برج های تهران؛ نمادهای مدرن در قلب پایتخت
هدف از ساخت برج های تهران سکونت، انجام فعالیتهای تجاری، اداری، فرهنگی یا مخابراتی، جذب گردشگر و نمایش قدرت شهر یا کشور است.
برج های تهران بهمنظور سکونت، انجام فعالیتهای تجاری، اداری، فرهنگی یا مخابراتی، جذب گردشگر و نمایش قدرت و عظمت پایتخت ساخته شدهاند؛ بهعنوان مثال برج میلاد با هدف تجاری و فرهنگی احداث شده است و از آن بهعنوان نماد پایتخت یاد میکنند. این سازههای بلندمرتبه مثل برج بینالملل، برج آسمان و... امکانات زیادی مانند سالن اجتماعات، سالن ورزشی، استخر، شوتینگ زباله و برق اضطراری را در اختیار افراد قرار میدهند. بههمینخاطر مرتفعسازی در بسیاری از شهرهای ایران، خصوصا تهران، رونق بسیاری دارد و برجهای لوکس زیادی در این شهر ساخته شدهاند.
با برج های تهران آشنا شوید:
- برج میلاد
- برج بینالملل
- برج آسمان
- برج جام بانک ملت
- برج روما رزیدنس
- برج سپهر
- برج نگار
- برج زرافشان
- برج افرا
- برج B3 مهستان
- برج سفید
- برج هزاره سوم
- برج آناهید
- برج باران
- برج بانک آینده
برج میلاد
- آدرس: بزرگراه همت غرب به شرق، خروجی شیخ فضلالله جنوب، مسیر اختصاصی برج میلاد تهران
- ارتفاع: ۴۳۵ متر
- تعداد طبقات: ۱۸ طبقه
- نوع کاربری: اداری، تجاری و فرهنگی
برج میلاد در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۷۵ هکتار، روی تپهای در منطقه کوی نصر احداث شد. این برج از سه قسمت پایینی، بدنه اصلی و قسمت بالایی تشکیل شده است و ۱۸ طبقه و ۱۵۰ هزار تن وزن دارد. یکی از کاربردهای اصلی برج میلاد تامین نیازهای مخابراتی و تلویزیونی است؛ در واقع از این برج بهعنوان ششمین برج بلند مخابراتی جهان و یکی از مهمترین نمادهای تهران یاد میکنند.
منبع عکس: وبسایت فانزی؛ عکاس: نامشخص
برج میلاد مکانهای دیدنی و تفریحی زیادی را در خود جای داده است که آنها عبارتاند از سکوی دید بسته، موزه هدایا و دستنوشتههای شهرداری تهران، موزه مشاهیر، سکوی دید باز، گنبد آسمان، شهربازی، سالن بولینگ و بیلیارد، اسکای پارک جیمکس، بانجی جامپینگ، پرواز در آسمان، تاب، سکوی پیادهروی، باکس شیشهای، باشگاه اسکواش، مجموعه سرزمین افسانههای ایران و مراکز خرید. عموم مردم میتوانند با تهیه بلیط از برج میلاد بازدید کنند و از امکانات آن بهرهمند شوند.
برج بینالملل
- آدرس: بزرگراه شهید حکیم، ابتدای شیخ بهایی جنوبی
- ارتفاع: ۱۶۲ متر
- تعداد طبقات: ۵۶ طبقه
- نوع کاربری: مسکونی و تجاری
شرکت بینالمللی توسعه ساختمان، در سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۶ برجی به نام بینالملل را در مساحت ۳۵,۰۰۰ هکتار در تهران احداث کرد. برج بینالملل از ۴۳ واحد سوییت، ۱۷۲ واحد دو خوابه، ۳۱۳ واحد سه خوابه، ۱۶ واحد چهار خوابه و ۱۱ پنتهاوس تریبلکس برخوردار است و بهعنوان مرتفعترین برج مسکونی تهران شناخته میشود. ۲۱ واحد این برج نیز به فروشگاههای تجاری اختصاص دارند. این برج سه قسمت یا سه بال به نامهای A، B و C دارد. هر یک از این بالها بهترتیب بهسمت شمال، شرق و غرب مشرف هستند.
منبع عکس: وبسایت loginbrands؛ عکاس: نامشخص
از امکانات برج بینالملل میتوانیم به سیستم اعلام و اطفای حریق، آسانسور نفربر و باربر، آنتن مرکزی، سیستم صاعقهگیر، برق اضطراری، زمین ورزشی و بازی کودکان، سالن اجتماعات، سالن بدنسازی سرپوشیده برای آقایان و بانوان، مسیرهای تردد ویژه برای معلولان و سالمندان، زمین تنیس، لابی عمومی و لابی اختصاصی برای هر بال، استخر سرپوشیده همراه با سونا و جکوزی برای مردان و خانمها بهصورت جداگانه و... اشاره کنیم.
برج آسمان
- آدرس: چهارراه فرمانیه
- ارتفاع: ۱۳۰ متر
- تعداد طبقات: ۳۷ طبقه
- نوع کاربری: مسکونی، تجاری و اداری
برج آسمان در زمینی به مساحت ۵,۵۰۰ متر مربع بنا شد. این برج پس از برج بینالملل، بلندترین برج مسکونی تهران است و به مراکزی مثل بیمارستان فرمانیه، مرکز خرید آرتمیس، تالار فرمانیه، سفارت سوئد، مرکز خرید کوهستان و بانک ملت دسترسی خوبی دارد. برج آسمان بهگونهای ساخته شده است که بتواند در برابر زلزله مقاومت زیادی داشته باشد.
منبع عکس: وبسایت هادی کریمی؛ عکاس: نامشخص
برای برج آسمان امکاناتی مثل شوتینگ زباله، آسانسور حمل بار و نفربر، سالن ورزشی، استخر، سونا، جکوزی، کتابخانه، سالن ماساژ، لابی، نگهبانی، سیستم سرمایشی و گرمایشی پیشرفته، سالن کنفرانس، جایگاه فرود هلیکوپتر و... در نظر گرفتهاند.
برج جام بانک ملت
- آدرس: خیابان شریعتی، نرسیده به اتوبان همت، نبش کوچه اتوبانک
- ارتفاع: ۱۰۸ متر
- تعداد طبقات: ۳۴ طبقه
- نوع کاربری: تجاری و اداری
برج جام بانک ملت ابتدا بهمنظور استفاده بانک ملت در سال ۱۳۹۳، در زمینی به مساحت ۶۴,۰۰۰ متر مربع به بهرهبرداری رسید. در نهایت این برج در سال ۱۳۹۷ بهعنوان اموال مازاد بانک، فروخته شد. این برج دارای ۶۳ واحد تجاری و ۸۹ واحد اداری است. هفت طبقه از این برج را نیز به پارکینگ اختصاص دادهاند. بزرگراههای همت، رسالت، امام علی و صیاد شیرازی در نزدیکی این برج قرار دارند.
منبع عکس: وبسایت هومتیک؛ عکاس: نامشخص
از امکانات برج جام میتوان به سکوی فرود هلیکوپتر، رستوران رو باز، سالن اجتماعات، نمازخانه، آسانسور باربر و نفربر، سیستم اعلان حریق و... اشاره کرد. ساختمان این برج به شکلی طراحی شده است که در حال چرخش به نظر میرسد.
برج روما رزیدنس
- آدرس: شمال شهر تهران، خیابان کامرانیه
- ارتفاع: ۷۱ متر
- تعداد طبقات: ۱۸ طبقه
- نوع کاربری: مسکونی و تجاری
زمینی که برج روما رزیدنس در آن قرار دارد، ۷,۰۰۰ متر متربع است. این برج را با اصول نئوکلاسیک طراحی کردهاند و ۱۵ طبقه از آن را به واحدهای مسکونی اختصاص دادهاند. در طبقه یک تا پنج واحدهای ۳۵۰ تا ۴۰۰ متری، در طبقه ۶ تا ۱۳ واحدهای ۴۰۰ و ۶۰۰ متری و در طبقه های ۱۴ و ۱۵ واحدهای ۹۲۶ متری وجود دارد. در این برج پنتهاوسی ۱۴۰۰ متری نیز ساختهاند. بقیه طبقات این برج شامل واحدهای تجاری، لابی، پارکینگ و امکانات رفاهی میشود.
منبع عکس: وبسایت کیلید؛ عکاس: نامشخص
ساکنان برج روما رزیدنس از امکانات رفاهی مثل سینمای سهبعدی، مجموعه آبی، سالن ورزشی، سالن بیلیارد، استخر بزرگسالان و کودکان، جکوزی، سونای بخار و خشک و کارواش بهرهمند هستند. همچنین این برج دارای سیستم کنترل هوشمند نور، دما و صدای موسیقی، دوربین مداربسته، تهویه هوا، آنتن مرکزی و سیستم اعلان و اطفای حریق است.
برج سپهر
- آدرس: خیابان مفتح، خیابان سمیه، بین خاقانی و ملکالشعرای بهار
- ارتفاع: ۱۱۵ متر
- تعداد طبقات: ۳۳ طبقه
- نوع کاربری: اداری
برج سپهر در سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۰ بنا شد. این برج در مالکیت فردی به نام «هژیر یزدانی» قرار داشت؛ اما پس از مدتی مالکیت برج به بانک صادرات منتقل شد و بانک از آن بهعنوان ساختمان مرکزی خود استفاده کرد.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: هادی کریمی
برج سپهر در زمینی به مساحت ۷,۰۰۰ متر مربع قرار دارد و امکانات آن شامل لابی، نگهبانی، انباری، نمازخانه، پارکینگ، سالن کنفرانس، کتابخانه، رستوران، سیستم اعلام و اطفای حریق، پنجره دوجداره آلومینیومی، شوتینگ زباله و... میشود.
برج نگار
- آدرس: خیابان ولیعصر، ۱۰۰ متری شمال میدان ونک، نبش خیابان نگار
- ارتفاع: ۱۱۴ متر
- تعداد طبقات: ۳۱ طبقه
- نوع کاربری: تجاری و اداری
برج نگار بهعنوان ششمین برج بلند تهران شناخته میشود که در زمینی به وسعت ۱,۹۶۱ متر مربع ساخته شده است. در ساخت این سازه غول پیکر آلومینیوم، قابهای فلزی خمشی و بادبندها به کار رفتهاند؛ بههمینخاطر برج نگار میتواند در برابر زلزله و سایر حوادث طبیعی مقاومت زیادی داشته باشد.
منبع عکس: وبسایت نشان؛ عکاس: نامشخص
برج نگار که ۲۲۰ واحد تجاری و اداری را در خود جای داده است، امکانات زیادی را در اختیار ساکنان قرار میدهد؛ برخی از آنها عبارتاند از باند هلیکوپتر با مساحت ۱۳۰ متر مربع، دو راه پله اضطراری، آسانسور نفربر، حمل بار و حمل خودرو از طبقه همکف تا طبقه سوم پارکینگ، برخورداری از دو چیلر جذبی و دو دیگ بخار برای سرمایش و گرمایش، اینترنت اختصاصی، سیستم اعلام و اطفای حریق، درهای ضد حریق ضربهای و مقاوم در برابر حرارت و...
برج زرافشان
- آدرس: شهرک غرب، تقاطع خیابان زرافشان و بلوار فرحزادی
- ارتفاع: ۱۴۰ متر
- تعداد طبقات: ۳۰ طبقه
- نوع کاربری: تجاری و اداری
برای ساخت برج زرافشان، زمینی به مساحت ۳,۸۰۰ متر مربع در نظر گرفته شده است. این برج که با نام ساختمان اختصاصی بانک پارسیان شناخته میشود، یک واحد تجاری، ۱۸ واحد اداری و ۲۷۰ عدد پارکینگ دارد.
منبع عکس: وبسایت مدوسا دکور؛ عکاس: نامشخص
واحدهای اداری برج نگار بهصورت ۳۶۰ درجه بهسمت شهرک غرب و فضای اطراف، مشرف هستند. این برج علاوه بر نمای شیشهای و زیبایی که دارد، از تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا برخوردار است. ساکنان این برج میتوانند از سیستم گرمایشی و سرمایشی بهطور همزمان استفاده کنند. از دیگر امکانات این برج میتوان به برخورداری از ۱۱ دستگاه آسانسور با برند «KONE» فنلاند و موتورخانه مجهز اشاره کرد.
برج افرا
- آدرس: الهیه، بزرگراه مدرس شمال، خیابان آفریقای شمالی، خیابان مریم شرقی، خیابان شریفیمنش، خیابان افسر، پارسا
- ارتفاع: ۱۲۸ متر
- تعداد طبقات: ۳۸ طبقه
- نوع کاربری: مسکونی
برج افرا در سال ۱۳۹۶ در زمینی به مساحت ۶۵۰ متر مربع به بهرهبرداری رسید. برای نمای این ساختمان از سنگهای تراورتن وارداتی استفاده شده است. در واقع این نوع سنگها در برابر سایش، ضربه، فشار و گرما مقاوم هستند و همچنین بهعنوان عایق صدا و حرارت عمل میکنند. اسکلت برج نیز فولادی است.
منبع عکس: وبسایت loginbrands؛ عکاس: نامشخص
برج افرا امکاناتی مثل سیستم اعلام و اطفای حریق، دوربینهای مدار بسته، سیستم ذخیره آب، برق اضطراری، آنتن مرکزی، شوتینگ زباله و آسانسور را به ساکنان ارائه میدهد.
برج B3 مهستان
- آدرس: شهرک غرب
- ارتفاع: ۱۲۲ متر
- تعداد طبقات: ۳۰ طبقه
- نوع کاربری: مسکونی
زمینی که برج B3 مهستان در آن بنا شده است، ۳,۰۰۰ متر مربع وسعت دارد. عملیات ساخت این برج از سال ۱۳۸۱ شروع شد و ۶ سال ادامه پیدا کرد. این برج که ۱۱۳ واحد مسکونی دارد، بر اساس استانداردها و تکنولوژی روز دنیا در معماری، سازه و تاسیسات ساخته شده است.
منبع عکس: وبسایت نشان؛ عکاس: نامشخص
امکانات برج B3 مهستان عبارتاند از آسانسور، سرمایش با چیلرهای جذبی «L»، گرمایش از طریق موتورخانه مرکزی و فنکویل سقفی و کانالی، آنتن مرکزی، شوتینگ زباله، دوربین مدار بسته، برق اضطراری، شبکه داخلی اینترنت، سیستم اعلام حریق آدرسپذیر و سیستم مدیریت هوشمند ساختمان «BMS»
برج سفید
- آدرس: خیابان پاسداران، نیستان پنجم
- ارتفاع: ۱۳۴ متر
- تعداد طبقات: ۲۲ طبقه
- نوع کاربری: تجاری و اداری
برج سفید سال ۱۳۷۴ با نمای رومی احداث شد. این برج اولین برجی است که یک هتل چهار ستاره در آن فعالیت میکند. اتاقهای هتل برج سفید در طبقه های ۱۰ و ۱۱ برج قرار دارند. از امکانات هتل میتوان به دستگاه خودپرداز، صندوق امانت، تاکسی سرویس شبانهروزی، سیستم تهویه مطبوع، کافینت، صرافی، کافیشاپ، آژانس مسافرتی، سرویس بهداشتی فرنگی، آسانسور، یخچال، تلویزیون و... اشاره کرد.
منبع عکس: وبسایت فانزی؛ عکاس: نامشخص
یکی از امکانات فوقالعاده برج سفید، رستوران گردان است. افراد میتوانند در این رستوران نمای ۳۶۰ درجه تهران را مشاهده کنند و لذت ببرند. برج سفید از امکانات دیگری مثل بانک و مرکز خرید نیز برخوردار است.
برج هزاره سوم
- آدرس: خیابان شیخ بهایی
- ارتفاع: ۱۱۸ متر
- تعداد طبقات: ۳۴ طبقه
- نوع کاربری: مسکونی و تجاری
برج هزاره سوم شامل سه ساختمان شمالی، جنوبی و میانی میشود. برای ساخت این برج زمینی به مساحت ۱۵,۲۰۰ متر مربع در نظر گرفته شده است. این برج که به آن «میلینیوم» نیز میگویند، ۲۸ طبقه واحد مسکونی، دو طبقه واحد تجاری و چهار طبقه پارکینگ دارد. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این سازه، وزن ۱۶,۰۰۰ تنی و سبک بودن آن نسبت ساختمانهای مشابه است.
منبع عکس: وبسایت tm-tower.ir؛ عکاس: نامشخص
برج هزاره سوم امکاناتی مثل سالنهای ورزشی، استخر، سونا، جکوزی و... را در اختیار ساکنان قرار میدهد.
برج آناهید
- آدرس: سه راه تهرانپارس، ابتدای خیابان دماوند (بهسمت شرق)
- ارتفاع: ۱۵۰ متر
- تعداد طبقات: ۳۹ طبقه
- نوع کاربری: اداری و تجاری
برج آناهید با زیربنای ۱۳۰,۰۰۰ متر مربع، با نامهای تهرانپارس، دماوند، تویوتا و ایرتویا نیز شناخته میشود. کلنگ ساخت این برج در اواسط دهه ۷۰ زده شد و برای آن امکانات بسیار لوکسی در نظر گرفتند؛ مثلا مجهزترین شهربازی سرپوشیده کشور در برج آناهید قرار دارد. همچنین بزرگترین رستوران و فود کورت تهران، متعلق به آناهید است. از دیگر امکانات این برج میتوانیم به تراس با ویو ۳۶۰ درجه، سالن ورزشی، هایپرمارکت، پارکینگ، آرایشگاه مردانه، نمایشگاه خودرو، خشکشویی مدرن و مکانیزه، کارواش و... اشاره کنیم.
منبع عکس: وبسایت باراست؛ عکاس: نامشخص
برج باران
- آدرس: خیابان شریعتی، مابین خیابان میرداماد و اتوبان همت، نبش خیابان دشتستان سوم
- ارتفاع: ۱۵۴ متر
- تعداد طبقات: ۳۱ طبقه
- نوع کاربری: اداری و تجاری
برج باران ۲۱۱ واحد تجاری و ۲۱۴ واحد اداری را در خود جای داده است. در واقع طبقههای زیرهمکف تا هفت به واحدهای تجاری و طبقههای هشت تا ۲۳ به واحدهای اداری اختصاص دارند. این برج را در زمینی به مساحت ۱۲۷,۲۲۹ متر مربع، با توجه به معیارهای آییننامه ۲,۸۰۰ زلزله وزارت مسکن و شهرسازی احداث کردهاند؛ بههمینخاطر سازه برج باران در برابر رخدادهای طبیعی مقاومت خوبی دارد.
منبع عکس: وبسایت ونوس شیشه؛ عکاس: نامشخص
موقعیت مکانی برج باران بهگونهای است که میتوان از بزرگراههای شهید همت، آیتالله مدرس، رسالت و صیاد شیرازی به آن دسترسی پیدا کرد. از امکانات این برج میتوان به سالن اجتماعات و کنفرانس، آسانسور مخصوص حمل زباله، آسانسور نفربر و باربر، ۳۰۰۰ پارکینگ، سیستم پیشرفته مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)، رستوران و... اشاره کرد.
برج بانک آینده
- آدرس: چهارراه جهان کودک
- ارتفاع: ۱۲۵ متر
- تعداد طبقات: ۳۲ طبقه
- نوع کاربری: اداری و تجاری
برج بانک آینده با نام جهان کودک نیز شناخته میشود. یکی از ویژگیهای خاص این برج سقف شیبدار و شیشهای آن است که علاوه بر زیبایی، باعث ورود نور خورشید به طبقه آخر و روشنایی آن میشود. در واقع سقف به این دلیل با شیب ۵۴ درجه طراحی شده است که برج شبیه به عدد «یک» به نظر برسد. کلنگ ساخت برج بانک آینده در سال ۱۳۹۴ در زمینی به مساحت ۱۵۱۰ متر مربع زده شد. در این سازه مصالحی مانند ستونهای فلزی، دیوار و سقفهای بتنی و سقف عرشه فولادی به کار رفتهاند.
منبع عکس: وبسایت ساختمان آنلاین؛ عکاس: نامشخص
آیا شما تجربه زندگی یا بازدید از برجهای معرفی شده را دارید؟ خوشحال میشویم تجربههای خود را با همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: وبسایت مای سفر؛ عکاس: نامشخص
دیدگاه