راهنمای جامع مترو تهران ۱۴۰۳: نقشه، خطوط و ایستگاه‌ها

مینا بهزادی‌منش
مینا بهزادی‌منش شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۴
راهنمای جامع مترو تهران ۱۴۰۳: نقشه، خطوط و ایستگاه‌ها

مترو بهترین گزینه تردد در شهر تهران، برای رهایی از ترافیک شهری است و امکان برنامه‌ریزی دقیق زمانی در جابه‌جایی‌های روزانه‌تان را میسر می‌کند.

اگر در شهر تهران زندگی می‌کنید یا حتی برای یک بار هم به پایتخت سفر کرده‌‌اید، به احتمال زیاد گذرتان به یکی از ایستگاه‌های خطوط مترو افتاده است. به‌طور اجمالی مترو تهران در سال ۱۴۰۳ هفت خط فعال دارد که متشکل از ۶ خط درون‌شهری با دو انشعاب و یک خط برون‌شهری است. بر اساس برنامه‌های شرکت مترو، این خطوط در آینده به ۱۱ خط فعال خواهد رسید.

گسترش شبکه و خطوط متروی تهران، در سالیان اخیر، برای کسانی که مشتری دائم آن نیستند، با کمی پیچیدگی همراه شده است. ازاین‌رو، کجارو در این مقاله قصد دارد تا با راهنمایی دقیق و کامل، شما را برای یافتن ایستگاه و مسیر مورد نظر و زمان‌بندی دقیق حرکت قطارها، یاری دهد.

درباره مترو تهران بیشتر بدانید:

نقشه مترو تهران ۱۴۰۳

با دانلود نقشه مترو تهران با کیفیت بالا و در ابعاد اصلی می‌توانید محل دقیق ایستگاه‌های مختلف را به‌وضوح مشاهده کنید.

نقشه مترو سال ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Metro.tehran.ir

منبع عکس: وب‌سایت Metro.tehran.ir

خط یک

خط یک مترو تهران با رنگ قرمز روی نقشه مترو تهران نمایش داده می‌شود و شمال تهران را به جنوب آن وصل می‌کند. این خط در طول مسیر از ایستگاه تجریش تا کهریزک از ۲۹ ایستگاه می‌گذرد. طول این مسیر حدود ۳۶ کیلومتر است و سفر در آن نیز ۷۱ دقیقه زمان می‌برد. نخستین ایستگاه‌های خط یک در سال ۱۳۸۰ حورشیدی به بهره‌برداری رسیدند و در تابستان سال ۱۴۰۳ همه ۲۹ ایستگاه خط یک مترو تهران به بهره‌برداری رسیده‌اند؛ تنها ایستگاه در حال طراحی در این مسیر، ایستگاه پایانی شمالی به نام زعفرانیه است که در آینده به این خط اضافه خواهد شد. تعداد ۶ ایستگاه در طول مسیر خط یک مترو تهران با دیگر خطوط تقاطع دارند. 

خط دو

خط دو مترو تهران با رنگ آبی پررنگ در نقشه مترو تهران،‌ پر ترددترین مسیر خطوط مترو در پایتخت است و غرب و شرق تهران را به هم وصل می‌کند. این مسیر شامل ۲۲ ایستگاه می‌شود و غربی‌ترین ایستگاه آن، میدان صادقیه، شروع مسیر متروی تهران-کرج نیز هست. طول این مسیر به ۲۶ کیلومتر و زمانی معادل ۴۵ دقیقه می‌رسد و با ۶ خط دیگر مترو در ایستگاه‌های خود تقاطع دارد. هر ۲۲ ایستگاه این خط فعال هستند و خط دو مترو تهران از قدیمی‌ترین مسیرهای مترو در پایتخت به شمار می‌رود. نخستین ایستگاه این خط در سال ۱۳۷۸ خورشیدی افتتاح شد.

خط سه

خط سه مترو تهران با رنگ آبی کم‌رنگ روی نقشه مشخص می‌شود و در مسیر شمال شرقی به جنوب تهران از ۲۸ ایستگاه می‌گذرد، که ۲۵ تا از آن‌ها فعال هستند. طول مسافت این مسیر ۳۵ کیلومتر است که سفر در آن ۶۱ دقیقه زمان می‌برد و در چهار ایستگاه با سایر خطوط تلاقی دارد. خط سه مترو تهران از ایستگاه قائم در شهرک قائم شروع می‌شود و تا ایستگاه آزادگان در بزرگراه آزادگان ادامه دارد.

در طراحی خط سه مترو تهران دو ایستگاه برای نقطه شروع مسیر در انتهای شمالی آن در نظر گرفته شده است. یک مسیر از ایستگاه قائم و دیگری از ایستگاه باهنر آغاز می‌شوند و در ایستگاه نوبنیاد به یکدیگر می‌رسند؛ البته ایستگاه‌های شهید باهنر و نیاوران پیش از ایستگاه نوبنیاد، هنوز در مرحله طراحی قرار دارند. افتتاح نخستین ایستگاه‌های این خط به سال ۱۳۹۱ خورشیدی بازمی‌گردد.

خط چهار

خط چهار مترو تهران در نقشه با رنگ زرد مشخص شده و جهت آن شرقی-غربی است در سال ۱۳۸۷ خورشیدی راه‌اندازی شدند. . این خط نیز در ایستگاه بیمه، دو ایستگاه مانده به انتهای مسیر، انشعابی به‌سمت ترمینال‌های فرودگاه مهرآباد در دو ایستگاه دارد. خط چهار مترو تهران در هفت ایستگاه با دیگر خطوط قطار زیرزمینی تلاقی دارد و در انتها به ایستگاه ارم سبز در میانه خط مترو تهران-کرج می‌رسد.

طول مسیر خط چهار مترو معادل ۲۴ کیلومتر است که سفر در آن حدود ۴۶ دقیقه زمان می‌برد. این خط مترو تهران درمجموع ۲۲ ایستگاه دارد که ۲۰ ایستگاه آن فعال هستند. دو ایستگاه در دست طراحی و احداث قرار دارند.

خط پنج

خط پنج مترو تهران میان‌شهری است و از میدان صادقیه در غرب تهران تا ایستگاه شهید قاسم سلیمانی امتداد دارد. اگر از آزادراه تهران- قزوین سفر کرده باشید، قطعا خط پنج مترو تهران را دیده‌اید. این خط به رنگ سبز است و با برخورداری از ۱۳ ایستگاه ۴۲ کیلومتر طول دارد. همچنین طول این خط به‌لحاظ زمانی نیز به ۵۷ دقیقه می‌رسد.

خط ۶

خط ۶ مترو تهران در نقشه به رنگ صورتی است و از ۳۱ ایستگاه آن، ۲۳ ایستگاه به بهره‌برداری رسیده‌اند. طول این خط به ۳۲ کیلومتر می‌رسد و شمال غربی تهران را به جنوب شرقی پایتخت وصل می‌کند. در حال حاضر تردد در این خط در دو فاز شرقی و غربی آن و در محدوده بین ایستگاه‌های ولیعصر تا شهید آرمان علی‌وردی (کوهسار) در فاز شرقی و از ایستگاه‌های دولت آباد تا ولیعصر در فاز غربی انجام می‌شود. این خط در سال ۱۳۹۶ خورشیدی بازگشایی شد. این مسیر حدود ۳۲ کیلومتر طول دارد و مجموع زمان سفر در آن ۵۸ دقیقه است.

خط هفت

خط هفت مترو تهران ۲۲ ایستگاه دارد که ۲۱ ایستگاه آن فعال است و ایستگاه میدان تختی در مرحله در دست احداث قرار دارد. خط هفت مترو تهران که با رنگ بنفش در نقشه نشان داده می‌شود، در زمان بازگشایی حاشیه‌هایی داشته است. دراوایل سال ۱۳۹۶ خورشیدی این خط با هفت ایستگاه فعال افتتاح شد؛ اما در پاییز همان سال به‌دلیل نقص سیستم ایمنی تعطیل شد. خط هفت مترو تهران در حال حاضر در پنج ایستگاه با دیگر خطوط تلاقی دارد. مسافت این خط در کل حدود ۲۷ کیلومتر است و مجموع زمان سفر در آن نیز به ۴۶ دقیقه می‌رسد.

خط انشعابی شهر پرند (انشعاب خط یک)

خط شاهد-باقرشهر به فرودگاه امام خمینی در سال ۱۳۹۵ خورشیدی به بهره‌برداری رسید. این خط پنج ایستگاه با نام‌های شاهد، باقرشهر، نمایشگاه شهر آفتاب، واوان، فرودگاه امام خمینی و شهر پرند دارد. این خط ۴۹ کیلومتر طول دارد و مجموع زمان سفر در این خط به ۵۵ دقیقه می‌رسد.

خط انشعابی فرودگاه مهرآباد (انشعاب خط چهار)

خط انشعابی فرودگاه مهرآباد، ایستگاه بیمه را به پایانه اول و دوم و پس از آن به چهارم و ششم فرودگاه مهرآباد وصل می‌کند. این خط ۲ کیلومتر مسافت را در حدود چهار دقیقه می‌پیماید. 

نقشه ایستگاه‌های مجهز به آسانسور برای تردد ویلچر

نقشه مترو تهران با آسانسور و ویلچر در سال ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Metro.tehran.ir

منبع عکس: وب‌سایت Metro.tehran.ir

متروی تهران در برخی از ایستگاه‌های خود شرایط مساعدی را برای رفت و آمد افراد دارای معلولیت فراهم آورده است. این ایستگاه‌ها در مناطق مختلف شهر قرار گرفته‌اند. در ادامه به نام ایستگاه‌های دارای این شرایط در خطوط مختلف اشاره خواهیم کرد.

خط یک : قلهک، دکتر شریعتی، میرداماد، شهید بهشتی، شهید مفتح، شهدای هفتم تیر، سعدی، امام خمینی، خیام، شوش، پایانه جنوب، شهید بخارایی، جوانمرد، شهر ری، پالایشگاه، شاهد، فرودگاه امام خمینی، حرم امام خمینی و کهریزک.

خط دو: تهران یا صادقیه، شهید بهشتی، شهید مفتح، دانشگاه شریف، شادمان، میدان امام خمینی، میدان امام حسین، شهید مدنی، سرسبز، جانبازارن، دانشگاه علم و صنعت، شهید باقری و تهرانپارس.

خط سه: شهید مفتح، شهید بهشتی و شهید قدوسی.

خط چهار: شادمان و ارم سبز

خط پنج: صادقیه، ارم سبز، ورزشگاه آزادی، چیتگر، ایران خودرو، وردآورد، گرم‌دره، اتمسفر، کرج، محمدشهر و گلشهر.

خط ۶: شهدای هفتم تیر، امام حسین، امیرکبیر و کیان‌شهر.

خط هفت: مدافعان سلامت، میدان محمدیه و بسیج.

نقشه ایستگاه‌های مناسب تردد نابینایان

نقشه مترو تهران برای نابینایان در سال ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Metro.tehran.ir

منبع عکس: وب‌سایت Metro.tehran.ir

در سال‌های گذشته تعدادی از ایستگاه‌های متروی تهران برای استفاده راحت‌تر افراد کم‌بینا و نابینا، مورد بهینه‌سازی قرار گرفتند. به‌طور مثال در این ایستگاه‌ها از رنگ‌بندی‌های خاصی استفاده شده است تا تشخیص و مسیریابی برای افراد کم بینا آسان باشد. همچنین برای نابینایان نیز مسیری ویژه تعبیه شده است. در ادامه به خطوط بهینه شده در همین راستا در خط‌های مختلف اشاره می‌کنیم.

خط یک: فرودگاه امام خمینی، نمایشگاه شهر آفتاب، شهر ری، شوش، پانزده خرداد، امام خمینی، دروازه دولت، شهدای هفتم تیر، شهید مفتح، شهید بهشتی، مصلی امام خمینی، شهید همت، شهید حقانی، دکتر شریعتی، قلهک، شهید صدر، قیطریه و تجریش.

خط دو: فرهنگسرا، شهید باقری، دانشگاه علم و صنعت، سرسبز، جانبازان، فدک، امام حسین (ع)، دروازه شمیران، بهارستان، ملت، امام خمینی، شهید نواب صفوی، شادمان و طرشت.

خط سه: نوبنیاد، خواجه عبدالله انصاری، شهید بهشتی، میدان جهاد، تئاتر شهر، مهدیه، راه‌آهن، جوادیه، زمزم، شهرک شریعتی و نعمت آباد.

خط چهار: نبرد، میدان شهدا، دروازه شمیران، دروازه دولت، فردوسی، تئاتر شهر، میدان انقلاب، توحید، شادمان، میدان آزادی، شهرک اکباتان و علامه جعفری.

خط پنج: ورزشگاه آزادی، چیتگر، ایران خودرو و وردآورد.

خط ۶: شهید ستاری، شهید اشرفی اصفهانی، یادگار امام، مرزداران، شهرک آزمایش، کارگر، دانشگاه تربیت مدرس، شهدای هفتم تیر، امام حسین (ع)، میدان شهدا، امیرکبیر، شهدای هفده شهریور، شهید رضایی، بعثت، کیان شهر و دولت آباد.

خط هفت: بسیج، آهنگ، چهل تن دولاب، شهدای هفده شهریور، مهدیه، کمیل، رودکی، شهید نواب صفوی، مدافعان سلامت، برج میلاد تهران، میدان صنعت و شهید دادمان.

خطوط مترو تهران

متروی تهران هفت خط اصلی دارد. خطوط دو، سه، چهار، شش و هفت، کاملا درون‌شهری هستند و خط پنج در مسیر تهران به گلشهر کرج، میان شهری است. خط یک متروی تهران نیز با انشعابی که در نزدیک ایستگاه‌های پایانی به‌سمت فرودگاه امام خمینی دارد، در بخش ابتدایی درون‌شهری و پس از این تغییر مسیر، برون شهری است.

برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری نهایی در خطوط متروی تهران، ۱۱ خط است. تا تابستان سال ۱۴۰۳ خورشیدی، مجموع مسافت خطوط مترو در تهران، حدود ۲۹۶ کیلومتر و تعداد کل ۱۵۹ ایستگاه بوده است. روزانه در حدود  ۲٫۵ میلیون مسافر با استفاده از شبکه خطوط مترو در پایتخت و حومه آن تردد می‌کنند؛ که البته رکورد جابه‌جایی مسافر روزانه تا ۲,۹۵۰,۰۰۰ نفر را نیز داشته است.

خط یک مترو تهران

سالن ایستگاه مترو مصلی؛ منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: MechDesign _ ir

سالن ایستگاه مترو مصلی؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: MechDesign _ ir

ساعت حرکت قطارهای خط ۱ مترو تهران 

شروع ساعت کاری خط یک مترو تهران در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۵:۳۰ بامداد تا ساعت ۲۲:۰۰ و در روزهای جمعه و تعطیلات از ساعت ۶:۰۰ تا ۲۲:۰۰ است؛ همچنین خط فرودگاه امام خمینی از ساعت ۵:۳۰ تا ساعت ۱۸:۳۰ فعالیت دارد. پیمایش بخش میان شهری این خط در حدود ۷۱ دقیقه و بخش بیرون شهری آن در حدود ۵۵ دقیقه، طول می‌کشد.

ایستگاه های خط ۱ مترو تهران

  • زعفرانیه (در مرحله طراحی)
  • تجریش
  • قیطریه
  • صدر
  • قلهک
  • دکتر شریعتی
  • میرداماد
  • شهید حقانی
  • شهید همت
  • مصلی امام خمینی (ره)
  • شهید بهشتی (تقاطع با خط ۳)
  • شهید مفتح
  • شهدای هفتم تیر (تقاطع با خط ۶)
  • طالقانی
  • دروازه دولت (تقاطع با خط ۴)
  • سعدی
  • امام خمینی (تقاطع با خط ۲)
  • پانزده خرداد
  • خیام
  • میدان محمدیه (تقاطع با خط ۷)
  • شوش
  • پایانه جنوب
  • شهید بخارایی
  • علی‌آباد
  • جوانمرد قصاب
  • شهر ری
  • پالایشگاه
  • شاهد - باقر شهر (انشعاب به‌سمت فرودگاه امام خمینی و شهر پرند)
  • حرم امام خمینی (ره)
  • کهریزک

مترو شهر آفتاب

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: حامد ملک‌پور

ایستگاه های به‌سمت فرودگاه امام خمینی به شرح زیر است:

  • شاهد - باقرشهر
  • شهر آفتاب
  • واوان (در دست احداث)
  • فرودگاه امام خمینی
  • شهر پرند 

برنامه حرکت قطارهای خط یک به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه تجریش
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۶:۱۰۲۰ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۶:۱۰۲۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۶:۴۰۲۰ دقیقه
۰۶:۱۰ - ۰۶:۳۰۱۰ دقیقه۰۶:۱۰ - ۰۶:۳۰۱۰ دقیقه۰۶:۴۰ - ۰۷:۳۰۱۰ دقیقه
۰۶:۳۰ - ۱۱:۰۰۵ دقیقه۰۶:۳۰ - ۱۰:۰۰۵ دقیقه۰۷:۳۰ - ۲۱:۲۰۷ دقیقه
۱۱:۰۰ - ۱۵:۳۰۶ دقیقه۱۰:۰۰ - ۱۹:۰۶۶ دقیقه۲۱:۲۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه
۱۵:۳۰ - ۱۹:۴۰۵ دقیقه۱۹:۰۶ - ۲۱:۱۰۷ دقیقه
۱۹:۴۰ - ۲۰:۳۴۶ دقیقه۲۱:۱۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه
۲۰:۳۴ - ۲۱:۳۰۸ دقیقه
۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه
از مبدا ایستگاه شهر ری
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۹:۴۲۵ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۹:۰۶۵ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۶:۳۰۱۰ دقیقه
۰۹:۴۲ - ۱۴:۱۲۶ دقیقه۰۹:۰۶ - ۱۸:۰۰۶ دقیقه۰۶:۳۰ - ۲۰:۱۰۷ دقیقه
۱۴:۱۲ - ۱۸:۳۷۵ دقیقه۱۸:۰۰ - ۲۰:۱۰۷ دقیقه۲۰:۱۰ - ۲۱:۰۰۱۰ دقیقه
۱۸:۳۷ - ۱۹:۳۲۶ دقیقه۲۰:۱۰ - ۲۱:۰۰۱۰ دقیقه۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۱۹:۳۲ - ۲۰:۲۰۸ دقیقه۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۲۰:۲۰ - ۲۱:۰۰۱۰ دقیقه
۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه

برنامه حرکت قطارهای خط یک در انشعاب فرودگاه امام خمینی به شرح زیر است: 

از مبدا ایستگاه شاهد-باقرشهر
ساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۱۷:۳۰۱۲۰ دقیقه
از مبدا شهر پرند
ساعتفاصله حرکت
۰۶:۳۰ - ۱۸:۳۰۱۲۰ دقیقه

خط ۲ مترو تهران

ساعت حرکت قطارهای خط ۲ مترو تهران

شروع ساعت کاری خط دو در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۴:۳۰ بامداد تا ساعت ۲۲:۰۰، در روزهای پنجشنبه از ساعت ۵:۳۰ تا ۲۲ و در روزهای جمعه و تعطیلات از ساعت ۶:۰۰ تا ۲۲:۰۰ است.

