اسرارآمیزترین مکان های جهان؛ سفر به قلب رازهای ناشناخته زمین

مینا بهزادی‌منش
مینا بهزادی‌منش پنجشنبه، ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۶
اسرارآمیزترین مکان های جهان؛ سفر به قلب رازهای ناشناخته زمین

اسرارآمیزترین مکان های جهان در نزدیکی برخی شهرها یا نواحی دور از دسترس اقیانوس‌ها، بیابان‌ها و جنگل‌ها قرار دارند و از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری هستند.

در سیاره‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، مکان‌هایی عجیب و مرموز با اسرار ناشناخته وجود دارند که علم، توجیهی برای ویژگی‌های پررمز و راز آن‌ها ندارد. افسانه‌هایی عجیب از بسیاری از جاذبه‌های اسرارآمیز جهان وجود دارند که بر اساس آن‌ها، انسان‌ها قربانیان این جاذبه‌های عجیب بوده‌اند.

آنچه درباره اسرارآمیزترین مکان های جهان نمی‌دانیم، گنجینه‌های ناشناخته در قلب این جاذبه‌ها است که شاید آن‌ها را در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دهد. در این مقاله قصد داریم ۱۰ مورد از عجیب‌ترین و اسرارآمیزترین مکان های روی زمین را به شما معرفی کنیم و به بررسی نظریه‌های علمی مختلف درباره آن‌ها بپردازیم.

با عجیب‌ترین مکان های جهان از مثلت برمودا تا آبشار خون آشنا شوید:

جزیره ایستر، شیلی (Easter Island, Chile)

جزیره ایستر شیلی در فاصله بیش از ۲,۰۰۰ کیلومتری از آخرین شهر مسکونی در شیلی میان آب‌های اقیانوس آرام و در مکانی دورافتاده قرار دارد. مجسمه‌هایی غول پیکر با تاریخچه‌ای مرموز در این جزیره، سال‌ها دانشمندان را به کشف دلیل پیدایش این سازه‌های سنگی مشغول کردند.

مجسمه های سنگی جزیره ایستر شیلی، منبع عکس: insightvacations، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت insightvacations، عکاس: نامشخص

مجسمه‌های مرموز جزیره ایستر، موآی (Moai) نام دارند و از زمان دقیق ساخت آن‌ها اطلاعی در دست نیست. برخی کارشناسان ساخت این مجسمه‌ها را به بومیان جزایر اقیانوس آرام (پولینزیایی‌ها) نسبت می‌دهند که در زمان ورود به این جزیره برای ادای احترام به پیشینیان خود ساختند.

پس از ورود هلندی‌ها به جزیره ایستر در سال ۱۷۲۲ میلادی، این جزیره روبه‌ویرانی رفت و از جمعیت آن روزبه‌روز کاسته شد. ایستر نامی انگلیسی است که پس از ورود هلندی‌ها به این منطقه برای آن انتخاب شد و تا پیش از آن، این جزیره با نام بومی آن یعنی «راپا نوی» (Rapa Nui)، شناخته می‌شد. امروزه مجسمه‌های غول پیکر سنگی و بناهای تاریخی این جزیره، آن را به یکی از اسرارآمیزترین و مرموزترین دیدنی های جهان برای گردشگران تبدیل کرده است.

هرم بزرگ جیزه، مصر (Great Pyramid of Giza, Egypt)

اهرام ثلاثه مصر در بیابان‌های حاشیه شمال شرقی قاهره، با قدمت چند هزار ساله از دوره مصر باستان، از عجیب‌ترین مکان‌های جهان برای گردشگران و باستان‌شناسان محسوب می‌شود. این سازه عظیم از تخته سنگ‌هایی بزرگ ساخته شده است که شیوه حمل آن در ارتفاع بالای این هرم‌ها، سبب شگفتی دوچندان کارشناسان می‌شود.

اهرام ثلاثه مصر در بیابان قاهره، منبع عکس: insightvacations، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت insightvacations، عکاس: نامشخص

بیشتر باستان‌شناسان درباره ساخت اهرام ثلاثه مصر به دست انسان‌ها اتفاق‌نظر دارند؛ اما تراز بسیار دقیق این بناها، با توجه به امکانات محدود مصریان برای ساخت ساختمان عظیم اهرام، دلیل اصلی اسرارآمیزی این سازه‌ها به شمار می‌رود. بنابر شواهد موجود، بردگان سازندگان اصلی اهرام مصر بوده‌اند؛ اما کارشناسان به‌دنبال کشف جزییات بیشتر از چگونگی ساخت بنایی با این عظمت هستند.

درباره فضای داخلی و مقبره‌های درون اهرام ثلاثه مصر نیز اطلاعات زیادی در دست نیست. تا سال ۲۰۲۳ میلادی کارشناسان تصور می‌کردند که تمام بخش‌های این اهرام کشف شده است؛ اما در سال ۲۰۲۳، دانشمندان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته پرتوهای کیهانی، اتاقی جدید در هرم بزرگ جیزه را کشف کردند. کشف این اتاق، که تاکنون هیچ شخصی به آن راه نیافته است، دریچه‌ای جدید از دنیای رمزآلود اهرام سه گانه مصر به روی دانشمندان باز کرد.

مثلث برمودا، اقیانوس اطلس (Bermuda Triangle, Atlantic Ocean)

مثلث برمودا منطقه‌ای در اقیانوس اطلس، میان برمودا (Bermuda)، میامی (Miami) و پورتوریکو (Puerto Rico) است که بنابر افسانه‌های موجود، هرآنچه را از آن بگذرد، به درون خود می‌بلعد. گزارش‌هایی از مفقودی بیش از ۵۰ کشتی و ۲۰ هواپیما در منطقه مثلث برمودا وجود دارد که توجه کارشناسان را به این منطقه جلب می‌کند. نظریه‌های مختلفی از سوی کارشناسان و دانشمندان، در طول سال‌های طولانی درباره وجود افسانه‌های مثلث برمودا بیان شده است.

منطقه مثلث برمودا در اقیانوس اطلس، منبع عکس: insightvacations، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت insightvacations، عکاس: نامشخص

از میان افسانه‌ها و نظریه‌های موجود درباره مثلث برمودا، مواردی مانند وجود چاله یا گردابی عظیم در این ناحیه از اقیانوس، وجود فرازمینی‌ها و جهان موازی در این مثلث و قرارگیری آتلانتیس (شهری افسانه‌ای در یونان باستان) در این منطقه، بیشتر مطرح می‌شود.

بر اساس آمارهای رسمی موجود، منطقه مثلث برمودا در معرض هیچ بلای طبیعی قرار ندارد و جزایر زیبایی مانند تورکس (Turks) و کایکوس (Caicos) نیز در نزدیکی آن قرار گرفته‌اند. ترافیک کشتیرانی و هوانوردی پیرامون مثلث برمودا نیز به‌شکل روزانه جریان دارد. طوفان‌های استوایی، امواج سهمگین اقیانوسی و خطای انسانی در رخداد حوادث این منطقه، از مهم‌ترین دلایل پیشامد سوانح در مثلث برمودا هستند.

جنگل کج، لهستان (Crooked Forest, Poland)

۴۰۰ درخت در جنگل کج لهستان، از عجیب‌ترین معماهای گیاه‌شناسی جهان هستند که به‌دلیل ساختار منحنی شکل خود در پایین ساقه، توجه گردشگران و زمین‌شناسان را به خود جلب می‌کنند. این درختان در بخش پایینی ساقه خمیدگی شبیه به عصا و جی‌شکل (J) دارند که مردم بومی دلیل آن را به قدرتی جادویی نسبت می‌دهند.

درختان خمیده عصایی در جنگل کج لهستان، منبع عکس: insightvacations، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت insightvacations، عکاس: نامشخص

درختان جنگل کج در سال ۱۹۳۰ میلادی کاشته شده‌اند و به‌دلیل هم‌زمانی رشد نهال این درختان با جنگ جهانی دوم، توجه و کنکاشی درباره شیوه رشد عجیب این درختان نشد. از نظریه‌های موجود درباره شکل ظاهری درختان جنگل کج می‌توان به خمیدگی این درختان بر اثر بارش‌های سنگین و متوالی برف و وجود گرانشی منحصربه‌فرد در این بخش از جنگل اشاره کرد.

پرسش‌های بی‌پاسخ زمین‌شناسان و دانشمندان درباره دلایل خمیدگی درختان جنگل کج لهستان، این منطقه را به یکی از اسرارآمیزترین مکان های جهان تبدیل کرده است.

دروازه جهنم، ترکمنستان (Gates of Hell, Turkmenistan)

دروازه جهنم چاله‌ای بزرگ و سوزان در بیابان‌های ترکمنستان است که در طول ۵۰ سال گذشته در آتش می‌سوزد. این منطقه در واقع میدانی گازی است که در سال ۱۹۷۱ میلادی به‌شکل تصادفی به دست گروهی از دانشمندان نفت و گاز شوروی به وجود آمد.

حفره آتشین دروازه های جهنم ترکمنستان، منبع عکس: Sky News، عکاس: نامشخص

منبع عکس: خبرگزاری Sky News، عکاس: نامشخص

حفاری دانشمندان در میدان گازی طبیعی، سبب ریزش آن شد و گروه در حال تحقیق برای جلوگیری از نشت گازهای سمی، حفره را آتش زدند. پس از آن، آتش موجود در حفره گازی این منطقه هم‌چنان می‌سوزد و گردشگران و بومیان این نواحی از آن با نام دروازه‌ جهنم یاد می‌کنند. بزرگ‌ترین پرسش برای دانشمندان، چگونگی پایان این آتش‌سوزی و زمان آن است که سبب رازآلودی این منطقه می‌شود.

خطوط نازکا، پرو (Nazca Lines, Peru)

خطوط نازکا، سنگ‌نگاره‌هایی بزرگ از تصاویر حیوانات، گیاهان و اشکال منحنی عجیب و غریب در صحرای خشک نازکا در کشور پرو هستند. این منطقه از عجیب‌ ترین مکان‌ های دنیا محسوب می‌شود که نام آن در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است؛ اما دلیل پیدایش آن مشخص نیست.

خطوط نازکا به شکل میمون در پرو، منبع عکس: insightvacations، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت insightvacations، عکاس: نامشخص

مساحت منطقه حکاکی‌شده با خطوط نازکا به بیش از ۴۴۰ کیلومتر مربع می‌رسد و زمین‌شناسان قدمت این نگاره‌ها را بین قرن‌های چهارم قبل از میلاد و ششم پس از میلاد، تخمین زده‌اند.

خطوط نازکا از ارتفاع بالا به‌خوبی دیده می‌شوند. زمین‌شناسان در نخستین مطالعات خود بر این خطوط، آن‌ها را بخشی از ساعت فلکی تصور کردند؛ اما با تحقیق بیشتر به نشانه‌های آیینی در این منطقه برای انجام تشریفات سنتی در زمان باستان رسیدند.

دریاچه هیلیر، استرالیا (Lake Hillier, Australia)

در سواحل جنوب استرالیا، جزیره‌ای بکر و مرموز وجود دارد که گردشگران و مسافران اجازه ورود به آن را ندارند. این منطقه دورافتاده «جزیره میدل» (Middle Island) نام دارد و دریاچه صورتی رنگ هیلیر، مشهورترین جاذبه طبیعی آن است.

دریاچه صورتی هیلیر استرالیا در کرانه قیانوس، منبع عکس: The Green Adventurers، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت The Green Adventurers، عکاس: نامشخص

دلیل رنگ صورتی دریاچه هیلیر،‌ باکتری‌های قرمز و جلبک‌های موجود در پوسته نمک این دریاچه است که در محیط آن زیست می‌کنند. شنا در دریاچه هیلیر خطری ندارد؛ اما دولت استرالیا ورود به این منطقه را ممنوع کرده است.

گردشگران برای بازدید از دریاچه هیلیر استرالیا، باید از نزدیک‌ترین شهر به آن یعنی «اسپرانس» (Esperance)، به‌وسیله هلی‌کوپتر بر فراز این دریاچه پرواز کنند.

ساختار ریچت، موریتانی (Richat Structure, Mauritania)

ساختار ریچت که در جهان با نام «چشم صحرا» شناخته می‌شود، صخره‌ای عمیق و عجیب در صحرای موریتانی آفریقا است. این مکان اسرار آمیز از حلقه‌ای متحدالمرکز در پوسته زمین تشکیل می‌شود که ظاهری متقارن و مرموز دارد. به‌دلیل شکل ظاهری ساختار ریچت، آن را به چشمی مصنوعی در صحرا تشبیه می‌کنند.

تصویر ماهواره ای از ساختار ریچت موریتانی یا چشم صحرا، منبع عکس: insightvacations، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت insightvacations، عکاس: نامشخص

ساختار ریچت بسیار بزرگ است و قطر آن به بیش از ۴۰ کیلومتر می‌رسد. ابعاد این حفره زمین‌شناسی تنها از نگاه فضانوردان در خارج از جو زمین قابل رویت بود و توسط آ‌ن‌ها شناسایی شد.

درباره ساختار زمین‌شناسی ریچت نیز افسانه‌هایی از محل قرارگیری شهر افسانه‌ای آتلانتیس در عمق این حفره وجود دارد. بر اساس این افسانه ساختار مدور حفره ریچت با توصیف افلاطون از شهر اتوپیایی آتلانتیس مطابقت دارد؛ اما این ساختار دایره‌ای شکل، در واقع یک گنبد متقارن زمین‌شناسی است که آغاز فرسایش آن به سال‌ها پیش از پیدایش انسان بر زمین می‌رسد.

جزیره عروسک ها، مکزیکو سیتی (Island of Dolls, Mexico City)

در میان اسرارآمیزترین مکان های جهان، مکزیکوسیتی جایگاه خاصی دارد. این شهر بر بلندی خرابه‌های «تنوچتیتلان» (Tenochtitlan؛ نام قدیم مکزیکوسیتی)، پایتخت «آزتک» (Aztec؛ دولت حاکم بر مکزیک و نواحی اطراف آن در دهه ۱۳۲۰ میلادی)، ساخته شده است. جزیره عروسک‌ها بین کانال‌های گسترده آب در جنوب مکزیکوسیتی قرار دارد و از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری این شهر است.

عروسک های پوسیده در جزیره عروسک ها مکزیکوسیتی، منبع عکس: OddFeed، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت OddFeed، عکاس: نامشخص

افسانه‌های محلی روایت‌هایی از وجود ارواح سرگردان در جزیره عروسک‌ها بیان می‌کنند که از داستان زندگی تنها ساکن بومی این جزیره در گذشته‌ای نه چندان دور، «دون جولیان سانتانا» (Don Julian Santana)، سرچشمه می‌گیرد. بر اساس افسانه‌های محلی، دختری خردسال در سال ۱۹۵۰ میلادی، میان کانال‌های آب اطراف جزیره عروسک‌ها غرق شد و تلاش‌های دون جولیان برای نجات جان کودک، بی‌نتیجه ماند.

پس از آن، دون جولیان صدای ناله‌های دخترک را از میان کانال‌های آب جزیره می‌شنید و برای آرامش روح کودک، شروع به جمع‌آوری عروسک‌های کهنه از گوشه و کنار جزیره و کانال‌های آب کرد. جولیان عروسک‌های کهنه را در بخش‌های مختلف جزیره عروسک‌ها آویخت. با گذشت بیش از ۷۰ سال، بقایای عروسک‌های پوسیده در این جزیره منظره‌ای مرموز و ترسناک ایجاد کرده‌اند که سبب اسرارآمیزی این منطقه می‌شوند.

آبشار خون، قطب جنوب (Blood Falls, Antarctica)

در سال ۱۹۱۱ میلادی، یک زمین‌شناس بریتانیایی در طول پژوهش در منطقه ترا نوا (Terra Nova) در قطب جنوب، جاذبه‌ای مرموز را کشف کرد. کشف او آبشاری زرشکی رنگ بود که یخ‌های بکر قطب جنوب را قرمز می‌کرد. آب این آبشار از در انتهایی یخچالی طبیعی، زلال و شفاف بیرون می‌آمد و به سرعت به رنگ خون تبدیل می‌شد.

آبشار خون قطب جنوب، منبع عکس: IAS Toppers، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت IAS Toppers، عکاس: نامشخص

دانشمندان بیش از یک دهه مشغول حل معمای آبشار خونی قطب جنوب و پدیده اسرارآمیز آن بودند. در نهایت در سال ۲۰۲۳ میلادی معمای این آبشار حل شد و دانشمندان دلیل سرخی رنگ آبشار را کشف کردند.

بنابر کشف دانشمندان، وجود ذرات نانو مملو از آهن در آب آبشار، برخورد شدید با مولکول‌های هوا و ترکیب آن با اکسیژن در زمان خروج از حفره یخچال طبیعی، این آبشار را به رنگ سرخ خون در می‌آورد.

با کشف دلیل سرخی رنگ آبشار خون، شاید این پدیده طبیعی چندان مرموز نباشد؛ اما شکوه وصف‌ناپذیر آن، توجه علاقه‌مندان به پدیده‌های طبیعی در جهان را به خود جلب کرده است.

عکس سیاه و سفید جنگل کج لهستان؛ منبع عکس: سایت dreamandtravel؛ عکاس: نامشخص

جنگل کج؛ منبع عکس: سایت dreamandtravel؛ عکاس: نامشخص

در این مقاله به معرفی برخی از عجیب‌ترین و مرموزترین مکان‌ ها در زمین پرداختیم. شما نیز می‌توانید در ادامه مکان‌های اسرارآمیزی که در جهان می‌شناسید را به ما و دیگر همراهان کجارو معرفی کنید.

عکس‌ کاور: اهرام ثلاثه مصر؛ منبع عکس: وب‌سايت Pyramids of Giza؛ عکاس: نامشخص

پرسش‌های متداول

دلیل اسرارآمیزی اهرام ثلاثه مصر چیست؟

اهرام ثلاثه مصر از تخته سنگ‌هایی بزرگ ساخته شده است که شیوه حمل آن در ارتفاع بالای این هرم‌ها، سبب شگفتی دوچندان کارشناسان می‌شود.

مهم‌ترین دلایل سقوط هواپیماها و غرق شدن کشتی‌ها در مثلث برمودا کدامند؟

طوفان‌های استوایی، امواج سهمگین اقیانوسی و خطای انسانی در رخداد حوادث این منطقه، از مهم‌ترین دلایل پیشامد سوانح در مثلث برمودا هستند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه