کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

رفیعی: آزادسازی بلیط هواپیما باعث کاهش قیمت نشده است

دوشنبه 1 مرداد 1403 - 17:51
مطالعه 3 دقیقه
بلیت هواپیما
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی به افزایش قیمت بلیط هواپیماها واکنش نشان داد.
تبلیغات

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره وضعیت قیمت بلیط هواپیماها گفت:

اگر ایرلاین‌ها زیان‌ده هستند، چرا اینقدر متقاضی برای ورود به این حوزه وجود دارد.

حرمت‌الله رفیعی در نشست خبری خود در واکنش به آزادسازی قیمت پروازها و افزایش قیمت بلیط مسیرهای هوایی کشور اظهار داشت:

در جهان ایرلاین‌ها به‌ازای هر نفر ساعت پرواز ۲۰ تا ۳۰ دلار قیمت‌گذاری انجام می‌دهند؛ اما در کشور ما بابت هر نفر ساعت پرواز ۱۰۰ دلار قیمت‌گذاری می‌کنند. آزادسازی قیمت‌ها به این شکلی که اعلام شده نیست؛ این آزادسازی نیست که کف و سقف قیمت اعلام شود. در آزادسازی باید زمان پرواز، وضعیت هواپیما، پذیرایی و مسائل دیگر در نظر گرفته شود. اکنون در کشور ما قیمت بنزین هواپیما از قیمت آب ارزان‌تر است؛ اگر قرار بر آزادسازی است، باید قیمت سوخت هم بالا برود.

او همچنین در واکنش به ریزش قیمت‌ بلیط‌ها با آزادسازی قیمت نیز گفت:

به‌هیچ‌وجه قیمت‌ها ریزش نداشته است. دیوان عدالت رای داده است؛ اما بسیاری از مقامات دولتی و نظارتی در تلاش هستند تا این روند متوقف شود؛ با این وجود ایرلاین‌ها تمکین نمی‌کنند.

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران همچنین به روند انتخاب وزیر برای وزارت‌خانه میراث فرهنگی و گردشگری نیز اشاره کرد و بیان داشت:

۹۰ درصد صنعت گردشگری با وضعیت مدیریت دولتی ما مخالف است؛ زیرا آن‌ها کاری برای این صنعت نمی‌کنند. در دنیا روی محور کسب درآمد بودن صنعت گردشگری حساب ویژه کرده‌اند؛ اما در ایران دست صنعت گردشگری را که نگرفتند، پایش را هم بسته‌اند.

رفیعی همچنین به بازار گردشگری ورودی کشور نیز اشاره کرد و اظهار داشت:

ما با چین روابط بسیار خوبی داریم. این کشور ۱۵۰ میلیون گردشگر خروجی در سال دارد؛ اما ایران را در لیست قرمز قرار داده است و ما یک دهم درصد از این بازار بزرگ سهم نداریم. تمام نمایشگا‌های گردشگری‌ که شرکت می‌کنیم به برلین و لندن و اسپانیا محدود شده؛ این در حالی است که جمع گردشگری ورودی ما در زمان اوج بازار گردشگری از کشورهالی اروپایی و آمریکایی ۵۰ هزار نفر نیز نیست.

او افزود:

بخش مهمی از بازار گردشگر ورودی ما از کشورهای همسایه است؛ اما کدام نمایشگاه گردشگری در عراق شرکت می‌کنیم. وقتی سهم خوبی از بازار همسایه‌ها داریم، باید نگاهمان به این بازار باشد.

رفیعی اظهار داشت:

هزینه سفر در ایران گران است، پکیج‌ها سفر ما گران بسته می‌شوند و هتل‌های ما قیمت بالایی دارند. این در حالی است که خدمات ارائه شده ما نیز کیفیت مناسبی ندارند. باید این را بدانیم که فقط با راه افتادن روابط خارجی، گردشگری راه نخواهد افتاد. اتفاقا گردشگری می‌تواند به راه افتادن روابط خارجی کمک کند. یکی از مهم‌ترین موانع گردشگری ما، سفیران ایران در دیگر کشورها هستند؛ آن‌ها اهتمامی به صنعت گردشگری ندارند.

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در پاسخ به سوالی درباره نتیجه اقدامات وزیر گردشگری در حوزه گردشگری دریایی نیز گفت:

ما بستر لازم برای گردشگری دریایی نداریم. باید اسکله‌های مسافربر داشته باشیم که چنین امکانی نه در جنوب کشور وجود دارد نه در شمال. این تنها به وزارت گردشگری برنمی‌گردد و وزارت راه، بنادر و کشتی‌رانی نیز باید همکاری کنند. به نظر می‌رسد اظهارات نخست ضرغامی درباره این بخش از گردشگری نیز تحت‌تاثیر مشاورانش بوده است.

رفیعی همچنین درباره همکاری با دیگر کشورها برای گسترش بازار گردشگری بیان داشت:

به‌زودی از قفقاز و روسیه تور امپراتورها به ایران سفر می‌کند. متاسفانه وزارت امور خارجه نیز در زمینه بازار گردشگری مصر اقدامات لازم را انجام نداد.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات