کشف سکههای مغولی با زبان فارسی در هند؛ کارگران در سرقت سکهها ناکام ماندند
کارگران یک پروژه در سرقت سکههای مغولی کشف شده، ناکام ماندند.
تعدادی سکه از دوره مغول اخیرا توسط کارگران ساختمانی در چوابارا، واقع در ایالت اوتار پرادش هند، کشف شده است.
در ابتدا، کارگران قصد داشتند این گنجینه را بین خود تقسیم کنند؛ اما با گسترش خبر، محل کشف به سرعت پر از جویندگان گنج مشتاق شد. این موضوع وقتی توجه مقامات محلی را جلب کرد، گنجینه را مصادره و باستانشناسان از دپارتمان باستانشناسی محلی را مطلع کردند.
گنجینه شامل ۴۹ سکه از دوره مغول (۱۵۲۶-۱۸۵۷ میلادی) است. امپراتوری مغول در اوج خود از شمال افغانستان تا فلات دکن در جنوب هند گسترده بود.
برخی از سکهها دارای نوشتههایی به زبان فارسی هستند. فارسی یکی از زبانهای رسمی در امپراتوری مغول بود و مغول در واقع شکل هند-فارسی مغول است. این امپراتوری توسط بابر در سال ۱۵۲۶ میلادی تاسیس شد که خود از طرف پدر و مادر بهترتیب از نسل تیمور و چنگیز خان بود.
گنجینه هنوز توسط باستانشناسان بررسی نشده است؛ اما برخی از سکهها دارای نوشتههایی هستند که به میرزا شهابالدین محمد خرم، معروف به شاه جهان اول، پنجمین امپراتور مغول که از سال ۱۶۲۸ تا ۱۶۵۸ حکومت میکرد، اشاره دارد. چندین سکه نیز به میرزا ناصرالدین محمد شاه، معروف به محمد شاه، سیزدهمین امپراتور مغول که از سال ۱۷۱۹ تا ۱۷۴۸ حکومت میکرد، اشاره دارد.
به گفته مقامات، سکهها برای نگهداری امن در خزانه ایستگاه پلیس فاتحپور قرار خواهند گرفت و سپس توسط دپارتمان باستانشناسی برای بررسی بازپس گرفته خواهند شد.
دیدگاه