رویکرد سازمان میراث و گردشگری در مورد بناهای تاریخی
بر اساس گزارش معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با انجام اقدامات لازم حفاظتی و تبدیل برخی بناهای تاریخی به جاذبههای گردشگری درآمدزا این بناها بهتر حفظ میشود.
تبلیغات
مسعود سلطانیفر در بازدید از ارگ نهچیر شهرستان مبارکه در غرب اصفهان گفت:
رویکرد ما این است که همانند بسیاری از کشورهایی که سابقه تاریخی و تمدنی دارند، با استفاده از منابع بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی و شهرداریها کار مرمت، بازسازی و بهرهبرداری بخشی از اماکن تاریخی را انجام دهیم.
وی رویکرد اول در ارتباط با این بناها را حفظ و مرمت آنها دانست و گفت:
رویکرد دوم این است که این اماکن به یک جاذبه گردشگری و سپس به بنگاهی اقتصادی برای ایجاد اشتغال و تامین معیشت مردم تبدیل شود.
سلطانیفر با بیان اینکه بناهای تاریخی که ثبت ملی شده این قابلیت را دارند که بخشخصوصی یا شهرداریها در آنها سرمایهگذاری کنند و به مراکز اقامتی و پذیرایی و فرهنگی تبدیل شوند، گفت:
از حدود دو سال قبل با تاکید رئیسجمهوری به این روند سرعت دادیم و ارگ نهچیر مبارکه هم یکی از این بناهاست که با زیربنای حدود ۱۶ هزار متر مربع، از بزرگترین ارگهای کشور محسوب میشود و هشت مجموعه مستقل را داخل خود جای داده است. این مجموعه با توجه به وسعت زیاد و شرایط خوبی که دارد به یکی از بهترین جاذبههای گردشگری تبدیل خواهد شد.
سلطانیفر تاکید کرد:
فعالیتهای شهرداری مبارکه در تملک و مرمت ارگ نهچیر میتواند الگوی خوبی برای سایر شهرداریهای کشور باشد.
قلعه نهچیر مبارکه در قسمت جنوب شرقی این شهر قرار گرفته و دارای عمارتها، دالانها و حیاطهای زیبا با معماری سنتی است. این بنا در زمان شاه صفیالدین مرکز یک شکارگاه بوده و ستونهای سنگی آن برای ساختمان حمام آماده شده و هنوز پابرجاست. منبع: دنیای اقتصاد
عکس کاور از میراث خبر (عکاس: نامشخص)
داغترین مطالب روز