلوگرم

معراج

پروازهای کلاس اکونومی به میزان پنج کیلوگرم

پروازهای کلاس تجاری به میزان هفت کیلوگرم

قشم ایر

 کلاس اکونومی در پروازهای داخلی به میزان پنج کیلوگرم

فرست کلاس و بیزینس کلاس در پروازهای داخلی و تمام پروازهای خارجی به میزان هفت کیلوگرم

کیش ایر

پروازهای داخلی و خارجی به میزان پنج کیلوگرم

ترکیش ارلاینز 

کلاس اکونومی در پروازهای داخلی و خارجی به میزان هشت کیلوگرم

کلاس بیزینس در پروازهای داخلی و خارجی به میزان ۱۶ کیلوگرم

امارات

مسافران کلاس پروازی اکونومی به میزان هفت کیلوگرم

مسافران کلاس پروازی پریمیوم اکونومی به میزان ۱۰ کیلوگرم

مسافران کلاس پروازی فرست و بیزینس تعداد دو کیف دستی به میزان هر یک هفت کیلوگرم

نکات نگهداری از چمدان‌های کابین سایز

برای مراقبت و نگهداری از چمدان‌های کابین سایز خود، لازم است چندین مورد را رعایت کنید:

  • استفاده از پوشش مناسب: اغلب چمدان‌های بازار دارای پوشش یا کاور هستند که از آن‌ها برای جلوگیری از خراشیدگی و آسیب به چمدان استفاده می‌کنند. اکثر این کاور‌ها می‌توانند در برابر رطوبت، ضربه، خراش و آسیب‌های خارجی ایمن باشند.
  • تمیز و خشک نگه داشتن: یکی از کارهایی که باید پس از اتمام سفر انجام دهید، تمیز و خشک کردن چمدان کابین سایز است. اگر می‌خواهید طول عمر چمدان زیاد شود، شست‌و‌شوی آن را بعد از هر چند بار سفر در برنامه کارتان قرار دهید. چمدان‌های نایلونی، نایلون بالستیک و چرمی را کافی است با آب خالی شست‌و‌شو دهید. برای شست‌و‌شوی چمدان‌های پلی استر نیز بهتر است از محلول آب و صابون استفاده کنید.
  • بسته‌بندی مناسب وسایل: برای حمل اجناس شکننده، بهتر است از کیسه‌های بسته‌بندی حباب‌دار استفاده کنید. همچنین برای حمل بطری آب یا لوازم بهداشتی و آرایشی مایع، استفاده از کیسه‌های زیپ‌کیپ پیشنهاد می‌شود؛ چراکه مراقبت‌هایی از این قبیل در طولانی مدت باعث تمیزماندن و طول عمر چمدان خواهد شد.
  • پر نکردن بیش از حد چمدان: بهتر است چمدان‌های کابین سایز خود را بیش از ظرفیت پر نکنید. این کار به سالم ماندن چمدان در طولانی مدت کمک می‌کند.
  • چیدمان یکسان وسایل در چمدان: برای نگهداری و طول عمر چمدان، چیدمان ملزومات سفر به‌گونه‌ای انجام شود که سنگینی وزن در یک گوشه یا یک قسمت از چمدان نباشد. سنگین شدن یک طرف از چمدان باعث می‌شود با کوچک‌ترین ضربه چمدان آسیب ببیند.
  • تمیز کردن چرخ‌ها بعد از هر سفر: اگر قصد دارید از چمدان خود سال‌ها استفاده کنید، بهتر است بعد از هر سفر، چرخ‌های آن را تمیز کنید. در غیر این صورت در طولانی مدت چرخ‌ها دچار زنگ زدگی، عدم حرکت و چرخش می‌شوند.
  • روغن‌کاری چرخ‌ها و زیپ‌ها: یکی دیگر از عوامل مراقبت و نگهداری از چمدان‌های کابین سایز روغن کاری آن است. شما می‌توانید به‌صورت دوره‌ای چرخ‌‌ها، دسته ترولی (درصورت فلزی بودن)، قفل‌ها و زیپ‌ها را روغن‌کاری کنید تا عملکرد این قطعات مانند روز اول روان و سریع باشند.
  • بلند نکردن چمدان با دسته ترولی: این دسته صرفا برای کشیدن چمدان حین حرکت استفاده می‌شود؛ بنابراین به هنگام جابه‌جایی و بلند کردن چمدان از این دسته کمک نگیرید و از دسته اصلی در بغل چمدان استفاده کنید.
  • بستن زیپ اکسپند (زیپ افزایش حجم): این زیپ در واقع کارایی اضافه کردن فضای بیشتر به چمدان را دارد و در بیشتر چمدان‌ها نیز موجود است. سعی کنید تنها زمانی از زیپ اکسپند استفاده کنید که بار چمدان در حالت حداکثری قرار دارد. باز بودن این زیپ در مواقع غیرضروری، در طولانی مدت می‌تواند به چمدان آسیب وارد کند.
  • استفاده از چهار چرخ: اگر ساختار چمدان شما به‌گونه‌ای است که می‌تواند روی چهار چرخ حرکت کند، از این روش استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است تحمل وزن چمدان برای دو چرخ سنگین باشد و باعث خراب شدن چمدان شود.
  • بستن کمربند ایمنی: تقریبا تمام چمدان‌ها از کمربند ایمنی ضربدری برخوردارند. بستن این کمربند برای فیکس شدن و عدم حرکت وسایل داخل چمدان، به طول عمر چمدان‌های کابین سایز کمک شایانی می‌کند.

چمدان کابین سایز در فرودگاه؛ منبع عکس: وب سایت From Squalor to Baller. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت From Squalor to Baller. عکاس: نامشخص

راهنمای اندازه‌گیری و بسته‌بندی

اندازه‌گیری دقیق چمدان کابین سایز

از آنجایی که خطوط هواپیمایی مختلف محدودیت‌هایی برای اندازه و وزن چمدان کابین سایز دارند، لازم است استانداردهای اندازه‌گیری آن را بدانید. دانستن این موضوع شما را از جریمه‌های فرودگاهی نجات خواهد داد.

  • در ابتدا باید دقت کنید، اگر چمدان انتخابی شما دارای زیپ اکستند بود، آن را باز کنید و اندازه‌گیری را با در نظر گرفتن فضای اضافه آن محاسبه کنید.
  • قبل از چیدن وسایل درون چمدان، آن را اندازه‌گیری کنید تا وزن دقیق چمدان خالی را داشته باشید. 
  • ارتفاع چمدان را از پایین چرخ‌ها تا بالای دسته (در حالت بسته) اندازه‌گیری کنید.
  • برای اندازه‌گیری عمق، چمدان را روی زمین یا سطح صاف بخوابانید. از کف تا جیب‌های جلویی در حالت پر، را اندازه‌ بزنید.
  • عرض چمدان را از یک لبه به لبه دیگر اندازه‌گیری کنید.
  • در انتهای چیدمان، چمدان خود را به‌وسیله یک ترازو وزن کنید و سپس با وزن اعلامی لاین هواپیمایی خود چک کنید. این مرحله به متعادل‌سازی وزن چمدان شما کمک می‌کند تا در فرودگاه از هزینه‌های اضافه بار یا بیرون ریختن وسایل در فرودگاه جلوگیری کنید. 

اندازه گیری چمدان کابین سایز؛ منبع عکس: وب سایت Travel + Leisure. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Travel + Leisure. عکاس: نامشخص

نکات بسته‌بندی برای استفاده بهینه از فضای چمدان

برای بسته‌بندی و چیدمان چمدان کابین سایز، توجه به برخی نکات برای استفاده بهینه از فضای چمدان ضروری است. در این‌صورت می‌توان با خیال آسوده تمامی اقلام مورد استفاده در سفر را همراه داشت.

برخی از مهم‌ترین نکات بسته‌بندی برای استفاده بهینه از فضای چمدان در زیر آمده است:

  • استفاده از کیسه‌های فشرده‌سازی به شما این امکان را می‌دهند تا حجم لباس‌هایتان کاهش پیدا کند و فضای بیشتری برای چیدمان داشته باشید.
  • همراه داشتن و استفاده از لباس‌های چندمنظوره در سفر به میزان قابل‌توجهی در چیدمان و فضای چمدان کابین سایز تاثیر دارد. بدین منظور بهتر است چند لباس را با هم ست کنید و همراه ببرید.
  • سعی کنید لوازم سنگین همچون کتاب، وسایل الکترونیکی و کفش را در ردیف اول محفظه چیدمان چمدان قرار دهید. این روش چیدمان به برقراری مرکز ثقل چمدان و حمل و نقل آسان آن کمک می‌کند.
  • برای استفاده بهینه از فضاهای خالی بین وسایل، سعی کنید لباس‌های کوچک را در آن‌ها قرار دهید؛ برای این منظور می‌توانید از جوراب‌ها هم استفاده کنید.
  • سعی کنید لوازم ضروری همچون پول نقد، مدارک شناسایی، دارو و... را در کیف دستی همراه خود یا جیب‌های خارجی چمدان قرار دهید.
  • در نظر داشته باشید حمل بیش از حد مجاز مایعات، اشیای تیز و خطرناک و مواد قابل اشتعال در پروازهای هوایی ممنوع است.

چیدن لوازم سفر در چمدان کابین سایز؛ منبع عکس: وب سایت www.afar.com. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت www.afar.com. عکاس: نامشخص

این مقاله به بررسی چمدان‌های کابین سایز در سفرهای هوایی پرداخته است. اگر شما نیز تجربه‌ای در این زمینه دارید که در این نوشتار به آن اشاره نشده است. لطفا در بخش دیدگاه‌های همین مقاله با ما و دیگر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.

متن عکس کاور: وب‌سایت NerdWallet. عکاس: نامشخص

پرسش‌های متداول

ویژگی‌های کلیدی چمدان‌های کابین سایز کدامند؟

قیمت چمدان، جنس بدنه، وزن چمدان، چرخ چمدان، دسته‌های چمدان، ایمنی چمدان، فضای مورد نیاز و ابعاد استاندارد چمدان از ویژگی‌های کلیدی چمدان‌های کابین سایز هستند.

بهترین برندهای چمدان‌های کابین سایز کدامند؟

بهترین برندهای چمدان‌های کابین سایز شامل سامسونایت، امریکن توریستر، دلسی، رونکاتو، نشنال جئوگرافیک، کاترپیلار، گابل، اکولاک، نیلپر، برند ماژرو و کادنزا می‌شود.

مطالب مرتبط:

دیدگاه