کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

کشف عجیب چهره‌ چوبی یک انسان از اعماق دریاچه‌

شنبه 21 تیر 1404 - 12:01
مطالعه 2 دقیقه
کشف چهره چوبی انسان در لهستان
باستان‌شناسان موفق به کشف چشمگیری از دریاچه‌ای در لهستان شدند.

باستان شناسان دانشگاه نیکولاس کوپرنیک (Nicolaus Copernicus University) در آب‌های دریاچه لِدنیتسا (Lake Lednica) در منطقه‌ای میان شهرهای پوزنان و گنیزنو در لهستان یک تیر چوبی کنده‌کاری شده عجیب کشف کردند.

آن‌ها در جریان کاوش‌های باستان‌شناسی، تیر چوبی کنده‌کاری‌شده‌ای از چوب بلوط را کشف کردند که نقش چهره‌ی انسانی بر روی آن حک شده است. بر اساس بررسی‌های اولیه، این اثر به حدود سال ۹۶۷ میلادی در دوره اوایل قرون وسطی تعلق دارد.

به گفته پژوهشگران، این تیر بخشی از استحکامات دفاعی یک دژ قرون وسطایی (gród) بوده که در جزیره‌ی اُستروف لدنیتسکی (Ostrów Lednicki) در مرکز این دریاچه ساخته شده بود.

جزیره اُستروف لدنیتسکی به عنوان یکی از مراکز اصلی خاندان «پیاست» – نخستین دودمان پادشاهی ثبت‌شده در تاریخ لهستان – شناخته می‌شود. پیش‌تر در این جزیره بقایای یک کاخ (palatium)، کلیسا، نمازخانه و یک پایگاه نظامی بزرگ شناسایی شده بود.

همچنین گمان می‌رود این مکان محل غسل تعمید تاریخی لهستان باشد؛ جایی که «میشکو یکم» (Mieszko I)، بنیان‌گذار نخستین دولت یکپارچه لهستان، در سال ۹۶۶ میلادی مسیحیت را پذیرفت.

بر اساس تحلیل‌های انجام‌شده، این تیر چوبی احتمالا به‌عنوان یک قطعه اتصالی (مانند قلاب) برای اتصال بخش‌های مختلف دیوارهای دژ به‌کار می‌رفته و چهره کنده‌کاری‌شده‌ی آن رو به دریاچه قرار داشته است. این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از بار معنایی یا نمادین آن باشد.

باستان‌شناسان معتقدند این چهره ممکن است نماد یک نگهبان یا روح محافظ باشد که با باورهای سنتی مردم درباره‌ی موجودات ساکن در آب‌ها در ارتباط است. اگرچه نمونه‌هایی مشابه از چنین چهره‌های انسان‌واره (انسان‌نمای) در مناطقی مانند وولین (Wolin) کشف شده‌اند، اما این‌گونه آثار در جهان اسلاوی بسیار نادر به شمار می‌روند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات