ویرانشهر زیر دست باستانشناسان رفت
کاوشهای باستانشناسی در محوطه تاریخی ویرانشهر خراسان شمالی آغاز شد.
تبلیغات
معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی از آغاز فصل ششم کاوش باستانشناسی در محوطه تاریخی ویرانشهر شهرستان فاروج خبر داد.
محمدرضا قهرمانیان بیان کرد:
کاوشهای باستانشناسی در محوطه ویرانشهر استان خراسان شمالی بهدنبال انعقاد تفاهمنامه همکاری مابین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و ، به سرپرستی میثم لباف خانیکی و روکو رانته از سال ۱۳۹۸ آغاز و طی پنج فصل مطالعات و کاوشهای باستانشناسی نتایج قابلتوجهی درباره آثار معماری این محوطه حاصل شده است.
معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی افزود:
محوطه تاریخی ویرانشهر که در سه کیلومتری غرب شهر تیتکانلو و در جنوب شرق استان خراسان شمالی قرار گرفته است، برای اولینبار در سال ۱۳۵۵ و در جریان بررسی باستانشناسی دره اترک به سرپرستی ربرتا ونکو ریچاردی از دانشگاه تورین ایتالیا شناسایی و معرفی شد.
او تصریح کرد:
محوطه ویرانشهر به وسعت ۱۴ هکتار با دیواری دفاعی محصور میشده و در گوشه شمالی آن بخش محصور دیگری قرار داشته که احتمالا بهعنوان ارگ، مقر حاکمان این سکونتگاه را تشکیل میداده است. کاوشهای فصل پنجم نشان داد که بقایای معماری موجود در تپه ویرانشهر، متشکل از بنایی با یک ایوان عریض به پهنای ۱۲ متر و فضای راستگوشه وسیعی در پشت آن است که توسط یک دالان دربرگرفته میشود.
معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی گفت:
این پلان که الگوی مشخصی را در معماری دوره سلوکی و ، از خوارزم و ماوراءالنهر تا فلات ایران و بینالنهرین نشان میدهد، پیش از این در مجموعههای معماری با کاربری مذهبی یا اشرافی شناسایی شده است.
داغترین مطالب روز