دولتیها باید بناهای ثبت ملی خود را اعلام کنند
وضعیت مالکیت دولتی بناهای ثبت ملی باید مشخص شود.
مشخص نبودن لیست بناهای ثبتیای که در اختیار نهادها و دستگاههای دولتی و حاکمیتی قرار دارد یکی از چالشهای رسیدگی به وضعیت این بناهاست. بسیاری از دستگاههای دولتی و حاکمیتی تعداد زیادی بنای ثبت ملی در اختیار دارند که وضعیت مرمتی و نگهداری آنها مطلوب نیست. این دستگاهها سالها است که لیست شفافی از تعداد بناهای در اختیار خود اعلام نمیکنند. حالا وزارت میراث فرهنگی بهدنبال آن است که این دستگاههای دولتی را موظف به اعلام لیست بناهای ثبتی تحت مالکیت خود و وضعیت مرمتی آنها کند.
فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی دراینباره به مکاتبات انجام شده با ۶۰ دستگاه بهمنظور ساماندهی بناهای در اختیارشان و تهیه بانک اطلاعاتی اشاره کرد و گفت:
دستگاهها موظف به اعلام بناهای ثبتی تحت مالکیت، گزارش منابع و مرمتهای انجام شده بعد از سال ۹۸ شدهاند و تخطی هر دستگاه بهمنظور ترک فعل است.
او همچنین به برنامهریزی برای تخصیص منابع ملی ۱۴۰۲ بهمنظور مرمت ۵۲ بنا (۴۵ بنا و مسجد تاریخی و ۷ بقعه تاریخی) اشاره و تصریح کرد:
این بناها با مشارکت استانها انتخاب شده و تمرکز روی اتماممرمت و ساماندهی آنها طی ۲ سال آینده است.
ارزیابی پروژهها بر اساس دستورالعمل ابلاغیه مطالعاتی فرهنگیتاریخی، پایش اجرای طرحهای عمرانی استان، تصمیمگیریهای فنی استان در شورای فنی استان و برنامه ملی کاهش خطر، وضعیت ضوابط اختصاصی بافتهای تاریخی، ساماندهی وضعیت بناهای تاریخی واگذار شده از محل ماده ۲۷، برنامه اقدام مشترک با اوقاف، هماهنگی برنامه اقدام روستاهای تاریخی هدف مشترک با بنیاد مسکن در چارچوب تفاهم نامه مشترک، امکانسنجی و آمادهسازی بناهای تاریخی بهمنظور بازدیدهای شبانه در ماه مبارک رمضان و نوروز، برنامه روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی از نکات مطرح شده از سوی داوری در این جلسه بود.
دیدگاه