خنثی‌سازی گروگان‌گیری در پرواز تهران به مشهد؛ تهدید بمب‌گذاری پروازها در روزهای اخیر

چهارشنبه 3 دی 1404 - 11:05
مطالعه 3 دقیقه
گروگان‌گیری در هواپیما
فرمانده سپاه حفاظت هوایی از خنثی‌سازی گروگان‌گیری در پرواز تهران به مشهد و تهدید بمب‌گذاری پروازها در روزهای اخیر خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی به مناسبت چهل‌ویکمین سالروز فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر استقرار سپاه در فرودگاه جهت برقراری امنیت پروازها و تأسیس حفاظت پرواز، با حضور سردار سرتیپ دوم هادی ملانوری، فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی، برگزار شد.

سردار ملانوری گفت:

حضرت امام در سال‌های پایانی عمر خود تأکید فرمودند که با توجه به اقدامات سپاه پاسداران در مقابله با هواپیما‌ربایان، سپاه مسئول حفاظت از صنعت هواپیمایی است. فرمان دقیق رهبری در اواخر دهه شصت این بود که سپاه پاسداران مسئولیت دارد برای مقابله با هواپیما‌ربایی و تهدیداتی که علیه صنعت هوانوردی وجود دارد، اقدام نماید. امروز در صنعت هوانوردی، تکلیف مقابله با هواپیما‌ربایی بر عهده ماست و امیدواریم همچون ۴۱ سال گذشته، با دعای خیر امام راحل عظیم‌الشأن و دعای خیر رهبری و مردم شریف ایران، بتوانیم به‌طور صددرصد در این مأموریت شبانه‌روزی موفق عمل کنیم.

فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی گفت:

چند روزی در خرداد ۱۴۰۴، به دلیل اینکه هواپیماهای ما روی زمین بودند، عزیزان در زمین مشغول دفاع بودند، اما به‌غیر از این چند روز، در ۴۱ سال گذشته در آسمان بودند و به‌طور تقریبی ۵۰۰ پرواز در روز انجام می‌شود و فعالیت‌ها در ۶۷ فرودگاه عملیاتی کشور ادامه داشته است.

وی افزود:

این کارِ چک و بازرسی با توجه به اهمیتی که دارد، با گروه‌های مختلف در ارتباط است، اما تمامی افراد با وجود تمام تفاوت‌ها مورد بازرسی دقیق قرار می‌گیرند. مورد خاصی که می‌توانیم به‌عنوان تهدید مطرح کنیم، در اواسط آبان گذشته در مسیر تهران به مشهد بود؛ شخصی که از قدرت بدنی مناسبی برخوردار بود، قصد خلع سلاح سرتیم گارد امنیت پرواز را داشت و اشاره‌ای هم به تصمیم خود برای گروگانگیری در این مسیر مطرح کرده بود. موارد متعددی داشتیم که این مورد هم توسط همکاران بنده خنثی شد و بدون اینکه مشکلی ایجاد شود این پرواز به سلامت در مشهد فرود آمد. تهدیداتی هم مبنی بر بمب‌گذاری و موضوعات اینچنینی هم در روزها و ماه‌های گذشته داشتیم که آن هم با تدابیر همکاران بنده، به مشکل خاصی برخورد نکردیم.

سردار ملانوری اضافه کرد:

اقداماتی در سال‌های گذشته انجام شده که اسباب پیشگیری بوده است. ابزار و لوازمی مانند دستگاه‌های ایکس‌ری و دستگاه‌های کمک‌بازرسی را پیگیری می‌کنیم و بخشی تأمین شده است. مشکلاتی که در واردات برخی تجهیزات داریم، به دلیل تحریم‌هاست و در حال برطرف کردن آن هستیم، اما مشکل خاصی نداریم. مشکلاتی وجود داشته که نیروهای سپاه از فناوری صنعت هوانوردی عقب بمانند، اما این مشکلات برطرف شده است.

وی در رابطه با همکاری با وزارت راه و اتفاقی که اخیراً در یکی از فرودگاه‌ها برای خانم صادق، وزیر راه و شهرسازی، رخ داده بود، گفت:

نیروهای ما صادقانه و به‌طور جدی در حال انجام فعالیت‌ها هستند و همکاری سپاه با تمام مراجع و نقش‌آفرینان در حوزه صنعت هوانوردی، یعنی برادران ناجا، واجا و حراست‌ها، در بهترین شرایط قرار دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که بعد از حمله رژیم صهیونیستی چه تغییراتی صورت گرفته است، تصریح کرد:

بعد از جنگ تحمیلی خرداد ۱۴۰۴ که به واسطه همه مستکبرین عالم و با حضور رژیم صهیونیستی انجام شد، با وجود همه هزینه‌ها، شهادت عزیزانمان باعث شد که همه نیروها نقاط ضعف خود را برطرف کنند.

فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی گفت:

ما هم در تلاش بودیم برای ارتقای سطح دانش اقداماتی انجام دهیم. در روز دوم جنگ، با پیگیری‌های جدی، حدود ۸۰ فروند هواپیما از مناطق جنوب تهران برای پراکندگی به سایر نقاط ایران اعزام شدند. ما در این جنگ شکستی نداشتیم و بعد از این آتش‌بس نمایشی، فوری پروازهای ما آغاز شد.

نظرات