سالوادور دالی و سهراب سپهری در موزه فرش؛ گلکاری حوض موزه جمع شد
نمایشگاه «باغ، دروازه بهشت» با آثار موزهای متفاوت در موزه فرش برپا میشود.
نمایشگاه باغ، دروازه بهشت با نمایش آثار موزههای مختلف با هدف بازنمایی باغ های ایرانی از روز ۲۰ مهر تا ۲۸ آبان در موزه فرش برگزار میشود.
محمدجواد اینانلو، مدیر موزه فرش در نشست خبری نمایشگاه «باغ، دروازه بهشت» اظهار داشت:
دو قالی در موزه فرش منشا برپایی یک نمایشگاه شدند. یک قالی اصفهان با اسم دروازه بهشت با قدمت ۱۲۰ سال و یک قالی به اسم باغ که تنها یک چهارمش در موزه فرش است و باقی آن در موزههای کشورهای دیگر نگهداری میشود. با این سر خط همزمان با بیست مهر ماه، روز باغ ایرانی ۳۰ اثر از ۳۰ هنرمند بههمراه فرشها تحت عنوان نمایشگاه باغ دروازه بهشت در موزه فرش ایران برپا میشود تا ۲۸ آبان ماه ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به آثار این نمایشگاه عنوان کرد:
آثار این نمایشگاه در ۱۵ سر فصل از تکنیکهای مختلف مانند سرامیک، نگارگری، مجسمهسازی، آینهکاری و کلاژ پلاستیکهای بازیافتی خواهد بود. هدف اصلی از کنار هم قرار دادن تکنیکهای مختلف، خلق یک اثر جدید است. فرش نیز خود به ذاته حاصل از چندین تکنیک است. همچنین هشت کارگاه در طول این کارگاهها برگزار خواهد شد.
رئیس موزه فرش درباره آثار مهمان این نمایشگاه گفت:
فرش محور اصلی این نمایشگاه است و آثار سرشناسی از سالوادر دالی، سهراب سپهری، کامران دیبا از موزههای آبگینه، رضا عباسی، هنرهای معاصر، سعدآباد و گلستان برای این نمایشگاه مهمان موزه فرش خواهند بود.
اینانلو با تاکید به نیاز برای ترویج فرش اظهار داشت:
بهرهگیری از هنر سینما در کنار فرش یکی از اقدامات ترویجی است. در سالهای قبل به همت مرکز ملی فرش قراردادی با ۱۵ کارگردان مطرح برای ساخت ۱۵ فیلم درباره فرش بسته شد؛ اما مسکوت مانده است. قصد داریم این اتفاق را در قالب فیلم و فرش ادامه بدهیم. فردا تفاهمنامه جشنواره فیلم و فرش منعقد خواهد شد و پس از آن برای تولید آثار فراخوان خواهیم داد.
او با اشاره به عملیات عمرانی در موزه گفت:
از اسفند چند فعالیت عمرانی در موزه فرش رخ داده است. مخزن موضوع با توجه به تعداد فرشها نیاز به توسعه داشت. کفراژ (مخزن نگهداری فرش) اضافه کردیم. همه آثار در کفراژ قرار دارد. طراحی این مخزن بهشکل وکیوم است که هیچ منفذ ورودی برای آلودگی نباشد. برای همه فرشها مخزن دربسته داریم. سیستم اعلان حریق موزه فرش بهروز شده است. سیستم قبلی بهدرستی کار نمیکرد و نیاز به بهروزرسانی بود و حالا تمام اماکن موزه به این سیستم اعلام حریق تجهیز شده است. در زمینه اطفای حریق نیز به مواد تخصصی نیاز داریم و این سیستم هم بهروزرسانی شده است.
مدیر موزه فرش همچنین به بازسازی حوضهای ورودی موزه اشاره کرد و افزود:
از ۳۱ مرداد پروژه مرمت حوضها شروع شده است. مرحله به مرحله پیش رفتیم تا بدنه اصلی حوضها تخریب نشود. بر این اساس قرار شد که کف را برداریم و سیستم آب را مرمت کنیم. امروز متوجه شدیم که یکی از حوضها از داخل بدنه نشتی دارد و باید آن را اصلاح کنیم؛ اما ۶ حوض دیگر بهخوبی در حال کار است.
او با اشاره به برنامههای دیگر برای ساماندهی موزه ادامه داد:
برنامه بعدی ما ورود به نجات و احیای فضای سبز موزه است. همچنین این موزه با ۳۰ درصد ظرفیت نیروهای انسانی فعال است و باید تشکر کنیم از داوطلبانی که در جهت پیشبرد فعالیتهای موزه به ما کمک میکنند.
اینانلو با اشاره به وضعیت بازارچه پارک لاله نیز گفت:
آن منطقه رای ماده ۱۰۰ دارد و پیش از این محل پارکینگ دو موزه فرش و هنرهای معاصر بوده است. در طرح اصلی آن منطقه را بهعنوان موزه فرشهای بزرگ پارچه دیده بودند. به هر حال با همراهی دستگاه مرتبط باید این منطقه تعیین وضعیت شود و میتواند بهعنوان کریدور گردشگری بین موزهها باشد.
مدیر موزه فرش در پایان درخواست کرد:
موزه فرش در حال حاضر یک موزه استانی و زیر نظر ادارهکل میراث تهران است. با توجه به اهمیت، اهداف و وسعت این موزه، موزه فرش باید تبدیل به موزه ستادی شود.
دیدگاه