نقشه چینی اصفهان رونمایی شد
نقشه گردشگری شهر اصفهان به زبان چینی و انگلیسی با حضور مقامات شهر اصفهان و احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران رونمایی شد.
بر اساس اعلام مقامات شهری اصفهان، این شهر در سال ۱۴۰۲ میزبان بیش از ۶۰ هزار گردشگر چینی بوده است. چینیها در حال حاضر رتبه نخست ورود گردشگر به اصفهان را دارند و بر همین اساس نیاز به چاپ نقشه مناسب گردشگری به زبان چینی احساس شده و در دستور کار قرار گرفته است.
نقشه گردشگری اصفهان به زبان چینی با هنر مینیاتور تزیین شده و شامل نقاط مهم گردشگری شهر اصفهان است. این نقشه که بهصورت کاغذی چاپ شده در اختیار آژانسها و مراکز فعال گردشگری قرار گرفته و بهزودی نیز نسخه آنلاین آن در دسترس قرار خواهد گرفت.
گفتنی است که مهدی تمیزی طراحی و تصویرسازی نقشه چینی-انگلیسی را برعهده داشته و فائزه آخوندی، مترجم فارسی به چینی نقشه بوده است.
همچنین همزمان با رونمایی نقشه چینی اصفهان، نشست نقش تخت فولاد در هویت اصفهان نیز برگزار شد.
احمد محیط طباطبایی در این نشست گفت:
در اکثر نقاط، حتی در معاونتهای شهری، گورستان را جزو خدمات شهری دستهبندی میکنند؛ اما گورستان یکی از مهمترین فضاهای فرهنگی در شهرهاست. در واقع گورستان مکان تعلق و حلقه اتصال ساکنان با گذشتگان است برای تداوم حیات در یک جامعه. دوران شکوفایی اصفهان یک بار در قرن چهارم (آلبویه) و یک بار در دوره سلجوقیان و پس از مغول، در زمان صفویه دوران بسیار شکوفایی را طی میکند و تخت فولاد هم همین سیر و زندگی را داشته است.
محیط طباطبایی ادامه داد:
یک گورستان وقتی در جایی شکل میگیرد، حول محور یک فرد شکل میگیرد. این فرد میتواند عارف، شخصیت سیاسی و… باشد. در تختفولاد هم وجود مقبره «یوشع نبی» نشان از زیست و تاریخ اصفهان بهعنوان شهر یهودیه دارد. تخت فولاد پس از آن رشد کرد. وجود مزار بابارکنالدین مربوط به دورانی است که عرفا جایگاه مهمی پیدا میکنند و افراد دیگر هرکدام نماینده دورههای دیگر زیست اصفهان هستند.
در ادامه نیز منتظرالقائم، استاد دانشگاه در حوزه تاریخ به بیان روایتهایی درباره تخت فولاد پرداخت. او از تنوع کالبدهای تاریخی، از جمله گنبدها و تکایا و هنرهایی مانند خوشنویسی در تخت فولاد گفت و از چاپ دانشنامه تخت فولاد بهعنوان یک حرکت قابلتوجه در زمینه پاسداشت تاریخ این خطه تعریف کرد.