کشف مقبرهای خاص در مصر؛ رازهای دفن خانوادگی در گورستان باستانی
مقبرهای با ۱۱ دفن خانوادگی در مصر کشف شد.
باستانشناسان یک مقبره در گورستان جنوب «العساسیف» در کرانه غربی اقصر مصر کشف کردهاند. این مقبره در نزدیکی معبد حتشپسوت قرار دارد و به دوران پادشاهی میانه (۱۹۳۸-۱۶۳۰ قبل از میلاد) برمیگردد. به گفته دکتر «النا پیشیکووا» از پروژه حفاظت جنوب العساسیف، این اولین نمونه از این دوره بوده که تاکنون در این گورستان کشف شده است.
در داخل مقبره، بقایای تابوتهایی حاوی دفنهای مردان، زنان و کودکان یافت شده که نشان میدهد این مکان به چندین نسل از یک خانواده تعلق داشته است. این دفنها بهدلیل سیلاب آسیب زیادی دیدهاند و بیشتر تابوتهای چوبی و پارچههای کتانی که در فرایند مومیاییسازی استفاده میشدند، تخریب شدهاند.
کاوشهای همچنین اشیای باارزشی مانند گردنبندهایی با سنگهای نیمهقیمتی، دستبندها، حلقهها، چینیهای لعابدار به رنگ سبز آبی و سنگهای نقاشی شده با طرحهای پیچیده از اسبهای آبی، شاهینها و موتیفهای مار را آشکار کردهاند.
همچنین یک تندیس نادر فیروزهای لعابدار، دو آینه مسی - یکی با دستهای بهشکل نیلوفر و دیگری با تصویر هاتور (یکی از خدایان آسمانی مصر باستان) و یک گردنبند منحصربهفرد با مهرههای استوانهای آمتیست و عقیق که سر یک اسب آبی حکاکی شده را احاطه کردهاند، کشف شده است.
در بیانیه پروژه حفاظت جنوب العساسیف آمده:
این کشف مهم به درک ما از آیینها و رسوم دفن در گورستان تبانی در دوره پادشاهی میانه کمک میکند و مجموعهای زیبا از جواهرات هنری ساخته شده را به نمایش میگذارد که بهخوبی حفظ شدهاند. اکتشاف بیشتر دفنهای دوره پادشاهی میانه در گورستان جنوب آساسیف، تحقیقات جاری ما در مورد تأثیرات این دوره بر هنر و آیینهای تدفین دوره بیستوپنجم را بهطور قابلتوجهی پیش خواهد برد.
گفتنی است که اقصر یکی از مراکز تاریخی سرشناس مصر به شمار میرود.
دیدگاه