تحقیقات تازه روی مومیایی «زن فریادزن» | این مومیایی مرگی دردناک داشته است

احسان رستمی‌پور
احسان رستمی‌پور سه شنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۴۹
تحقیقات تازه روی مومیایی «زن فریادزن» | این مومیایی مرگی دردناک داشته است

محققان معتقدند که مومیایی فریادزن احتمالا مرگ دردناکی داشته است.

تحقیقات جدید احتمال می‌دهند که مومیایی زن فریادزن مصری مرگی دردآوری داشته است. 

 باستان‌شناسان در دهه ۳۰ میلادی مومیایی‌ای را در اتاق‌های دفن زیر مقبره سنموت کشف کردند که به نظر می‌رسید در حال فریاد زدن است. این مومیایی به سرعت به «زن فریادزن» معروف شد.

مومیایی زن فریادزن به موزه مصری قاهره منتقل شد؛ اما تابوت و مجموعه‌ای از اشیاء تدفینی او در موزه متروپولیتن نیویورک نگهداری می‌شود. 

مجله «Frontiers in Medicine» در تحقیقی که به‌تازگی منتشر کرده به جزییات جدیدی از زندگی و مرگ این مومیایی معروف پرداخته است. بر اساس این تحقیقات زن مومیایی شده در زمان مرگ حدود ۴۸ ساله بوده و از آرتروز خفیف ستون فقرات رنج می‌برده است.

هچنین برخلاف روش‌های معمول مومیایی‌ کردن، مغز، قلب، ریه‌ها، کبد، طحال، کلیه‌ها و روده‌های این مومیایی سر جای خود قرار دارد و خارج نشده است

تحلیل FTIR نشان می‌دهد که او با سرو و کندر مومیایی شده است؛ موادی گران‌قیمت که از مدیترانه شرقی، شرق آفریقا یا جنوب عربستان وارد شده‌اند.

محققان دریافته‌اند که ظاهر فریادزن او احتمالا ناشی از فرایند مومیایی‌سازی نبوده است. برهمین اساس آن‌ها اعتقاد دارند که این حالت چهره می‌تواند نتیجه اسپاسم کاداوریک (انقباض مرگ) باشد؛ به این معنی که زن در حال فریاد زدن از درد جان داده است.

اسپاسم کاداوریک نوع نادری از سفت شدن عضلات است که معمولا با مرگ‌های خشونت‌آمیز با آسیب‌های فیزیکی شدید و احساسات شدید همراه است.

مطالب مرتبط:

منبع heritagedaily

دیدگاه