استرداد ۱۳ محموله تاریخی به ایران

پوریا  محمدی پیوند
پوریا محمدی پیوند جمعه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۹
استرداد ۱۳ محموله تاریخی به ایران

مدیرکل موزه‌ها اعلام کرد که پیگیری استرداد ۱۳ پرونده اشیای تاریخی با همکاری وزارت امور خارجه در حال انجام است.

مرتضی ادیب‌زاده، مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم گرامی‌داشت روز جهانی موزه‌ها که در این وزارت‌خانه برگزار شد، از به سرانجام رسیدن ۱۳ پرونده استرداد اشیای تاریخی و پیگیری برای بازگشت پرتره مظفرالدین‌شاه و الواح هخامنشی به ایران خبر داد. وی در رابطه با کشفیات اخیر یگان حفاظت میراث فرهنگی گفت:

به‌تازگی ۳,۶۰۰ قطعه شیء تاریخی ارزشمند در فرودگاه امام خمینی (ره) توقیف شد. نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی و نیروهای فراجا عزم جدی برای مبارزه با قاچاق اشیای تاریخی دارند. لوح نقش‌برجسته ساسانی نیز به ایران بازمی‌گردد و پی‌گیر بازگرداندن «پرتره مظفرالدین شاه» و «الواح هخامنشی» هستیم.

مدیرکل موزه‌ها که در جمع موزه‌داران کشور به مناسبت روز جهانی موزه‌ها سخن می‌گفت، ‌ با بیان اینکه رویکرد کیفی در اداره‌کل موزه‌ها در نظر گرفته شده است، افزود:‌

نیازمند راهبردهای جدید بودیم، در بسیاری از زیرساخت‌ها به‌ویژه در حوزه مالی و منابع انسانی نیاز به بازنگری داشتیم. با تدابیر و پیگیری‌های مهندس ضرغامی و قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در این دو حوزه اتفاق بزرگی افتاد به طوری‌که مجوز استخدام ۳۸۸ نفر به‌شکل پیمانی و از طریق برگزاری آزمون استخدامی کشور در سال جاری گرفته شد. که از این تعداد ۲۲۰ نفر از موزه‌داران جوان جذب خواهند شد و در مرحله بعد بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر را جذب موزه خواهیم کرد.

ادیب‌زاده از برگزاری ۲۶ دوره آموزشی برای کارشناسان موزه‌ها خبر داد و نسبت به تلاش برای تداوم این آموزش‌ها ابراز امیدواری کرد. وی همچنین  از اضافه شدن ۳۱ موزه خصوصی وابسته و غیروابسته به موزه‌های کشور خبر داد و افزود:

در حال حاضر ۸۲۸ موزه در سطح کشور فعال هستد. از توسعه فضاهای کمی فاصله گرفتیم تا به ارتقای کیفی برسانیم.

مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابراز داشت:

تلاش می‌کنیم تا پروژه‌های نیمه‌تمام را به اتمام برسانیم. قصد داریم بخش خصوصی را وارد ارتقای کیفی موزه‌ها کنیم و جذب سرمایه توسط بخش خصوصی و مسئولیت‌های اجتماعی داشته باشیم.

ادیب‌زاده همچنین از تمایل ادراه کل موزه‌ها برای همکاری با دانشگاه‌ها سخن گفت و افزود:‌

درِ این اداره‌کل به روی دانشجویان و پژوهشگران باز است.

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه