مراحل قدم به قدم سوار شدن به هواپیما برای پروازهای خارجی
برای سوار شدن به هواپیما در پروازهای خارجی باید مراحل متفاوتی را در مقایسه با پروازهای داخلی طی کنید. در این مطلب به این مراحل پرداختهایم.
سلب مسئولیت: تحریریه کجارو در تهیه این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد
تشریفات چندساعته سوار شدن به هواپیما برای پرواز خارجی در فرودگاه بینالمللی برای اکثر مسافران پیچیده، وقتگیر و همراه با نگرانی و دلشوره است، مگر برای افرادی که بعد از بارها سفر خارجی، این مراحل را از بر شدهاند. اگر اولین تجربه پرواز به خارج از کشور را پیش رو دارید، شما مخاطب ما در این مقاله هستید. همراهمان باشید تا با مرور قدم به قدم مراحل سوارشدن به هواپیما برای پروازهای خارجی، این دلنگرانی را کمتر کنیم.
مرحله اول: خرید بلیط هواپیما خارجی و حضور در فرودگاه
مهمترین مرحله خرید بلیط پرواز خارجی است که در ایدئالترین حالت فرض میکنیم از قبل بهصورت آنلاین رزرو کردهاید. اگر هم نکردهاید مشکلی نیست. دفاتر شرکتهای هواپیمایی در فرودگاه آماده فروش بلیط به مسافران لحظهآخری هستند. البته در این صورت، احتمال آنکه بلیط پرواز مدنظرتان تمام شده باشد، زیاد است! به همین خاطر، پیشنهاد میکنیم بلیط پرواز را حتما چند هفته قبل از سفر از طریق پلتفرمهای آنلاین رزرو کنید.
زمان حضور در فرودگاه برای پرواز خارجی
برای پرواز خارجی دستکم ۳ ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه حاضر شوید. اگر اولین تجربه سفرتان به خارج از کشور است، هرچه زودتر بیایید، فرصت بیشتری برای آشنایی با محیط و گذراندن مراحل چکاین دارید. گیت کارت پرواز ۴۵ دقیقه قبل از پرواز بسته میشود و برای مسافرانی که دیر میرسند، امکان عبور از گیت وجود ندارد. حتی ممکن است برنامه پرواز خارجی بهدلیل شرایط جوی تغییر کند که در این صورت با حضور زودتر از موعد در فرودگاه، سریعتر از برنامه جدید پرواز مطلع خواهید شد.
مرحله دوم: پرداخت عوارض خروج از کشور!
قبل از روز پرواز با مراجعه به سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور سداد، عوارض را بپردازید تا روز سفر راحتتر باشید. مبلغ این عوارض با توجه به تعداد دفعات سفر در طول سال، برای مسافران سفراولی، سفردومی و سفرسومی متفاوت است. اگر عوارض را قبلا پرداخت نکردهاید، در سالن فرودگاه به دستگاه مخصوص پرداخت عوارض مراجعه کنید، هزینه را بپردازید و قبض پرداختی را تحویل بگیرید. این قبض را تا آخرین مرحله قبل از نشستن در هواپیما نزد خود نگه دارید.
مرحله سوم: مراجعه به گیت بازرسی امنیتی
این اولین مرحله بازرسی امنیتی در فرودگاه است و طی آن، تمام چمدانها، بار کابین، لوازم الکترونیکی و حتی خود فرد بازرسی امنیتی میشوند. لوازم کوچک مثل کیفدستی و موبایل را داخل سبد بگذارید، چمدان را از ریل عبور دهید و خودتان از درب امنیتی عبور کنید. اگر هیچ مشکلی وجود نداشت، آنسوی گیت بازرسی بایستید، لوازمتان را بردارید و وارد سالن ترانزیت فرودگاه شوید.
مرحله چهارم: پیداکردن کانتر شرکت هواپیمایی و دریافت کارت پرواز
آنطرف گیت بازرسی بایستید و چمدانهای خود را تحویل بگیرید. حالا نوبت پیداکردن کانتر شرکت هواپیمایی است که از آن بلیط هواپیما خارجی خریدهاید. تابلوها را بخوانید، صف ایرلاین خود را بیابید و زمانی که نوبتتان شد، پاسپورت، شماره ملی و شماره پرواز مندرج روی بلیط را به مسئول کانتر ارائه دهید. در این مرحله بار شما وزن میشود، تگ میخورد و اصطلاحا چکاین میشود. پس از تایید وزن بار یا دریافت جریمه اضافهبار، چمدانهای خود را تحویل میدهید و کارت پرواز را تحویل میگیرید.
مرحله پنجم: مراجعه به گیت کنترل گذرنامه
در مرحله بعد باید پاسپورت به دست، بهسمت گیتهای کنترل گذرنامه بروید. پاسپورت، رسید پرداخت عوارض خروج از کشور و کارت پرواز را در اختیار افسر اداره گذرنامه بگذارید. مأمور گیت مهر خروج را روی پاسپورت درج و صلاحیتتان برای ورود به هواپیما را تایید میکند.
مرحله ششم: دریافت ارز مسافرتی
اگر درخواست ارز را ظرف حداکثر ۴ روز قبل از پرواز در سامانه «بله» انجام دادهاید و شناسه فروش دارید، بعد از تحویل چمدانها و دریافت کارت پرواز بهسمت دستگاه خودپرداز تحویل ارز بروید و با ورود اطلاعات هویتی و شناسه فروشی که در اختیار دارید، ارز خود را تحویل بگیرید. مبلغ این ارز برای سفر سیاحتی خارجی معادل ۵۰۰ دلار در سال برای هر مسافر است.
مرحله هفتم: بازرسی نهایی بار کابین و بازرسی فیزیکی
چمدانها را که در مرحله سوم تحویل دادهاید، این مرحله نوبت به بازرسی وسایلی میرسد که میخواهید داخل کابین هواپیما ببرید. اگر کیفدستی، کولهپشتی یا ساک همراه دارید، روی نقاله بگذارید تا از گیت رد شود. تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکتان را نیز باید از گیت بازرسی نهایی عبور دهید. خودتان هم بازرسی بدنی میشوید و از درب امنیتی بهسمت سالن استراحت عبور میکنید.
مرحله هشتم: انتظار در سالن استراحت تا بازشدن گیت پرواز
با عبور از آخرین گیت بازرسی وارد سالن استراحت میشوید. این سالن محل انتظار مسافران تا زمان بازشدن گیت پرواز است. هرچقدر نزدیکتر به گیت پرواز خود باشید، بعد از اعلام بازشدن گیتها، سریعتر میتوانید کارت پرواز را تحویل بدهید و از گیت بگذرید. در سالن استراحت چند کافه و فروشگاه سوغاتی و چرمفروشی هست که میتوانید تا زمان بازشدن گیت پرواز با آنها سرگرم شوید.
مرحله نهم: ارائه کارت پرواز و عبور از گیت
آخرین مرحلهای که در فضای داخلی فرودگاه میگذرانید، عبور از گیت پرواز است. روی بلیط پرواز خارجی که تهیه کردهاید، کدی وجود دارد که در این مرحله بهکارتان میآید. زمانی که گیت مربوط به پرواز شما باز شد، کارت پرواز و گذرنامه را در اختیار مسئول گیت میگذارید. پس از بررسی و تایید اطلاعات، گیت باز و اجازه سوارشدن به هواپیما صادر میشود. مامور پرواز تکهای از کارت پرواز را به شما برمیگرداند که همراهداشتن آن برای ورود به هواپیما و تحویل بار در مقصد لازم است.
مرحله دهم: نشستن در اتوبوس و حرکت بهسوی هواپیما
در فرودگاه بینالمللی امام خمینی، بعد از عبور از گیت و پایینآمدن از پلههای ساختمان، خدمه شما را بهطرف اتوبوسی هدایت میکنند که وظیفهاش جابهجایی مسافران تا پای هواپیما است.
مرحله آخر: نشستن روی صندلی هواپیما
پای پلکان هواپیما از اتوبوس خارج میشوید. بالای پلهها، کادر پرواز آماده خوشآمدگویی به شما هستند. با نشاندادن تکه کارت پرواز به مهماندار هواپیما، صندلیتان را پیدا کنید و روی آن بنشینید، چشمانتان را ببندید و مابقی سفر را به خلبان و کادر پرواز بسپارید.
سخن پایانی
امیدواریم بعد از خواندن این مقاله دقیقا بدانید برای سوارشدن به هواپیما در فرودگاه بینالمللی چه کارهایی باید انجام دهید. عبور از گیت، دریافت کارت پرواز، تحویل بار و دیگر مراحلی که باید برای ورود به سالن تزانزیت انجام داد. روز پرواز دستکم ۳ ساعت برای این تشریفات وقت بگذارید تا با آرامش خاطر این مراحل را سپری کنید و از اولین پرواز خود به مقصدی دوردست، خاطرهای دلچسب بسازید.
اگر تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشویم نظر ارزشمندتان را در بخش دیدگاهها بخوانیم.
دیدگاه