کشف نام رامسس دوم در بقایای معبد رامسیوم مصر

دوشنبه 24 فروردین 1405 - 19:00
مطالعه 2 دقیقه
کشف نام رامسس دوم
تیم تحقیقاتی مشترک کره و مصر، نام رامسس دوم را در هیروگلیف‌های معبد رامسیوم در لوکسور کشف کرد.

به نقل از هریتیج‌دیلی؛ یک تیم تحقیقاتی مشترک کره‌ای در لوکسور، هیروگلیف‌هایی حاوی نام رامسس دوم را در بقایای معبد رامسیوم کشف کرده است. این کشف در جریان بررسی‌های میدانی سال ۲۰۲۵ توسط محققان سازمان میراث فرهنگی کره (KHS) و دانشگاه ملی میراث کره انجام شد.

این تیم در حال بررسی منطقه اطراف ستون فرو ریخته معبد بود که کاروتوشی حکاکی شده – قاب بیضی شکل حاوی هیروگلیف‌هایی برای نمایش نام سلطنتی فرعون – را یافتند. کاروتوش‌ها ارتباط نزدیکی با هویت و زمان‌شناسی سلطنتی دارند و می‌توانند به تعیین دقیق تاریخ ساخت یا کتیبه کمک کنند. در این مورد، وجود کاروتوش رامسس دوم فعالیت مرتبط با یکی از برجسته‌ترین فراعنه مصر را در این بخش از سایت تایید می‌کند.

معبد رامسیوم در قرن ۱۳ پیش از میلاد ساخته شد و معبدی بود که پس از مرگ پادشاه، مراسمی برای بزرگداشت او در آن برگزار می‌شد. بخش زیادی از مجموعه در طول زمان آسیب دیده است و ستون ورودی آن مدت‌ها پیش فرو ریخته است. در حال حاضر، تمرکز اصلی بر مستندسازی و تثبیت بقایای موجود قبل از هرگونه بازسازی است.

علاوه بر کاروتوش، تیم بخشی از یک عنصر معماری با حکاکی نام مکانی را که قبلاً ثبت نشده بود شناسایی کرد. محققان پیشنهاد می‌کنند این مورد ممکن است به سرزمین‌های مرتبط با سلطنت رامسس دوم مربوط باشد و سرنخی برای مطالعه بیشتر دامنه نفوذ او ارائه دهد.

این پروژه بخشی از همکاری مداوم بین موسسات کره‌ای و شورای عالی عتیقه‌شناسی مصر است که در سال ۲۰۲۳ آغاز شد. این کار پس از گفتگوهای بین رئیس‌جمهور مصر عبدالفتاح السیسی و رئیس‌جمهور سابق کره جنوبی مون جه این آغاز شد.

در حال حاضر، مقدمات فاز بعدی حفاظت برداشته می‌شود. یک سازه داربست موقت بالای منطقه ستون نصب می‌شود تا بقایا را در برابر عوامل جوی محافظت کند و امکان انجام کارهای مرمتی دقیق را فراهم آورد. طبق گفته KHS، این اولین بار است که از چنین سیستم حفاظتی در سایت مصری به این روش استفاده می‌شود.

نظرات