گنج ۲۰۰۰ ساله در دل دریا؛ کشف شگفتانگیز کشتی باستانی در ترکیه
کشتی باستانی کشفشده در سواحل آدراسان ترکیه، محمولهای از اشیای سرامیکی را در خود جای داده است. این کشتی که در عمق حدود ۴۶ متر قرار دارد، شامل تعداد زیادی کاسه، بشقاب و کوزه است که همگی دستنخورده و در جای اصلی خود باقی ماندهاند.
بر اساس گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، آثار سرامیکی بهگونهای با خاک رس پوشانده شدهاند که جزئیات ظریف و تزئینات زیبای آنها را بهخوبی حفظ کرده است؛ حتی پس از بیش از ۲,۰۰۰ سال قرار گرفتن در بستر دریا.
این کشف، فرصتی بیسابقه برای مطالعه تجارت و کالاهای مصرفی دوره روم باستان بهویژه از دیدگاه تولید انبوه و بستهبندی فراهم میکند.
حفاری این کشتی بخشی از پروژه چهار ساله «میراثی برای آینده» است که به هدف نقشهبرداری و مستندسازی میراث باستانشناسی ترکیه اجرا میشود. تا کنون بیش از ۴۰۰ محل غرقشده بین شهر «پاتارا» در غرب و «مرسین» در شرق ثبت شدهاند؛ این امر نشاندهنده مسیر تجاری گسترده و فعالی در منطقه مدیترانه ترکیه است.
بر اساس اظهارات وزیر فرهنگ، «محمد نوری ارسوی»، این آثار هماکنون در آزمایشگاههای منطقهای مرمت و حفاظت ترکیه نگهداری میشوند. او تاکید کرده که هر کشتی غرقشده پنجرهای تازه به گذشته باز میکند.
بخشی از اشیای سالم کشفشده در این کشتی قرار است در موزه جدیدی با تمرکز بر باستانشناسی زیرآبی در منطقه ایمدیروس (کمر) به نمایش گذاشته شوند.