ایستگاه های خط ۲ مترو تهران

  • تهران،صادقیه (آغاز مسیر خط ۵، صادقیه به گلشهر)
  • طرشت
  • دانشگاه شریف
  • شادمان (تقاطع با خط ۴)
  • شهید نواب صفوی (تقاطع با خط ۷)
  • میدان حر
  • دانشگاه امام علی (ع)
  • حسن آباد
  • امام خمینی (تقاطع با خط ۱)
  • ملت
  • بهارستان
  • دروازه شمیران (تقاطع با خط ۴)
  • امام حسین (تقاطع با خط ۶)
  • شهید مدنی
  • سبلان
  • فدک
  • جانبازان
  • سرسبز
  • دانشگاه علم و صنعت
  • شهید باقری
  • تهرانپارس
  • فرهنگسرا

برنامه حرکت قطارهای خط ۲ به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه تهران (صادقیه)
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۴:۳۰ - ۰۵:۰۰۱۵ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۵:۵۰۱۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۷:۳۰۱۰ دقیقه
۰۵:۰۰ - ۰۵:۳۰۱۰ دقیقه۰۵:۵۰ - ۰۶:۲۰۶ دقیقه۰۷:۳۰ - ۲۰:۵۰۷ دقیقه
۰۵:۳۰ - ۰۶:۰۰۶ دقیقه۰۶:۲۰ - ۰۹:۵۰۵ دقیقه۲۰:۵۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۰۶:۰۰ - ۰۹:۵۰۵ دقیقه۰۹:۵۰ - ۱۸:۴۴۶ دقیقه۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۰۹:۵۰ - ۱۲:۵۰۶ دقیقه۱۸:۴۴ - ۲۰:۲۰۸ دقیقه
۱۲:۵۰ - ۱۷:۳۰۵ دقیقه۲۰:۲۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۱۷:۳۰ - ۱۹:۰۰۶ دقیقه۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۱۹:۰۰ - ۲۰:۲۰۸ دقیقه
۲۰:۲۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه

از مبدا ایستگاه فرهنگسرا
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۴:۳۰ - ۰۵:۳۰۱۵ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۶:۲۰۱۰ دقیقه۰۶:۰۵ - ۰۷:۳۵۱۰ دقیقه
۰۵:۳۰ - ۰۵:۵۰۱۰ دقیقه۰۶:۲۰ - ۰۶:۵۵۷ دقیقه۰۷:۳۵ - ۲۰:۵۰۷ دقیقه
۰۵:۵۰ - ۰۶:۵۰۶ دقیقه۰۶:۵۵ - ۱۰:۲۵۵ دقیقه۲۰:۵۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه
۰۶:۵۰ - ۱۰:۲۵۵ دقیقه۱۰:۲۵ - ۱۹:۴۰۶ دقیقه
۱۰:۲۵ - ۱۳:۲۵۶ دقیقه۱۹:۴۰ - ۲۰:۲۰۸ دقیقه
۱۳:۲۵ - ۱۸:۲۰۵ دقیقه۲۰:۲۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه
۱۸:۲۰ - ۱۹:۲۶۶ دقیقه
۱۹:۲۶ - ۲۰:۳۰۸ دقیقه
۲۰:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه

خط ۳ مترو تهران

ساعت حرکت قطارهای خط ۳ مترو تهران

طی کل مسیر نزدیک به یک ساعت زمان می‌برد و ساعت کاری ایستگاه‌های این خط در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۵:۳۰ بامداد تا ساعت ۲۲:۰۰ و در روزهای جمعه و تعطیلات از ساعت ۶:۰۰ تا ۲۲:۰۰ است.

ایستگاه های خط ۳ مترو تهران

  • شهید باهنر (در مرحله طراحی)
  • پارک نیاوران (در دست احداث)
  • قائم
  • شهید محلاتی
  • اقدسیه
  • نوبنیاد
  • حسین آباد
  • میدان هروی
  • شهید زین‌الدین
  • خواجه عبدالله انصاری
  • شهید صیاد شیرازی
  • شهید قدوسی
  • سهروردی
  • شهید بهشتی (تقاطع با خط ۱)
  • میرزای شیرازی
  • میدان جهاد
  • میدان ولیعصر 
  • تئاتر شهر (تقاطع با خط ۴)
  • خیابان ولیعصر (تقاطع با خط ۲؛ در دست احداث)
  • منیریه
  • مهدیه تهران (تقاطع با خط ۷)
  • راه‌آهن
  • جوادیه
  • زمزم
  • شهرک شریعتی
  • عبدل آباد
  • نعمت آباد
  • آزادگان

برنامه حرکت قطارهای خط ۳ به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه قائم
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۴۰ - ۰۶:۰۰۱۰ دقیقه۰۵:۴۰ - ۰۶:۳۰۱۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۷:۳۶۱۲ دقیقه
۰۶:۰۰ - ۰۸:۰۷۷ دقیقه۰۶:۳۰ - ۲۰:۰۰۹ دقیقه۰۷:۳۶ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۰۸:۰۷ - ۰۹:۲۷۵ دقیقه۲۰:۰۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۰۹:۲۷ - ۰۹:۴۷۶ دقیقه
۰۹:۴۷ -۱۴:۵۹۸ دقیقه
۱۴:۵۹ - ۱۵:۳۴۷ دقیقه
۱۵:۳۴ - ۱۶:۳۴۶ دقیقه
۱۶:۳۴ - ۱۹:۲۰۷ دقیقه
۱۹:۲۰ - ۲۰:۰۸۸ دقیقه
۲۰:۰۸ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه

از مبدا ایستگاه آزادگان
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۷:۰۰۷ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۶:۱۵۱۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۶:۳۰۱۵ دقیقه
۰۷:۰۰ - ۰۸:۲۰۵ دقیقه۰۶:۱۵ - ۲۰:۳۰۹ دقیقه۰۶:۳۰ - ۰۷:۳۰۱۲ دقیقه
۰۸:۲۰ - ۰۹:۴۸۷ دقیقه۲۰:۳۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه۰۷:۳۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۰۹:۴۸ - ۱۴:۲۸۸ دقیقه۲۱:۳۰ -۲۲:۰۰۱۵ دقیقه۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۱۴:۲۸ - ۱۵:۱۰۷ دقیقه
۱۵:۱۰ - ۱۹:۰۰۵ دقیقه
۱۹:۰۰ - ۱۹:۳۰۶ دقیقه
 ۱۹:۳۰ - ۱۹:۵۸۷ دقیقه
۱۹:۵۸ - ۲۱:۱۰۸ دقیقه
۲۱:۱۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه

خط ۴ مترو تهران

ساعت حرکت قطارهای خط ۴ مترو تهران

عبور از مسافت خط چهار مترو تهران نزدیک به ۵۰ دقیقه زمان می‌برد. ساعت کاری این خط در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۵:۳۰ تا ۲۲:۰۰ و در روزهای جمعه و تعطیلات از ساعت ۶:۰۰ تا ۲۲:۰۰ است؛ و انشعاب آن نیز، در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۵:۳۷  تا ۲۲:۰۰ و در روزهای جمعه از ۶:۰۷ تا ۲۲:۰۰ فعالیت می‌کند. 

ایستگاه های خط ۴ مترو تهران

  • شهید کلاهدوز
  • نیروی هوایی
  • نبرد
  • پیروزی
  • ابن سینا
  • میدان شهدا (تقاطع با خط ۶)
  • دروازه شمیران (تقاطع با خط ۲)
  • دروازه دولت (تقاطع با خط ۱)
  • فردوسی
  • تئاتر شهر (تقاطع با خط ۳)
  • میدان انقلاب اسلامی
  • توحید (تقاطع با خط ۷)
  • شادمان (تقاطع با خط ۲)
  • دکتر حبیب الله
  • استاد معین
  • میدان آزادی
  • بیمه (انشعاب به‌سمت فرودگاه مهرآباد)
  • شهرک اکباتان
  • ارم سبز (تقاطع با خط ۵)
  • علامه جعفری
  • آیت‌الله کاشانی (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۶)
  • جنت آباد (در دست احداث)

ایستگاه های انشعابی از ایستگاه بیمه به فرودگاه مهرآباد به شرح زیر است:

  • بیمه
  • پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد
  • پایانه ۴ و ۶ فرودگاه مهرآباد

برنامه حرکت قطارهای خط ۴ به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه شهید کلاهدوز
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۹:۰۰۵ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۸:۳۰۵ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۶:۴۰۱۰ دقیقه
۰۹:۰۰ - ۱۵:۰۰۶ دقیقه۰۸:۳۰ - ۱۸:۳۶۶ دقیقه۰۶:۴۰ - ۱۹:۴۰۷ دقیقه
۱۵:۰۰ -۱۹:۰۰۵ دقیقه۱۸:۳۶ - ۱۹:۴۰۸ دقیقه۱۹:۴۰ - ۲۱:۰۰۱۰ دقیقه
۱۹:۰۰ - ۱۹:۴۸۶ دقیقه۱۹:۴۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۱۹:۴۸ -۲۰:۲۰۸ دقیقه
۲۰:۲۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه

از مبدا ایستگاه علامه جعفری
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۶:۱۰۶ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۵:۵۰۱۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۷:۳۰۱۰ دقیقه
۰۶:۱۰ - ۰۹:۵۰۵ دقیقه۰۵:۵۰ - ۰۶:۲۰۸ دقیقه۰۷:۳۰ - ۲۰:۰۰۷ دقیقه
۰۹:۵۰ - ۱۵:۵۰۶ دقیقه۰۶:۲۰ - ۰۹:۱۳۵ دقیقه۲۰:۰۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۱۵:۵۰ - ۱۹:۳۰۵ دقیقه۰۹:۱۳ - ۱۹:۲۵۶ دقیقه۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۱۹:۳۰ - ۱۹:۴۸۶ دقیقه۱۹:۲۵ - ۱۹:۵۰۸ دقیقه
۱۹:۴۸ - ۲۰:۲۰۸ دقیقه۱۹:۵۰ - ۲۱:۳۰۱۰ دقیقه
۲۰:۲۰ - ۲۲:۰۰۱۰ دقیقه۲۱:۳۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه

برنامه حرکت قطارهای خط ۴ در مسیر انشعاب به فرودگاه مهرآباد و برعکس به‌صورت زیر است:

از مبدا ایستگاه بیمه
شنبه تا پنجشنبهفاصله حرکتجمعه و روزهای تعطیلفاصله حرکت
۰۵:۳۷ - ۲۱:۵۲۱۵ دقیقه۰۶:۰۷ - ۲۱:۵۲۱۵ دقیقه

از مبدا ایستگاه پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد
شنبه تا پنجشنبهفاصله حرکتجمعه و روزهای تعطیلفاصله حرکت
۰۵:۴۵ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه۰۶:۱۵ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه

خط ۵ مترو تهران

ساعت حرکت قطارهای خط ۵ مترو تهران

طی مسافت از ایستگاه صادقیه تا ایستگاه گلشهر ۵۷ دقیقه زمان می‌برد. زمان تردد قطارهای تندرو در این مسیر تا ایستگاه کرج ۳۰ دقیقه و تا ایستگاه گلشهر نیز ۴۰ دقیقه طول می‌کشد.  ساعات کاری خط پنج در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۰۵:۳۰ تا ۲۲:۰۰ و در روزهای جمعه و تعطیل از ساعت ۶:۰۰ تا ۲۲ است. همچنین این خط در مسیر گلشهر- شهید قاسم سلیمانی در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰ و در روزهای جمعه و تعطیلات از ساعت ۶:۵۰ تا ۱۷:۳۰ فعالیت می‌کند.

ایستگاه های خط ۵ مترو تهران

  • شهید سپهبد قاسم سلیمانی
  • شهید فخری زاده
  • گلشهر
  • محمدشهر
  • کرج
  • اتمسفر
  • گرمدره
  • وردآورد
  • ایران خودرو
  • چیتگر
  • ورزشگاه آزادی
  • ارم سبز (تقاطع با خط ۴)
  • صادقیه، تهران (تقاطع با خط ۲)

برنامه حرکت قطارهای خط ۵ به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه تهران (صادقیه)
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۶:۰۰۳۰ دقیقه۰۵:۳۰ - ۰۶:۰۰۳۰ دقیقه۰۶:۱۰ - ۱۶:۱۵۳۰ دقیقه
۰۶:۰۰ - ۰۶:۲۰۲۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۰۶:۲۰ ۲۰ دقیقه۱۶:۱۵ - ۲۰:۳۰۲۰ دقیقه
۰۶:۲۰ - ۰۹:۳۰۱۰ دقیقه۰۶:۲۰ - ۰۹:۳۰۱۰ دقیقه۲۰:۳۰ - ۲۲:۰۰۳۰ دقیقه
۰۹:۳۰ - ۱۴:۳۰۱۵ دقیقه۰۹:۳۰ - ۱۴:۰۰۱۵ دقیقه
۱۴:۳۰ - ۲۰:۰۰۱۰ دقیقه۱۴:۰۰ - ۱۹:۰۰۱۰ دقیقه
۲۰:۰۰ - ۲۱:۰۰۱۵ دقیقه۱۹:۰۰ - ۲۰:۰۰۱۵ دقیقه
۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۲۰ دقیقه۲۰:۰۰ - ۲۲:۰۰۲۰ دقیقه

از مبدا ایستگاه گلشهر
شنبه تا چهارشنبهپنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۲۰ - ۰۹:۰۰۱۰ دقیقه۰۵:۲۰ - ۰۹:۰۰۱۰ دقیقه۰۶:۰۰ - ۱۶:۰۰۳۰ دقیقه
۰۹:۰۰ - ۱۳:۱۵۱۵ دقیقه۰۹:۰۰ - ۱۳:۱۵۱۵ دقیقه۱۶:۰۰ - ۲۰:۰۰۲۰ دقیقه
۱۳:۱۵ - ۱۸:۱۵۱۰ دقیقه۱۳:۱۵ - ۱۷:۴۵۱۰ دقیقه۲۰:۰۰ - ۲۲:۰۰۳۰ دقیقه
۱۸:۱۵ - ۲۰:۰۰۱۵ دقیقه۱۷:۴۵ - ۱۹:۰۰۱۵ دقیقه
۲۰:۰۰ - ۲۱:۰۰۲۰ دقیقه۱۹:۰۰ - ۲۱:۰۰۲۰ دقیقه
۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۳۰ دقیقه۲۱:۰۰ - ۲۲:۰۰۳۰ دقیقه

ساعت حرکت قطارهای اکسپرس از تهران (صادقیه)
روزهای شنبه تا چهارشنبه

۱۵:۰۰ - ۱۵:۲۰ - ۱۵:۴۰ - ۱۶:۰۰ - ۱۶:۲۰ - ۱۶:۴۰

۱۷:۰۰ - ۱۷:۲۰ - ۱۷:۴۰ - ۱۸:۰۰ - ۱۸:۲۰ - ۱۸:۴۰

۱۹:۰۰ - ۱۹:۲۰ - ۱۹:۴۰ - ۲۰:۰۰

ساعت حرکت قطارهای اکسپرس از گلشهر
روزهای شنبه تا چهارشنبه

۰۵:۲۰ - ۰۵:۴۰ - ۰۶:۰۰ - ۰۶:۲۰ - ۰۶:۴۰

۰۷:۰۰ - ۰۷:۲۰ - ۰۷:۴۰ - ۰۸:۰۰ - ۰۸:۲۰ - ۰۸:۴۰ - ۰۹:۰۰

برنامه حرکت قطارهای خط ۵ به‌سمت ایستگاه (شهید قاسم سلیمانی) و مسیر برعکس به‌صورت زیر است:

از مبدا ایستگاه گلشهر
شنبه تا پنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۱۷:۳۰۹۰ دقیقه۰۶:۵۰ - ۱۷:۳۰۹۰ دقیقه

از مبدا ایستگاه شهید قاسم سلیمانی (هشتگرد)
شنبه تا پنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۶:۰۰ - ۱۸:۱۵۹۰ دقیقه۰۷:۳۰ - ۱۸:۱۵۹۰ دقیقه

خط ۶ مترو تهران

ساعت حرکت قطارهای خط ۶ مترو تهران

طی کردن مسیر خط ۶ در حدود یک ساعت زمان می‌برد و ساعات کاری آن از ساعت ۵:۳۰ تا ۲۲:۰۰ است.

ایستگاه های خط ۶ مترو تهران

  • شهید آرمان علی‌وردی (کوهسار)
  • شهدای کن 
  • شهران 
  • شهر زیبا 
  • آیت‌الله کاشانی
  • شهید ستاری
  • شهید اشرفی اصفهانی
  • یادگار امام
  • مرزداران 
  • شهرک آزمایش 
  • دانشگاه تربیت مدرس
  • کارگر
  • بوستان لاله
  • میدان ولیعصر (تقاطع با خط ۳)
  • شهید نجات اللهی (در دست احداث)
  • شهدای هفتم تیر (تقاطع با خط ۱)
  • بهار شیراز 
  • سرباز (در دست احداث)
  • امام حسین (تقاطع با خط ۲)
  • میدان شهدا (تقاطع با خط ۴)
  • امیر کبیر 
  • شهدای هفده شهریور (در دست احداث؛ تقاطع با خط ۷)
  • میدان خراسان (در دست احداث)
  • شهید رضایی 
  • بعثت 
  • کیان شهر
  • دولت آباد
  • چشمه علی (در دست احداث)
  • ابن بابویه (در دست احداث)
  • میدان حضرت عبد العظیم (ع) (در دست احداث)
  • حرم حضرت عبد العظیم (ع) (در دست احداث)

برنامه حرکت قطارهای خط ۶ به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه دولت آباد
شنبه تا پنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۶:۰۰۱۵ دقیقه۰۶:۰۰ - ۲۰:۴۰۱۶ دقیقه
۰۶:۰۰ - ۰۹:۲۰۱۲٫۵ دقیقه۲۰:۴۰ - ۲۲:۰۰۲۰ دقیقه
۰۹:۲۰ - ۱۵:۱۰۱۴ دقیقه
۱۵:۱۰ - ۲۰:۲۰۱۱٫۵ دقیقه
۲۰:۲۰ - ۲۱:۲۰۱۵ دقیقه
۲۱:۲۰ - ۲۲:۰۰۲۰ دقیقه
از مبدا ایستگاه آرمان علی‌وردی (کوهسار)
شنبه تا پنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۶:۰۰۱۵ دقیقه۰۶:۰۰ - ۲۰:۴۰۱۶ دقیقه
۰۶:۰۰ - ۱۰:۰۰۱۲٫۵ دقیقه۲۲:۰۰ - ۲۰:۴۰۲۰ دقیقه
۱۰:۱۰ - ۱۵:۰۴۱۴ دقیقه
۱۵:۰۴ - ۱۹:۴۵۱۱٫۵ دقیقه
۱۹:۴۵ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه

خط ۷ مترو تهران

ساعت حرکت قطارهای خط ۷ مترو تهران

بخش مورد استفاده این خط تا به امروز در حدود ۲۵ کیلومتر است که با افتتاح ایستگاه‌ آخر به این مسافت افزوده خواهد شد. پیمودن این مسیر ۴۶ دقیقه طول می ‌کشد و ساعت کاری آن مانند دیگر خطوط از ساعت ۵:۳۰ تا ۲۲:۰۰ است.

ایستگاه های خط ۷ مترو تهران

  • میدان کتاب
  • شهید دادمان
  • میدان صنعت
  • برج میلاد تهران 
  • بوستان گفت‌وگو 
  • دانشگاه تربیت مدرس (تقاطع با خط ۶)
  • مدافعان سلامت
  • توحید (تقاطع با خط ۴)
  • شهید نواب صفوی (تقاطع با خط ۲)
  • رودکی
  • کمیل
  • بریانک
  • هلال احمر 
  • مهدیه (تقاطع با خط ۳)
  • میدان محمدیه (تقاطع با خط ۱)
  • مولوی
  • میدان قیام
  • شهدای هفده شهریور (تقاطع با خط ۶)
  • چهل‌ تن دولاب
  • آهنگ
  • بسیج
  • ورزشگاه تختی (در دست احداث)

برنامه حرکت قطارهای خط ۷ به شرح زیر است:

از مبدا ایستگاه بسیج
شنبه تا پنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۰۹:۵۲۱۱٫۵ دقیقه۰۶:۰۷ - ۲۲:۰۷۱۵ دقیقه
۰۹:۵۲ - ۱۴:۵۲۱۵ دقیقه
۱۴:۵۲ - ۲۰:۰۷۱۱٫۵ دقیقه
۲۰:۰۷ - ۲۱:۴۰۱۵ دقیقه
۲۱:۴۰ - ۲۲:۰۰۲۰ دقیقه
از مبدا ایستگاه میدان صنعت
شنبه تا پنجشنبهجمعه و روزهای تعطیل
ساعتفاصله حرکتساعتفاصله حرکت
۰۵:۳۰ - ۱۰:۰۰۱۱٫۵ دقیقه ۰۶:۰۰- ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه
۱۰:۰۰ - ۱۵:۰۰۱۵ دقیقه
۱۵:۰۰ - ۲۰:۰۰۱۱٫۵ دقیقه
۲۰:۰۰ - ۲۲:۰۰۱۵ دقیقه

خطوط قطارهای حومه ای اطراف تهران

قطارهای حومه ای از سیستم‌های حمل و نقل ریلی در کلان شهرهای بزرگ و مرکز هستند، که با هدف دسترسی شهروندان ساکن در شهرهای حومه ای و اقماری اطراف این مراکز، فعالیت می‌کنند. بیشتر متقاضیان استفاده از این قطارها، با هدف رفت و آمد به محیط کاری در مرکز یا خرید و مراجعه به مکان‌های درمانی، از این خدمات بهره می‌برند و شب را در مقصد نمی‌مانند . سرعت حرکت این قطارها، به‌دلیل ارائه خدمات بهتر به مسافران، بالا است. دامنه فواصل استفاده از قطارهای حومه ای بین ۱۵ تا ۲۰۰ کیلومتر، متغیر است و معمولا مسافت بین ایستگاه‌های آن از فواصل ایستگاه‌ها در قطارهای شهری، طولانی‌تر می‌شود.

مسیر حرکت قطارهای حومه ای تهران

استفاده از قطارهای حومه ای صرفه اقتصادی بالایی دارد . این سیستم حمل و نقلی زیر نظر شرکت ملی راه‌آهن ایران فعالیت می‌کند و مبدا حرکت قطارها در تهران، از ایستگاه راه‌آهن تهران است. در حال حاضر در کلان ‌شهر تهران، قطارهای حومه ای به پنج مقصد و برعکس تردد می‌کنند.

قطار حومه ای تهران - پرند

در سال‌های اخیر با توجه به رشد قابل‌ توجه جمعیت در شهر پرند و مهاجرت ساکنان پایتخت به آن و احداث پروژه مسکن مهر، تردد از این شهر جدید به پایتخت، بیش از پیش به دغدغه شهروندان آن تبدیل شده است. شهر پرند دو دانشگاه نیز دارد که دانشجویان بسیاری را همه‌روزه به این شهر می‌کشاند. قطار حومه ای تهران - پرند با تردد بالا در طول روز در این مسیر، مشکل تردد ساکنان این شهر به تهران و برعکس آن را حل کرده است. این قطار در زمان‌های مشخص و در مدت زمان یک ساعت، این مسافت را طی می‌کند، در حالی که اتوبوس‌ها و تاکسی‌های این مسیر در ترافیک معمول روزانه، نزدیک به دو ساعت طول می‌کشد تا این مسیر را طی کنند و زمان مشخصی برای حرکت ندارند. بهای بلیط این مسیر در تابستان سال ۱۴۰۳ معادل ۵,۲۰۰ تومان تعیین شده و تا ۳۰ مهرماه نیز معتبر است. در جدول زیر می‌توانید برنامه زمانی حرکت این قطارها را مشاهده کنید.

برنامه قطار حومه ای تهران- پرند ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Robatjoo.ir. عکاس: نامشخص

برنامه قطار حومه ای تهران- پرند ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب‌سایت Robatjoo.ir

قطار حومه ای تهران - قم - جمکران

قطار حومه ای تهران - قم- جمکران از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین قطارهای حومه ای کشور است؛ اما متاسفانه تردد بسیاری ندارد. البته در نظر داشته باشید که مسافران این مسیر بیشتر با هدف زیارت و تفرج از این قطارها استفاده می‌کنند و در مناسبت‌های ویژه، به تعداد این قطارها افزوده می‌شود. قطار تهران-قم روزهای بیشتری تردد می‌کند و مسافران در این مسیر در مدت زمان حدود دو ساعت، به مقصد می‌رسند. بهای بلیط این قطار در تابستان سال ۱۴۰۳ خورشیدی از قم تا تهران و برعکس ۱۹,۵۰۰ تومان و تا جمکران معادل ۲۰,۸۰۰ تومان تعیین شد و تا آخر مهرماه سال جاری نیز همین مبلغ است. در جدول زیر می‌توانید برنامه زمانی حرکت این قطارها را مشاهده کنید.

برنامه قطار حومه ای تهران- قم ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Rah-ahan.ir. عکاس: نامشخص

برنامه قطار حومه ای تهران- قم ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب‌سایت Rah-ahan.ir

قطار حومه ای تهران - کرج - هشتگرد - قزوین

این مسیر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های قطارهای حومه ای در تهران بود که با موفقیت بالا و استقبال فراوان، اجرایی شد. ایستگاه‌های این مسیر شامل شهر قدس، کرج، هشتگرد، آبیک و قزوین می‌شوند. این قطارها در تمام روزهای کاری هفته و پنجشنبه‌ها، تردد دارند و قیمت بلیط برای مسیر تهران-کرج-هشتگرد، معادل ۵,۲۰۰ تومان، تهران تا قزوین ۱۹,۵۰۰ تومان و تهران تا تاکستان ۲۳,۴۰۰ تومان در تابستان سال ۱۴۰۳ خورشیدی اعلام شده است و تا تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری نیز اعتبار دارند. در جدول زیر می‌توانید برنامه زمانی حرکت این قطارها را مشاهده کنید.

برنامه قطار حومه ای کرج- هشتگرد ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Rah-ahan.ir. عکاس: نامشخص

برنامه قطار حومه ای کرج- هشتگرد ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب‌سایت Rah-ahan.ir

قطار حومه ای تهران-گرمسار-فیروزکوه

در این مسیر روزانه یک قطار تردد می‌کند. برای تردد به فیروزکوه از گرمسار حتما قبل از برنامه‌ریزی، استعلام به روز از قطار بگیرید. قیمت بلیط قطار در خط تهران، گرمسار و فیروزکوه در تابستان ۱۴۰۳ خورشیدی معادل ۱۳,۰۰۰ تومان است و این مبلغ تا آخر مهرماه سال جاری نیز اعتبار دارد. در جدول زیر می‌توانید برنامه زمانی حرکت قطارهای این مسیر را مشاهده کنید.

برنامه قطار حومه ای تهران- فیروزکوه۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Rah-ahan.ir. عکاس: نامشخص

برنامه قطار حومه ای تهران- فیروزکوه۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب‌سایت Rah-ahan.ir

قطار حومه ای تهران - پیشوا - امامزاده

این مسیر نیز محبوبیت بالایی میان دانشجویان دارد. همه‌روزه کارمندان، کارگران و دانشجویان بسیاری در این مسیر تردد می‌کنند و ضعف خدمات شبکه مترو تهران در این منطقه، باعث استقبال بالا از این قطارها و ازدحام در آن‌ها شده است. بهای بلیط تهران-پیشوا-امامزاده در تابستان سال ۱۴۰۳ خورشیدی، معادل ۵,۲۰۰ تومان است که تا تاریخ ۳۰ مهرماه سال جاری نیز اعتبار دارد. در جدول زیر می‌توانید برنامه زمانی حرکت قطارهای این مسیر را مشاهده کنید.

برنامه قطار حومه ای تهران- پیشوا ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب سایت Rah-ahan.ir. عکاس: نامشخص

برنامه قطار حومه ای تهران- پیشوا ۱۴۰۳؛ منبع عکس: وب‌سایت Rah-ahan.ir

انواع بلیط مترو و قیمت آن

از زمان بهره‌برداری از اولین خط مترو در سال ۱۳۷۷ تاکنون، بلیط‌های مترو تغییرات بسیاری کرده و با پیشرفت تکنولوژی به روز شده‌اند. اولین بلیط‌های مترو کاغذی بودند و با قیمت ۱۵۰ تومان به فروش می‌رسیدند. امروزه کارت‌های اعتباری و QR کد، جایگزین بلیط‌های کاغدی قدیمی شده‌ است.

سیر تکاملی بلیط‌های مترو از بلیط‌های کاغذی تک ‌سفره و بلیط‌های اعتباری مدت‌‌دار آغاز شد و به مرور زمان به‌صورت کارت‌های هوشمند در آمد. مزیت کارت‌های هوشمند، پرداخت بر مبنای میزان مسافت پیموده شده در مترو است؛ بدین‌صورت که اگر در انتهای سفر و در گیت خروج کارت را در صفحه مغناطیسی قرار دهید،  درصورتی که حداکثر مسافت را طی نکرده باشید، مبلغی به کارت شما مسترد خواهد شد.

استفاده مشترک از کارت‌های مترو برای پرداخت هزینه‌های اتوبوس‌های بی آر تی و قطار زیرزمینی، سبب استقبال بالا از این کارت‌های مغناطیسی شده است

ازسال ۱۳۸۶ خورشیدی و با گسترش شبکه اتوبوس‌های بی آر تی، کارت‌های الکترونیکی مترو، مورد استفاده وسیع‌تری قرار گرفت و استفاده از این کارت‌ها در شبکه حمل و نقل عمومی، فراگیر شد. از سال ۱۳۹۴ خورشیدی بلیط‌های مغناطیسی QR کد، وارد شبکه مترو شد که از بالاترین تکنولوژی روز جهانی در ارائه خدمات سریع و باصرفه اقتصادی تبعیت می‌کرد.

امروزه هم‌چنان استفاده از بلیط‌های کاغذی QR کد دار و کارت‌های مغناطیسی ایزی‌پی یا همان کارت مترو، رایج هستند؛ گرچه استفاده از کارت به‌دلیل صرفه‌جویی در مصرف کاغذ، گزینه مناسب‌تری است، که از سوی شرکت مترو نیز، به استفاده از این کارت‌ها به‌جای بلیط‌های کاغذی، توصیه جدی می‌شود.

برای تهیه بلیط مترو می‌توانید از طریق باجه‌های موجود در ایستگاه‌ها، بلیط تک سفره تهیه کنید، یا اگر از کارت‌های مترو استفاده می‌کنید، با استفاده از دستگاه‌های شارژ کننده کارت در همه ایستگاه‌ها، کارت خود را به مبلغ دلخواه شارژ کنید. اما راه‌های بهتری برای تهیه بلیط آنلاین و به‌صورت غیرحضوری وجود دارد، که امروزه مورد استقبال عموم استفاده کنندگان مترو قرار می‌گیرد.

قیمت بلیط مترو تهران ۱۴۰۳

به‌طور معمول هر ساله از نخستین روز اردیبهشت ماه، افزایش نرخ ۲۵ درصدی سالانه در مبالغ بلیط متروها اعمال می‌شود. در سال ۱۴۰۳ ضمن تعیین قیمت جدید مترو در مسیرهای مختلف، تخفیف ۱۰ درصدی برای تهیه بلیط از سایت ها و اپلیکیشن‌های مجاز اعمال می‌شود. بنابراین تهیه بلیط به‌صورت آنلاین برای مسافران به‌صرفه‌ترین حالت خواهد بود. 

در سال ۱۴۰۳ خورشیدی، قیمت هر بلیط تک سفره داخل شهری مبلغ ۴,۵۰۰ تومان، تک سفره حومه (خط ۵ به استثنای ایستگاه‌های صادقیه و ارم سبز) مبلغ ۵,۵۰۰ تومان، تک سفره شهید سلیمانی (هشتگرد) مبلغ ۱۲,۰۰۰ تومان و تک سفره شهر پرند و فرودگاه امام خمینی، مبلغ ۱۵,۰۰۰ تومان تعیین شده است. 

شارژ کارت بلیط در مترو؛ منبع عکس: وب سایت ویکی مدیا. عکاس: محمدرضا عباسی

منبع عکس: وب‌‌سایت ویکی مدیا. عکاس: محمدرضا عباسی

کارت‌ بلیط اقشار خاص: کارت بلیط اقشار خاص شامل گروه‌های مختلف همچون دانشجوبی، جانبازان، خانواده شهدا، مددجویان و... می‌شود. این کارت‌ها قابلیت یک‌بار شارژ در سال را دارند و اعتبار آن‌ها نیز یکساله است. از افراد برای صدور اولیه کارت مبلغ ۱۵,۰۰۰ تومان دریافت می‌شود و مرجع صدور کارت‌های جانبازی و خانواده شهدا، بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

برای دریافت هریک از این کارت‌ها باید با به‌همراه داشتن مدارک یاد شده، به دفتر خدمات الکترونیک شهر تهران مراجعه کنید و درخواست صدور دهید. کارت بلیط پس از صدور به دو روش حضوری و غیرحضوری قابلیت ارسال دارند. یکی از مکان‌های دریافت حضوری ایستگاه صادقیه، سالن زیرگذر اتوبوسرانی، اتاق ۱۱۵ است. برای دریافت غیر حضوری نیز می‌توانید هزینه پست را پرداخت کنید تا به‌محض صدور، کارت به آدرس شما پست شود.

در ادامه به شرایط دریافت کارت‌های مختلف اقشار خاص می‌پردازیم.

  • کارت دانش‌آموزی و دانشجویی: این کارت با تخفیف ۵۰ درصدی برای دانش‌آموزان و دانشجویان شارژ می‌شود. یعنی با پرداخت ۱۰۰,۰۰۰ تومان، مبلغ ۲۰۰,۰۰۰ تومان در کارت شارژ خواهد شد. برای دریافت این کارت مترو به عکس سه در چهار، کارت ملی یا شناسنامه، کارت دانش‌آموزی، دانشجویی یا گواهی اشتغال به تحصیل نیاز دارید.
  • کارت منزلت: این کارت با تخفیف ۹۰ درصدی برای افراد دارای ۶۵ سال و بالاتر، شارژ می‌شود. یعنی با پرداخت ۳۰,۰۰۰ تومان، مبلغ ۳۰۰,۰۰۰ تومان در کارت شارژ خواهد شد. برای دریافت این کارت مترو به عکس سه در چهار، کارت ملی یا شناسنامه و کارت منزلت شهرداری نیاز دارید.
  • کارت ویژه معلولان: این کارت با تخفیف صد در صدی فقط مختص افراد معلول است و به خانواده آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. برای دریافت کارت مخصوص معلولان عکس سه در چهار، کارت معلولیت دائم (مربوط به شهر تهران) و کارت ملی نیاز است.
  • کارت ویژه مددجویان بهزیستی: این کارت با تخفیف ۵۰ درصدی برای مددجویان بهزیستی شارژ می‌شود. برای دریافت این کارت مترو به عکس سه در چهار، کارت ملی یا شناسنامه و کارت یا معرفی‌نامه سازمان بهزیستی شهر تهران نیاز دارید.
  • کارت ویژه مددجویان کمیته امداد امام خمینی: این کارت با تخفیف ۵۰ درصدی برای مددجویان بهزیستی شارژ می‌شود. برای دریافت این کارت مترو به عکس سه در چهار، کارت ملی یا شناسنامه و کارت یا معرفی‌نامه کمیته امداد شهر تهران نیاز دارید.
  • کارت ویژه خانواده شهدا: این کارت با تخفیف صد در صدی، مختص خانواده (همسر، والدین و فرزندان) شهدا است. برای دریافت کارت ویژه خانواده شهدا به عکس سه در چهار، کارت ملی، کارت بنیاد شهید تمامی اعضا (فقط شهر تهران) نیاز دارید.
  • کارت ویژه جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر: این کارت با تخفیف صد در صدی، مختص شخص جانباز و خانواده ایشان (همسر، والدین و فرزندان) است. برای دریافت کارت ویژه خانواده جانبازان به عکس سه در چهار، صفحه اول و دوم شناسنامه، کارت ملی، کارت جانبازی (فقط شهر تهران) نیاز دارید. ضمنا برای فرزندان مجرد و بالای ۱۸ سال ارائه گواهی استغال به تحصیل الزامی است.
  • کارت ویژه جانبازان اعصاب و روان: این کارت با تخفیف صد در صدی، مختص شخص جانباز و خانواده ایشان (همسر، والدین و فرزندان) است. برای دریافت این کارت، به عکس سه در چهار، صفحه اول و دوم شناسنامه، کارت ملی، کارت جانبازی (فقط شهر تهران) نیاز دارید. ضمنا برای فرزندان مجرد و بالای ۱۸ سال ارائه گواهی استغال به تحصیل الزامی است.

راهنمای خرید بلیط تک سفره قطار حومه ای تهران

در این ویدیو می‌توانید نحوه خرید بلیط تک سفره قطار حومه ای تهران - پرند را به‌صورت موشن گرافیک مشاهده کنید.

اپلیکیشن مترو تهران

در طول روز بیش از سه میلیون نفر از خطوط متروی تهران، برای جابه جایی در فضاهای داخل شهری و میان شهری استفاده می‌کنند. با توجه به تعدد ایستگاه‌ها و تنوع زما‌نبندی حرکت قطارها در روزهای میان هفته،‌ پنجشنبه‌ و جمعه و روزهای تعطیل، ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق برای علاقه‌مندان به استفاده از مترو احساس می‌شود.

اگر از مسافران دائمی مترو تهران هستید یا حتی برای سفرهای بین‌شهری خود در زمان‌های مختلف از این وسیله استفاده می‌کنید، دانلود اپلیکیشن‌ها و همراه داشتن آن برای شما بسیار سودمند خواهد بود. علاوه بر این زومیت فهرستی از بهترین اپلیکیشن های مترو تهران را معرفی کرده است که توصیه می‌کنیم حتما مطالعه کنید.

صندلی های داخل مترو تهران

منبع عکس: وب‌سایت Mehrnews.com. عکاس: نامشخص

چنانچه جزو افرادی هستید که برای تردد هر روزه از مترو استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم اپلیکیشن‌های زیر را روی تلفن همراه خود نصب کنید.

  • اپلیکیشن مترو تهران: این اپلیکیشن برای مسیریابی بهتر در مترو به کمک شما می‌آید. شما از طریق این برنامه می‌توانید به نقشه کامل مترو تهران دسترسی پیدا کرده و با وارد کردن مبدا و مقصد مورد نظر، راهنمای مسیر همراه با مدت زمان تقریبی رسیدن را دریافت کنید.
  • اپلیکیشن تهران من: این برنامه که متعلق به شهرداری تهران است به شما کمک می‌کند تا کارت بلیط خود را شارژ کنید و بلیط تک‌سفره بخرید. همچنین اپلیکیشن تهران من گزینه‌های دیگری همچون رزرو مجوز طرح ترافیک و پرداخت عوارض را هم دارد.
  • اپلیکیشن بلد: این برنامه یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های مسیریابی ایرانی است که هم مسیریابی رانندگان و هم افراد پیاده را انجام می‌دهد. البته به‌تازگی قابلیت مسیریابی مترو نیز به آن اضافه شده است؛ به این ترتیب که با وارد کردن مبدا و مقصد، سریع‌ترین و مناسب‌ترین مسیر را به نمایش می‌گذارد.
  • اپلیکیشن شهرزاد: برنامه رسمی شهرداری تهران با عنوان شهرزاد به شهروندان خدمات ارائه می‌دهد. شهرزاد در واقع با برخورداری از امکانات بسیار جایگزین اپلیکیشن تهران من شده است. اگر قبلا از برنامه تهران من استفاده می‌کردید، برای ورود به سامانه شهرزاد نیز همان شماره را وارد کنید. شما با استفاده از شهرزاد می‌توانید از گوشی هوشمند خود به‌عنوان کارت بلیط استفاده کنید یا با اتصال کارت فیزیکی به کیف پول شهرزاد، دیگر احتیاجی به شارژ کارت فیزیکی نخواهید داشت.

از دیگر گزینه‌های خرید بلیط می‌توان به اپلیکیشن‌های ایزی پی و شاپ اشاره کرد. با استفاده از این گزینه‌ها تنها کافی است با نصب آن‌ها روی تلفن همراه خود،‌ کیف پول الکترونیکی خود را شارژ کنید و سپس به مقدار مورد نیاز بلیط تک سفره بگیرید یا کارت مترو را شارژ کنید. اگر بلیط‌های تک ‌سفره خریداری کردید، برای عبور از گیت، کافی است بارکد شطرنجی را که پس از خرید بلیط دریافت کرده‌اید، به صفحه مغناطیسی ورودی گیت نزدیک کنید.

تاریخچه مترو تهران

مترو تهران، به‌عنوان گسترده‌ترین شبکه قطار شهری در خاورمیانه، ارزان‌ترین شبکه قطار شهری نیز محسوب می‌شود. طرح‌های اولیه این شبکه سراسری به دوران پهلوی برمی‌گردد، اما مترو در ایران به‌طور رسمی از سال ۱۳۷۷ خورشیدی راه‌اندازی شد.

واگن های ریلی دوره قاجار

منبع عکس: وب‌سایت Aftabnews.ir. عکاس: نامشخص

قدیمی‌ترین مترو در تهران در اصل واگن‌های اسبی در دوران ناصرالدین شاه قاجار بودند که در دو خط لاله‌زار به ناصریه (ناصر خسرو) تا سبزه میدان و میدان توپخانه به چراغ گاز (امیر کبیر) تا دروازه حضرت عبدالعظیم و قبرستان و دروازه قزوین، ادامه داشتند. کرایه این واگن‌ها از سه شاهی شروع شد و به ۶ شاهی رسید.

در سال ۱۳۵۰ خورشیدی نخستین برنامه‌ریزی‌ها برای طراحی خطوط مترو در تهران، برای مقابله با مشکل ترافیک تهران، صورت گرفت و تا مهر ماه سال ۱۳۵۳ خورشیدی، بررسی‌ها انجام و از سوی مشاوران شرکت‌های خارجی، هفت خط مترو برای شهر تهران پیشنهاد شد.

پروژه احداث مترو تهران آغاز شد. نقطه شروع طرح در منطقه یک و محدوده کنونی بزرگراه شهید حقانی بود. تا آذرماه سال ۱۳۵۹ خورشیدی در حدفاصل بزرگراه حقانی تا ایستگاه شهید بهشتی، ۲,۳۰۰ متر تونل و بخشی از سازه سه ایستگاه، به انجام رسید، اما با شروع جنگ تحمیلی ایران و عراق، نیروهای فرانسوی ایران را ترک کردند و کار به‌طور کامل متوقف شد.

ساخت ایستگاه های مترو؛ منبع عکس: وب سایت جهان نیوز. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت جهان نیوز. عکاس: نامشخص

روند ساخت دوباره مترو در سال ۱۳۶۴ خورشیدی آغاز شد. در فاز اول، ساخت خط یک (میرداماد - حرم مطهر)، خط دو (دردشت - صادقیه) و مسیر برون شهری خط پنج (تهران - گلشهر)، درمجموع به طول ۹۰ کیلومتر و ۵۲ ایستگاه در دستور کار بود.

مترو تهران در ۱۶ اسفند ماه ۱۳۷۷ خورشیدی به‌صورت رسمی در خط تهران-گلشهر، آغاز به کار کرد. یک سال بعد، نیمه غربی خط دو، از ایستگاه صادقیه تا امام خمینی به بهره‌برداری رسید. افتتاح اولیه خط یک نیز در سال ۱۳۸۰ خورشیدی و از ایستگاه حقانی بود که ابتدا میرداماد نامیده می‌شد و تا ایستگاه علی آباد ادامه داشت.

از سال ۱۳۸۱ خورشیدی به بعد، هر ساله بر تعداد ایستگاه‌های مترو افزوده شده است و تعداد خطوط مترو  افزایش یافته‌اند. برنامه‌ریزی ساخت خطوط بیشتر با توجه به روند گسترش شهر تهران همچنان ادامه دارد. در طول این سال‌ها مسیرهای بین‌شهری نیز، گسترش پیدا کرده‌اند. مسیر فرودگاه امام خمینی و شهر پرند با انشعاب از خط یک و ادامه مسیر متروی تهران - گلشهر تا شهر هشتگرد (ایستگاه شهید قاسم سلیمانی)، مسیرهای بین‌شهری بسیار پرترددی هستند که تاثیر قابل‌توجهی بر بار ترافیکی جاده‌ای دارند.

یکی از پرحاشیه‌ترین طرح‌های مترو در سال‌های گذشته، پرونده اتصال مناطق حومه جنوب‌شرقی تهران و شهرهای قرچک، ورامین، ‌پیشوا و گرمسار به مترو تهران بوده است. طرح اولیه این پروژه در تابستان سال ۱۳۸۶ خورشیدی مطرح شد و در این طرح، اتصال این مناطق به شبکه سراسری مترو تهران،‌ پیش‌بینی شده بود. این پروژه چندین بار بین شرکت مترو تهران و شرکت راه‌آهن جابه‌جا شد؛ اما مشکلات فراوان و زیرساخت‌های نامناسب، اتصال این مناطق به شبکه مترو تهران را در شرایط کنونی منتفی کرده است و تنها قطارهای حومه‌ در این مسیر تردد می‌کنند.

جاهای دیدنی نزدیک ایستگاه های مترو تهران

جاهای دیدنی تهران، در نقاط مختلف پایتخت پراکنده هستند. بزرگی شهر تهران و نداشتن وسیله نقلیه شخصی، امکان بازدید از بعضی نقاط تفریحی و دیدنی را برای عده‌ای سخت می‌کند، اما با گسترش شبکه مترو در شهر تهران، امکان دسترسی به بسیاری از این نقاط، فراهم شده است.

با برنامه‌ریزی مناسب در زمان‌بندی حرکت قطارها و ساعت کاری مراکز تفریحی و فرهنگی، می‌توانید به این مکان‌ها بروید. یادتان باشد برای برگشت با مترو باید جوری برنامه‌ریزی کنید که تا ساعت ۹ به ایستگاه مترو مورد نظرتان برسید، زیرا با توجه به جابه‌جایی‌های میان خطوط، می‌توانید حتما به مقصد برسید و از قطار جا نمی‌مانید.

پارک‌ها، موزه‌ها، سالن‌های سینما و تئاتر، بناهای تاریخی و مکان‌های ورزشی و همین طور رستوران‌های تهران، در اطراف ایستگاه‌های مترو، دسترسی مناسبی دارند. در این قسمت به تفکیک خطوط مختلف، به معرفی دیدنی‌های نزدیک به ایستگاه‌ها می‌پردازیم، با این توضیح که بعضی از این نقاط تنها ۱۰۰ متر با ایستگاه‌های مترو فاصله دارند و بیشترین فاصله این ایستگاه ها با مراکز در حدود ۲,۰۰۰ متر است و می‌توانید با پیاده‌روی کوتاه به مکان مورد نظرتان برسید.

کاشی کاری های سردر باغ ملی

منبع عکس: وب‌سایت Deita.ir. عکاس: نامشخص

در مسیر خط یک و اطراف ایستگاه تجریش، می‌توانید به جاهای دیدنی متفاوتی بروید. در اطراف ایستگاه تجریش، مسیر دسترسی ساده به کاخ موزه سعدآباد، کاخ موزه نیاوران، موزه دکتر حسابی، موزه سینما و باغ فردوس، موزه موسیقی و پارک ملت وجود دارد. پارک قیطریه و امامزاده علی اکبر، دسترسی مناسبی از ایستگاه قیطریه دارند. حسینیه ارشاد نیز در نزدیکی ایستگاه ارشاد قرار گرفته است. موزه دفاع مقدس، مصلی تهران، پارک آب و آتش، پل طبیعت و باغ کتاب، در محدوده ایستگاه شهید حقانی قرار دارند.

سالن باغ کتاب؛ منبع عکس: وب سایت itto.org. عکاس: نامشخص

باغ کتاب تهران؛ منبع عکس: وب‌سایت itto.org. عکاس: نامشخص

برای بازدید از پارک زیبای هنرمندان و سر زدن به سالن‌های نمایش آن،‌ کافی است به ایستگاه طالقانی بروید و با کمی پیاده‌روی، خود را به پارک برسانید. جواهرات باشکوه ایرانی در موزه بانک ملی در نزدیکی ایستگاه سعدی است و بازار بزرگ و سنتی تهران و کاخ موزه گلستان، از جاذبه‌های نزدیک ایستگاه ۱۵ خرداد هستند.

در اطراف ایستگاه مرکزی امام خمینی، می‌توانید از پارک شهر، گذر گردشگری باب همایون، موزه‌های پست و سکه (موزه بانک سپه) و ارتباطات، موزه علی اکبر صنعتی، موزه عبرت، موزه ملک، موزه ملی ایران و سر در باغ ملی بازدید کنید. مقبره جوانمرد قصاب نیز در نزدیکی ایستگاه جوانمرد قصاب، قرار گرفته است.

نمای بیرونی تئاتر شهر؛ منبع: سایت ره بال آسمان

منبع عکس: ره بال آسمان. عکاس: نامشخص

خط دو مترو تهران شرقی-غربی است و پارک جنگلی سرخه حصار در نزدیکی ایستگاه تهرانپارس، عمارت مسعودیه و موزه هنرهای ملی در نزدیکی ایستگاه ملت و موزه مینیاتوری در حوالی ایستگاه جانبازان، از بهترین دیدنی‌های اطراف ایستگاه‌های این خط هستند.

اگر به تاریخ و موزه‌گردی علاقه دارید، از قدم زدن در خیابان سی تیر لذت می‌برید، این خیابان در نزدیکی ایستگاه حسن آباد قرار دارد و پارک شهر نیز علاوه بر ایستگاه امام خمینی، از این ایستگاه دسترسی مناسبی دارد. خانه مقدم تهران یا موزه مقدم، یکی از گران‌بهاترین خانه‌های جهان مربوط به دوره قاجار، در حدفاصل ایستگاه‌های حسن آباد و دانشگاه امام علی (ع) قرار گرفته است و با پیاده‌روی پنج دقیقه‌ای می‌توانید خود را به آن برسانید.

در خط سه مترو، پارک جنگلی لویزان، در نزدیکی ایستگاه شهید زین الدین، از بهترین پارک‌های جنگلی تهران است. برای بازدید از موزه رضا عباسی می‌توانید به ایستگاه شهید قدوسی بروید. این خط در ایستگاه تئاتر شهر با خط چهار تقاطع دارد، که محل قرار گرفتن سالن تئاتر شهر در پارک دانشجو است. تالار وحدت نیز فاصله کوتاهی با این ایستگاه دارد.

ایستگاه میدان انقلاب در مرکز فرهنگی تهران قرار دارد و اطراف آن را کتاب فروشی‌ها و انتشارات معتبر پر کرده‌اند

در مسیر خط چهار، خانه هنرمندان از ایستگاه فردوسی هم دسترسی دارد. ایستگاه میدان انقلاب در مرکزیت فرهنگی تهران قرار دارد و اطراف آن را کتاب فروشی‌ها و انتشارات معتبر پر کرده‌اند، برای تهیه کتاب مورد نیازتان، به‌خصوص کتب درسی و دانشگاهی، می‌توانید با استفاده از مترو و تردد به این ایستگاه، از کتاب فروشی‌ها خرید کنید.

پارک لاله تهران در بلوار کشاورز، از این ایستگاه دسترسی دارد. برای بازدید از برج آزادی و میدان آزادی می‌توانید، به ایستگاهی به همین نام در خط چهار بروید. دسترسی به شهرک اکباتان نیز، در مسیرهای انتهایی غربی این خط و یک ایستگاه قبل از ارم سبز، قرار دارد.

در مسیر خط پنج مترو تهران که مسیری بین‌شهری است، دسترسی به بوستان بزرگ چیتگر، دریاچه شهدای خلیج فارس و بام لند، از طریق ایستگاه چیتگر، وجود دارد. استادیوم بزرگ آزادی، در نزدیکی ایستگاهی به همین نام، در این خط قرار گرفته است. شهربازی ارم و باغ وحش ارم نیز، دسترسی مناسبی از ایستگاه ارم سبز دارند.

مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی در خط هفت مترو تهران، موزه‌های حیات وحش و هفت چنار تهران هستند که در نزدیکی ایستگاه بریانک قرار دارند.

شاهکار معماری در ایستگاه مترو جهاد؛ منبع عکس: وب سایت hamshahrionline.ir. عکاس: نامشخص

معماری  ایستگاه مترو جهاد؛ منبع عکس: وب‌سایت hamshahrionline.ir. عکاس: نامشخص

اگر تجربه استفاده از مترو تهران و قطارهای حومه‌ای پایتخت را دارید، لطفا نظر و تجربه خود را در بخش دیدگاه‌های همین مقاله با ما و دیگر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های متداول

ساعت کاری مترو تهران ۱۴۰۳ چه زمانی است؟

تقریبا اکثر خطوط مترو تهران در سال ۱۴۰۳ فعالیت خود را از ساعت ۵:۳۰ شروع می‌کنند و در ساعت ۲۲:۰۰ خاتمه می‌دهند. سرویس‌دهی در تمامی خطوط هفت‌گانه مترو تهران و حومه در روزهای جمعه و تعطیل از ساعت ۶:۰۰ آغاز می‌شود.

اپلیکیشن مترو تهران چه ویژگی‌هایی دارد؟

اپلیکیشن مترو تهران، متعلق به شهرداری تهران است و به شما کمک می‌کند تا کارت بلیط خود را شارژ کنید و بلیط تک‌سفره بخرید. اپلیکیشن شهرزاد، اپلیکیشن تهران من، اپلیکیشن‌ ایزی پی و شاپ، سایر گزینه‌های مورداستفاده برای خرید بلیط مترو هستند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه