ثبت ۳۲ هزار اثر تاریخی در کشور
به گفتهی سمیع الله حسینی مکارم، در حال حاضر ۱۰۰ هزار سایت، محوطه و بنای تاریخی در کشور شناسایی شده است. وی در ادامه با اشاره به توسعه زیرساخت های زیارتی در این استان گفت:
بالغ بر دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از گردشگران کشور، گردشگران زیارتی هستند که این افراد عمدتا به شهرهای مقدس قم و مشهد سفر میکنند، ازاینرو باید توسعه زیرساخت های گردشگری برای جذب این افراد فراهم شود.
وی افزود:
پنج میلیون گردشگر خارجی وارد کشور میشوند که باید زیرساخت های لازم برای افزایش تعداد گردشگران به ۲۵ میلیون نفر در پایان برنامه پنجم توسعه فراهم شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه کاروانسرای دیرگچین مادر کاروانسراهای ایران است گفت:
این کاروانسرا جزو نفایس ملی است که میتوان از این ظرفیت فرهنگی و تاریخی برای توسعه زیرساخت های گردشگری بهرهمند شد.
حسینی مکارم با اشاره به وضعیت منطقه نمونه دیرگچین گفت:
این منطقه جزو مناطق گردشگری نمونه است که بدون مطالعات جامع بهعنوان منطقه گردشگری معرفی شده و در حال حاضر مشکلات این منطقه در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه از سرمایهگذاران در بخش گردشگری حمایت میکنیم گفت:
برای سرمایهگذاران خارجی و داخلی تسهیلاتی ارائه خواهیم کرد تا بتوانند در این زمینه فعالیت کنند و ضمن اینکه باعث توسعه زیرساخت های گردشگری میشوند برای کشور از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی مفید هستند.
مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این بازدید از بیمه بیش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در کشور خبر داد. فریدون میرزالو اظهار داشت:
این تعداد افراد از خدمات بیمه استفاده میکنند ضمن اینکه 35 هزار نفر هنرمند صنایع دستی در نوبت برای بیمه هستند.
وی افزود:
وضعیت هنرمندان صنایع دستی در حال بررسی است تا افرادی که شامل قوانین استفاده از بیمه نمیشوند از این چرخه خارج شده و هنرمندان بیمه شوند.
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی استان قم باید تقویت شود گفت:
این استان در تولید صنایع دستی ضعیف است و دارای چند صنایع دستی شاخص از جمله خر مهره، انگشتر سازی، سفال و سایر هنرها است که باید برای معرفی این صنایع و تقویت آنها بهصورت جدی وارد شود.
میرزالو افزود:
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با ارائه تسهیلات از هنرمندان حمایت میکند. وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاهها برای حضور هنرمندان صنایع دستی از جمله اقدامات این سازمان است که باید هنرمندان با تقویت آثار خود در جهت معرفی صنایع دستی در این نمایشگاهها حضور پیدا کنند.
همچنین مدیرکل زیرساخت ها و مناطق نمونه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی خبر داد و گفت:
واگذاری این بناها در دستور کار است و اخیرا نزدیک به هشت بنای تاریخی بهمدت ۱۱ تا ۲۰ سال به مزایده گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه کاروانسرای دیرگچین برای استان قم از لحاظ اقتصادی سودآور است گفت: این کاروانسرا مادر کاروانسراهای ایران است و بهدلیل قرار گرفتن در محور قم - گرمسار میتواند برای استان سودآور باشد. کاروانسرای دیر گچین مربوط به دوره ساسانی - دوره صفوی در شهرستان قم، بخش مرکزی، کیلومتر ۶۰ بزرگراه قم - گرمسار واقع شده است؛ این اثر تاریخی سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۴۰۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. منبع: ایرنا