کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

وزیر میراث فرهنگی: هر سال باید ۱۰۰ هتل افتتاح کنیم!

سه‌شنبه 13 خرداد 1404 - 18:38
مطالعه 3 دقیقه
نشست خبری وزیر میراث و گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تمرکز دولت بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری خبر داد.
تبلیغات

سیدرضا صالحی‌امیری، در نشست خبری خود بر برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری تاکید کرد و اظهار داشت:

برای رسیدن به هدف ۹۰۰ هزار تخت اقامتی تا پنج سال آینده، باید سالانه ۱۰۰ هتل جدید در کشور افتتاح شود. تحقق این اهداف جز با رفع موانع و ارائه مشوق‌های اثربخش ممکن نیست. سرمایه‌گذاری، نیاز نخست توسعه زیرساخت‌هاست و بدون آن، گردشگری در ایران امکان ادامه حیات ندارد. این سرمایه‌گذاری‌ها باید متناسب با نیازهای منطقه‌ای و با الگوی توزیع عادلانه انجام شود.

وزیر میراث فرهنگی از تصویب مشوق‌ها مهم در دولت طی سه‌ماهه اخیر خبر داد و گفت:

از جمله مهم‌ترین این مشوق‌ها، معافیت واردات تجهیزات مورد نیاز هتل‌ها با عوارض و گمرکی صفر است؛ این شامل تجهیزات تخصصی، خودروها، و حتی کشتی‌های کروز می‌شود.

او با اشاره به اهمیت ادغام گردشگری با ساختارهای اقتصادی با اشاره به سیاست جدید دولت برای ترویج مجتمع‌های ترکیبی عنوان کرد:

سرمایه‌گذار می‌تواند در یک زمین، پروژه تجاری و اداری احداث کند و در همان مجموعه، هتل بسازد تا بازگشت سرمایه با صرفه اقتصادی بیشتری همراه باشد. این مدل در جهان رایج است و ایران نیز وارد این مسیر خواهد شد.

به گفته صالحی امیری، در حوزه مشوق‌های مالی، معافیت عوارض تا ۸۰ درصد برای ایجاد زیرساخت‌های گردشگری به تصویب رسیده و در برخی کلان‌شهرها نظیر تهران، اصفهان و تبریز این معافیت به ۱۰۰ درصد می‌رسد. همچنین، تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به کاربری گردشگری که پیش‌تر مشمول عوارض سنگین بود، از این پس از معافیت کامل برخوردار خواهد بود.

وزیر میراث فرهنگی همچنین بر اهمیت ورود گردشگران خارجی تاکید کرد و گفت:

توسعه زیرساخت‌ها وقتی معنا پیدا می‌کند که گردشگر به کشور وارد شود. در همین راستا، دیپلماسی فعال گردشگری را در دستور کار قرار داده‌ایم. نقطه شروع این سیاست با کشور تاجیکستان بود. در قالب تفاهم‌نامه‌ای با مقامات این کشور، لغو روادید میان تمامی شهرهای دو کشور اجرایی شد و هدف‌گذاری ما رسیدن به عدد ۱۰۰ هزار گردشگر تاجیک است. ایرلاین‌های دو کشور نیز در این مسیر فعال شده‌اند.

به گفته صالحی امیری، گام بعدی با هدف احیای گردشگری ورودی از آذربایجان برداشته شده است. او گفت:

در سال‌های اخیر شاهد افت شدید در ورود گردشگران آذربایجانی بودیم. هدف ما اعتمادسازی دوباره و ایجاد چارچوب‌های جدید همکاری است که در دیدار اخیر روسای جمهوری دو کشور، توافق‌های مهمی در این زمینه حاصل شد.

در ادامه، وزیر میراث فرهنگی با اشاره به همکاری‌های در دست پیگیری با ترکیه، گفت:

از ترکیه خواسته‌ایم توازن در گردشگر ورودی و خروجی میان دو کشور ایجاد شود.

او افزود:

در حال حاضر میزان گردشگر ورودی و خروجی بین ایران و عراق تقریبا برابر است و تلاش می‌کنیم این مدل متوازن را در روابط با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس نیز پیاده کنیم.

در بخش دیگری از این نشست، وزیر از تصویب امکان ایجاد تأسیسات گردشگری در حریم سدها، رودخانه‌ها و منابع آبی کشور با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی خبر داد و گفت:

این مصوبه، فرصت مهمی برای توسعه طبیعت‌گردی و اکوتوریسم در کشور فراهم می‌کند.

صالحی امیری همچنین از پیوستن کشتی کروز گردشگری به بنادر جنوب کشور خبر داد و اعلام کرد:

در شمال کشور نیز یک کشتی کروز توسط بخش خصوصی خریداری شده و به بندر نکا رسیده است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه به پرسش‌هایی درباره حواشی و شایعات مطرح‌شده پیرامون تعرض به محدوده تمدنی و تاریخی «کنار صندل» در شهرستان جیرفت پاسخ داد و با رویکردی شفاف و صریح، ابعاد موضوع را تبیین کرد و گفت:

موضع رسمی وزارتخانه مخالفت صریح و بدون اغماض با هرگونه ساخت‌وساز و مداخله عمرانی در حرایم آثار تاریخی، از جمله مجموعه کنار صندل بوده و خواهد بود. در این مورد خاص نیز نه‌تنها هیچ‌گونه فعالیت مجاز اعلام نشده، بلکه اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته است.

صالحی‌امیری همچنین از اجرای طرحی راهبردی برای نجات «موزه قرآن» از وضعیت رکود و تعطیلی خبر داد و گفت:

این موزه به‌عنوان یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های نسخ خطی و آثار فاخر قرآنی کشور، طی سالیان اخیر در معرض فراموشی قرار گرفته بود. با بررسی‌های دقیق کارشناسی، تصمیم گرفتیم آن را به مکان جدیدی منتقل کنیم تا دسترسی پژوهشگران و علاقه‌مندان تسهیل شود. به‌طور موقت، کلیه نسخ خطی و اسناد موزه قرآن به موزه آب انتقال یافت تا زمینه برای آماده‌سازی بنایی درخور شأن قرآن کریم با استانداردهای نوین موزه‌داری فراهم شود. هدف ما، احیای کارکرد تمدنی و اجتماعی این موزه است، نه صرفاً بازگشایی فیزیکی یک بنا.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات